Jidvei

Studiu de caz: Soluția Optimall by AROBS pentru informatizarea distribuitorilor Din multitudinea de soluții pentru automatizarea vânzărilor prezente pe piața românească am optat pentru cea oferită de AROBS Transilvania Software datorită avantajelor evidente ale acesteia. Cristian Fuga – Marketing Manager la Jidvei

Despre organizație
Jidvei Recunoscută pentru calitatea și gama largă a vinurilor sale, compania Jidvei își are sediul în inima Transilvaniei, mai exact pe Valea Târnavei. Jidvei a început să dobândească recunoaștere internațională încă din 1957, când a caștigat medalia de argint cu vinul Pinot Gris, la un concurs organizat în Iugoslavia. Anii ce-au urmat i-au adus Jidveiului tot mai multă faimă și cifre de afaceri în continuă creștere. Preocuparea constantă a managerilor firmei pentru creșterea cotei de piață prin câștigarea de noi piețe orientează Jidveiul către soluții tehnologice moderne, care-i conferă un avantaj competitiv pe piața vinurilor.

AROBS Transilvania Software
Pentru anul 2008 ne propunem să venim cu produse și servicii noi și competitive pentru a continua trendul crescător. Voicu Oprean Director General Arobs AROBS este prezentă pe piața romănească din 1998 și este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de software pentru aplicații mobile și distribuitori de echipamente GPS și smartphone-uri cu GPS. AROBS oferă pe piața românească urmatoarele soluții software:
• • •

Optimall by AROBS – Soluție SFA pentru automatizarea forței de vânzări pe terminale de tip PALM sau Windows Mobile; TrackGPS – Sistem de localizare GPS/GPRS a parcurilor auto; ABOS și ATOS – soluții adresate industriei turismului.

AROBS are sediul principal în Cluj-Napoca și un birou operațional în București, peste 120 de angajați, iar în vara anului trecut și-a consolidat poziția pe piața românească de IT&C prin cedarea unor acțiuni fondului de investiții finlandez Berling Capital – cu investiții importante în domeniile hotelier, travel, aerian, financiar și software. AROBS Transilvania Software (www.arobs.ro; www.gps-auto.ro), a încheiat anul 2007 cu o cifră de afaceri globală de peste 5 milioane euro, ceea ce înseamna peste 130% față de nivelul înregistrat în anul 2006, în principal datorită creșterii pieței, dar și a interesului crescut pentru soluțiile pe care le oferă. Pentru anul 2008 ne propunem să venim cu produse și servicii noi și competitive pentru a continua trendul crescător de până acum, urmând să lansăm produse adresate atat pieței AUTO

perioade. Managerii de la Jidvei aveau nevoie de informații clare. . producătorului oferindu-i-se posibilitatea de a-și obține informațiile printr-un modul special OptimallDistrib. Din multitudinea de soluții pentru automatizarea vânzărilor prezente pe piața românească am optat pentru cea oferită de AROBS Transilvania Software datorită avantajelor evidente ale acesteia. compania Jidvei iși distribuia produsele printr-o rețea de peste 50 de distribuitori locali și naționali. ca pe parcurs să se extindă la întreaga rețea de distribuție a Jidvei. care permite interfațarea cu orice sistem de gestiune contabilă de pe piața românească și adăugarea de module suplimentare în funcție de necesități. clase. rapide și unitare. soluția AROBS a caștigat bătălia cu aplicațiile similare oferite de competiție. Beneficiile D-nul Cristian Fuga – Marketing Manager la Jidvei afirmă că: Din multitudinea de soluții pentru automatizarea vânzărilor prezente pe piața românească am optat pentru cea oferită de AROBS Transilvania Software datorită avantajelor evidente ale acesteia. Includerea tuturor componentelor soft. La momentul începerii colaborării cu AROBS. care utilizau o multitudine de sisteme de gestiune și ERP ceea ce îngreuna foarte mult procesul de vânzare și de urmărire a vânzărilor. Flexibilitatea soluției Optimall by AROBS. Timpul de implementare mai scăzut decât cele garantate de alte firme. specialiștii firmei AROBS au propus implementarea soluției SFA Optimall by AROBS pentru toți distribuitorii din rețea. Cristian Fulga Marketing Manager Jidvei Situația inițială Creșterea continuă a firmei Jidvei a făcut tot mai necesară implementarea unei soluții avansate de automatizare a vânzărilor. Implementarea soluției Optimall by AROBS s-a făcut începând cu distribuitorii mai importanți. Director General și acționar principal AROBS.și firmelor de distribuție. o componentă specifică prin care se reușește centralizarea tuturor operațiunilor efectuate de aceștia. cât și agențiilor de turism unde suntem în faza finală de testare a unei soluții software care le va ușura munca. hard și de suport tehnic posibile în oferta făcută de AROBS. în special vânzarea și revânzarea de chartere declară Voicu Oprean. Soluția După un studiu amănunțit al cerințelor producătorului. Pe lângă această componentă s-a mai implementat la Jidvei și modulul OptimallRapoarte necesar prelucrării și sintetizării ansamblului de informații obținute în rapoarte pe diverse mărci. Astfel. rapoarte valorice etc. categorii. informații-standard despre vânzarea produselor pe piața pentru a-și putea redimensiona rapid oferta și a raspunde cât mai adaptat nevoilor consumatorilor. managerii firmei Jidvei au luat imediat în calcul propunerea firmei AROBS – Soluția Optimall by AROBS. Cum cerința de unitate și implementare rapidă a prezentat importanță maximă în luarea deciziei de cumpărare. Le punctez în continuare doar pe cele cu adevarat esențiale: • • • • Raportul calitate/preț excelent.

și mai ales feedback-urile date de consumatorul final. până la locul vânzării. de a obține informații reale și foarte prețioase despre ceea ce se întâmplă pe tot parcursul lanțului de la ieșirea produselor pe poarta companiei.• Prevederile contractuale avantajoase pentru suport tehnic. Utilizând soluția Optimall by AROBS și oferirea acesteia tuturor partenerilor din lanțul de distribuție. Pe lângă beneficiile care reies direct din caracteristicile soluției am mai putea adăuga și posibilitatea producătorului de vinuri Jidvei de a-și controla foarte atent rețeaua de distribuție. Jidvei obține un avantaj competitiv deosebit față de concurență și din fidelizarea propriilor parteneri prin facilități suplimentare pe care le poate oferi față de alți producători. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful