TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA. Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA .Ustaz Abd sagap bin musram. Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi. Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini. Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni. pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori. Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin. Dengan ini majlis mempersilakan.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini. Sidang hadirin dan hadirat.

Melukis poster (tahap 2) 1.safinas 3. Lebaran meriah disambut riang. Kini. Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. norayuni 2.prasekolah 2.abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1. Dipersilakan. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang. Untuk itu. untuk mengiringi En.tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1. nalzimel . majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar.Norayuni 2. untuk samasama kita mengetahui . Latif Saidin.. Esoklah belayar ke Singapura. Rusham 2. Pengerusi PIBG sk jabang. untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1. tibalah masa yang ditunggu-tunggu .helmy 3. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka.Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En. Penolong Kanan 1. tibalah masa yang dinantinantikan.nureskin 3.norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang. sazlan . Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang.prasekolah 3 ezzatul mazuan .

Jamaludin musleh. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan . Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. Penolong Kanan 1. Untuk itu. Hadirin dan hadirat sekalian. kita telah pun berada di hujung Majlis. Dikesempatan ini. Inilah yang dikatakan. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. . Dipersilakan. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. untuk mengiringi En.keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. salam hormat. selaku guru besar sk jabang. Terima kasih diucapkan kepada En. Sekian sahaja. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak.

. Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria. Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan. Dipersilakan. p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan.