January 24th, 2011

Koleksi Awiepotret.blogspot.com
This eBook was created using the Zinepal Online eBook Creator. Use Zinepal to create your own eBooks in PDF, ePub and Kindle/Mobipocket formats. Upgrade to a Zinepal Pro Account to unlock more features and hide this message. Sekian, wassalam.

Published by: awiera

Oklah, rasanya setakat ni dululah entri ni. InsyaAllah bersua kita pula di lain entri.

Potret En Faizul, Pegawai Kementerian Pelancongan
By Awie on January 24th, 2011

Buku ini adalah menghimpunkan koleksi artikel-artikel di dalam blog saya iaitu http:// awiepotret.blogspot.com/. Istimewa buat isteri dan anak-anakku.Terima kasih semua kerana sokongan anda.

Kawan semasa sekolah menengah dulu, Mek Ja
By Awie on January 24th, 2011

Assalamualaikum w.b.t, Hari ni rajin sikit update blog. Ini adalah entri yang kedua untuk malam ni. Potret kawan baik saya. Potret ini ditempah sempena ulang tahun ke-5 perkahwinan beliau. Siap mintak tulisan jawi, kena la layan. Cuba-cuba kaligrafi pulak. Rasanya bukan kaligrafi sangat pun. Potret ni dihantar dengan tangan ke Melaka kerana kebetulan ada reunion sekolah kami di sana. jadi ambil peluang tu la. Nampaknya berpuas hati betul bila dapat lukisan ni. Terima kasih Jo sebab sudi tempah dengan saya. Lain kali boleh order lagi ye. Harap-harap lukisan ni dapat mengeratkan lagi hubungan demo suami isteri.

Assalamalaikum w.b.t, Hai, apa khabar? Terima kasih kerana sudi membaca blog ini.Potret ini adalah satu batch dengan potret Encik Faizul (potret couple) yang mana dihantar dengan tangan ke Melaka. Yang ini kawan satu kelas masa sekolah menengah dulu. Terima kasih kawan-kawan kerana bagi sokongan kepada bisnes saya. Nama manjanya Mekja. Gelaran yang sinonim dengan gadisgadis Kelantan. Pada 18-19 Disember tahun lepas kami mengadakan program reunion bekas pelajar Sekolah Menengah Sultan Ibrahim 2 Pasir Mas , Kelantan. Sambil-sambil ke program tu dapat jugak dua order. Alhamdulillah. Seronok rasanya dapat berjumpa kawan-kawan lama setelah 15-20 tahun tak jumpa.

Oklah, setakat ni dulu buat kali ni. Wassalam.

Created using Zinepal. Go online to create your own eBooks in PDF, ePub, Kindle and Mobipocket formats.

1

January 24th, 2011

Published by: awiera

Potret order dari Putrajaya
By Awie on January 24th, 2011

Potret kedua Encik Helmi
By Awie on January 24th, 2011

Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah dapat juga saya update blog ini hari ni. Sejak kebelakangan ini saya kurang sihat kerana gastrik.Masuk wad 1 malam sebab tu lah. Sekarang ni syukur ke hadrat Ilahi kerana kesihatan sudah bertambah baik. Karya ini adalah tempahan daripada seorang pegawai kerajaan di Putrajaya. Terima kasih Puan kerana sudi menempah dengan saya. Potret ini diubahsuai daripada foto asal kerana sorang berdiri dan sorang lagi duduk. Jadi nak bagi fit dalam satu frame kenalah ubahsuai sikit. Oklah, itu saja cerita potret ini. Jumpa lagi. Sekian.

Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera. Walaupun belajar dah habis tapi masih lagi sibuk dengan urusan-urusan lain. Jadi, blog pun jarang-jarang update. Alhamdulillah baru ada masa nak update. Jadi, potret ini adalah yang terbaru. Sebenarnya ada lagi 2 keping potret yang dah siap, tetapi customer tak nak display kat sini atau fb, jadi saya perlu hormati kehendak mereka. Oklah, sekurang-kurangnya ada yang ni, dapat juga saya update blog ni. Kalau takde potret nak dipamer kat sini, rasa macam tak lengkap sebagai blog seorang pelukis seperti saya ni. Potret ni adalah potret ubahsuai kerana foto asal, tuannya berambut panjang dan baju pula bukan round neck tapi Vneck. So, ikut kehendak pelanggan, ubahsuai. Customer is always right kan. Sekian saja untuk entri ni. Kena teruskan dengan lukisan lain malam ni. Wassalam.

Projek potret pukal
By Awie on January 24th, 2011

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera. Apa khabar?Bulan 12 adalah bulan yang paling sibuk untuk saya, dengan kerjanya, aktiviti-aktivitinya, musim tengkujuh pun effect kat aktiviti-aktiviti seharian. Tetapi yang paling susahnya, hotspot dah ditamatkan di kawasan rumah saya, jadi kerja-kerja update blog tak dapat dilakukan dengan lancar. Sekarang ni saya sibuk dengan projek potret yang dipesan dengan kuantiti yang banyak. Jadi, tengah buat yang tu la. Mungkin besok dah boleh hantar kat tuan dia. Tapi sayang, tuan dia pesan tak boleh expose kat blog ni..so just cerita saja lah. Oklah, takat ni dulu...jumpa lagi. Wassalam.

Created using Zinepal. Go online to create your own eBooks in PDF, ePub, Kindle and Mobipocket formats.

2

Related Interests