P. 1
grafologia-si-personalitatea-umana

grafologia-si-personalitatea-umana

|Views: 54|Likes:
Published by lorer_bd

More info:

Published by: lorer_bd on Feb 28, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/19/2012

pdf

text

original

A.

Aspecte generale despre grafologie si analiza grafologica
Grafologica (tradusa din limba engleza, "Handwriting Analysis") este stiinta si arta analizei personalitatii prin analiza scrisului de mana. Scrisul de mana este un obicei (arc reflex) inconstient. Acest obicei s-a format, in cele mai multe cazuri, in jurul anilor 6-8 ai vietii, in primele clase din ciclul primar, atunci cand am invatat literele si cifrele, cand am invatat sa scriem. Daca ar fi sa ne aducem aminte de acele momente cand am invatat sa scriem, ne reamintim ca trebuia sa ne gandim la cum anume trebuie sa facem o litera sau alta. De fapt, mai intai am exersat desenand simple bastonase si linii. Abia apoi am inceput sa formam litere si cifre cu acestea. Acest proces a fost unul constient. Ca adulti nu mai ne gandim cum anume trebuie sa facem literele, pur si simplu scriem cursiv, totul petrecandu-se in inconstient - spunem ca scrisul a intrat in competenta insconstienta, este un obicei, un arc reflex, "un program automat" pe care il "rulam". In cazul scrisului de mana se intampla un lucru foarte interesant. Pe masura ce faceam literele in mod constient, usor-usor inconstientul preia aceasta sarcina de a "desena" pe hartie acele simboluri. Astfel, in acest moment noi, in mod constient, nu trebuie decat sa ne gandim la sensul cuvintelor si mintea inconstienta trimite imediat impulsuri electrice foarte fine catre mana si degetele noastre "spunandu-le" exact cum sa faca simbolurile invatate care denota sensul a ceea ce gandim constient. Astfel, acum scriem fara interventie constienta. Astfel, scrisul de mana este doar expresia unor miscari musculare deosebit de complexe si fine in acelasi timp (mana, degete). La fel cum putem "citi" un om dupa postura, gestica, mimica si alte "indicii", la fel putem "citi" personalitatea unui om analizand scrisul sau. Cu putin ajutor, acum putem citi multe trasaturi de personalitate din scris - de la stari emotionale simple precum fericire sau tristete, la lucruri intime precum sensibilitate sau frustrare sexuala. Analiza Grafologica tine atat de medicina cat si de psihologie. In mod cert, Analiza Grafologica este o stiinta empirica prin excelenta. Ea combina un studiu de factori fizici si emotionali in incercarea de a intelege mai bine oamenii. In acelasi timp, nu exista doi oameni la fel pe acest pamant. La fel cum

1

Astfel. Rata de succes este undeva intre 70 si 95%. La sfarsitul anilor '90. cultura sau orice altceva poate beneficia din studierea Grafologiei. indiferent de varsta. Spania. stiinta Neuro-Analizei (Neuro-Analysis). "The Wall Street Journal". pentru testarea personalului (testare psihologica) si motivare. Analiza Grafologica este veche de aproximativ 200 de ani. nu are inca abilitatea de a citi cu exactitate maxima scrisul. energie fizica si psihica . In forma sa moderna. adaugand experienta sa in Analiza Grafologica si psihologie. uneori mergand pana aproape de 100%. avand consultanti analisti grafologi sau chiar avand ca angajati full-time experti in Analiza Grafologica. din acest punct de vedere. Aceasta rata de succes de 70-95% provine din faptul ca persoana. amprente digitale diferite sau aspect fizic diferit. Un bun analist grafolog poate "depista" la o prima vedere aproximativ 100 de trasaturi de personalitate.toate aceste lucruri sunt dezvaluite prin scrisul de mana. Analiza Grafologica este. ca analist grafolog. la fel fiecare din noi are un scris de mana diferit de al oricarui alt om. a publicat stirea urmatoare: in Franta. Grafologia nu minte tocmai pentru ca scrisul nu minte! Cel care se poate insela este analistul grafolog care inca nu a atins excelenta. Tehnologia in Grafologie este una simpla. Olanda si Israel aproximativ 80% din topul celor mai performante 500 de companii foloseau Analiza Grafologica in managementul resurselor umane. pe aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. procese de gandire. trasaturi intelectuale. fiecare trasatura de personalitate poate fi identificata printr-un anumit pattern neurologic si fiecare persoana care are o anumita trasatura de personalitate are si acel pattern neurologic relevat de micro-miscarile musculare aferente. Oricine din aceasta lume. sex.fiecare din noi are o voce diferita. In Grafologie este usor sa identificam trasaturi de personalitate. au corelat miscarile neuro-musculare cu diversele trasaturi de personalitate observabile la diferiti subiecti. Grafologia dateaza de pe vremea Imperiului Roman. Analiza Grafologica este unul dintre cele mai eficiente teste de personalitate. expertul grafolog poate identifica chiar si 400 de trasaturi de personalitate. Cercetatorii. procese mentale. Aceste micro-miscari musculare aferente trasaturilor de personalitate si starilor mentale sunt "exprimate" in ceea ce se numeste "limbajul trupului" (body language) si scrisul de mana. Combinand aceste trasaturi. in 1988. De fapt. de-a lungul anilor. emotiile (emotivitatea). In acest moment este o stiinta atat de exacta incat poti cunoaste aproape in amanunt o persoana care pana acum 30 de minute iti era complet straina! 2 . Astfel. Aceste trasaturi au fost clasificate in patternuri de comportament uman si patternuri de gandire (patternuri mentale). majoritatea companiilor si organizatiilor americane foloseau (si inca folosesc) Analiza Grafologica pentru recrutare si selectie de personal. religie.

Etapele analizei grafologice a unui text Scrisul poate fi analizat in 15 minute. Marimea literelor descreste: Arata o persoana indemanatica si chiar sireata. In general se specializeaza intr-un singur domeniu. 2. desi pot avea deficiente educationale. Intr-o jumatate de ora un analist grafolog cu experienta poate identifica mai bine de 100 de trasaturi de personalitate. Scris constant. Marimea literelor creste: Indica o mare sinceritate a persoanei respective. de incredere si ii pot influenta pe cei din jur. putem determina urmatoarele tipuri: 1. 3. daca se concentreaza mai mult asupra propriilor actiuni. Au un singur scop in viata si nu isi irosesc timpul sau energia in alte activitati. Scris foarte mare: Acesti oameni se simt importanti. Scris mic: Scrisul mic indica un intelectual si o persoana educata cu un simt ascutit al observatiei. Oamenii cu acet tip de scris sunt afectuosi. Scris mare: Au o minte activa. Cele mai bune exmple sunt scrisorile si documentele oficiale. fara a depune prea mult efort. 4. textul trebuie sa fie scris lejer. cu litere de aceeasi marime: Este indicatorul unei minti metodice. pot excela usor.B. Cateva din aspectele ce trebuie urmarite in analiza unui text: •Marimea scrisului •Stilul liniilor de baza •Spatirea dintre linii si cuvinte •Forma literelor •Unghiul si panta scrisului Marimea scrisului In functie de marimea literelor. 7. Nu pot suporta criticile. Scris mediu: Aceasta este caracteristica persoanelor metodice si echilibrate cu o minte sanatoasa. 3 . Sunt mai potrivite in afaceri decat in acordarea unor servicii. Pentru o analiza cat mai eficienta. 8. Scris foarte mic: Scrisul foarte mic indica o perosnalitate artistica. Oamenii cu acest tip de scris intra in detalii in orice fac. de aceea au succes intotdeauna. 6. Acesti oameni sunt meticulosi si metodici si se descurca bine in viata. Foarte vorbareti. 5. Au capacitatea de a retine mai rapid si se pot descurca mai usor.

Linii neregulate: Daca liniile o iau in sus. pot avea prea multa incredere. Daca o persoana nu arata bine si scrisul are o pnata abrupta in jos.Stilul liniilor de baza: 1. persoana are aptitudini in mai multe domenii sau are capacitatea de a le percepe. Demonstreaza cat de important este pentru analist sa aiba mai multe mostre de scris ale unei persoane pentru a determina cat mai exact trasaturile personalitatii individului. atunci trebuie sa fie atente deoarece pot fi naive. Acest tip de persoane incep munca cu entuziasm. 6. Semnificatiile spatierii: Acesta este un aspect important in analiza grafologica. de asemena optimisti. Pot atrage simpatia celor din jur prin afisarea acetor incapacitati. Linii ridicate: Aceste linii se ridica in centru si apoi coboara spre sfarsit. probabil pot vorbi mult. Daca sunt putin neregulate. Acest tip de persoane incep activitati fara tragere de inima. Linii „cazatoare”: Daca la sfarsitul unei linii si in josul paginii liniile se indreapta in jos. in special in josul paginii. 2. Mai tarziu devin entuziaste si termina cu bine. Linii drepte: Daca liniile sunt drepte. 4. indica o personalitate puternica. Daca sunt perfect drepte. persona poate fi chiar rigida. Este slaba si predispusa la stres. 5. 3. Daca scrisul are o tenta accentuata in jos. 4 . Asemenea oameni sunt curajosi pana la exagerare. 7. persoana are multa vointa. Sunt. calitatile pot fi exagerate. Panta descrescatoare: Indica un punct de vedere mai pesimist iar persoanele sunt descurajate usor. acest fapt trebuie luat drept avertisment. Daca scrisul are o panta ridicata. fara nici un scop. Daca este foarte abrupta. dar se descurajeaza usor si o lasa balta. Linii coborate: Linile care coboara in mijloc si se ridica spre sfarsit indica o delasare fata de munca. atunci e un semn bun. inseamna ca persoana se supara repede si se ingrijoreaza usor. Daca panta este putin indreptata in sus. Panta crescatoare: Oamenii care scriu in acest mod sunt ambitiosi. dar numai spre sfarsitul propozitiei.

Este intr-adevar scrisul oamenilor inteligenti. 4. Inevitabil este o persoana iubitoare de arta si natura. cu foarte multe ganduri ingramadite in acelasi timp in minte. se numeste scris cursiv. clari si au o atitudine pozitiva. Pare ca persoana a scris lejer. Insa sunt si iubitoare de pace. arata o personalitate confuza. fac afaceri profitabile si sunt suspiciosi. Oamenii care scriu asa sunt pline de viata si energie. 3. Vor sa conduca. Scrisul lor pare ritmic si implica o gandire uniforma. Nu sunt sistematici si sunt in mod normal risipitori. Sunt metodici. Au tot timpul din lume sa vorbeasca. Nu confundati acest tip de scris cu literele de tipar. Sunt informali si clari in gandire si in comportamentul zilnic. Lucreaza intr-un mod rafinat si sunt perfectionisti. Scris spart: Aici. Per total. Sunt echilibrati si corecti in afaceri. Litere ascutite: Acestea se disting fata de literele tip sau rotunjite. Uita foarte usor si trebuie sa fie atenti in privinta banilor. Acest tip de scris indica abilitatea de a judeca caracterul uman. ies in evidenta. sunt activi din punct de vedere social si dependenti d viata buna. 2. Litere rotunjite: Acest tip de scris are formatiuni rotuinjite. grijulii si inteligenti. Scris intrerupt: Aici toate literele sunt scrise separat. Oamenii cu acest tip de scris sunt precauti in probleme privind banii.1. Spatiere normala: Aceste persoane nu se grabesc niciodata. Spatiere mica: Daca liniile sunt foarte apropiate una de alta si nu au spatiu intre ele. dar extravaganti. muncitoare si practice. 5. Analiza formelor literelor 1. Sunt in general ocupate si rezervate. Nu 5 . Scris cursiv: Cand literele fiecarui cuvant sunt legate intre ele. Litere tip: Aceste litere sunt dimple si fara decoratii. Acesti oameni sunt fermi. Aceste persoane sunt lenese. Este marca unui sceptic. Scris spatiat intre cuvinte: Cand literele sunt foarte departate. capricioase si urasc sa munceasca mult. 2. apartin persoanele care sunt expresivi. Spatiere mare: Foarte multe personalitati au acest tip de spatiere. Acesti oameni traiesc in propriile iluzii si sunt foarte creativi. Exhibitionisti. respecta regulile si aspira la lucrurile bune din viata. dar tot cred ca sunt ocupate. dar sunt agresive si isi doresc rezultate imediate. Scris mic si inghesuit: Cand cuvintele sunt inghesuite. 8. 6. Scrisul e drept. 3. indica persoane extrem de expresive. cu mici sclipiri de inspiratie. Persoanele de acest tip sunt meticuloase. sunt persoane cu un caracter puternic. 7. doar cateva litere sunt deconectate.

Daca sunt moderat scutite.suporta criticile. Acest stil este intens folosit si are o tendinta usoara catre dreapta. Aceste perosane sunt de incredere si pot fi indecise. Nu este greu sa te intelegi cu acest tip de persoane. 6 . Litere egale: Daca marimea literelor nu se schimba. 2. 4. persoana este rece si plin de sine si nu are respec fata de ceilalti. Aleg intotdeauna calea cea mai usoara. dar pot fi sincere si de incredere. este foarte intalnita. Semnificatii mai expresive ale ungiului si pantei Unul dintre cele mai importante aspecte ale grafologiei este unghiul sau panta scrisului persoanei in cauza. Acesti oameni sunt veridici si iau lucrurile usor. 5. Daca panta este intre 60 si 70 de grade. Isi impart fericirea cu cei din jur. Litere care se maresc: Acest tip de scris indica un comportament restrictionat. Devine agresiva la cea mai mica provocare si are o natura intensa. Acest tip de oameni se folosesc bine de relatiile lor. arata o persoana sensibila. care se poate prabusi cand intalneste probleme sau dificultati. Daca panta este la 120 de grade. Daca scrisul este prea ascutit. acesti oameni sunt foarte generosi si draguti. arata o natura egoista. Sunt onesti in toate afacerile. 7. Cei din jur trebuie sa fie foarte atenti cu acest tip de persoane avand in vedere cat de usor se entuziasmeaza. Aceste persoane nu-si neglijeazxa datoriile si au grija sa duca la capat orice proiect desfasurat. persoana poate fi inteleapta. Acesta necesita un studiu mai atent caci variatiile mici ascund semnificatii mai adanci. Litere care se micsoreaza: Acestea arata o personalitate cu tact si prietenoasa. Litere inegale: Scrisul de acest tip este plin de litere de marimi variate. Daca panta este de 90 de grade. Indica o natura cordiala si o atitutdine prietenoasa catre ceilalti. 3. Ii pot face pe ceilalti fericiti si asta ii ajuta sa avanseze in cariera. Arata o natura supusa si controlabila. 6. Intotdeauna recunosc obligatiile si se dovedesc a fi buni prieteni. afectuoasa si experimentata. Daca panta este de 100 de grade. 4. reflecat o persoana cu interes financiar. indica faptul ca persoana isi aminteste toate lucrurile bune si rele care i s-au intamplat in trecut. 6. 5. Daca panta este intre 70 si 80 de grade. emotiva si cu multa imaginatie. sa munceasca mult si sa obtina rezultate pe cai cinstite. indica o perosana foarte grijulie si constienta. Sunt in mod normal absorbiti in detalii ale oricarui tip de munca pe care o depun. Aceste perosane sunt doritoare sa se afirme. Aceste persoane sunt analitice si inexpresive. Daca panta este intre 80 si 90 de grade. 1.

7 . Sigmund Freud. iar orice litera mare indica starea ego-ului scriitorului. lasa impresia ca poate deveni monstrul care a si fost. Sa aruncam o privire asupra ce spune scrisul sau despre el. Aceste tipuri de linii indica opinia proasta despre ceilalti oameni. Ca unghi. Aceasta linie vulgara. indreptata in jos. grea. Acest fapt ne indica faptul ca Hitler se apropie de cel cu care vorbeste. groasa. Bill Clinton. Margaret Thatcher. dar continua si mai mult in acest sens. Linia indreptata in jos. scrisa cu multa presiune. Litera este aproape orizontala. Nu numai ca scrisul lui incepe patologic. Analize si mostre de scris ale unor personalitati In continuare va vom prezenta 7 analize grafologice realizate de experti asupra scrisului unor personalitati precum Adolf Hitler. grea si joasa indica un ego deformat si depravat. chiar brutala. cu o linie verticala nenecesara adaugata.C. Litera mare „H” arata vulgar. 1. Numele este deja scris foarte gros. Marilyn Monroe si Jack Spintecatorul. Linia superiaora de la literele „t” este groasa. Adolf Hitler Adolf Hitler este unul din cei mai cunoscuti conducatori militari ai Celui de-al Doilea Razboi Mondial. De aceea lui Hitler nu i-a fost greu sa omoare atatia nevinovati. panta devine de 14 grade (Orice panta sub 55 de grade este considerata patologica). se observa o nevoie intensa sau o disperare de a se atasa de un alt om. litera „H” masoara 28 de grade inclinatie. Apoi Hitler adauga ceva ce nu-si are rostul la nume – o bara verticala. Numele este ego-ul. In mod evident. Impresia de declin a scrisului indica si o depresie acuta. dar la sfarsitul numelui. Considerand ca panat reprezinta gradul de apropiere de cei din jur. Elvis Presley. Hitler se simte o persoana foarte importanta. Presiunea extrema pe care o exercita in ambele exemple indica putere si energie fizica dinamica in relatiile cu cei din jur.

discordante si lipsa ritmului. i se adresa cu „Draga mea dulce fata”. care nu era restrictionat de reguli. Era o personalitate turbulenta. iar o energie creativa fara margini iradiaza din fiecare scrisoare a sa. Sigmund Freud Pasiunea si originalitatea fara teama de exprimare sunt marcile scrisului lui Freud: Scrisul compact. Este evident din scrisul lui Freud ca acesta putea fi ranit usor. Este mica mirarea faptului ca filozofia lui s-a dezvoltat in jurul sexului. Cand ii scria o scrisoare. Gradul ridicat de tensiune. Nici prietenia de mai tarziu cu frumoasa si seducatoarea Lou Andreas-Salome (care ii admira cu sinceritate inteligenta) nu a fost in acest fel. cu multa presiune si cu multe restrictii arata faptul ca era volatil din puncte de vedere temperamental si subiectul unor chinuri emotionale. Acesta nu era un caracter caldut. 8 . In mod sigur curtea pe care i-o facea sotiei sale. presiunea mare. Pasiunea este cel mai bun cuvant pentru a descrie scrisul lui Freud cu literele pline de cerneala si extensiile maturate. era arzatoare. de geniu liber. fiind izbitor cat de adanc iubea si cat de viguros ura. stari intunecate si rabufniri impulsive. Exista si un element puternic de inventivitate nesupusa. toate indica temperamentalismul sau.2. Arata pasiune in parerile lui si in relatiile lui. Avea un caracter pasionat si intens care vedea totul in umbre de alb si negru si trebuie tinut cont si de accesele de frustrare si furie. iregularitati. Resentimentele sale puternice si dusmaniile nemuritoare sunt simplu de observat dintre toate. iar scrisul sau arata clar calitatea aceea intunecata. Martha Bernays.

devenind una dintre cele mai ravnite vedete dupa rolurile de femeie fatala. Incepand sa-si inchida resursele emotionale in ascensiunea ei catre faima. ea isi permite sa-si canalizeze energia emotionala mai eficent (unghi. A invatat sa lase la o parte o parte din puternicile inhibitii pe care le avea. 9 . partea de jos a literei „d” slaba). Pana in acel moment ea avusese multe aventuri. Marilyn Monroe Aceasta mostra a fost scrisa in timpul inaltarii ei spre lumea stelelor. vivace. exuberanta. crestea si nelinistea si depresia ei. Dar semnele ego-ului slab (litere mari extreme) sugereaza ca nu sia. Marylin era exuberanta in efortuile ei. proiectand acum o imagine a unei tinere femei dinamice.atins inca echilibrul in viata. Marylin a murit la varsta de 36 de ani. Lipsa de dragoste din copilarie a invatat-o ca nu merita dragoste si si-a petrecut toata viata cautand-o. pana la 21 de ani trecand deja prin 12 avorturi. Dar raspunsul oficial este ca a fost o tentativa reusita de sinucidere. Dupa ce a avut mai multe legaturi cu presedintele Americii. spatii neregulate). In ciuda nenumaratelor tentative de sinucidere si a abuzurilor de alcool si droguri. vulnerabila emotional si foarte nesigura (zonele mijocii ale literelor neregulate. a reusit sa-si formeze o cariera cinematografica. linie de baza si marimea literelor sunt regulate). Pe masura ce faima ei crestea. Aceasta mostra a fost scrisa mai tarziu. inclinatie puternica spre stanga. A ramas de multe ori insarcinata. coborande.3. in special cu barbati mai in varsta. linia de baza variabila. Temerile (vazute in spatierea mica dintre litere si literele „o” inguste) o consumau. in timpul luptei impotriva depresiei. exagerate. Invatand sa-si controleze reactiile exuberante cat de cat. foarte aproape de colaps (litere minuscule. litere care se inalta si coboara. dar nu era mai departe de un pas de a fi o extrem de vulnerabila femeie care era consumata de nesiguranta si neliniste. Au existat mai multe si epetate zvonuri conform carora a fost ucisa datorita primejdiei pe care o reprezenta pentru politca. Aceasta mostra a fost scrisa in unul dintre cele mai dificile momente din viata ei.

eficienta si calculate. Liniile sunt bine separate si descriu o persoana organizata. care acum reprezinta un mod de aparare. Din nou. iar marginea din stanga este dreapta si literele de la sfarsitul cuvintelor nu sunt ascutite. ceea ce indica o persoana energica care are abilitatea de a lucra foarte mult in perioade lungi de timp. ceea ce indica existenta unor conflicte nerezolvate si a unor probleme vechi. La inceputul cuvintelor nu scrie drept ceea ce indica ca este o persoana foarte directa. ceea ce releva faptul ca desi din punct de vedere intelectual nu era stralucit. Tendinta scrisului catre dreapta ne da un indiciu despre onestitatea si obiectivitatea lui in lucrul cu oamenii sau in luarea intiativelor. scrisul ne duce cu gandul la miscare. 5. deci stim ca deciziile sunt luate cu usurinta. iar masele il energizeaza. In partea de inceput exista unele litere supradimensionate. apropiat de public. in loc sa fie conducatorul. Partea de jos este disproportionata in raport cu restul scrisului. Bill Clinton Primul lucru pe care il putem observa este cat de intunecoase sunt liniile. ceea ce sugereaza ca este o persoana nelinistita si nesigura in privinta a ceea ce vrea sa faca. Este lipsit de spirit de conducator. Nu este un scris rotund deoarece nu este scrisul unui idealist ci a unui realist pragmatic. Stim ca orice pas inapoi este rezultatul unui recent esec emotional.4. este lunguiata si malformata. 10 . dar spatierea dintre randuri indica abilitatea de a-si metine perspective. Punctele de pe “i” ne indica faptul ca este atent la detalii si abilitatea de a memora cu usurinta. Panta se roteste cu o inclinatie putin inapoi si are o pozitie destul de dreapta. Partea mai inalta si literele “t” indica standardele inalte si nevoia de a se autodepasi. Elvis Presley Este foarte dezordonat in scris. nu era totusi un incuiat. El este condus. Este de observat apropierea dintre cuvinte ceea ce ne confirma ceva ce noi deja stim: fostul presedinte Clinton este foarte popular.

Variatiile si inconsistenta scrisului sunt manifestari ale hiperemotivitatii.Literele inegale si spatiera cuvintelor. indica inadaptarea la conventiile sociale. combinate cu variatii ale zonei de mijloc. Margaret Thatcher 11 . 6.

Exista si o variatie considerabila de presiune in linii care indica instabilitate emotionala extrema.Primul lucru pe care il remarcam la scrisul ei este dimensiunea semnaturii. primitiva si este in acelasi timp necontrolat si exploziv. putem concluziona ca cel care a scris are o inteligenta ascutita si rationala. 12 . Jack Spintecatorul Urmatoarea imagine este presupusa a fi scrisul lui Jack Spintecatorul. Cand scrisul este simplificat. ea incearca sa castige timp si energie. ea cu siguranta evidentiaza importanta si gradul de superioritate exprimat prin semnatura ei. ceea ce indica faptul ca ii place sa fie pretuita si apreciata. la obiect si cu simt practice. Eliminand neesentialul. cu ovalele pline de cerneala si lipsa spatiului dintre cuvinte. Este de observat cum leaga litera “y” de litera “o” in cuvantul “you”. De observat confuzia generala. nu exista o certitudine absoluta. Linia de sub semnatura confirma faptul ca se pune pe un piedestal. 7. Scrisul needucat are o trasatura cruda. ceea ce demonstreaza capacitatea de concentrare si minutiozitatea. Ea vrea sa fie apreciata la justa ei valoare. Pe masura ce il studiezi. ostila si violenta. ea isi exprima nevoia de a atrage atentia. Forma scrisului este simpla. scotand in evidenta meritele personale fara sa se bazeze pe sprijinul sotului sau al familiei. Cerneala pare sa picure venin. Mai mult. Pentru ea. devii din ce in ce mai constient de trasaturile de baza. Prin evidentierea prenumelui in semnatura. a fi “Margaret” este mult mai important decat a fi “D-na Thatcher”. sotia D-lui Thatcher. Este rau si pizmas pana in adncul constiintei. Daca semnatura simblolizeaza imaginea sociala pe care o expunem lumii. scriitorul acestei scrisori este o persoana primejdioasa. Deasemenea observam ca “Margaret” este considerabil mai mare si mai larg scris decat ultimul nume. Dar chiar daca scrisul nu este al sau. forma mica a cuvintelor combinata cu spatierea mare sugereaza ca D-na Thatcher este o introvertita native. Desi este acceptat ca acesta este scrisul lui. lizibil si cu o spatiere optima. Deasemenea simbolizeaza pozitia ei in relatia cu sotul. Nu se poate gresi in stabilirea caracterului general al scriitorului. petele de pe scris. Marimea scrisului este mica. ceea ce inseamna ca este o persoana directa.

perhaps when she was younger. and bottom. not anymore?) Basically. (Okay. investigate more. Although there is room for improvement in the confidence catagery. Thus she finishes at a slower pace than when she started the project. She can learn quicker. non-fulfillment. she finds joy in anticipation and planning. She uses her imagination to understand new ideas. A good esteem is one key to a happy life. then Anca Adriana has a very aggressive personality toward others and quite frankly lacks a bit of respect for the space and property of other people. She investigates projects rapidly because she is curious about many things. She needs to visualize the end of a project before she starts.not too "out of reach". This can be both an obnoxious personality trait and it can be assertive and effective in getting what you want. and down to earth. In reference to Anca Adriana's mental abilities. things. right. However. Anca Adriana fills up every last inch on the top. When she is in the slower mode. she will not take great risks. she has a very investigating and creating mind. she must slow down to do it. She probably gets too many things going at once. Anca Adriana is a practical person whose goals are planned. remember longer and stack facts in a logical manner. She gets involved in many projects that seem good at the beginning. Notice that I said she plans everything she is going to do. This is typical of people with normal healthy self-esteem. She lets new people into her circle of friends. Her mind thinks quick and rapidly in the investigative mode. If this is true. Anca Adriana finds plenty of reasons to break the rules and get in trouble. Hmmm. then she becomes more creative than before. left. the spacing on the page reflects the writer's attitude toward their own world and relationship to things in his or her own space. 13 . Anca Adriana basically feels good about herself. She is more logical this way and can climb mental mountains with a much better grip. She has enough self-confidence to leave a bad situation. her self-perception is better than average. Since it takes time to be creative. There isn't much fear of getting in trouble here. and think faster. she sets her goals using practicality-. Anca Adriana can then switch into her low gear. yet. I would be surprised if Anca Adriana just comes into someone's home and helps herself to a drink in the refrigerator.Anexe: •Analize grafologice efectuate pe internet pentru Arbune Anca Adriana (anexa A) si Patriche Cristina (anexa B) •Site-uri despre grafologie (anexa C) Anexa A For a graphologist. She feels frustration relating to her physical needs and desires. but she soon must slow down and look at all the angles. and people. She has the best of two kinds of minds. she can be creative. The other is the creative mind. When Anca Adriana slows down. that doesn't necessarily mean things go as planned. If the inputted data was correct Anca Adriana has no white space or margins on a typical sheet of paper. people with no margins are a handful. She has a positive self-esteem which contributes to her success. This is very likely to relate to Anca Adriana's sexual needs. and interruption. as they relate to her goals. Somewhere in her life there is some disappointment. Something is incomplete in Anca Adriana's life. She then decides what projects she has time to finish. practical. Anca Adriana has a healthy imagination and displays a fair amount of trust. She feels she has the ability to achieve anything she sets her mind to. One is the quick investigating mind.

Temper is a hostile trait used to protect the ego. she can be kind. Anca Adriana is a "middleof-the-roader." politically as well as logically. People that write their letters in an average height and average size are moderate in their ability to interact socially. Anca Adriana will demand respect and will expect others to treat her with honor and dignity. this indicates a particular curiosity with certain aspects of sexuality. Although they get along. As you begin to study handwriting analysis. She has secrets which she does not wish to share with others. Sometimes she will be happy. She puts herself in the same situation as the person in the story. She has a lot of pride. Cristina is open to some very new ideas sexually and is willing to try anything once. Cristina would like to leave the past behind and move on. When convincing her to buy a product or an idea. Cristina has a very unusual lower zone y loop. Anexa B For a graphologist.Anca Adriana is secretive. because the loop has a triangle shape. the next day she might be sad. Her emotions are stirred by sympathy and heart rendering stories. so her sexual imagination is large and open. affectionate and considerate of others. She has a private side that she intends to keep that way. and then will decide when she finally has to. She uses this as a defense mechanism when she doesn't understand how to handle a situation. with highs and lows. I'd say Cristina is quite a dynamic and playful lover. she will not tolerate anyone that is too "far out. friendly. This is because she is in between. In fact. The right side of the page represents the future and Cristina is ready and willing to get started living now and planning for the future. If the inputted data was correct Cristina has left lots of white space on the left side of the paper. Her lower zone stroke is large. yet she will not buy anything that seems overly impractical or illogical. She weighs both sides of an issue. Anca Adriana is an expressive person. She may even show traces of tears when hearing a sad story. If the data input is correct. Cristina's y or g is large and has triangle shape to the lower loop. Anca Adriana will be somewhat moody. sits on the fence. She has the ability to put herself into the other person's shoes. Anca Adriana believes in her ideas and will expect other people to also respect them. She outwardly shows her emotions. She basically doesn't relate to any far out ideas and usually won't go to the extreme on any issue. you will learn any loop indicates imagination. a heart rendering story could mean a great deal to her. 14 . In a nutshell. especially concerning certain events in her past. Anca Adriana is moderately outgoing. Furthermore. indicating a balanced ability to be social and interact with others. She has the unique ability to get along equally well with what psychology calls introverts and extroverts. Watch out world! Cristina has a temper. Psychology calls Anca Adriana an ambivert. This lower loop indicates the amount of imagination Cristina has regarding sex and physical things. Temper can be a negative personality trait in the eyes of those around her. She understands the needs of both types. According to the data input." She doesn't sway too far one way or the other. Cristina fills up the rest of the page in a normal fashion. She intentionally conceals things about herself. Anca Adriana doesn't write too large or too small. but the implications are very interesting. This is not a common trait. the spacing on the page reflects the writer's attitude toward their own world and relationship to things in his or her own space. If this is true. then Cristina has a healthy relationship to the past and is ready to move on.

especially concerning certain events in her past. Cristina also has a fear that she might fail if she takes large risks. Thus she finishes at a slower pace than when she started the project. Cristina can then switch into her low gear. Cristina is capable of accomplishing much more than she is presently achieving. She has a private side that she intends to keep that way. They should present them from a 15 .Cristina's true self-image is unreasonably low. but she soon must slow down and look at all the angles. she will show her love by the things she does rather than by the things she says. She is a cool. Some may see her as unemotional.. she has poise. Cristina is secretive. Cristina's self-concept is artificially low. She may tell you her dreams but she is living in today. with a fear of making a change. The only exception to this is if she has logically concluded that it is best for her mate to hear her express her love verbally. not her heart. Someone once told Cristina that she wasn't a great and beautiful person. they will need to present only the facts. It is hard for Cristina to plan too far into the future. In reference to Cristina's mental abilities. then she becomes more creative than before. collected person who is usually unexpressive emotionally. Cristina will stay in a bad situation much too long. She gets involved in many projects that seem good at the beginning. In a situation where other people might get hysterical. All her conclusions are made without outside emotional influence. She is ruled by her head. and think faster. One is the quick investigating mind. She is ruled somewhat by selfinterest. Cristina will work more efficiently if given space and time to be alone. She is more logical this way and can climb mental mountains with a much better grip. She can have tact with others. She intentionally conceals things about herself. She would rather not be surrounded by people constantly. She is withdrawn into herself and enjoys being alone. This is perhaps the biggest single barrier to happiness people not believing in and loving themselves. If someone is selling a product to her. and tremendous stress. and she believed them. she must slow down to do it. In a relationship. When she is in the slower mode. Cristina is not subject to emotional appeals. When Cristina slows down. She kind of takes things on a day to day basis. She has the ability to say what others want to hear. She is very level-headed and will remain calm in an emergency situation. it might get worse. She doesn't have the internal confidence that frees her to take risks and chance failure. investigate more. She puts a mark in her mind when someone angers her. Her mind thinks quick and rapidly in the investigative mode. Cristina is an example of someone living with a low self-image. She has secrets which she does not wish to share with others. She then decides what projects she has time to finish.. she can be creative. risking failure. Diplomacy is one of Cristina's best attributes. She can learn quicker. she will not be sorry about it later. because their innate self-confidence was broken. She has the ability to state things in such a way as to not offend someone else. Since it takes time to be creative. No matter how loud she speaks. Cristina uses judgment to make decisions. She does have emotions but has no need to express them. remember longer and stack facts in a logical manner. She keeps track of these marks and when she hits that last mark she will let them know they have gone too far. she has a very investigating and creating mind. All this relates to her self-esteem. extreme passion. She investigates projects rapidly because she is curious about many things. Therefore she resists setting her goals too high. She has the best of two kinds of minds. If someone gets her mad enough to tell her off. Saying "I love you" is not a needed routine because she feels her mate should already know. She probably gets too many things going at once. The circumstances when Cristina does express emotions include: extreme anger. why? Because she is afraid that if she makes a change. look at her actions. The other is the creative mind. Cristina can disagree without being disagreeable.

it/ •http://www.html •http://www.1.com/handwriting.com/graphology.za/ •http://www.standpoint of her sound judgment.co.com/ •http://graphicinsight.handwritingpro. She will not be taken in by an emotional story about someone else. According to the data input.html BIBLIOGRAFIE: → Revista „Psihologia”.html •http://www.sheetudeep.handwriting. Anexa C Siteuri despre grafologie: •http://handwritingwizard.com/celebs/index.graphology.org/main/hwarchiv. Nr. Cristina doesn't write too large or too small.myhandwriting. indicating a balanced ability to be social and interact with others.html •http://www. 1995 → Revista „Psihologia”. She will meet emergencies without getting hysterical and she will always ask "Is this best for me?" People that write their letters in an average height and average size are moderate in their ability to interact socially. 1996 → Norbert Sillamy . Nr.5.Dictionar LaRousse de Psihologie 16 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->