Data predării temei: Sunday, 30 May 2010 Limită maximă pentru notă: 20

Conform LIVING PLANET REPORT din 2006, realizat de WORLD WILDLIFE FUND FOR NATURE, care
abordeaza urmatoarele probleme (http://assets.panda.org/downloads/living_planet_report.pdf) :

Diminuarea biodiversitatii Presiunea asupra biosferei rezultata din consumul omului a resurselor naturale Indexul Planetei Vii ce refelecta starea de sanatate a ecosistemului planetei The Ecological Footprint ce exprima masura influentei omului asupra ecosistemelor Scenarii posibile in functie de comportamentul si atitudinea pe care le va adopta omenirea
Principalele concluzii:

Daca se continua rata actuala de consum, cu o crestere moderata a populatiei, a alimentelor si a emisilor de CO2 , pana in 2050 umanitatea va avea nevoie ca terra sa aiba o capacitate de regenerare dubla a resurselor. Se risca nu numai pierderea biodiversitatii, dar si distrugerea ecosistemului si abilitatea acestuia de a se regenera si a furniza resurse de care omenirea depinde foarte mult. Sunt posibile trei scenarii care ar pot fi luate in calcul: – nu se va face nici o modificare in modul si stilul de viata al populatiei; – rapida reducere a consumului de resurse si reducerea emisilor de CO2 cu pana la 50% si – tranzitia catre o societate responsabila ce ia in considerare timpul lent in care populatia incepe sa isi schimbe stilul de viata. Exista cinci factori ce determina deficitul ecologic si asupra carora trebuie intervenit: cresterea numarul populatie care poate fi incetinita printr-un mai mare acces al femeilor la educatie; consumul de bunuri si servicii care depinde in mare masura de situatia economica individuala, in timp ce populatia aflata sub nivelul de subexistentei isi mareste consumul, populatia cu venituri mari poate sa isi reduca consumul dar totusi sa isi imbunatateasca caliatea vietii; intensitatea footprintului – cantitatea de resurse folosite in producerea de bunuri si servicii care poate fi redusa prin diferite moduri, ca reciclare si reducerea consumului de carburanti; aria bioproductiva care poate fi extinsa prin folosirea terenurilor degradate dar si prin impiedicarea ca ariile bioproductive sa nu fie pierdute prin urbanizare sau desertificare; bioproductivitatea pe hectar ce depinde atat de tipul de ecosistem si modul in care este administrat, deoarece noile tehnologii agricole pot mari productivitatea, dar in acelasi timp diminua biodiversitatea. Romania se afla pe locul 51 in ceea ce priveste footprintul ecologic. Stilul de viata al romanilor trebuie sa se modifice, si intr-un timp destul de mic si intr-un mod radical. Responsabilitatea nu va fi doar a populatiei dar si a intreprinderilor, prin implementarea marketingului ecologic. In cazul in care sunteti angajati la filiala WORLD WILDLIFE FUND FOR NATURE Romania si aveti de implementat un program de Relatii Publice, in situatia prezentata mai sus:

etc prin conferinţe – schitarea unei conferinte. nationalitate. à Mesajele programului: ▪pastrarea ratei de consum actual. va duce ca pana in anul 2050 sa se epuizeze aproape toate resursele naturale. CERINTE: à Tehnici de implementare (din care vom folosi doar două din cele cinci posibile):    prin media: radio. analog si pentru realizarea acestora ) à Se va alege segmentul de piaţă si justificarea alegerii acestuia. reviste. costul difuzarii unui jingle la radio etc. educatie. cum este motivata audienta tinta sa participe la conferinta de presa si realizarea unei mape de presa prin comunicate de presa ce sa fie difuzate cu ajutorul internetului prin organizare de evenimente – stabilirea locatie. veti avea de efectuat calcule precum adunare si inmultire ( costul difuzari unui spot ori numarul de difuzari.à Datele despre proiect: implementarea unui program de PR. •  à Bugetul se va realiza prin costuri. presă – adica realizarea unui spot. informatii privind costul difuzarii unui spot gasiti in diferite articole pe internet. unde sa se desfasoare. speakerii. asupra vietii actuale si viitoare. . à Obiective: ▪conştientizarea de catre populatia din Romania despre efectele poluarii. adica veti merge de la particular la general. ▪scaderea drastica a biodiversitatii. sex. indiferent de clasa sociala. TV. datei. a unui jingle sau a unei machete ce sa fie inserate in ziare reviste prin materiale promoţionale ce sa fie difuzate pe internet – bannere. audienta tinta. efectele scontate si rezultatele posibile. àStrategia de comunicaţie: ▪presupune asigurarea unei informări clare despre pericolele poluarii si schimbarea atitudinii fata de consumul de resursele naturale care sunt limitate. ▪obtinerea sprijinului. varsta. si a unei implicări permanente a tutror. mediu de resedinta. popuri. realizarea unui discurs. care este audienta tinta. avand informatiile mai sus prezentate. la fel pentru machetele pentru anunturile in ziare.

Parteneri: Un alt punct foarte important al proiectului in cauza este selectia partnerelui pentru a sustine educatia sociala. Acesta trebuie sa vizeze atat companii care comunica in aceeasi directie cat si organizatii din mass media care pot ajuta la promovarea/dezvoltarea ideei. siteurile IqAds si realitatea. O alta motivatie pentru targetul ales este sfarsitul adolescentei si a dorintei de a realiza lucrurile invatate teoretic pana in acel moment al sistemului de invatamant pentru minimul de varsta si 34 ani pentru a ne focusa pe persoanele care deja si-au creat si definitivat un stil de viata si obiceuri de consum ce pot fi modificate sau imbunatatite mult mai greu. La inca o saptamana dupa. Inca din bannere userii se vor putea inscrie pentru a lua parte la evenimente si in acest fel se vor putea colecta si datele lor de contact. insa stiind ca putem targeta populatia unei tari. un exemplu pentru grupurile inconjuratoare. se la organiza primul eveniment : ziua deschisa a bicicletelor.50 ani. ne vom axa principal pe targetul de vasta 18-34 ani si secundar 35. Siteul se va lansa dupa o saptamana cand si primele materiale online vor fi schimbate de la ceasuri la efectele actuale ale poluarii care vor aparea „peste” siteuri (in cadrul materialelor expandabile) iar pe site se vor gasi materiale si intregul program al campaniei. brandinguri si chestionare online. Prin urmare. Prin urmare se va creea mai intai o campanie de teasing de 2 saptamani care va fi sustinuta prin bannere. Partenerii propusi pentru acest proiect sunt: PETROM si Cosmote dintre companii si trustul Realitatea Catavencu ca parteneri media prin Radio Guerilla. Tehnici de implementare: Avand in vedere selectia partenerilor deja facuta voi opta pentru dezvoltarea unui proiect online prin realizarea websiteului si promovarea acestuia dar si pentru prin organizarae de evenimente care sa sustina idei proiectului. Pe baza buletinelor se vor putea inchiria cate 500 de biciclete din fiecare parc mare al .Proiect final Relatii Publice online Target: Avand in vedere ca in obiectivele comunicarii este vizat un public general. vom avea in vedere key target groups si lideri de opinie care pot crea un model. Chestionarele au scopul de a vedea gradul de interes fata de mediu prezentat pe romani. Realitatea TV.net la nivel local si asocierea cu EARTH HOUR pentru promovarea conceputului de conservare a resurselor la nivel international. insa spre deosebire de o campanie normala acesta va fi un ceas cu numaratoare inversa pana la desfasurarea primului eveniment.

Parteners va fi si sectiunea It`s all about you. About us. Intregul scop este schimbarea masinii cu bicicleta. Anexate siteului vor fi o pagina de Facebook si un cont de twitter prin care se va comunica constant si se vor oferi raspunsuri la toate intrebarile adresa. Se preconizeaza minim 1000 de persoane participante. unde userii vor putea lasa mesaje si uploada poze (sectiunea va fi asemenatoare unui forum de discutii structurat pe teme) . Buget: Crearea materialelor de promovare ( jingles.0 si aftfel pe langa sectiunile Home. Avand in vedere partenerii media evenimentul va avea acoperire media in spatiu TV prin prezentarea in cadrul Realitatea. Promovarea fiecarui oras va incepe cu 3 saptamani inainte si va beneficia de acoperire media constanta prin partenerii selectati. In total pentru reusita acestui proiect se vor aloca 6 luni. Dar si sectiunea de contact. mesajele si obiectivele. bannere. chestionare) : 20. News. IOR.Bucurestiului pe zi in schimbului buletinului. Cluj. Izvor. de ce s-au hotarat sa ne ajute si unde vor ajunga cu aceste proiecte.000 euro . Ulterior proiectul poate fi desfasurat si in Brasov. Despre site: De asemenea din constructia siteului va avea in vedere adaptarea la tendinta web 2. Tineretului. in total fiind la dispozitia bucurestenilor 3000 de biciclete. Herastrau. Constanta si Iasi fiecare desfasurandu-se intr-un week-end la o luna distanta cu cate 1000 de biciclete in fiecare oras. About the project. Timisoara. In sectiunea About the project se vor prezenta ideile proiectului. Parcurile care vor intra in circuit fiind : Cismigiu. cat si online dar si la radio fara a mai fi necesara cumpararea de spatii publicitate. In sectiunea News vor fi updoate zilnic noile stiri si evenimente ce se vor desfasura pentru a sustine cauzele sociale. Carol. Proiectul se va desfasura timp de un week-end (sambata – duminica). In zona About us echipa locala ce se va ocupa de implementare Partnerii proiectului. Pe langa acest lucruri in fiecare parc vor fi cate 20 de instructuri care vor ajuta persoanele care inca nu pot merge pe bicicleta. machete de presa. Contact us.

minutele de emisie radio numarul posturilor de radio audienta posturilor respective .Dezvoltarea websiteului: 15. afisari si utilizatori unici ai siteului cat si gradul de raspuns al chestionarelor si rata de click a bannerelor.000 euro Evaluarea: Se va face in prima instanta prin masurarea expunerii la mesaj prin strangerea şi contabilizarea contactelor realizate cu mass media.costul comparativ al spaţiului media total.000 pentru Bucuresti si lansarea siteului + 5000 euro fiecare oras Inchirierea bicicletelor: 10.000 euro Spatii publicitare online: 15. Acesta cuprinde: 1) b) c) . . Se va realiza un dosar de presa care va centraliza rezultatele obtinute şi care va oferii o imagine a gradului de acoperire media realizat.minutele de emisie TV numarul posturilor de televiziune audienta posturilor respective d) .suprafata textului tiparit si a fotografiilor apărute numarul publicatiilor care au redat textele şi fotografiile audienta totala a acestor publicatii . Costuri onorarii colaboratori: 10.000 euro lunar (x 6 luni) Cheltuieli neprevazute: 10% Total:178.000 euro pentru Bucuresti si 3300 euro pentru fiecare din cele 5 orase. Ulterior se va contoriza numarul de persoane participante la fiecare eveniment din fiecare oras. Se va contora lunar numarul de vizite. în condiţiile în care acesta ar fi fost comparat la tarif de publicitate.

000 buc biciclete 15000 site 20.000 .6700x5 60.000 colaboratori 20.000 bannere 25.000+ 15.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful