CÂRLIGE PENTRU PESCUIT

STUDENŢI: Ciobanu Ioana Hraniciuc Amalia – Irina GRUPA: 2223

Cercetare pe comportament de consum a cârligelor pentru pescuit

Instrumentul ales este chestionarul. Identificarea criteriilor după care se realizează alegerea produsului. Dacă vrem să pescuim la râmă va trebui să folosim un cârlig cu tijă mai lungă şi o culoare cât mai apropiată de culoarea râmei. ce caută un pasionat de pescuit la un cârlig. Identificarea profilului consumatorului tipic. dar un cârlig cât mai subţire astfel încât viermele să nu fie spart atunci când este inţepat. Lipsa acestor informaţii conduce la o nefundamentare a alegerilor privind cei 4 P şi a strategiei generale pentrul noul produs. iar în cazul pescuitului la vierme se poate folosi cârligul cu tijă mai scurtă şi culoare mai deschisă. CHESTIONAR . a frecvenţei acesteia şi a valorii ei medii. O metodă simplă de a testa cât de bine este ascuţit un cârlig este urmatoarea: incercaţi să vă zgâriaţi o unghie cu vârful cârligului. Trebuie oferită o mare atenţie şi calităţii cârligelor care trebuie să fie rezistente chiar dacă sunt mai subţiri. Ca şi în cazul firelor se recomandă folosirea cârligelor cât mai mici.Pentru a putea introduce un nou produs cu şanse reale trebuie identificat preliminar comportamentul de consum. care sunt capabile sa inţepe si să scoată peştele din apă. Obiectivele cercetarii 1. Problema decizională Identificarea criteriilor şi importanţei acestora în alegerea cârligului de pescuit constituie o bază de plecare pentru realizarea mixului de marketing. când cumpară. cârligul trebuie să fie foarte bine ascuţit. îl trageţi uşor peste unghie fară să apasaţi pe el. Pe piaţă găsim nenumărate cârlige de forme şi culori diferite din care trebuie să alegem. 2. Pentru o inţepare cât mai bună a peştelui. dacă cârligul alunecă pe unghie atunci acesta nu este bine ascuţit. Identificarea mărimii achiziţiei unitare. Metoda de cercetare folosită este ancheta. 3. etc. iar dacă unghia se zgârie uşor atunci puteţi să îl folosiţi cu încredere. preferabil o culoare mai închisă. ce e mai important.

40.preţul c. liceu b. magazine specializate 10.fier d. Din ce material aţi dori să fie fabricate cârligele? a. Ultima formă de educaţie absolvită: a. între 20-40 ron c. Ce consideraţi că este mai important în alegerea cârligelor pentru pescuit? a. Ce vă determină să aveţi increderea de a alege o firmă anume? a.NU ( in caz de răspuns negativ se opreşte chestionarul) 2.sârmă oţelită c. raportul preţ/performanta d. recomandările cunoştinţelor/prietenilor c. De cate ori cumparati carlige de pescuit pe an? a. 60-80 ron e. publicitatea b. Cât cheltuiţi în medie. supermarketuri 8.oţel b. De unde vă cumparaţi cârligele pentru pescuit? a. mai mult de 11 ori 5. 6-10 ori d. Obişnuiţi să mergeţi la pescuit? a. recomandarile vanzatorului 7. maxim o data b. studii postuniversitare d. peste 80 ron 6. bazar c.uşurinţa în utilizare (modul de legare a 3.DA b. aliaj neferos e.60 ron d.rezistenţa firului) b. până în 20 ron b.1. la o cumparare? a. otel inoxidabil ( inox) 4. accesoriile care imita nada d.Sexul respondentului: M F b. gimnaziu In urma chestionarului o să aflăm date despre: . 2-5 ori c.Ce vârstă aveti? …… 9. facultate c.

clipborduri ) = 100 ron.1. ce caută un pasionat de pescuit la acest produs: criterii de evaluare. frecventă. Cheltuieli cu analiza si intocmirea raportului = 200 ron. . cumpărătura medie 3. comportamentul de consum : locaţie . Cheltuieli cu operatori de interviu = 500 ron. profilul consumatorului: varstă sex educaţie 2. Bugetul Bugetul este de aproximativ 800 ron din care: • • • Investitii in materiale ( chestionare.