P. 1
Caiet-hangar-2

Caiet-hangar-2

|Views: 151|Likes:
Published by volei11

More info:

Published by: volei11 on Feb 19, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/05/2013

pdf

text

original

Capitolul III CAIET DE SARCINI Proiectare, executie Kit hangar si instalatiile acestuia.

Lucrari de constructie, montaj si utilitati aferente lor
A. PROIECTARE SI EXECUTIE KIT METALIC HANGAR B. PROIECTARE SI EXECUTIE INSTALATII C. LUCARI DE CONSTRUCTIE, MONTAJ SI UTILITATI A. PROIECTARE SI EXECUTIE KIT METALIC HANGAR 1. Obiectul investitiei Hangarul, pe care S.C. “Aerostar“ S.A. - Bacau doreste sa-l construiasca, este destinat fabricatiei avioanelor cargo si executiei de lucrari la avioanele civile. Pentru acest scop, S.C. “Aerostar“ S.A. intentioneaza sa achizitioneze un Kit hangar – constructie planara cu structura metalica - care va fi amplasat pe o fundatie din beton armat. 2. Amplasarea hangarului Hangarul va fi amplasat in orasul Bacau, in perimetrul detinut de S.C. “Aerostar“ S.A. si situat in imediata vecinatate a Aeroportului International “George Enescu”. Construirea sa in incinta S.C. “Aerostar“ S.A. asigura accesul pentru racordarea la utilitati: gaz metan, energie electrica si apa potabila, precum si la alte facilitati necesare : canalizare si drumuri de acces. Pe amplasamentul obiectivului este o platforma betonata ce se va dezafecta iar retelele de apa si canalizare se vor devia. 3. Geometria hangarului Schita hangarului este prezentata in Anexa 1 Hangarul va avea o constructie in trepte, cu urmatoarele dimensiuni utile (interioare): -Lungimea = 76 m; -Latimea = 56 m ( pana la portiere ); -Inaltimea =18 m. Inaltimea exterioara maxim admisa a hangarlui este de 24,5m. Inaltimea utila a hangarului aferenta cotei de 18m la portiera se mentine pe o adancime de 20 m, dupa care inaltimea se reduce la 13m. fata de pardoseala finisata si este mentinuta pana la peretele din spate al hangarului. Este alegerea ofertantului, modul in care se face trecerea de la cota de 18m la cea de 13m a acoperisului hangarului. Aceasta trecere poate fi realizata in unghi drept asa cum este aratat in anexele 1 si 2 sau cu panta, astfel incat volumul suplimentar creat prin alegerea variantei cu panta sa nu depaseasca 1% fata de volumul in varianta cu unghi drept de 90º. In oricare din cele doua variante structura de rezistenta a hangarului trebuie sa fie cea corespunzatoare. Accesul in hangar prin portiera principala se face pe latura de 76 de metri, situata spre vest.

3/1

dispusă de jur imprejurul acoperisului.1.1. Pe structura tavanului se vor monta: becuri pentru iluminatul artificial. senzori sistemului de avertizare incendii.00m praf nisipos argilos plastic tare. intre care se afla un strat izolant si sunt prevazute cu profile de fixare pentru racorduri.1. Viteza vantului . 5. Conditii generale: 5. ale acoperisului. 5.2. 5.60 m praf argilos cafeniu deschis loessoid PSU. cu cadre metalice de sustinere pentru usi si ferestre. in zona cu H minim.2.40 m de la CTN.4. Aceasta va trebui sa fie dimensionata la o sarcina de cel putin 100 kgf/m² si va avea o inaltime de minimum 1 m. sunt reglemetate urmatoarele sarcini meteo si seismice locale : 4. Modul de asamblare va fi cu suruburi de inalta rezistenta. Balustrada.3.3. stuctura si perimetral) vor fi in culoarea alba (White RAL 9010) -Vopsirile exterioare se vor face in culoarea gri (Gray Aluminium RAL 9007) 5. 5. in siguranta.1.3.3.4. 5. Coeficientul de asimilare termica. pentru inchiderea perimetrala. 1. cu contravantuiri verticale si in acoperis. 4.1 Sistem de fundare Categoria geotehnica a amplasamentului este ” 2 “ cu risc geotehnic moderat. Panza de apa freatica se intalneste la adancimea de 10-14m de la CTN (cota normala a terenului). 3/2 .5. Solutii de fundare : fundatii izolate bloc si cuzinet sub stalp. din tabla zincata si vopsita.1.1. zincata si vopsita.2. va fi folosita la operatiunile de mentenanta. Constructia trebuie sa fie o structura portanta confectionata din profile metalice. din tabla din otel. Sarcinile minime.5 Kpa) 4. s max = 0. datorate conditiilor meteo si seismice locale In aria geografica.(-18 0C ÷ + 40 0C) 4. 4.1. 5. Incarcarea cu zapada . respectiv 3.2. 4. Stratificatia terenului este: 1.2. fara ca aceasta sa scada spatiul util mentionat la pct.ag = 0.4.1. in care se afla situat municipiul Bacau.30 m praf argilos cafeniu.250 kg/m².6.1. Temperatura exterioara: . fabricate dintr-un suport extern si unul intern.2. Hangarul trebuie sa fie prevazut cu doua scari metalice exterioare pentru accesul pe acoperis. subansamble pentru instalatia de incalzire si ventilatie. 5. Conditii impuse 5. Se prefera o forma a acoperisului curba. Inchiderea perimetrala 5. Se va realiza cu panouri prefabricate. pe lateralele stalpilor de sustinere. Presiunea conventionala de calcul рpl= 190kPa pentru adancimea de fundare de 2. Colectarea si scurgerea apelor pluviale de pe acoperis se va face printr-un sistem de tubulatura plasat in interiorul hangarului. in zona cu H maxim si Est.7 s.35 W/m2K. Cutremur . 5. La exterior tabla va fi placata cu protectie aluzinc si vopsita. 0.28g si o perioada de colt Tc = 0. Toate elementele constructiei vor fi vopsite de catre furnizor astfel: -Vopsirile interioare (acoperis.1. de tip sandwich.40 m. pe laturile de Sud. Adancimea minima de fundare este 2.140 km/h (qref=0.00 m in dreptul constructiei existente.10 m umplutura pamant.2.

8. vor fi prevazute cu hublouri de vizualizare si cu dispozitive de panica.8. prin acoperis. . amplasate pe laturile de sud si de nord ale hangarului. s max = 0. -Doua usi pentru acces auto. intre care se afla un strat izolant.3. doua cate doua. Se admite ca numarul maxim de şine să fie de 6 pentru fiecare parte a portierei. din care : . 5.3 Trapele de fum trebuie sa faca parte din oferta.4. Protectia la foc 5.7. Portiera 5. Se impune o protectie la foc de 2 ore pentru stalpi. pe aripa de Est. confectionata din panouri prefabricate de tip sandwich.1 Aceasta trebuie sa asigure o deschidere utila pe latura de Vest a hangarului. acesta este ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta). constituite dintr-un suport extern si unul intern.3. 5. 5.5.1. amplasate simetric in segmentele portierei.4.1. Usi de acces auto si acces personal ( vezi anexa nr. 5. .3. 5. 5.3.2. Conditii de ambient interior Pentru personal si pentru operatiile tehnologice care vor fi executate. Acoperisul 5. Acoperisul va fi prevazut cu pante pentru colectarea si preluarea apelor meteorice si cu sifoane de scurgere 5.2 x 2 m / buc. cu dimensiunile de 1.8. 5.25 W/m2K 5. trebuie asigurate in interiorul hangarului o temperatura de 16°C ÷ 24º C si o umiditate relativă de 40% ÷ 60 %. Proiectul trebuie sa aiba avizul unui organism autorizat. Nu se recomanda montarea de luminatoare in acoperis.3. Iluminatul.3 Portiera trebuie sa se inchida/deschida pe amprenta hangarului fara constructii auxiliare care sa depaseasca acest cadru. .3.1.5. 5. Pentru iluminatul natural.1. Invelitoarea acoperisului trebuie sa fie impermeabila si termoizolanta. cu posibilitatea de deplasare a lor in oricare dintre cele doua capete. 5. in zona dinspre portiera.4 Acoperisul va fi prevazut cu instalatie de captare a descarcarilor electrice atmosferice si conductori de coborire.5. cu dimensiunile de 4 x 4 m. 5. 5. 5.5.2.8. Portiera va fi actionata electric si manual si trebuie sa fie executata din tronsoane rigide.5 m fata de podea. de minim 65 m din lungimea acestuia. suprafetele cu geamuri transparente duble vor fi prevazute pe portiera principala si pe peretele de Sud al hangarului si vor ocupa o suprafata de 10 % din suprafetele acestora fiind amplasate la cota de 2. confectionate din tabla de otel zincata si apoi vopsita. In cazul Romaniei.2 usi (1 intrare si 1 iesire). actionata electric si manual.5.2 usi (intrare / iesire).Opt usi pentru accesul personalului (pietonale).1) 5. amplasate pe aripa de Sud.3.2.5.4. 5.6. La exterior tabla va fi placata cu protectie aluzinc si vopsita.4 usi (2 intrare si 2 iesire). amplasate. 3/3 . Coeficientul de asimilare termica.2.4. Usile pentru accesul personalului vor fi actionate manual. 45 de minute pentru grinzi si 30 de minute pentru structura autoportanta de acoperis.3. natural si artificial 5.7.

placi. in cel mult 12 luni de la semnarea contractului. fundatii scara 1:50. Livrari Livrarile din cadrul contractului se vor referi la urmatoarele capitole: .1:50 sau 1/100 cu indicare finisaje culori. scara. Lista standardelor aplicabile Executantul se va conforma standardelor în vigoare: .Memorii explicative. 2.Plan montaj elemente acoperis.Plan invelitoare .scara. 7.Detalii executie pentru stalpi.scara. .Planurile incinta hangar. 4. 6.cofrare. 1:5 3. 7. -restul kit-ului de hangar va fi livrat conform unui grafic stabilit de comun acord cu beneficiarul.C Aerostar S.1 Documentatie pentru arhitectura 1. Toata documentatia tehnica si de insotire trebuie sa fie elaborata in sistemul metric. 4.1.1:50. 7.6. etc. Sectiuni caracteristice . calculul şi execuţia lucrărilor.livrarea proiectului tehnic asa cum este definit la punctul 7. scara.2 Documentatie pentru structura 1. prinderi. 7. .Plan montaj structura metalica. 1:50 sau 1/100 cu indicare finisaje culori .Standarde internaţionale.Sectiuni de detaliu pentru rezolvarea problemelor/neclaritatilor. 3/4 . grinzi. scara. va preda 7. 6.Note de calcul pentru dimensionarea structurii (breviar de calcul). scara.Omologări tehnice europene. 1:50.Toate cele 4 fatade.2 Livrarea kit-ului metalic hangar si a documentatiei de insotire a acestuia – 1set. 5. scara. . omologări sau reglementări tehnice naţionale privind utilizarea produselor sau proiectarea.1:5.Plan de armare .Standarde naţionale care adoptă standarde europene. scara 1:5.1 Livrarea documentatiei aferente Proiectului Tehnic Castigatorul licitatiei in termen de 10 zile de la semnarea contractului. scara.A urmatoarea documentatie: 7. Livrarea kit-ului metalic hangar 1 set. 5.1:10.Detalii de executie.livrarea kit-ului metalic hangar si a documentatiei de insotire.1. .Alte referinţe de natură tehnică elaborate de organismele de standardizare europene. . 2.1:50 sau 1/100 3. se va face dupa cum urmeaza: -bolturile de prindere in fundatie a structurii de rezistenta vor fi livrate la cel mult 60 zile dupa confirmarea platii avansului. scara.Alte standarde. 7.1:50 sau 1/100. beneficiarului S.Memorii explicative.Sectiuni caracteristice pentru clarificarea solutiei .1. console.

9.2. 9. Furnizorul va transmite beneficiarului copii dupa standardele / normele / reglementarile la care face referire in oferta tehnica. Continutul propunerii tehnice Propunerea tehnică va conţine : 10. portiera.4. datele contractuale si cele continute in proiectul tehnic. O matrice de conformare.4 Furnizorul se va anagaja sa respecte Directiva 2003 / 35 / CE. In functie de constatarile facute. pe categorii de subansambluri si componente precum si detalii de montaj ale acestora. Exemplificari care sa ateste experienta in domeniu si. privind raspunderea de mediu. vopsirea.3. din care să rezulte modul in care sunt indeplinite cerintele din prezentul Caiet de sarcini. 11. pe baza fisei tehnice de parametrii ai constructiei metalice. 10. cu referire la prevenirea si repararea prejudiciului adus acestuia. Costul acestei garantii va fi inclus in costul de achizitie a kitului.8. cum ar fi : structura metalica. Receptia kitului Se face la sediul beneficiarului. Alte prevederi 11. Garantia furnizorului 9. O descriere detaliată a solutiei constructive. certificatele de calitate si de conformitate care atesta calitatea bunului contractat.1. a componentelor si subansamblurilor acestuia. 10. 3/5 . in executia hangarelor de tipul mentionat .1. a Parlamentului European. 11.6. Propunerea tehnică poate conţine orice alte elemente pe care ofertantul considera ca este necesar sa le menţioneze sau orice alte documente pe care proiectantul considera ca este necesar să le ataşeze. Furnizorul va transmite. insotita de imagini care sa exemplifice elementele de ansamblu si de detaliu. acoperisul.1. 10. indiferent de provenienta acestora. 9.5. in stare kit si asamblata. 9. vor fi de buna calitate si certificate prin documente . care va fi furnizat. Furnizorul trebuie sa aiba in vedere ca durata de viata a hangarului va fi de minim 50 de ani.3. Furnizorul este responsabil de calitatea kitului furnizat. Inventarul kitului hangar. Operatorii economici participanţi la procedură sunt direct răspunzători pentru mentinerea documentelor legale proprii necesare pentru îndeplinirea contractului. 11.2.1. 10. furnizorul trebuie sa precizeze in oferta tehnica garantia acordata pentru intregul kit sau pentru parti componente ale acestuia.2 Fata de conditia impusa la pct. in particular. Planul de calitate pentru executia produsului cerut prin prezentul Caiet de sarcini. etc. fabricate cu cel mult 2 ani vechime pana la data livrarii . 10. beneficiarul are dreptul de a accepta sau de a respinge receptia. Toate materialele care se vor utiliza vor fi noi. 10.

E. Instalatie de detectie si avertizare incendii In interiorul hangarului se va realiza o instalatie de detectare si avertizare la incendiu formata din senzori de fum.a /2kW/buc . -1 alimentare pentru tabloul de iluminat -1 alimentare pentru tabloul de prize -1 alimentare pt. PT se afla la aproximativ 200 ml de locul de amplasareal hangarului. Iluminat interior In interiorul hangarului este necesara o iluminare medie de 350 lux masurati la o cota de 1. Montajul si dimensiunile corpurilor de iluminat nu trebuie sa afecteze inaltimile utile interioare ale hangarului -18 m respectiv 13 m . Iluminatul exterior se va realiza cu ajutorul a 10 corpuri de iluminat exterior dispuse pe exteriorul cladirii. S ai hangarului.4Kv a noului hangar.B. Toate cablurile se vor monta aparent pe pod de cabluri care va fi legat la priza de pamint cu R ≤ 4. mecamismele de actionare porti -1 alimentare pentru CT ( centrala termica ) si aeroterme -1 circuit pentru alimentare centrala de incendiu In interiorul hangarului se vor amplasa : -50 puncte de distributie cu cite 2 prize de 24 V c.1 INSTALAŢII ELECTRICE Cablare Alimentarea cu energie electrica 0. PROIECTARE EXECUTIE INSTALATII B .. 3/6 . In interiorul hangarului se va monta un tablou general de alimentare cu o putere instalata de 1000 kVA. butoane de alarmare la incendiu si hupe de semnalizare interioare si exterioare. Protectia la descarcari atmosferice Pentru protectia la descarcari atmosferice se va realiza o instalatie de paratrasnet cu dispozitive de amorsare care se va lega la o priza de pamint. amplasate linga punctele de aer comprimat si pe centrul peretilor N. . Centrala de incendiu va face legatura prin intermediul unui comunicator telefonic cu dispeceratul de pompieri. Cablurile se vor monta ingropat direct in pamant in tuburi de protectie la subtraversari ale cailor de acces sau la intersectia cu alte conducte subterane cand nu se poate respecta distanta normata.8 m de la nivelul pardoselii (planul util). se va face din PT ( punctul de transormare) existent care va fi echipat cu o celula de interior cu intrerupator automat.3 prize 380/150 kVA/buc.c. Din acesta vor pleca: -2 alimentari pt. 120-150 kVA fiecare cu 4 plecari. tablourile de forta 380V. 60 W/buc. -12 prize de 220 Vc.

atat constructia cat si amplasarea utilajelor . la centrala de tratare a aerului. inele de siguranţă (şaibă elastică) pentru asigurarea împotriva deşurubării. Sistemul de incalzire va avea un singur circuit de distributie tur retur apa calda realizat din teava preizolata de diametru corespunzator. incaperea in care ea va fi amplasata va respecta normativul NTPEE-2008.” Centrala termica va fi o constructie noua . -media temperaturii interioare :+20°C.25 W/m²K. functie de temperatura exterioara sezizata de senzorul exterior. INSTALATII TERMICE Confortul termic al hangarului se obtin de la o sursa termica proprie pe care o vom denumi „ INSTALATIE DE INCALZIRE CU AER CALD CU CENTRALA TERMICA PROPRIE SIINSTALATIE CU TUBULATURA DE VENTILATIE. Centrala fiind consumatoare de gaze naturale . -suprafata vitrata ( geam sau policarbonat ) este 10% din suprafata peretelui de sud respectiv portiera . -legăturile conductoarelor de protecţie trebuie sa fie executate conform STAS 12604/4.vor trebui sa respecte normativul I 13-2002 si se vor incadra in categoria de pericol de incendiu „D” si grad de rezistenta la foc I sau II. B2. coeficientul de asimilare termica al inchiderii perimetrale ( inclusiv al portierei ) este :0. -conductele se marchează prin culori pentru identificarea funcţiunii pe care o îndeplinesc în circuitul respectiv. 3/7 . -numar mediu de persoane: 82 -temperatura exterioara : (-18)÷(+40°) C. Se specifica ca aceasta incapere va fi amenajata intr-un spatiu situat intr-o cladire existenta in spatele hangarului la o distanta de aproximativ 4m de peretele est al acestuia ( spatele hangarului). Instalatia termomecanica propusa va trebui sa respecte normele ISCIR PT-C9-2009. -in întreaga instalaţie electrică din clădire trebuie menţinută aceeaşi culoare de marcare a conductoarelor electrice. aparate şi utilaje omologate şi cu aplicarea tehnologiilor de execuţie specifice structurii de rezistenţă a hangarului.5 prin sudare sau prin înşurubări. separata de hangar si va respecta conditiile impuse de normativele in vigoare PSI si P 118-99.De asemenea . -tablourile de distribuţie sa fie prevăzute cu întrerupătoare generale.35 W/m²K. -sa fie prevazuta protecţia conductoarelor active ale circutelor electrice împotriva supracurenţilor datoraţi suprasarcinilor sau scurtcircuitelor. Inaltimea la coama a acestei cladiri este de 12 m.Cerinte pentru executarea instalaţiilor electrice Se va avea in vedere ca: -executarea instalaţiilor electrice se va face numai cu materiale. realizat cu vase de expansiune cu membrana interschimbabila si perna de azot. Circuitul va fi echipat cu pompe de circulatie montate pe conducte si sistem de expansiune inchis. cu contrapiuliţe. De asemenea ea va avea un reglaj calitativ pe incalzire. -se vor respecta prevederile normativului I 7-2004 . facem urmatoarele precizari: -coeficientul de asimilare termica al acoperisului este :0. regulator de temperatura si termostat de siguranta . cazanul(le) centralei vor fi echipate cu un numar corespunzator de supape de siguranta . Pentru dimensionarea sarcinii termice a centralei .

filtre. INSTALATII INTERIOARE/ EXTERIOARE DE STINGERE INCENDIU In conformitate cu NP-086-2005 . vor fi doi hidranti in functiune simultan. montati ingropat conform STAS 297/2 si SR ISO 6309. Tinand cont de recomandarile preliminare ale specialistului care va intocmi bilantul la foc in hangar. 7 coloane verticale cu 4 racorduri pentru consum pe fiecare coloana. filtre. Apa calda menajera pentru grupurile sanitare va fi obtinuta cu ajutorul unor boilere electrice. Este necesara masura de dedurizare a apei introduse in circuitul de incalzire. respectand legile in vigoare. Va fi prevazut un sistem de evacuare al gazelor arse cu cos de fum din inox . 3/8 .Centrala(lele) de tratare a aerului vor fi compuse in principal din: baterii. instalatiile cu hidranti de incendiu interiori se realizeaza si la constructiile de productie. montarea unui contor pasant. ventilatoare. de asemenea. Dimensionarea bateriei de incalzire se va face pentru conditiile date de mediu interior si exterior functie de parametrii hangarului. realizand un consum maxim de 10. camere de amestec. Proiectarea instalatiei de utilizare gaze naturale de presiune redusa necesara alimentarii centralei termice se va face inconformitate cu normativul NTPEE-2008. In cazul hangarului hidrantii vor fi montati in locuri vizibile . Bransamentul centralei termice Se face de la instalatia de gaze naturale din incinta Aerostar printr-un bransament ce presupune un traseu de 300 ml teava dimensionata corespunzator debitului necesar CT (centralei termice ). grile cu jaluzele dubla deflectie. considerand o temperatura medie de interior de 20°C si un aport de 20%-30% aer proaspat . Introducerea aerului in hangar se va face prin intermediul centralelor de aer proaspat folosind un sistem de tubulatura si piese speciale aferente: clapeti pentru reglarea si masurarea debitului de aer. B4. Ei vor trebui sa atinga punctele combustibile ale hangarului si vor avea o raza de actiune dimensionata dupa dimensiunile utile cunoscute. La o presiune de functionare de 6÷7 bari.alte componente pentu sporirea randamentului energetic al conturului propus. sistemul va fi prevazut cu trasee de tubulatura speciala. grile pentru introducerea aerului tip jet. Centralele de tratare vor fi prevazute cu ventilatoare de aspiratie a aerului la un debit corespunzator.. armaturi cu ventile . INSTALATIE PROPRIE DE AER COMPRIMAT Hangarul va fi dotat cu o instalatie proprie de producere a aerului comprimat compusa din -instalatie de distributie. B3. separatoare de condens si de ulei.64 Nm³/min. alte materiale si accesorii. Se poate considera un debit la consumatori de 0.izolat si dimensionat conform normelor si conditiilor de amplasare din teren (cele mentionate). oale de condensare. in sensul de miscare al aerului.38 Nm³/min. in limitele impuse de normativul I 13-2002 si cartea tehnica a cazanelor care vor fi alese. Conductele de aer comprimat se vor monta aparent cu o panta minima de 2‰ fiind determinata pentru o viteza medie de 3÷5 m/sec. clapeti de masurare si reglare al debitului de aer. Se va avea in vedere.

De pe platforma . 3/9 . B5. Pentru ridicarea constructie sunt estimate urmatoarele categorii de lucrari: Fundatie si pardoseala hangar. -umpluturi cu pamant sanatos . Montajul constructiei metalice. apa este dirijata spre canalizarea existenta. -finisaj pardoseala cu vopsea epoxidica.etc. -folie polietilena . va suportaaceiasi sarcina statica si va avea osuprafata de 420 m². transport pamant. -pregatire si degajare teren . Se va face cu mijloacele specifice si cu personalul de specialitate al furnizorului cu respectare normativelor in vigoare in timpul alocat intregii activitati contractate. CAPTARE APE PLUVIALE . -cofraje. este necesar ca lucrarile aferente acestui capitol sa aiba o perioada de finalizare cuprinsa intre minim 16 luni de la semnarea contractului si maxim 20 luni. Aceasta va fi realizata in aceleasi conditii cu fundatia/pardoseala hangarului. armaturi.0. Apa meteorica de la nivelul acoperisului este captata printr-un sistem de jgheaburi dispuse circular pe laterale . Se specifica ca pe pardoseala hangarului va fi repartizata o sarcina statica de 40 kgf/cm². Racordarea instalatiei interioare cu hidrantii exteriori se va face cu un tip de teava care sa reziste la 10 bari. -turnare placa de pardoseala din beton in care sunt prinse bolturile de fixare ale structurii de rezistenta . Apa este apoi colectata printr-o tubulatura dispusa in interiorul cladirii care coboara pe stalpi si la cota +/.piatra sparta. Tot in interior hangarul va fi prevazut cu un sistem de avertizare incendii realizat dintr-o centrala de alarmare si un numar corespunzator de senzori dispusi pe tavan. Platforma perimetrala situata in fata hangarului. Pentru sistemul exterior de stingere al incendiilor se vor monta un numar de hidranti conform scenariului de foc. Realizarea fundatiei si a pardoselei se face dupa documentatia specificata la 7. alimentarea cu apa facandu-se din gospodaria proprie ( rezervor complet cu statie de pompare ). -sapaturi manuale si mecanizate executate conform recomandarilor studiului geotehnic pentru realizare lucrarilor de fundare . -nivelari. Lucrarile de constructii montaj se vor desfasura la adresa achizitorului.2 in baza studiului geo tehnic .Vor fi utilizate numai conducte metalice.00 iese in exterior prin panoul de perete. C LUCRARI DE CONSTRUCTII MONTAJ SI UTILITATI Pentru indeplinira obiectivelor proiectului la termenele convenite. balast.grinzi fundatii. ATENTIE ! Toate echipamentele si utilajele necesare asigurarii cu utilitati ale hangarului vor fi amplasate intr-o anexa tehnica separata. unde continua coborarea pana la nivelul terenului .

10/1995 privind calitatea in constructii. pana la sfarsitul perioadei de garantie. in scopul protejarii lucrarilor sau al asigurarii confortului riveranilor.Valoare montajului kit-ului metalic va face parte din devizul de lucrari. -de a procura si de a intretine pe cheltuiala sa toate dispozitivele de iluminare. energie. echipamente. precum si cel al contoarelor sau al altor aparate de masurat se suporta de catre executant. acumularea de obstacole inutile pe santier. Executantul are dreptul de a retine pe santier. daca nu s-a convenit altfel. numai acele materiale. echipamente. instalatii sau lucrari provizorii. rezultate din poluare. proprietatilor publice sau altora.achizitorul are obligatia de a pune la dispozitia executantului. precum si pentru procedeele de executie utilizate. ingradire. stabilitatea si siguranta tuturor operatiunilor executate pe santier. executantul are obligatia: -de a lua toate masurile pentru asigurarea tuturor persoanelor a caror prezenta pe santier este autorizata si de a mentine santierul (atat timp cat acesta este sub controlul sau) si lucrarile (atat timp cat acestea nu sunt finalizate si ocupate de catre achizitor) in starea de ordine necesara evitarii oricarui pericol pentru respectivele persoane. gaz metan . precum si de catre persoane autorizate de achizitor. molozul sau lucrarile provizorii de orice fel. zgomot sau alti factori generati de metodele sale de lucru. gaz. fara plata. La inceperea lucrarilor achizitorul are obligatia de a obtine toate autorizatiile si avizele necesare executiei lucrarilor. cand si unde sunt necesare sau au fost solicitate de catre achizitor sau de catre alte autoritati competente. la cererea acestora. -de a lua toate masurile rezonabil necesare pentru a proteja mediul pe si in afara santierului si pentru a evita orice paguba sau neajuns provocate persoanelor. De asemenea . -de a depozita sau retrage orice utilaje. Pe parcursul executiei lucrarilor si remedierii viciilor ascunse. Costurile pentru consumul de utilitati. -de a aduna si indeparta de pe santier daramaturile. liber de orice sarcina. cu respectarea prevederilor si a reglementarilor Legii nr. Urbanism si Amenajarea Teritoriului.). -caile de acces rutier si racordurile de cale ferata. -racordurile pentru utilitati (apa. surplus de materiale. Un exemplar din documentatia predata de catre achizitor executantului va fi tinut de acesta in vederea consultarii de catre Inspectia de Stat in Constructii. instalatii. canalizare etc. pana la limita amplasamentului santierului. Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea. care nu mai sunt necesare. cu modificarile ulterioare. 3/10 . Racord utilitati : energie electrica . care ii sunt necesare in scopul indeplinirii obligatiilor sale in perioada de garantie. ape meteorice Se va face in baza unei documentatii intocmita de catre furnizor in conformitate cu normativele si legile in vigoare si va fi platita de cater furnizor. pe cat posibil. urmatoarele: -amplasamentul lucrarii. -de a evita. -suprafetele de teren necesare pentru depozitare si pentru organizarea de santier. alarma si paza. Lucrari Publice. protectie.

ANEXA 1 3/11 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->