P. 1
organizarea si petrecerea

organizarea si petrecerea

|Views: 100|Likes:
Published by zburatoarea

More info:

Published by: zburatoarea on Mar 21, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/14/2013

pdf

text

original

Universitatea de Stat din Moldova

Facultatea Rela ii Interna ionale, tiin e Politice i Administrative

Organizarea i petrecerea recep iilor diplomatice
A efectuat: Grupa 204 Profesor: Frunza Frunza Veronica

CUPRINS Tipuri de recep ii i plasament 2.Organizarea i petrecerea recep iilor diplomatice 1. Reguli de protocol in cadrul recep iilor interna ionale 3. Comportamentul i inuta vestimentara .

de asemenea. Tipuri de recep ii i plasament Conform dic ionarelor explicative. recep ia este o s rb toare de palat în care reprezentan ii corpurilor sau claselor defileaz în fa a persoanelor regale i. la care demnitarii vin s le acorde un omagiu de supunere i respect. .1.

erau cunoscute ca s ruturi de mîn sau recep ii de curte. De regul . orice autoritate care este prima în teritoriul s u poate s primeasc la sediu pe celelalte autorit i . în rile europene acest tip de recep ii s-a transformat într-o defilare de ata ament în fa a autorit ilor.Recep iile oficiale. Ceva mai tîrziu. fiind defil ri de omagiu primilor autorit i de stat.

Cupa de ampanie Lunch/ Lunch/Dejunul Coktail Dineurile Recep ii la aer liber .Tipuri de recep ii: ii: 1. 4. 2. 5. 3.

în onoarea unei delega ii sau în leg tur cu plecarea definitiv a ambasadorului în ara lui de origine etc. Acest tip de recep ie se practic cu prilejul s rb torii na ionale. .Cupa de ampanie se ofer la orele 12 cu o durat de o or . În timpul acestei recep ii se serve te exclusiv ampanie i fursecuri.

Sînt invitate la ceai personalit i din lumea femeilor. la cel de carne ± vin ro u (temperatura mediului). de regul .00 i dureaz dou ore. la desert ± ampanie. biscui i. pentru orele 12. fructe.00 sau 13. Înainte de servirea bucatelor reci se vor oferi b uturi tari. Cafeaua i ceaiul se servesc în alt sal .00. Din recep iile de sear face parte i ceaiul care începe la orele 16. Se servesc bomboane. num rul de feluri reci i ferbin i. vin sec) i se termin cu servirea cafelei sau ceaiului. culturii i alte domenii ale activit ii umane. Pentru ceai se preg tesc una sau mai multe mese. pentru femei. so iile ambasadorilor i reprezentantele notorii din lumea tiin ei. conform tradi iilor. Îns . vodc . un fel fierbinte din carne. . un fel fierbinte din pe te i desertul. unul sau dou feluri de bucate reci. Meniul dejunului include. Forma de îmbr c minte este cea de zi. de regul . poate fi redus. la cafea ± coniac sau lichior.Dejunul de zi se programeaz . la felul de pe te ± vin alb sec (r cit pîn la 10-12 grade). Este organizat. la discre ia gazdei. Începe cu un aperitiv (whisky. în dependen de num rul invitatelor. dar cu ocazii festive se va îmbr ca smochingul. b uturi.

În ambele cazuri. Dac sîntem invita i la un cocktail. punctuali. Cocktail-ul se diferen iaz de vinul de onoare sau unul moldovenesc.00 sau 18. Bucatele vor fi preg tite cu rafinament.bufet´ aranjat pe una sau mai multe mese. cu b uturi într-un loc i cu mînc ruri în altul. . la sfîr itul ei se ofer ampanie. Se recomand de a a eza pentru b uturi trei tipuri de mese: 1) pentru lichioruri 2) pentru vinuri 3) pentru b utruri r coritoare. nu vom anula invita ia în ultimul minut. În timpul recep iei pot fi oferite diverse b uturi i gust ri reci servite de c tre chelneri care circul printre invita i pîn la un .00 i dureaz vreo dou ore. de preferin într-un mediu adiacent. înghe at .. vom fi mai sociabili.Cocktail-ul poate fi programat pentru orele 17. pentru a da posibilitate st pînului s acopere lipsa noastr cu al i invita i i s fac restructur rile respective în list . Este o recep ie cu un num r redus de persoane. cafea. Persoanele se vor afla într-un mediu pl cut. de dimensiuni mici pentru a fi consumate dintr-o înghi itur . iar dac decidem s nu particip m. iar dac nu e posibil ± într-un loc relativ îndep rtat de la intrare. la care se servesc numai bucate reci. Recep iile gen cocktail i a la fourchette au loc în picioare. pentru a sublinia festivitatea recep iei.

La dineu invita ii vin îmbr ca i într-o form special de vestimenta ie (smoching sau frac ± pentru b rba i. De obicei.00. el începe la orele 19.cel mai de onoare gen de recep ie. La o resedinta a unui ambasador. poate fi de gal sau mai pu in oficial. . întrucît se solicit ca inuta s fie de mare gal .00 ± 20. rochie de sear ± pentru femei). Dineul se consider Receptii la aer liber free style.

Diferite plasamente pentru dejunuri i dineuri I .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->