H

AWT 5108
A. Hőmérsékletválasztó gomb B. “Programsorrend” kijelző C. “Be/Ki” gomb D. “Centrifugálási sebességválasztó” gomb
“Hideg” “Nincs centrifugálás”

1) 2)

3)

B
Program Kezelési címkék

A

D

C
Max. töltet Mosás típusa / Megjegyzések (kg)

Ne használjon folyékony mosószereket. A ruhanemű gondosabb kezelése érdekében a centrifugálási sebesség 800 fordulat/percre van korlátozva ebben a programban. A ruhanemű gondosabb kezelése érdekében a centrifugálási sebesség nulla a programban. Max. Centrifugálási sebesség ford/perc

Mosószer és adalékok Speciális funkciók HőmérElőFőÖblí- Fehé- Eco Intenzív Öblítő- séklet mosás mosás tőszer rítő öblítés stop °C
1) 1)

Pamut előmosással Műszál előmosással Kímélő előmosással Pamut Színes Kevert Műszál Kímélő Gyapjú Selyem Öblítés + Kímélő centrifugálás Öblítés + Centrifugálás Centrifugálás Kímélő centrifugálás Vízleeresztés

Erősen szennyezett ágynemű, asztalnemű és alsónemű, törölközők, ingek stb., amelyek pamutból és lenvászonból készültek. Erősen szennyezett poliészterből (Diolen, Trevira), poliamidból (Perlon, Nylon) vagy kevert szálas pamutból készült blúzok, ingek, kezeslábasok stb. Erősen szennyezett függönyök és kímélő kezelést igénylő ruhák, szoknyák, ingek és blúzok. Közepesen szennyezett ágynemű és alsónemű, törölközők, ingek sstb., amelyek pamutból és lenvászonból készültek. Enyhén vagy mérsékelten szennyezett ágynemű és alsónemű, törölközők, ingek stb., amelyek pamutból és lenvászonból készültek. Enyhén vagy mérsékelten szennyezett poliészterből (Diolen, Trevira), poliamidból (Perlon, Nylon) vagy kevert szálas pamutból készült blúzok, ingek, kezeslábasok stb. Enyhén szennyezett, pamutból, poliészterből, poliamidból vagy kevert szálas pamutból készült kezeslábasok és sportruházat. Függönyök és kímélő kezelést igénylő ruhák, szoknyák, ingek és blúzok. Csak nemezelés nélküli, tiszta élő gyapjú jelzéssel ellátott és gépben moshatóként jelölt gyapjú ruhadarabok. Az “Öblítőstop” funkció kiválasztásakor ne hagyja a ruhát túl sokáig az öblítővízben. Selyemből, lenvászonból, gyapjúból és viszkózból készült, “kézzel mosható” jelzésű textíliák. Az “Öblítőstop” funkció kiválasztásakor ne hagyja a ruhát túl sokáig az öblítővízben. Nincs centrifugálás. Ugyanaz, mint a “Műszál” programban lévő utolsó két öblítés és befejező centrifugálás. A ruhadarabok keményítős vagy öblítőszeres kezelésére szolgáló program. Ugyanaz, mint a “Színes pamut” programban lévő utolsó öblítés és centrifugálás. A ruhadarabok keményítős vagy öblítőszeres kezelésére szolgáló program.

5,0 Igen 2,0 Igen

Igen Igen

❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ — — —

❉ — — ❉ — — — — — — — — — — —

❉ ❉ — ❉ — ❉ — — — — — — — — —

❉ ❉ — ❉ ❉ ❉ ❉ — — — — — — — —

❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ ❉ — — —

Max. 90 Max. 60 Max. 40 Max. 90 Max. 60 Max. 60 Max. 60 Max. 40 Max. 40 Max. 30

1000 800 2) 800 2) 1000 1000 800 2) 800 2) 800 2) 800 2)

1,5 Igen 1) Igen 5,0 3,0 2,0 1,5 1,5 1,0 1,0 2,0 5,0

— — — — — — — — — — — —

Igen Igen Igen Igen Igen Igen Igen

— 3)
800 2) 1000 1000 800 2)


— — — —

— — — — —

— — — — —

Ebben a programban a centrifugálás intenzív. Ugyanaz, mint a “Színes pamut” programban lévő centrifugálási ciklus. 5,0 Ebben a programban a centrifugálás kímélő. Ugyanaz, mint a “Gyapjú” programban lévő centrifugálási ciklus. 2,0 Csak vízleeresztés - nincs centrifugálás A programok alternatív lehetséges befejezése az “Öblítőstop” után.

MegjegyzésA készülék vezérlését érzékelők végzik. Kérjük, kerülje a túlzott mosószer-használatot.

Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool USA.

5019 312 00038

FOGYASZTÁSI ADATOK Hőmérsékletválasztó Program (°C) Pamut Pamut Pamut Műszál Műszál Kímélő Gyapjú Selyem 90 60 40 60 40 40 40 30 (kg) 5,0 5,0 5,0 2,0 2,0 1,5 1,0 1,0 (l) 63* 55 55 56 50 60 60 60 (kWh) 1,80 0,95 0,55 0,80 0,40 0,55 0,50 0,30 Töltet Víz Energia Kb. Program Időtartam (óra : perc) 2:05 2:05 2:05 1:35 1:30 0:50 0:40 0:50

“Öblítőstop” gomb • A ruha az utolsó öblítővízben marad a befejező centrifugálási ciklus végrehajtása nélkül, ezáltal a ruha kevésbé gyűrődik össze, és a színek nem fakulnak ki. • Ez a funkció különösen ajánlott a “Műszál” vagy “Kímélő” programokhoz. • Ez a funkció különösen hasznos olyankor, ha a centrifugálást egy későbbi időpontra kívánja halasztani, vagy csak vízleeresztést kíván végezni. Megjegyzés: a programválasztó a “ jelzésnél áll meg. ”

A MOSÁSI CIKLUS VÉGE • A programválasztó gomb Stop állásban “ ” van. 1. A “Be/Ki” gombot megnyomva kapcsolja ki a készüléket. 2. Törölje a speciális funkciókat. 3. Zárja el a vízcsapot. 4. Várja meg, amíg az ajtózár kiold (körülbelül 1 perc). 5. Nyissa ki az ajtót és a mosódob ajtószárnyait, és vegye ki a mosott ruhát a gépből. A PROGRAM MÓDOSÍTÁSA A MOSÁSI CIKLUS ALATT 1. Kapcsolja be a készüléket a “Be/Ki” gomb megnyomásával. 2. Válassza ki az új programot. megnyomva indítsa 3. A “Be/Ki” gombot el ismét a programot. PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA/ SZÜNETELTETÉSE Ha valamilyen okból meg kívánja szakítani a programot bizonyos időre, majd később folytatni: 1. Nyomja meg a “Be/Ki” gombot . 2. A kívánt szünet leteltével nyomja meg ismét a “Be/Ki” gombot PROGRAM TÖRLÉSE 1. Kapcsolja be a készüléket a “Be/Ki” gomb megnyomásával. 2. Állítsa a programválasztót “Vízleeresztés” állásba. 3. A “Be/Ki” gombot ismét megnyomva . indítsa el a “Vízleeresztés” programot .

Az előmosási ciklus kb. 15 perccel növeli meg a program időtartamát. A fogyasztási adatok mérésére normalizált körülmények között került sor az IEC 60 456 szabvánnyal összhangban. Az otthoni fogyasztási adatok a víznyomás és a vízhőmérséklet, valamint a töltet és mosás típusa függvényében eltérhetnek a táblázatban szereplő értékektől. Az “Energia címkén” szereplő adatok a “Pamut 60°C” programra vonatkoznak. * A vízhőmérséklet csökkentése érdekében a fő mosási ciklus végén bizonyos mennyiségű hideg vizet ad a mosóvízhez, mielőtt a szivattyú leengedné a vizet.

A MOSÁSI CIKLUS ELŐKÉSZÍTÉSE 1. Töltse meg a gépet ruhákkal, csukja le az ajtószárnyakat, és ellenőrizze, hogy megfelelően záródnak-e. 2. Töltse be a mosószert és az egyéb adalékokat legfeljebb a “MAX” jelzésig az adagolóba a következők szerint: • Előmosást és főmosást is tartalmazó program • Főmosás program előmosás nélkül • Textilöblítők • Klórtartalmú fehérítő • Folttisztító szerek • Vízkő elleni szerek (ha szükséges) 3. Forgassa el a programválasztó gombot a kívánt programra. 4. Forgassa el a hőmérsékletválasztó gombot a kívánt hőmérsékletre. 5. Forgassa a centrifugálási sebességválasztó gombot a kívánt centrifugálási sebességre. Ha a “ ” centrifugálási sebességet választotta, a befejező centrifugálás törölve van, de a közbenső centrifugálás nem. A program vízleeresztési ciklussal fejeződik be.

VÁLASSZA KI A KÍVÁNT SPECIÁLIS FUNKCIÓKAT Egy speciális funkció kiválasztása vagy kiválasztásának törlése bármikor elvégezhető a program alatt. A speciális funkció mindaddig alkalmazásra kerül, amíg az annak megfelelő programfázis végrehajtása még nem történt meg. “Eco” gomb • A mosás időtartama hosszabb, a víz max. hőmérséklete pedig alacsonyabb, így akár 40% energiát takarít meg a normál mosáshoz képest, miközben a jó mosási eredményeket megtartja. “Intenzív öblítés” gomb • Egy további öblítési ciklussal egészül ki a program az intenzívebb öblítés érdekében. • Ez a funkció különösen alkalmas nagyon lágy vízzel rendelkező területeken, csecsemőruházat mosásakor, illetve segít a mosószer-allergiában szenvedőkön.

A készülék “Öblítőstop” üzemmódban van: • Nyomja meg ismét az “Öblítőstop” gombot : a program automatikusan a kiválasztott centrifugálási ciklussal fejeződik be. • Ha a ruhákat nem akarja kicentrifugálni, nyomja meg a “Be/Ki” gombot ,a programválasztó gombot forgassa el a “Vízleeresztés” programra , és nyomja meg a “Be/Ki” gombot ismét. PROGRAM ELINDÍTÁSA Nyissa ki a csapot, és nyomja meg a “Be/Ki” gombot . A “Be/Ki” gomb visszajelző lámpája felgyullad. Megjegyzés: Ha áramkimaradás volt, vagy ha a készüléket egy ciklus alatt választották le a hálózatról, a program attól a ponttól indul újra, ahol az félbeszakadt.

Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool USA.

5019 312 00038

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful