You are on page 1of 2

LIPIDS OF PHYSIOLOGIC SIGNIFICANCE

Subject: Biochemistry
Dr. Aeia R.A.

MULTIPLE CHOICES

1. Lipids are relatively insoluble in water.


A. Incorrect
B. Correct
C. Slightly correct
D. Sometimes correct
ANS: B
2. Lipids are insoluble in nonpolar solvents.
A. Incorrect
B. Correct
C. Slightly correct
D. Sometimes correct
ANS: A
3. Lipids have higher energy value than carbohydrates.
A. Incorrect
B. Correct
C. Slightly correct
D. Sometimes correct
ANS: B
4. Where is fat stored in the body?
A. Kidneys
B. Adipose
C. Liver
D. Skin
ANS: B
5. What function of nonpolar lipids is shown in the propagation of depolarization waves
along myelinated nerves?
A. As transporter
B. As thermal insulator
C. As electrical insulator
D. As shock absorber
ANS: C
6. Lipids in combination with proteins are transported in the blood in the form of:
A. LDL
B. HDL
C. VLDL
D. All of the above
ANS: D
7. Esters of fatty acids with glycerol.
A. Waxes
B. Fats
C. Acylglycerols
D. Steroids
ANS: B
8. These are esters of fatty acids with higher molecular weight monohydric alcohols.
A. Waxes
B. Fats
C. Acylglycerols
D. Steroids
ANS: A
9. These are asters of fatty acids containing groups in addition to an alcohol and a fatty acid.
A. Simple lipids
B. Complex lipids
C. Precursor and derived lipids
D. Neutral lipids
ANS: B
10. They contain a phosphoric acid residue in addition to fatty acids and an alcohol.
A. Phospholipids
B. Glycolipids
C. Neutral lipids
D. Simple lipids
ANS: A