BAHAGIAN A (ARTIKEL

)
ISU 21, JANUARI 2009, mukasurat 22

, . , .

, , . . ,

Bola Sepak Pantai Adakah kamu pernah bermain permainan ini? Kamu mesti bermainnya, ia adalah permainan yang menyeronokkan. Permainan ini sama seperti bola sepak yang biasa, ia dimainkan di pantai atau pasir, bilangan pemainnya seramai 5 orang termasuk penjaga gol, berkasut adalah dilarang, manakala kawasan padang permainan ini lebih kecil daripada pada bola sepak yang biasa. Peraturannya berbeza daripada bola sepak yang biasa, antaranya ialah pukulan penjaga gol mestilah dengan cara melempar dan bilangan pemain ganti tidak terhad. Sesungguhnya Brazil telah terpilih kerana ia negara terkuat di dunia dalam permainan ini. Jom kita berlatih permainan ini bersama-sama dengan kawan-kawan kamu.

Ia berbeza
1

Kamu pernah bermain

mukasurat 3 . JANUARI 2009. : : .antaranya Kita berlatih Kamu bermainnya Ia sama Kamu bermain kawasan padang lebih kecil peraturan pukulan penjaga gol melempar pemain ganti terhad terpilih Brazil (negara) terkuat dunia kawan-kawanmu ini permainan ia permainan menyeronokkan bola sepak biasa pantai pasir bilangan pemain lima (5) penjaga gol kasut dilarang BAHAGIAN B ( ) a) ISU 21. . 2 : . .

:( . kami telah membeli dan menyediakan kesemuanya awal-awal lagi. : : : : . . . ) : Usaha Tangga Kejayaan Tupai: Saya tidak sabar untuk sampai ke sekolah. 3 . . Burung: Adakah semua kelengkapan sekolah ada bersama kamu berdua? Mereka berdua: Ya. nantikanlah saya wahai sekolahku. Landak dan tikus: Selamat Pagi. Rusa: Saya juga begitu. . Rusa: Saya mahu menjadi seorang yang penyabar dalam menghadapi cabaran dalam pelajaran. Tupai: Saya berazam untuk belajar dengan baik pada tahun ini.. Tupai dan rusa: Selamat Pagi.

Kura-kura (guru lelaki): Selamat datang ke sekolah kalian yang cantik. Ada Kami telah membeli Kami telah sediakan Kamu semua menjadi pembelajaran Saya sabar Nantikanlah saya Saya berazam Saya belajar Saya mahu Saya menjadi Selamat Pagi ( pagi yang baik) Selamat Pagi (pagi yang bercahaya) semua kelengkapan 4 tiba sekolah saya itu . Saya mahu kamu semua ceria. cergas dan rajin dalam pelajaran dan pembelajaran pada tahun ini.

JANUARI 2009. . . mukasurat 3 . . : : : : : : : : : 5 .awal selamat dating yang cantik gembira/ceria cergas rajin baik ini tahun penyabar berhadapan cabaran pelajaran b) ISU 21. . . . . . . " .. . . .." . .

Anak lelaki: Di situ ada syarat. kita perlu menuntut ilmu dengan banyak. 6 .Mari ke Sekolah Ibu: kenapa denganmu? Kamu sepertinya bersedih. dan rehat itu sungguh menyeronokkan. saya mahu menjadi seperti mereka. saya mahu belajar dengan baik. pada usia seperti kita.´ Anak perempuan: Ya. kamu mestilah pergi ke sekolah esok. Anak perempuan: Tetapi saya« Ibu: Adakah kamu tahu? Ahli bijaksana telah berkata: ³Orang berilmu akan tetap hidup walaupun setelah kematiannya. Anak lelaki: Tidak wahai adikku. sekolahku tunggulah saya esok. Anak perempuan : Masa rehat sudah berakhir. Anak perempuan : Kami akan pergi ke sekolah esok. Anak perempuan: Bagus.

Saya mahu Saya menjadi Kamu pergi Tunggulah saya Saya belajar seperti Kami akan pergi Telah berakhir Kita belajar Kamu tahu Telah berkata banyak ahli bijaksana orang berilmu hidup kematiannya mereka di situ syarat bagus dengan baik sedih sekolah esok masa rehat ia menyeronokkan adik perempuanku usia seperti kita ilmu 7 .

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.