P. 1
internetmarketing2009ro-090703034314-phpapp01

internetmarketing2009ro-090703034314-phpapp01

|Views: 4|Likes:
Published by lauratohanean

More info:

Published by: lauratohanean on Feb 22, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/15/2013

pdf

text

original

Internet Marketing 2009

www.etarget.ro

Internetový marketing '09
6 a ½ kľúčových trendov pre tento rok

Internet Marketing 2009
Şase trenduri şi jumătate, cele mai importante pentru anul în curs
Ce influenţă are Obama în marketingul politic local? Ce forme de advertising vor creşte pe timp de criză? Se vor găsi standarde pentru publicitatea în clipuri video? În ce direcţie va merge publicitatea contextuală?

iar importanţa acesteia se va face simţită şi în Europa Centrală şi de Est. vom vedea un impact tot mai mare al internetului în campanile politice din regiune. în 2009. unde e eficienţa şi care ar trebui să fie aşteptările? La Etarget. în binecunoscutul stil al celor “Zece motive pentru a o alege pe Radicova” sau “De ce (scrie aici numele) votează pentru Radicova”. Prima copie a campaniei lui Obama şi-a făcut deja apariţia în Europa Cenrală.ro Despre Etarget Etarget este o reţea de advertising care îţi caută potenţiali clienţi şi ţi-i aduce direct pe site-ul companiei. Toate ca toate. Recent. „Etarget este soluţia perfectă pentru cei care doresc să aibă succes în era digitală” PRwave týždenník Trend . Susţinătorii săi chiar au fost inspiraţi de titlurile “My Obama” din campania americană.ro 1 Dezvoltarea marketingului politc pe internet Obama a devenit marketerul anului 2009. cele care vor avea impact în marketing anul acesta. compania să aibă succes? Încotro ar trebui să orienteze eforturile de marketing. dar pe scena politică online mai există o candidată. internetul a jucat deja un rol important la ultimele alegeri prezidenţiale. Zuzana Martináková. aşa că nu s-au lăsat mai prejos şi au gîndit un “foarte original” slogan pentru campania online: “Preşedintele meu. am ales şase trenduri şi jumătate.Internet Marketing 2009 www. Activiştii care au lansat campania online au început să scrie pe bloguri. candidatul Iveta Radicova a început să experimenteze potenţialul online-ului asemenea preşedintelui American în urmă cu cîteva luni. în 2009. În Polonia şi Slovacia. Preşedintele de pe Facebook Campania Ivetei Radicova foloseşte cu success servicii web precum Facebook şi Flickr. Iveta Radicova”. Cine va fi noul preşedinte al Slovaciei? 2009? Anul a început şi în tot mai multe business-uri se pune următoarea întrebare: Ce e de făcut pentru ca.etarget. Odată cu apropierea campaniei electorale pentru funcţia de preşedinte al ţării.etarget. În lunile care vor urma. în numele candidatei. deşi nu se bucură de o susţinere la fel de www. Urmează politicienii locali Impactul campaniei prezedinţiale americane în media online din SUA nu va rămîne singulară. ambele pentru a contacta votanţi şi pentru a scoate în evidenţă latura prietenoasă a politicianului care mizează pe orientarea sa către binele comunităţii. campania a intrat şi pe Twitter şi pe alte cîteva platforme de social media.

în timp ce Slovacia a adoptat recent acelaşi model. oricui. Practic. locale.ro puternică din partea publicului. mesajele Zuzanei Martináková sînt ataşate fiecărui subiect important discutat pe internet. A ales o strategie diferintă.ro . În lumea offline.org/wiki/Co ntent_marketing Companiile ar trebui să gândească precum publisherii – să îşi vândă produsele prin oferirea de content interesant – spun consultanţii online. Cine va urma pe listă? AdAge + Obama Care a fost strategia online a lui Obama? SearchMarketingGuru face o listă cu toate uneltele pe care le-a folosit Obama în campania sa pe internet. Idei principale şi link-uri de vizitat AdAge l-a desemnat pe Barack Obama „Marketerul anului 2008”. http://en.wikipedia. informativ şi cu potenţial de divertisment.Internet Marketing 2009 www. mai nou.etarget. http://tinyurl. echipa sa publică reacţii pe blog şi îşi atrage publicul de pe cele mai important site-uri de ştiri prin reclamă contextuală. acest fenomen este cunoscut de multă vreme ca fiind folosit mai ales de companiile mici. De fiecare dată cînd în presa slovacă apare un subiect social cu potenţial electoral.etarget. ce înseamnă content marketing? Inspiră-te de la companiile mici Ideea de bază e simplă. considerînd că cea mai puternică armă a sa este potenţialul conţinutului ce poate fi distribuit de către oricine. corect. Strategia se numeşte content marketing şi foarte mulţi experţi cred că are un viitor luminos. www. şi-a lansat propria campanie. mai bine s-ar distribui conţinut. şcolile de arte marţiale organizează traininguri pentru public. Aceasta este calea către clienţi fideli şi vânzări constante. magazinele eco împart broşuri despre mîncare şi sănătate. Companiile ar trebui să ofere conţinut interesant. Wikipedia despre content marketing Content marketing-ul înseamnă creare sau creation sau sharing de conţinut cu scopul de a provoca baza de actuali şi potenţiali clienţi să cumpere. Polonia şi Slovenia deja au experimentat impactului marketingului online în alegerile importante din ultima perioadă. De exemplu. în loc de iPod-uri. Şi totuşi.com/obamaonline 2 Magia conţinutului În 2009. Politicienii din Europa Centrală şi de Este au fost inspiraţi de succesul acestuia pe internet.

plus un link către site-ul centrului de fitness. cu posibilitatea de a fi vizualizate de către oricine. dă jos reclama outdoor şi angajează pe cineva care să scrie o serie de articole despre grădinărit. Prin content marketing.copyblogger.com www. prin urmare îţi permite să ai vânzări pe termen lung. cea pe care s-ar putea s-o ai acasă.ro Cum internetul câştigă tot mai multă popularitate în rândul consumatorilor. chiar şi a celor care se concentrează pe mass-market. Conţinutul este un magnet pentru clienţi. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul publicităţii în print.com How Content Marketing Will Shake the Tree Ce citesc peste 100. rezultatele pot fi peste orice aşteptări. oferirea unui iPod ca bonus ar putea fi o idee de marketing foarte bună. Conţinutul interesant este extrem de ieftin şi uşor de creat. publică pe site un articol pe un subiect legat de afacerea ta şi trimite cititori. Copyblogger. Dacă adaugi şi un număr de telefon la care îi inviţi pe cei care vizualizează clipurile să sune.Internet Marketing 2009 www.000 de marketeri din toată lumea? Una dintre cele mai bune surse de informaţie despre content marketing se numeşte Copyblogger. În locul „manifestului“ companiei. Dacă vinzi maşini de tuns iarbă.etarget. http://www. poţi să construieşti o comunitate de clienţi şi să te asiguri că tu vei deveni purtătorul de cuvânt al întregii nişe pe care evoluezi. şi un antrenor foarte priceput. dar mai degrabă costisitoare. Cum faci asta? Dacă vrei să abonamente anuale pentru centrul de fitness. Tot ce îţi trebuie este o simplă camera video. Bună. o astfel de abordare este imediat aplicabilă în cazul majorităţii companiilor. Mai ieftină este înregistrarea video a unor programe de antrenament cu sfaturi pentru cei interesaţi şi publicarea lor pe internet.ro .etarget. Idei principale şi link-uri de vizitat Caută oameni care te pot ajuta la crearea de conţinut web interesant şi relevant. gratuit.

Încă o dată. ce este inbound marketing? Inbound marketing este construit în jurul a două principii: 1. newsletterele includ ocazional şi oferte de vânzări. indiferent de segmentul pe care activează. adaugând şi produsele lor în discuţie. Până aici. Povestea TopShop TopShop. Atrage vizitatori către site-ul tău. Newsletter-ul TopShop Formularul pe care TopShop îl foloseşte pentru a ţine legătura cu potenţialii clienţi. A început prin a publica regulat newslettere pe subiecte precum relaţii şi sex. TopShop încearcă măcar să-i afle adresa de mail şi să-i ofere newslettere.etarget. Inbound marketing-ul reduce foarte mult costurile „achiziţionării“ unui client – ceea ce. învăţarea expresiei „inbound marketing“ merită toţi banii.ro În al doilea rând. această formă de „urmărire“ a clienţilor a crescut vânzările TopShop de câteva ori.Internet Marketing 2009 www. Cu alte cuvinte. dacă vizitatorul nu cumpără imediat. pe timp de criză financiară.ro . Nu îi pierde. a ales să folosească promovarea online altfel. În primul rând. bannere şi publicitate contextuală). Cine nu cumpără astăzi. chiar dacă nu vor cumpăra imediat. 2. firmă de teleshopping foarte cunoscută. Dar TopShop merge mai departe şi nu se bazează pe faptul că oamenii vor găsi newsletterele singuri. vom folosi exemplul eforturilor publicităţii TopShop pentru a-ţi arăta că inbound marketing-ul (marketing „înnăscut“) va conduce lumea marketingului. TopShop caută constant vizitatori pentru site (SEO. Încă un cuvânt străin de învăţat acum? Nu te îngrijora. În această secţiune. este extrem de important pentru majoritatea companiilor. www. o va face într-o săptămână sau într-o lună.ro 3 Inbound marketing A trage este mult mai bine decât a împinge În secţiunea anterioară.top-shop. în cadrul unei conferinţe în Varşovia. este un bun exemplu de content marketing. După cum a anunţat recent. inbound marketing încearcă să menţină un www.etarget. În al treilea rând. am explicat despre conceptul de content marketing.

etarget. anul acesta.ro . în special pentru că se focusează pe ROI. vânzări repetate şi pe termen lung şi pe măsurători. Cu toate astea. Idei principale şi link-uri de vizitat Cost mult mai ieftin al „cumpărării“ clientului – avantajul principal care va propulsa inbound marketing-ul ca mijloc de abordare pe primul loc. chiar mai multe decât în cazul primilor. nu toţi oamenii de marketing sunt egali – nu pe internet. Cel de-al doilea grup. cât şi despre content marketing.facebook. Inbound Marketing blog 4 Oameni de marketing în reţele sociale Ne putem aştepta la multe porţii de râs.. în 2009. Au făcut deja foarte multe greşeli fundamentale. Au lucrat foarte multă vreme cu tipurile tradiţionale de advertising. Dacă ei îşi „împing“ experienţa din offline către Serbia 640 00 Cifre recente arată că Facebook creşte foarte repede în popularitate în majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est. România 65 000 Logica este următoarea: Primul grup de marketeri online este cel compus din oameni care au crescut odată cu marketingul pe internet şi şi-au construit cariere în jurul consultanţei online. în reţelele sociale Ei bine.Internet Marketing 2009 www.ro permanent contact cu potenţialii clienţi dacă site-ul sau magazinul a fost vizitat măcar o dată. Noua tendinţă a marketerilor este aceea de a aborda online-ul. www. dar şi la multe greşeli. pentru multe companii. abordează la rândul lor mediul online. în contextul actual.com www. cel puţin.etarget. Ungaria 170 000 Veteranii şi începătorii din răboaiele online Cea mai mare îngrijorare. însă mulţi experţi consideră că nu le va fi chiar atât de uşor. se poate spune că sunt forme de marketing pragmatic. iar experţii consideră că ne putem aştepta la foarte multe greşeli din partea lor. este întrebarea dacă odată cu creşterea popularităţii Facebook şi a celorlalte reţele sociale vom vedea şi o creştere exponenţială a greşelilor şi erorilor de marketing fundamental. în ultimii doi ani a apărut o comunitate de marketing uriaşă pe site-urile de social networking. Marketing pragmatic Atât despre inbound marketing. de marketeri „tradiţionali“. iar acum ştiu cum trebuie să se comporte în online. prin urmare nu ne mai putem aştepta de la foarte multe erori din partea lor.

Există o arie largă de conţinut video pe internet şi cel puţin tot atâtea idei de a introduce reclame în clipuri. vom vedea începutul unei dezbateri intense pe marginea celui mai bun format publicitar pentru video. cel puţin primul consens şi primele idei pentru un set de reguli acceptat în întreaga regiune. Idei principale şi link-uri de vizitat În 2009.net/?p=1322 Standarde IAB pentru video advertising IAB. Deşi lumea a început să se orienteze către standarde. vom vedea tot mai multe activităţi de marketing în reţelele sociale. Când va apărea următoarea versiune? http://www. în mai 2008.ro Chiar ştii ce anume măsori? Cele mai multe unelte gratuite nu reprezintă chiar cele mai bune soluţii de măsurare.iab. Noul document a înlocuit regulile create în 2005. vor pierde şi îi vor enerva pe consumatori. Dar presiunea advertiserilor pentru consolidarea soluţiilor va aduce.etarget..Internet Marketing 2009 www. inclusiv în această regiune.clickz. cred foarte mulţi. a trasat. http://www. o serie de linii generale de urmat pentru publicitatea video. platformele video n-au cum La începutul anului 2008. international advertising bureau. Idei principale şi link-uri de vizitat Boom-ul reclamelor video va conduce la o competiţie acerbă pe partea de formate video.etarget. .com/3606336 www. cu siguranţă. încă nu se văd în partea centrală şi de Est a Europei. Să sperăm că această experienţă nu va face prea mult rău pe termen lung şi că nu va face imposibilă marketarea produselor tale în reţelele sociale. Ce e de făcut? Să sperăm este singurul lucru pe care îl putem face. În 2009. Desigur. dar nu oferă date suficient de relevante pentru celelalte date care te interesează. Erorile vor reprezenta întotdeauna un pas înainte. Nu ar trebui să ne aşteptăm la o soluţie finală.ro un mediu nou. se zvonea că vom vedea o adevărată bătălie pe standardele de publicitate integrată în clipurile video.net/dv_guidelin es 5 Discuţia despre standardele video Advertiserii vor. Sunt îmbunătăţile pentru măsurarea a doar câtorva indici. dar fiecare merge pe propriul drum. Oare cât de dureros va fi? http://4entrepreneur. cel puţin nu încă. o serie de noi companii oferă soluţii de video-advertising.

cel puţin. în special cele din multinaţionale. De exemplu.ro Analytics 6 Analytics? Ai grijă ce alegi Bugetele de marketing sub lupă Reinvigorate (zadarmo) www. mai mult.etarget. accentul va pica pe valoarea reală şi pe rezultatele măsurabile.com/analytics/ ClickTale (zadarmo aj platený) www. rată de întoarcere a vizitatorilor etc. Sau. consumatorii se gândesc de două ori înainte de a-şi cheltui banii. cum să măsori acest lucru.clicktale.haveamint.com Advertiserii încep să monitorizeze tot mai atent şi să evalueze indicatori precum rată de conversie. Google Analytics (zadarmo) http://www. Departamentele de marketing ale companiilor. de a minimiza impactul advers cauzat afacerii de situaţia pieţei. recunosc situaţia şi caută soluţii pentru a trece în siguranţă peste această perioadă.etarget.reinvigorate. Este sau nu timpul pentru o soluţie profesională care să strângă date relevante? Idei principale şi link-uri de vizitat Resursele se vor îndrepta către canalele care aduc companiilor un profit mai mare.google. Urmăreşte-ţi banii Într-o perioadă de recesiune. va fi crucial să ştii ce se întîmplă odată ce clientul a dat click pe un link sponsorizat şi.net Consecinţele crizei financiare se vor resimţi în multe dintre pieţele acestei regiuni. Companiile vor începe să conştientizeze că trebuie să devină mai eficiente în eforturile de marketing şi să monitorizeze mult mai strict bugetele de promovare. eficienţă Cu bugete limitate. cifrele pe care le afişează nu sunt întotdeauna cele mai corecte şi foarte des variază. pentru publicitatea online.com . An open letter to Google Analytics www. Chiar dacă unelte gratuite precum Google Analytics au o cotă de piaţă uriaşă. acest lucru implică trecerea de la sisteme de măsurare gratuite la sisteme plătite. Pentru companii.enquisite.com Enquisite (zadarmo aj platený) www.ro Mint (zadarmo aj platený) www. Eficienţă. Tot mai multe afaceri vor începe să monitorizeze şi să evalueze eficienţa campaniilor.Internet Marketing 2009 www. Limitează bugetele pentru publicitate tradiţională şi încearcă să găsească unelte mai eficiente de a-şi păstra şi a aduce măcar acelaşi număr de clienţi. eficienţă.

Tendinţa pentru 2009 va fi marea separaţie dintre aceste două forme de PPC. încă este dominată de un sistem care funcţionează pe principiul „ce folosim pentru motoare de căutare merge şi pentru context“.ro 6 ½ Căutarea şi contextul sunt termeni diferiţi Publicitatea contextuală funcţionează altfel decât căutarea Termenul „PPC advertising“ a fost folosit multă vreme drept ceea ce. dar şi sprijinită de numeroase studii de caz şi documentări pe acest subiect. Ele trimit cititorii acelei media către site-uri comerciale are companiilor.sk .etarget. va pleca Nu are prejudecăţi sau aşteptări – este deschis la o gamă largă de oferte ale companiei www. Prima este publicitatea în motoarele de căutare. pierzi o parte din potenţialul pe care îl are. în acest moment. a dat click pe o reclamă pentru că oferta companiei este interesantă pentru el Textul reclamei şi pagina către care este direcţionat trebuie să îi ofere toate informaţiile Textul reclamei şi întregul site trebuie să îl provoace Dacă nu găseşte 99% din informaţiile căutate. La Etarget. Poţi avea rezultate mult mai bune din publicitatea contextuală dacă reuşeşti să înţelegi diferenţele dintre cele două categorii de PPC. În regiunea noastră. Acestea trimit vizitatorii din motorul de căutare către site-ul companiei. a doua – publicitatea contextuală în reţelele de conţinut şi în revistele online. Vizitator din reclama contextuală E curios. pot fi găsite lângă articole din ziare sau reviste online.Internet Marketing 2009 www. de regulă. Deşi ambele seamănă între ele. considerăm că această divizie va creşte foarte mult. Dacă foloseşti publicitatea contextuală la fel de bine precum pe cea în motoarele de căutare. E e reclama contextuală? Reclamele contextuale.etarget. diecare are propriile particularităţi. Vizitator din motorul de cautare Aşteaptă să găsească exact informaţia pe care o caută Ce e publicitatea în motoare de căutare? Reclamele în motoarele de căutare sunt link-uri plătite care apar deasupra celorlalte rezultate ale unei căutări. experţii împart în două categorii. Trend – moduri de folosire diferite Diferenţa dintre cele două tipuri de reclame este considerată evidentă de către majoritatea experţilor internaţionali.

Al doilea. Cele mai bune zece idei vor fi premiate cu 10 euro credit pentru publicitate prin Etarget. unde va găsi produsul care îi satisface pofta. Şi ce tip de strategie trebuie să aplice pentru a-i vinde lui Petru Context? Ţine minte că proprietarul magazinului are profit doar un procentaj din vânzare.etarget. este hotărât să plece cât de repede posibil şi să caute altul. Ce strategie de vânzări trebuie să adopte vânzătorul pentru ca Ionel Căutare să cumpere? 2.ro Concurs: 10 x 10 euro Ştii care e diferenţa dintre reclamele în motoarele de căutare şi cele contextuale? Citeşte următoarea situaţie model. Situaţie model: Cum să vinzi la doi clienţi diferiţi Doi clienţi intră într-un magazin de lactate.Internet Marketing 2009 www. care prezintă diferenţa dintre reclama în motoarele de căutare şi reclama contextuală.eu. a trecut pe lângă magazin şi. Nu se aşteaptă la nimic special – în afară de ceea ce a văzut în vitrină.etarget. Primul. intră în magazin. Dacă nu va găsi în magazin ceea ce caută. a intrat în magazin cu intenţii clare. De asemenea. 10-15 fraze) trebuie trimise la press@etarget. Petru Context.ro . Ionel Căutare. primeşte bonusuri pentru fidelizarea clienţilor (măsurată printr-un card de fidelitate) Răspunsurile (max. www. Sugerează o soluţie pentru această situaţie şi trimite-ne răspunsul tău la adresa press@etarget.ro până la sfârşitul lunii Februarie. pentru că i-a plăcut vitrina şi i s-a făcut poftă de brânză. Vrea să gătească o specialitate cu cheddar şi ştie exact ce tip de brânză îi trebuie şi ce gramaj. Întrebări: 1.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->