UNIVERSITATEA TRANSILVANIA FACULTATEA DE DREPT ŞI SOCIOLOGIE SPECIALIZAREA COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE AN. III, GR. II.

MIJLOACE DE PROMOVARE
Analiza printurilor

Student : Marin Gabriela

Braşov 2010

deoarece este un mod de a comunica mult mai simplu. Când ne referim la comunicarea prin ATL ne gândim la canalele tradiţionale. Consumatorii sunt ţinta unei convingeri fără presiune directa. cum ar fi: Heineken. tranzit (autobuze.) fiind un mod tradiţional. chibrituri. banner. dezavantajele ar fi că nu permite comunicarea mesajelor complexe şi implică costuri de producţie ridicate. Mesajele publicitare se adaptează acestor canale. . Printul ca mijloc de promovare. De asemenea. cît şi pe cea internaţională.). e-mail. *Obiecte promoţionale: brichete. stând şi aşteptând un troleu sau chiar la semafor. audienţa cu costuri minime. posta. semne stradale etc. putând fi vizibil. cinematograf *Outdoor (publicitate exterioară): panotaj (mesh. acest tip de comunicare lasă decizia de ascultare/vizionare a mesajului publicitar la latitudinea publicului larg.) *Direct mail: fluturasi (flyere). broşuri. televiziune. poster. oamenii îl pot vedea în mers la serviciu. tricouri. Pentru a analiza acest mijloc de promovare am ales trei branduri de bere. Tuborg şi Bergenbier. convenţionale: *Mass-media: presa scrisă. scrisori. Print-ul face parte din categoria ATL (Above the line).Argument Am ales ca mijloc de promovare print-urile.suporturi mobile. au o organizare influentată de constrângerile tehnice ale canalelor respective. O astfel de promovare implică. postere etc. ca şi avantaje: impact ridicat. în opinia mea. troleibuze etc. şepci etc. radio. prezente atat pe piaţa promovare romanească. oferă consumatorului posibilitatea de a nu sta in faţa unui televizor sau de a asculta un radio pentru a vedea apariţia unui nou produs sau pur şi simplu un nou slogan.

Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş. Harghita. Ciuc Premium. Portofoliul de mărci oferit de Heineken România acoperă toate segmentele pieţei: Heineken. Schlossgold. România. schimbare care a însemnat şi adoptarea naturală a culturii şi valorii Heineken. a devenit Heineken România. Zipfer (import) şi Edelweiss (import). purtând iniţial denumirea de Brau Union. Pasiune pentru Calitate. Hategana. bineînţeles. Valori: parte a grupului Heineken Internaţional. Craiova. din mediul urban. reprezintă fundaţia pe care Heineken îşi construieşte afacerile peste tot în lume. bărbaţi. foarte deschişi la nou şi activi social. oricine este binevenit să savureze cea mai bună bere Premium din lume. Bucurie. Compania are aproximativ 1100 de angajaţi. Fabricile Heineken: Heineken Romania deţine 4 fabrici pe terioriul României. fie în sediile de birouri ale companiei. Gosser. Consumatorii de bere Heineken sunt. . Bucegi.Branduri importante de bere prezente pe piaţa romanească HEINEKEN Parte a grupului internaţional Heineken. Aceste valori Calitate. compania Heineken Romania a fost fondată în anul 1998. Dar. Silva. Golden Brau. în marea lor majoritate. în oraşele Heineken: Constanţa. Începând din martie 2007. compania se bazează pe cele trei valori care Valori: guvernează afacerile la nivel mondial: Respect. Neumarkt. Gambrinus. oameni dedicaţi care lucrează fie în fabricile de bere mai sus menţionate.

Compania va continua investiţiile în 2010. locul unde s-a înfiinţat prima fabrică de bere Tuborg din Danemarca. muzică. Tuborg continuă sa fie liderul berilor continuă internaţionale produse sub licenţă în România. calitate. BERGENBIER Totul a început în anul 1994. Prima sticlă de bere Tuborg "made in Romania" a fost produsă la finalul anului 1997. Ea a caştigat admiraţia consumatorilor din peste 100 de ţări. urmând să direcţioneze 6 milioane de euro în dezvoltarea şi modernizarea liniilor de îmbuteliere. Tuborg este principalul brand din portofoliul URBB. Brandul Tuborg are un traget format din persoane dinamice. când producatorul belgian de bere Interbrew a cumpărat 51% din acţiunile fabricii de bere de la Blaj. tinereţe. inovaţie. Belgienii şi-au propus sa intre pe piaţă cu un brand nou de bere. cu o cotă de piaţă de 50% şi o notorietate de 98%. Valorile Tuborg: libertate. . logistică şi materiale anexe. internaţionalitate. Numele de “Tuborg” este o derivare lingvistică de la Thuesborg. care nu numai că nu se tem de schimbări. ci chiar le provoacă.TUBORG Tuborg a fost creată în 1895. în Copenhaga.

în luna mai 1995. Logo-ul Bergenbier a suferit modificări de-a lungul istoriei mărcii. Simbolul muntelui continuă să însoţescă numele mărcii. un nou stil de viata. Pasiune pentru Calitate. Ideea centrală este aceea că a bea bere Heineken served Extra Cold este cool” . În realizarea acestora ei abordează un limbaj simplu. Heineken utilizeaza mesaje simple. Analiza printurilor Toate cele 3 branduri utilizează şi printul. Gică Popescu sau Dan Petrescu. usor de inteles. marile glorii ale fotbalului românesc. Interbrew Romania a fuzionat cu Interbrew Efes Brewery. precum Gheorghe Hagi. cultura. flyere. oricând. clar şi spontan. oriunde. * Campania cu un mare sucuces a fost Lupta împotriva încălzirii globale încercând să transmită într-o manieră curajoasă un mesaj delicat şi dificil în acelaşi timp. ferm şi masculin. De asemenea pune accent pe campanile referitoare la mediu. vine cu imaginea şi sursă de inspiraţie pentru toată lumea. afişe. dupa ample investiţii în modernizarea fabricii de la Blaj. prin bannere. la numai trei ani de la lansarea pe piaţă. consumatorii sunt invitaţi să experimenteze noua senzaţie extra cold pe care Heineken o oferă în toate locaţiile ultra „hot”. Bergenbier este cel mai cunoscut brand care asociază în campaniile de promovare berea cu fotbalul. Bucurie. în care activau. Ca parte din campanie. alcătuind un logo uşor de recunoscut. astăzi berea are un logo bine definit.Lumea din pasiune. şi şi-a schimbat denumirea în InBev Romania. Bergenbier şi-a construit comunicarea bazându-se pe 2 piloni: prietenie şi fotbal. Bergenbier a devenit sponsorul oficial al echipei naţionale de fotbal.100% românesc. Printurile Heineken atrag consumatorii –intr-o lume ciudata. Astfel. la momentul respectiv. utilizând valorile brandului respectiv. În anul 1998. Am ales ca analiza print-uri care exprimă o “schimbare”. pliante. ca modalitate de promovare. a aparut pe piata prima bere Bergenbier. Ca şi forma de prezentare ele sunt vizibile pe panourile publicitare. Heineken * Heineken se promoveaza tinand cont de valorile brandului: Respect.

. * Consumatorii primesc o surpriza de ziua indragostitilor. Putem observa simbolistica acestei zile reprezentata. Heineken “Would be my Valentine” . invitandu-si cleintii sa cosume bere pentru a strange cat mai multe inimioare de a le darui persoanei iubite.. cu o editie speciala.

. Heineken a creat o experienţă pe care consumatorii nici măcar nu şi-o După imaginaseră vreodată. în 2008.(Heineken-jacuzzi) (Heineken-bar) * După ce. de data aceasta trimiţându-i la finala UEFA Cham pentru a se bucura de o experienţă memorabilă. în acest an. Heineken alege să-i surprindă din nou.

la concerte. * Printurile sunt realizate in functie de publicul ţintă: aceştia sunt tineri care adoră locurile să se distreze. nu prin schimabrea aromei sau a sticlei. * Fiind un brand dinamic. . îşi petrec cele mai frumoase şi intense momente cu prietenii pe plajă. o dată cu celebrarea unui deceniu de existentă. în casa unui prieten. aducând un aer proaspăt şi inovator.Tuborg: * Tuborg îşi propune o schimabare. ci printr-un nou ambalaj. nu se teme de provocări. care va reuşi săi elibereze de rutină zilnică.

îşi doreste să impună guvernului să introducă ziua bărbatului. asociază diferite momente ale zilei ca fiind interzise în această captivitate de 5 Mai. nu face decât să susţină momentele de distracţie ale consumatorilor fideli ai mărcii. * Muzica este una dintre principalele valori ale berii Tuborg. Tuborg Open for Fun. deoarece bărbaţi sunt discriminţi. * Modul de comunicare este haios.. vesele. activi şi deschişi experienţelor noi. sloganul noii campanii Tuborg. Printurile sunt prezentate într-o manieră de sărbătoare. însa păstrează acelaşi slogan . devine un simbol al debuturilor sărbătorilor de iarnă. Bergenbier * Şi acest brand revine cu o nouă schimbare.* îşi extinde brandul cu o ediţie limată de sărbători Tuborg Chrismas Brew. Consumatorii Tuborg sunt tineri.

. continuă să se implice în sponsorizarea evenimentelor fotbalistice. fie ele si amatoriale.* O alta schimbare intervine în schimbarea ambalajului după ce nu mai este sponsorul principal al Echipei Naţionale.

pressroom.* Bergenbier rămâne loial consumatorului său şi evoluează pentru a veni în întâmpinarea noilor sale dorinţe: o imagine modernă.ro/list_printuri_romanesti. http://www.iqads.html 4. Suport curs 2. http://www. Bibliografie: 1.html . http://tuborg.ro/fabrica-tuborg.ro/ 3.heinekenromania. http://prieteniistiudece. proaspătă şi tinerească.ro/index.php 5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful