DALSZÖVEGEK

Mákosrétes
Fenn az ég, lenn a föld Kettő között él egy hölgy Alig több mint négy - öt éves Kész a mákos rétes Fenn a föld, lenn az ég Szívem hölgye nagyon szép Társalgásunk eredményes Jó a mákos rétes Egyszer majd, ha felnőttél Visszajövök érted Leveszlek a hintáról Ne sírj adig kérlek Fenn az ég, lenn a föld Boldog velem most a hölgy Szerelmünkben szenvedélyes Mint a mákos rétes Fenn a föld, lenn az ég Elszédültél, mára elég El kell mennem, ne légy mérges Mint a mákos rétes Egyszer majd, ha felnőttél Visszajövök érted Leveszlek a hintáról Ne sírj addig kérlek

Zelk Zoltán: Este jó, este jó
Este jó, este jó, este mégis jó. Apa mosdik, anya főz, együtt lenni jó. Ég a tűz, a fazék víznótát fütyül bogárkarika forog a lámpa körül. A táncuk karikás, mint a koszorú,

Elolvadt a világ. olyan alacsony. Dunna alatt alszik a rétaludj el szépen. A villamos is aluszik. de már nem lehet. alszik a bogár. meg a szék messzire szalad.. el is érem már talán. a darázs. szállok én is. Alszik a széken a kabát. kis Balázs. táncol a plafon. kis Balázs.. lassu tánc. De az ágy.. mert könnyű vagyok. kis Balázs. de a közepén anya ül és ott ülök az ölében én. ki emel ringat engemet? Kinyitnám még a szemem. .meg is hal egy kis bogár: mégse szomorú. elszállnak a fekete falak. mint a füst. Nem félek. Lassu tánc. Lábára lehajtja a fejét. szunnyadozik a szakadás. de azért sírni akarok. lehunyja sok szemét a ház. mint a füst.. -s míg szendereg a robogásálmában csönget egy picitaludj el szépen. Ki emel. vele alszik a zümmögésaludj el szépen. József Attila: Altató Lehunyja kék szemét az ég.

Csiribiri csiribiri Bojtorján Lélek lép a Lajtorján. Szundít a labda. A távolságot. kis Balázs. a jó cukor is aluszikaludj el szépen. Csiribiri csiribiri Zabszalma Engem hívj ma Álmodba. kis Balázs. az erdő. kis Balázs. a kirándulás. Csiribiri csiribiri Szellő-lány Szikrát lobbant. megkapod. Lázad van. elalszik anyuka. kis Balázs. Sült kappan! Csiribiri csiribiri Lágy paplan Ágyad forró. Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász! Látod. meg a síp. Weöres Sándor: Csiribiri Csiribiri csiribiri Zabszalma Négy csillag közt Alszom ma. csak hunyd le kis szemedaludj el szépen. mint üveg golyót. Csiribiri csiribiri Fült katlan Szárnyatlan szállj.máma már nem hasad továbbaludj el szépen. . óriás leszel.Aludj el szépen. Lángot hány.

virágom. virágom. virágom. Hát én immár kit válasszak. Pancsoló kislány Ha végre itt a nyár és meleg az idő Az ember strandra jár. Mert azt a bú hajtogatja. . virágom. könnyű gúnya. virágom. virágom.Föl föl vitézek Föl-föl vitézek a csatára A Szent Szabadság oltalmára Édes hazánkért hősi vérünk Ontjuk hullajtjuk nagy bátran míg élünk Föl-föl látjátok lobogómat Indulj vidáman robogó had Mennydörög az ágyú csattog a kard Ez lelkesíti a magyart Híres Komárom be van véve Klapka György a fővezére Büszkén kiáll a csatatérre Hajrá huszárok! Utánam előre! Tavaszi szél vizet áraszt Tavaszi szél vizet áraszt. virágom. virágom. virágom. virágom. virágom. virágom. Zöld pántlika. virágom. virágom. virágom. Te engemet s én tégedet. mert azért van itt ő. De a fátyol nehéz ruha. Minden madár társat választ. Mert azt a szél könnyen fújja. virágom.

. hallok És még Bambi is kapható. Annyi vicceset látok. De apukára is én azért ügyelek És mindig odavisz a lelkiismeret. A strandon az is jó. Hogy olyan lassan készül el. hogy van még sok gyerek És van homokozó és labdázni lehet Csak azt nem értem én sok néni miért sikít. S ha fekszik a napon és izzad már szegény Kis vödröm vízzel megtöltöm és rálocsolom mind én. Ha véletlen egy labda épp egy bácsira ráesik. hogy addigra este lesz. Mert otthon az anyu a fürdőkádba dob Már volt vele ezért már nagyon sok vitám Mert ki hallott már ilyen dolgot fürdeni strand után. Jaj úgy élvezem én a strandot Ottan annyira szép és jó. Jaj úgy élvezem én a strandot Ottan annyira szép és jó. Otthon nem szeretem a strandot Abban semmi sem szép se jó Gyorsan mosdani mást se hallok És még Bambi se kapható. hallok És még Bambi is kapható.S míg anyu öltözik az apu ideges. De este szomorú a hazafelé út. Annyi vicceset látok.