Cererea de titan continuă să urce la noi maxime ale consumului mondial depăşind peste 70.

000 tone pe an în ultimii patru ani. Analistii din industrie atribuie o mare parte din această creştere, industriei aerospaţiale pe măsură ce sunt cerute aeronave tot mai noi şi cu un consum redus de combustibil. Creşterea suplimentară a fost prognozată în pieţele industriale, pe baza cererii de consum şi extindere a infrastructurii, care sunt de aşteptat să-şi reia creşterea după terminarea recesiunii. . PIAŢA AEROSPAŢIALA A TITANULUI Utilizarea extinsă a titanului în piaţă aerospaţială poate fi atribuită mai multor factori, inclusiv cererea pentru modele mai noi de aeronave cu compoziţie crescută de CFRP (polimer [sau plastic] din fibră de carbon armat). Având aceeaşi rată de transfer termic ca multe alte materiale composite mai uzuale titanul este preferat ca material compozit interfaţă. Cum utilizarea materialelor compozite continuă să crească, analiştii prezic creşteri în utilizarea titanului. Se estimează că noul Boeing 787 Dreamliner să utilizeze 15 la sută din greutate titan, cu 5 procente mai mult decat otelul. Utilizarea sporită de titan în acest aparat de zbor direct corespunde cu componenţa compozitelor bazate pe compatibilitatea materialelor. Creşterea de compozit din proiectare, construcţie şi utilizare este un indicator puternic pentru creşterea suplimentară a producţiei de titan. Într-un raport al Sevanco Strategic Solutions,predicţia privind folosirea titanului in aeronavele comerciale indică o creştere puternică de-a lungul generaţiilor de avioane. Aeronavă Boeing 777 Boeing 747 Boeing 737 Compoziţia de titan 58 tone 43 tone 18 tone Aeronavă Compoziţia de titan

Airbus A380 77 tone Airbus A340 24 tone Airbus A330 17 tone Airbus A320 12 tone

predicţia privind folosirea titanului in aeronavele comerciale indică o creştere puternică de-a lungul generaţiilor de avioane. precum şi în articole sportive. uzine de desalinizare. tehnică medicală şi altele. Anticipând această creştere. PROGNOZE PENTRU PIAŢA TITANULUI Prognozele actuale pentru industria de titan indică o creştere de 40 la sută a cererii până în 2015. Creşterea pieţei industriale influenţată de infrastructură reprezintă restul de 30 la sută la 50 la sută din cererea de titan. automobile. piaţa industrială cuprinde majoritatea consumului de titan rămasă. fiind de aproximativ 21000 de tone în 2009. Aplicaţiile influenţate de consumatori reprezintă 50 până la 70 la sută din cererea de pe piaţa mondială de titan in afară de industria aerospaţială. Aceste aplicaţii includ componentele utilizate în prelucrarea chimică şi metalurgie. mulţi producători importanţi de titan au anuntat planuri de a spori capacităţile lor de producţie. Producţia globală de titan se estimează că va creşte cu 20% în 2010 la . CREŞTEREA PE PIAŢA INDUSTRIALĂ In afara de industria aerospaţială. facilităţi de producţie de petrol şi gaze. arhitectură.Într-un raport al Sevanco Strategic Solutions. Două categorii influenţează în primul rând această industrie: consumatorii şi infrastructura. Aceste aplicaţii includ centrale tradiţionale şi nucleare unde titanul este utilizat în condensatori şi generatoare. şi fabrici producătoare de gaz natural lichefiat. lichid.

unul dintre furnizorii importanţi la nivel mondial de a început să topească lingori pe bază de încercări şi a încheiat un accord cu POSCO pentru construcţia unei fabrici de foi de titan în estul Kazahstanului Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra dinamicii globale de aprovizionare cu burete. Atât în 2009 cât şi în 2010. În 2010. În prezent. iar piaţa este probabil să fie acoperită cu un surplus de burete cel puţin până în 2012 sau 2013. China a fost principalul motor de creştere şi de producţie iar această ţară este din nou în creştere puternică şi construieşte o serie de noi instalaţii mari de burete. Dacă toate extinderile anunţate vor avea loc capacitatea de producţie ar putea ajunge la 400 mii tone pe an până în 2015. În 2010. la total. China. La sfârşitul anului 2008. în ordinea producţiei. Multe companii au anunţat planuri de expansiune în continuare. construite în anii de creştere economică veneau din urmă. Rusia. SUA şi Ucraina. Relaxarea ofertei la nivel mondial de burete de titan a dus la scăderea preţurilor la burete în mod constant începând cu anul 2006. Mulţi dintre producătorii mari de burette îl folosesc în producţia internă şi pentru producţia de lingouri de titan si produse de morarit. există 18 companii producătoare de burete de titan din care nouă sunt în China. Kazahstan.000 tone dupa o pauza în ciclul de crestere puternica 20052008 când producţia de burete de titan a crescut de la 104 mii tone la 176 mii tone. dar şi de cererea în creştere pentru titan în uzinele chimice din China. producţia de burete de titan a fost limitat la şase ţări. au redus producţia şi au închis fabrici mai mici şi nerentabile. UTMK în Kazahstan. împreună cu dezvoltările din Japonia şi Rusia ar putea adăuga 85 mii tone pe an. În acelaşi timp. instalaţiile noi de burete din Statele Unite şi Japonia.aproximativ 150. cum ar fi A380 şi B787 a determinat o scădere drastică a cererii de titan. încetinirea globală a creşterii economice şi întârzierea producţei de avioane cu conţinut mare de titan. Japonia. dar alţii au jucat un rol important ca furnizori de burete. Cele 4 noi proiecte în China. cu volume foarte mari în producţie de burete a fost parţial determinată de o creştere a cererii din sectorul aerospaţial. Producţia chineză de burete de titan crescut de cinci ori între 2005 şi 2008. Creşterea din 2005. În 2009. cantitatea de burete de titan produsă a fost mai mare decât cererea şi producătorii au întârziat extinderi ulterioare. în comparaţie cu doar două fabrici cu un deceniu în urmă. . deşi unele sunt acum în aşteptare.

Pe o cerere la nivel global pentru produsele di titan este împărţită între industria aerospaţială. dar principalul motiv este creşterea greutăţii de titan pe aeronavă. comparativ cu 130 mii tone în 2008. deşi a fost la un nivel scăzut în 2009. metal sub formă brută şi produsele finite se caracterizează prin acorduri de furnizare pe termen lung între principalii producători şi consumatori. O mai mare utilizare a compozitelor. . SUA domină producţia de produse pentru industria aerospaţială în timp ce producătorii din Japonia şi China se concentreze pe aplicaţii industriale şi de consum de titan. Cererea este prognozată să crească cu 6% pe an până în 2015. Acest sector a avut o creştere foarte puternică în ultimii cinci ani aproape în întregime din cauza expansiunii rapide în construcţia de uzine chimice şi centrale electrice în China. capacitate nominală de topire a lingourilor de titan este de 340 mii tone. . şi în parte datorită topirii deşeurilor provenite din industrie.000 de tone de burete. Japonia şi China. Piaţa industrială din afara SUA şi America de Nord va creste cu aproximativ 9% pe an iar pe piaţa comercială aerospaţială din America de Nord si Europa va creste cu circa 8% pe an. Piaţa pentru burete. Statele Unite ale Americii. Piaţa mondială a produselor de titan în 2009 a fost de aproximativ 100 de mii tone.Creşterea rapidă a pieţelor industriale pentru titan în China a schimbat echilibrul departe de industria aerospatială. industrială şi uzul consumatorilor. Principalele aplicatii industriale ale titanului sunt in industria chimica / petrochimica si a convectoarelor.În 2010.B787 şi A350 şi rată scăzută de cereri la B737. În SUA industria aerospaţială acoperă mai mult de 70% din cerere în timp ce în aplicaţii industriale China domina. fără implicarea comercianţilor. dar există diferenţe regionale semnificative. mai compatibile cu titanul decâtcu aluminiul a dus la creşteri semnificative în utilizarea de titan în trenul de aterizare şi structura aripilor. rezultând întro piaţă de 140 mii tone de produse de fabrică care necesită până la 200. provocată de întârzierea producţiei în acelaşi timp la A380. Cu toate acestea. Capacitatea de topire este de cel puţin de două ori că a producţiei de burete în parte datorită dublării şi triplării topirii. dar cererea mare de burete şi lingouri este încă puternic influenţată de natura ciclică a industriei aerospaţiale. din care 85% se află în Rusia. Creşterea cererii din sectorul aerospaţial va veni în parte din producţia mai mare de avioane .

când capacitatea de surplus ar trebui să fie absorbită.. care a avut minim istoric în jurul a 7 USD per kilogram iar apoi a crescut la 30 USD până la sfârşitul acelui an. Cum cantitatea de burete a crescut. piaţ a început să scadă şi până în 2010 preţurile la burete au fost. cu mult sub valorile de vârf atinse în 2006 şi 2007. în general. Preţurile produselor lingou şi finite au fost. În schimb preţurile la deşeuri a crescut în 2010 pe când stocurile au crescut iar producţia este în scădere.lipsa de burete în 2006 a dus la o oarecare vagitaţie pe piaţa disponibilă şi a preţului pentru burete. de asemenea. . Preţurile pentru burete nu sunt susceptibile de a creşte semnificativ peste 10 USD per kilogram până în 2014. sub 10 USD per kilogram.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful