ANDALUSIA DAY QUIZ

Question 1:

What is Andalusia classified as? a. Autonomous Community of Spain b. Independent city c. Village d. Province
Question 2:

When is the Andalusia Day celebrated? a. the 27th February b. the 29th February c. the 28th February d. the 26th February
Question 3:

Why do we celebrate the Andalusia Day? a. to conmemorate the Statute of Autonomy of Andalusia b. to sing the anthem of Andalusia together c. to celebrate the first elections d. to have a free day without going to school
Question 4:

The a. b. c. d.

flag of Andalusia has got these colours: Blue, white and blue Red, yellow and red Green, white and green Green, orange and black

Question 5:

Which are the official symbols of the Autonomous Community of Andalusia?

a. b. c. d.

a bear and a tree
Hercules, the Columns of Hercules and two lions

White stars and a green cross A monkey from Gibraltar

Question 6: Many of these elements were adopted from the city of:

a. b. c. d.

Seville Huelva Cádiz Granada

Question 7:

Blas Infante is considered as: a. the First President of Andalusia b. the Son of Andalusia c. the Discoverer of Andalusia d. the Father of Andalusia
Question 8:

The a. b. c. d.

traditional Andalusian breakfast consists of: Ham and fried eggs Sausages and bacon Cereal and milk Toast with olive oil

Question 9:

What was the name of Andalusia in the Middle Ages, in the period between 711 and 1492? a. Betica b. Al-Andalus c. Hispania d. Gadir

Question 10:

What is the legend that can be read here in our coat of arms?

a. b. c. d.

Andalusia forever
Andalusia for all the Andalusian people
Andalusia by herself, for the peoples and for the Humanity

Andalusia for us and for the villages

KEYS: 1- a, 2-c, 3-a, 4-c, 5-b, 6-c, 7-d, 8-d, 9-b, 10-c

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful