Suami = Caroge, Salaki Sudah = Parantos, Atos, Enggeus Sudah Lama tinggal di sini = Tos lami linggih di dieu

Sudah makan belom = Tos tuang teu acan Sungai = Susukan Susah = Sesah, Hese TTadi = Tadi Tahi Lalat = Karang Takut = Sieun Tampar = Cabok, Gampleng, Tampiling Tanah = Taneuh Tanah Lapang = Tegalan Tanda = Tanda ; Menandakan = Nandakeun Tangan = Panangan, Leungeun Tangga Bambu = Taraje Tapian = Nyiru Tau = Terang, Uninga, Nyaho Tegel = Tehel Teguh = Panceg Telapak Tangan = Dampal Leungeun Telat = Laat Telinga = Cepil, Ceuli Teman = Rerencangan, Babaturan Temu = Pendak, manggih ; Ketemu = Kapendak, Kapanggih Tentang = Perkawis Teras = Tepas Terbaha-bahak = Nyakakak, Ngabarakatak Terbaik = Nyongcolang Tergoda = Kagoda Teringat-ingat = Kasuat-suat Terkam = Kerekeb, Gabrug Terkena Petir = Kabentar Gelap Termasuk = Kalebet, Kaasup Tersengat Listrik = Kasetrum Tersenyum = Imut Tersesat = Kasasab Tertawa = Seuri

Umur WWajah = Raray. Bobo. Kencring Uban = Huis. Kolot Tujuh = Tujuh UTusuk = Tojos Uang = Artos. Pitulung Topi = Kerepus. Embung Tidak Tau = Duka. Pertolongan = Bantosan. Duit Uang Logam = Receh. Topi Tua = Sepuh. Sare (bahasa kasar) Tiga = Tilu Tikus = Beurit Tinggal dimana = Linggih dimana Tinggalnya dimana = Linggih Timanten Tinggi (Tempat ) = Luhur Tinggi (Ukuran Tubuh) = Jangkung Tiri = Tere Tolong = Bantos. Teu Terang. Salatu Udel = Bujal Ular = Oray Ulat = Hileud Ulekan = Mutu Untuk (Kegunaan) = Paranti Untuk = Pikeun. Istri. Kanggo. Beungeut Wanita = Mojang. Jang Urakan/Norak = Kampungan Usia = Yuswa. Bencong Warna = Kelir YYa = Muhun. Heueuh Yang = Anu Yang Dipakai = Anu Dianggo. Nu Dipake . Teuing Tidur = Kulem. Awewe Waria = Banci. Tulung .Tiang = Tihang Tidak = Henteu Tidak Akan = Moal Tidak Mau = Alim. Teu Hoyong.

Neda (untuk diri sendiri). Dahar (bahasa kasar) Minum : Eueut. Mulang. Mios. Balik (bahasa kasar) Tidur : Kulem. Urang (bahasa kasar) Kamu : Anjeun. Maneh (bahasa kasar) Dia : Manehna Kami : Urang Kalian : Maranehna YANG DILAKUKAN SEHARI-HARI / NU DILAKONAN SADIDINTEN Pergi : Angkat. Hudang (bahasa kasar) Makan : Tuang (untuk orang lain) . Kuring. Indit (bahasa kasar) Datang : Dongkap.PELAJARAN BAHASA SUNDA KATA PERTAMA TUNGGAL DAN JAMAK Saya : Abdi. Sumping. Nginum (bahasa kasar) PERASAAN / RARAOSAN ngantuk = tunduh lapar = lapar dahaga = hanaang sakit = nyeri sedang sakit = udur penyakit = panyawat dingin = tiris ngilu = linu gatal = ateul geli = getek senang = bungah sedih = lara bahagia = bagja kebahagiaan = kabagjaan gembira = gumbira bergembira = galumbira sayang = nyaah ingat = emut/inget mengingat/mengenang = ngemut/mieling lupa = hilap susah = sesah/hese mudah = gampil/babari/gampang merasa = rumaos . Sare (bahasa kasar) Bangun Tidur : Gugah. Bobo.

TENTANG WAKTU / PERKAWIS WAKTOS Sekarang : Ayeuna Kemarin : Kamari Kemarin Lusa : Mangkukna Besok : Enjing. Isuk (bahasa kasar) Besok Lusa : Pageto Tadi : Tadi Barusan : Bieu Pagi : Enjing-enjing / Isuk-isuk Siang : Siang / Beurang Sore : Sonten Malam : Wengi / Peuting Pagi Buta : Janari .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful