You are on page 1of 49

pmr

GRAPHIC STIMULI
Read the letter below and answer the question that follows.
Dear Sir, The park near my house has become an unsafe place to go to. Drug addicts are always seen there. I hope the town council will take action against them. Yours sincerely, Brian

1. The

A B C D

purpose of the letter is to make a suggestion ask for another park complain about the noise complain about the drug addicts

Read the sign outside a hall and answer the question that follows.

REMOVE YOUR SHOES BEFORE ENTERING

2. The

A B C D

message of the sign is that we cannot wear sandals wear shoes into the hall go in if our shoes are outside leave our shoes inside the hall

Study the graph below and answer the question that follows.

pmr

5 Number of vans (’000) 4 3 2 1 0 August September October November

Months
3. The

A B C D

graph shows that the sale of vans increased steadily remained the same was dropping every month was the highest in September

Look at the picture below and answer the question that follows.

4. If

A B C D

I want to buy these objects, I will go to a barber shop grocery shop hardware shop stationery shop

Look at the picture below and answer the question that follows.

pmr

5. To

A B C

get to the Butterfly Farm from the jetty, I have to turn left to Pine Lane pass the Mat Batik shop stop at Ana’s chalets first

Read the text below and answer the question that follows.
Start your day with breakfast. Breakfast gets you going after a long night without food. It gives you energy to attend classes. Easy -to-prepare breakfasts are cereal with fruit and toast and eggs.
6. The

A B C D

main point of this passage is eating cereal gives you energy attend classes only after a heavy breakfast taking breakfast early is highly recommended breakfast is an important meal

Read the label below and answer the question that follows.

pmr

ORIGINAL TASTE 3-in-1 tea + lime + sugar

7. The

A B C D

label informs buyers about the price expiry date ingredients name of manufacturer

Study the table below and answer the question that follows. Year 2003 2004 2005 Percentage 9% 11% 12.5%

Increase in the number of snatch thefts between 2003 and 2005
8. The

A B C D

table shows that snatch thefts from 2003 to 2005 dropped did not drop involved students took place in the city

Read the dialogue below and answer the question that follows.

pmr

9. The

A B C D

girl is saying that Chun Wei is playing badminton has failed to get a new racquet has quit playing badminton is participating in a tournament

Read the sign below and answer the question that follows.

10. The

A B C D

sign tells us that the shop is closed the shopkeepers go home at 3 p.m. we can come back after lunch we have lunch outside

Read the advertisement below and answer the questions that follow.

pmr

COMPUTER ANALYST Requirements: • Degree in Computer Studies • Minimum 2 years working experience • Must be creative and independent Interested applicants must write in with resume and contact number.

11.

A B C D

Those who wish to apply must send a fax apply in writing phone the office attend an interview immediately

12. The

A B C D

applicant for the post must have a degree in Computer Studies have 2 years of working experience be a female be creative

Read the notice below and answer the question that follows.

pmr

GARDEN CLUB

Activity Meetings Places we visit

: : :

Attending to plants Once a month Nurseries, plantations

We are open to new members now!

13. The

A B C D

notice is seeking advice gardens members donations

Read the movie review below and answer the question that follows.

After saving a girl who attempted suicide, Jack finds himself falling for her. See the movie to find out what happens next.

14. The

movie seems to be a

pmr A B C D romance war drama police drama science fiction

Read the text below and answer the questions that follow.
Two types of bats are found in Malaysia. One is small in size and feeds on flying insects. The other is often called flying squirrels. They range from the smaller dog-faced bat to the red flying fox type. This type has a wingspan of one and a half metres. They feed on fruits and flowers.

15. From the

A B C D

text above we know that the two types of bats behave differently eat different food make different sounds live in different habitats

16. The

A B C D

word range means fly vary come watch

Look at the picture below and answer the question that follows.

pmr

17. If

A B C D

I want to buy this item, I have to go to a estate park nursery plantation

Read the statement below and answer the question that follows.

ALL THAT GLITTERS IS NOT GOLD
18. This

A B C D

statement warns us not to buy gold judge appearances only be attracted by beauty wear too much jewellery

Read the notice below and answer the question that follows.

pmr

KEEP SCHOOL CLEAN CAMPAIGN 10 August – 17 August

19. This

A B C D

notice emphasises the need for more windows bigger classrooms more notice boards cleanliness in school

Look at the picture below and answer the question that follows.

20. The

A B C D

tool which can be used to remove wooden splinters is a pair of knives cutters scissors tweezers

Read the notice below and answer the question that follows.

21. The

A B C D

notice concerns only those in Form Two serving drinks watching the concert taking part in the contest

Read the dialogue below and answer the questions that follow.

pmr

22. The

A B C D
23. To

two people in the picture are crying arguing discussing whispering

A B C D

have had enough is not being able to continue read anymore talk anymore bear it anymore

Read the notice below and answer the question that follows.

Greetings Card Contest THEME: HAPPY MOTHER’S DAY The winning cards will be judged on:  creativity of drawing and words  originality of ideas
1st prize : RM300 2nd prize : RM200 3rd prize : RM100
24. The

A B C D

notice will interest those who can draw have parents make cards to sell can write on cards

pmr Read the poster below and answer the questions that follow. NATURE WORKSHOP

• • • •
25. The

A 3-day workshop Held from 1 to 4 March To increase awareness of nature Refreshments provided objective of the workshop is to hold a talk visit parks enlighten students promote membership

A B C D

26. Participants

A B C D

are likely to be served lunch dinner fried rice sandwiches

Read the dialogue below and answer the question that follows.

pmr

27. The

A B C D

girl is telling her uncle that she has strong hands the cat has strong paws the cat is not in bad hands she will take good care of his cat

Read the label below and answer the question that follows.

28. The

A B C D

bowl should be covered after it is served three minutes boiling water is added the ingredients are poured in

Read the poster below and answer the question that follows.

pmr

29. The

A B C D

poster claims that the contest will model the latest swimsuits have good response collect a lot of funds sell swimsuits

Read the sign below and answer the question that follows.

DO NOT FEED THE ANIMALS

30. This

A B C D

sign is seen at the park zoo club forest

Read the poster below and answer the questions that follow.

pmr

31. The

A B C D
32. The

title ‘Special Promotions’ means there is a special offer a product is very special the price is reduced by half a free jacket is given away poster claims that customers will get a free jacket two jackets for the price of one a free bag if they buy a jacket a free gift when they buy two jackets

A B C D

Look at the map below and answer the question that follows. To go to the fish farm from Samad’s house, look out for these landmarks:

33. The

A

word landmarks refers to places that are on the land

pmr B C D make a lot of marks are seen from a distance are easy to recognise in an area

Read the text below and answer the question that follows.

34. The

A B C D

main idea of the text is the importance of feeding the pet naming your pet choosing the right pet taking care of your pet

Look at the picture below and answer the question that follows.

35. The

A B C D

picture shows a ____________at work. tailor mechanic plumber electrician

Read the poster below and answer the question that follows.

pmr

BEN PHOTO GALLERY
We sell a vast collection of pictures and posters. Some are at 50% discount!

36. The

A B C D

word vast tells us that there are __________pictures. big new many imported

Look at the picture below and answer the question that follows.

37. At the

A B C D

beach resort, we can play golf have a picnic watch a play have cooking lessons

Read the dialogue below and answer the question that follows.

pmr

38. By blew

his top, the girl meant that uncle Ted was very

A B C D

sad angry jittery excited

Read the news report below and answer the question that follows.
Kuala Lumpur, Mon.-The town council has put up a tsunami warning system. People are advised to evacuate from the surrounding area when they hear the warning siren.

39. When

A B C D

there is a tsunami warning, people should go upstairs stay indoors get out of the area pack up all their belongings

Read the menu below and answer the question that follows.

pmr

40. The

A B C D

menu shown here is a snack set meal special soup seafood dish

Read the poster below and answer the question that follows.

41. Which

A B C D

of the following is not offered by May Hair Care? A discount Free samples Free treatment for dandruff Demonstration of how to use the products

Read the coupon below and answer the question that follows.

pmr

42. To

A B C D

get the special price, customers have to dye their hair present the coupon dye and perm as well use the coupon in June

Study the pie chart below and answer the question that follows.

Activities of Boys of SMK Penang
43. The

A B C D

pie chart shows that the boys surf the Internet in cafés play football matches watch movies at weekends play football more than chess

Study the bar chart below and answer the question that follows.

pmr

Teenagers Woman

Men

10 20 30 40 50 Member Composition of Lake Club
44. From the

60

A B C D

graph, we know that the club is not open to children men hardly use the club facilities men join the club with their wives teenagers form the smallest membership

Study the pie chart below and answer the question that follows.

Size of Families in Kampung Denka
45. The

A B C D

pie chart shows that most families have five children three children more than three children fewer than three children

pmr Read the notice below and answer the question that follows.

ALL STUDENTS MUST KEEP THE TOILET CLEAN

46. The

A B C D

notice is to remind students to sweep the floor tidy their desks keep the floor dry flush the toilet after use

Read the map below and answer the question that follows.

Rita and her friends spent a day in the city. They bought souvenirs in all the four places they went to. The souvenirs were postcards, caps, T-shirts and wallets.
47. People

A B C D

usually buy souvenirs to remind them of the places they visited the people selling the souvenirs the friends they go on holiday with their family members back home

Read the sign below and answer the question that follows.

pmr

48. If

A B C D

we see this sign outside a shop we know we cannot bring in our bags cats cameras children

Read the statement below and answer the question that follows.

49. The

A B C D

boy’s response means the girl is probably serious hurting him insulting him teasing him

Read the advertisement below and answer the question that follows.

pmr

50. The

A B C D

phrase to let means the master bedroom is for sale for rent for exchange next to the toilet

pmr

ANSWERS GRAPHIC STIMULI
Read the letter below and answer the question that follows.
Dear Sir, The park near my house has become an unsafe place to go to. Drug addicts are always seen there. I hope the town council will take action against them. Yours sincerely, Brian

1. The

A B C D

purpose of the letter is to make a suggestion ask for another park complain about the noise complain about the drug addicts

Answer: D Read the sign outside a hall and answer the question that follows.

REMOVE YOUR SHOES BEFORE ENTERING

2. The

A B C D

message of the sign is that we cannot wear sandals wear shoes into the hall go in if our shoes are outside leave our shoes inside the hall

Answer: B

pmr

Study the graph below and answer the question that follows.

5 Number of vans (’000) 4 3 2 1 0 August September October November

Months
3. The

A B C D

graph shows that the sale of vans increased steadily remained the same was dropping every month was the highest in September

Answer: A Look at the picture below and answer the question that follows.

4. If

A B C D

I want to buy these objects, I will go to a barber shop grocery shop hardware shop stationery shop

Answer: C

pmr

Look at the picture below and answer the question that follows.

5. To

A B C

get to the Butterfly Farm from the jetty, I have to turn left to Pine Lane pass the Mat Batik shop stop at Ana’s chalets first

Answer: B Read the text below and answer the question that follows.
Start your day with breakfast. Breakfast gets you going after a long night without food. It gives you energy to attend classes. Easy -to-prepare breakfasts are cereal with fruit and toast and eggs.
6. The

A B C D

main point of this passage is eating cereal gives you energy attend classes only after a heavy breakfast taking breakfast early is highly recommended breakfast is an important meal

Answer: D

pmr

Read the label below and answer the question that follows.

ORIGINAL TASTE 3-in-1 tea + lime + sugar

7. The

A B C D

label informs buyers about the price expiry date ingredients name of manufacturer

Answer: C Study the table below and answer the question that follows. Year 2003 2004 2005 Percentage 9% 11% 12.5%

Increase in the number of snatch thefts between 2003 and 2005
8. The

A B C D

table shows that snatch thefts from 2003 to 2005 dropped did not drop involved students took place in the city

Answer: B

pmr

Read the dialogue below and answer the question that follows.

9. The

A B C D

girl is saying that Chun Wei is playing badminton has failed to get a new racquet has quit playing badminton is participating in a tournament

Answer: C Read the sign below and answer the question that follows.

10. The

A B C D

sign tells us that the shop is closed the shopkeepers go home at 3 p.m. we can come back after lunch we have lunch outside

Answer: C

pmr

Read the advertisement below and answer the questions that follow. COMPUTER ANALYST Requirements: • Degree in Computer Studies • Minimum 2 years working experience • Must be creative and independent Interested applicants must write in with resume and contact number.

11.

A B C D

Those who wish to apply must send a fax apply in writing phone the office attend an interview immediately

Answer: B
12. The

A B C D

applicant for the post must have a degree in Computer Studies have 2 years of working experience be a female be creative

Answer: A

pmr

Read the notice below and answer the question that follows. GARDEN CLUB

Activity Meetings Places we visit

: : :

Attending to plants Once a month Nurseries, plantations

We are open to new members now!

13. The

A B C D

notice is seeking advice gardens members donations

Answer: C

Read the movie review below and answer the question that follows.

pmr

After saving a girl who attempted suicide, Jack finds himself falling for her. See the movie to find out what happens next.

14. The

movie seems to be a romance war drama police drama science fiction

A B C D

Answer: A Read the text below and answer the questions that follow.
Two types of bats are found in Malaysia. One is small in size and feeds on flying insects. The other is often called flying squirrels. They range from the smaller dog-faced bat to the red flying fox type. This type has a wingspan of one and a half metres. They feed on fruits and flowers.

15. From the

A B C D

text above we know that the two types of bats behave differently eat different food make different sounds live in different habitats

Answer: B
16. The

A B C D

word range means fly vary come watch

Answer: B

Look at the picture below and answer the question that follows.

pmr

17. If

A B C D

I want to buy this item, I have to go to a estate park nursery plantation

Answer: C Read the statement below and answer the question that follows.

ALL THAT GLITTERS IS NOT GOLD
18. This

A B C D

statement warns us not to buy gold judge appearances only be attracted by beauty wear too much jewellery

Answer: B

Read the notice below and answer the question that follows.

pmr

KEEP SCHOOL CLEAN CAMPAIGN 10 August – 17 August

19. This

A B C D

notice emphasises the need for more windows bigger classrooms more notice boards cleanliness in school

Answer: D Look at the picture below and answer the question that follows.

20. The

A B C D

tool which can be used to remove wooden splinters is a pair of knives cutters scissors tweezers

Answer: D Read the notice below and answer the question that follows.

21. The

A B C

notice concerns only those in Form Two serving drinks watching the concert

pmr D taking part in the contest

Answer: D Read the dialogue below and answer the questions that follow.

22. The

A B C D

two people in the picture are crying arguing discussing whispering

Answer: B
23. To

A B C D

have had enough is not being able to continue read anymore talk anymore bear it anymore

Answer: D

pmr

Read the notice below and answer the question that follows.

Greetings Card Contest THEME: HAPPY MOTHER’S DAY The winning cards will be judged on:  creativity of drawing and words  originality of ideas
1st prize : RM300 2nd prize : RM200 3rd prize : RM100
24. The

A B C D

notice will interest those who can draw have parents make cards to sell can write on cards

Answer: A Read the poster below and answer the questions that follow. NATURE WORKSHOP

• • • •

A 3-day workshop Held from 1 to 4 March To increase awareness of nature Refreshments provided

pmr
25. The

A B C D

objective of the workshop is to hold a talk visit parks enlighten students promote membership

Answer: C
26. Participants

A B C D

are likely to be served lunch dinner fried rice sandwiches

Answer: D Read the dialogue below and answer the question that follows.

27. The

A B C D

girl is telling her uncle that she has strong hands the cat has strong paws the cat is not in bad hands she will take good care of his cat

Answer: D

pmr

Read the label below and answer the question that follows.

28. The

A B C D

bowl should be covered after it is served three minutes boiling water is added the ingredients are poured in

Answer: C Read the poster below and answer the question that follows.

29. The

A B C D

poster claims that the contest will model the latest swimsuits have good response collect a lot of funds sell swimsuits

pmr Answer: B Read the sign below and answer the question that follows.

DO NOT FEED THE ANIMALS

30. This

A B C D

sign is seen at the park zoo club forest

Answer: B Read the poster below and answer the questions that follow.

31. The

A B C D

title ‘Special Promotions’ means there is a special offer a product is very special the price is reduced by half a free jacket is given away

Answer: A

pmr

32. The

A B C D

poster claims that customers will get a free jacket two jackets for the price of one a free bag if they buy a jacket a free gift when they buy two jackets

Answer: D Look at the map below and answer the question that follows. To go to the fish farm from Samad’s house, look out for these landmarks:

33. The

A B C D

word landmarks refers to places that are on the land make a lot of marks are seen from a distance are easy to recognise in an area

Answer: D Read the text below and answer the question that follows.

34. The

A B C D

main idea of the text is the importance of feeding the pet naming your pet choosing the right pet taking care of your pet

Answer: D

pmr Look at the picture below and answer the question that follows.

35. The

A B C D

picture shows a ____________at work. tailor mechanic plumber electrician

Answer: B Read the poster below and answer the question that follows.

BEN PHOTO GALLERY
We sell a vast collection of pictures and posters. Some are at 50% discount!

36. The

A B C D

word vast tells us that there are __________pictures. big new many imported

Answer: C

pmr Look at the picture below and answer the question that follows.

37. At the

A B C D

beach resort, we can play golf have a picnic watch a play have cooking lessons

Answer: B Read the dialogue below and answer the question that follows.

38. By blew

A B C D

his top, the girl meant that uncle Ted was very sad angry jittery excited

Answer: B

pmr Read the news report below and answer the question that follows.
Kuala Lumpur, Mon.-The town council has put up a tsunami warning system. People are advised to evacuate from the surrounding area when they hear the warning siren.

39. When

A B C D

there is a tsunami warning, people should go upstairs stay indoors get out of the area pack up all their belongings

Answer: C Read the menu below and answer the question that follows.

40. The

A B C D

menu shown here is a snack set meal special soup seafood dish

Answer: B

pmr Read the poster below and answer the question that follows.

41. Which

A B C D

of the following is not offered by May Hair Care? A discount Free samples Free treatment for dandruff Demonstration of how to use the products

Answer: C Read the coupon below and answer the question that follows.

42. To

A B C D

get the special price, customers have to dye their hair present the coupon dye and perm as well use the coupon in June

Answer: D

pmr Study the pie chart below and answer the question that follows.

Activities of Boys of SMK Penang
43. The

A B C D

pie chart shows that the boys surf the Internet in cafés play football matches watch movies at weekends play football more than chess

Answer: D Study the bar chart below and answer the question that follows.

Teenagers Woman

Men

10 20 30 40 50 Member Composition of Lake Club

60

pmr
44. From the

A B C D

graph, we know that the club is not open to children men hardly use the club facilities men join the club with their wives teenagers form the smallest membership

Answer: A Study the pie chart below and answer the question that follows.

Size of Families in Kampung Denka
45. The

A B C D

pie chart shows that most families have five children three children more than three children fewer than three children

Answer: C Read the notice below and answer the question that follows.

ALL STUDENTS MUST KEEP THE TOILET CLEAN

46. The

A B C D

notice is to remind students to sweep the floor tidy their desks keep the floor dry flush the toilet after use

pmr Answer: D Read the map below and answer the question that follows.

Rita and her friends spent a day in the city. They bought souvenirs in all the four places they went to. The souvenirs were postcards, caps, T-shirts and wallets.
47. People

A B C D

usually buy souvenirs to remind them of the places they visited the people selling the souvenirs the friends they go on holiday with their family members back home

Answer: A Read the sign below and answer the question that follows.

48. If

A B C D

we see this sign outside a shop we know we cannot bring in our bags cats cameras children

Answer: B

pmr Read the statement below and answer the question that follows.

49. The

A B C D

boy’s response means the girl is probably serious hurting him insulting him teasing him

Answer: D Read the advertisement below and answer the question that follows.

50. The

A B C D

phrase to let means the master bedroom is for sale for rent for exchange next to the toilet

Answer: B

pmr

Related Interests