1.

0

TUJUAN

Kertas kerja ini dikemukakan untuk mendapatkan pertimbangan dan peruntukan kewangan daripada Kolej Aminuddin Baki dengan tujuan berikut:

i)

Memupuk nilai budaya dalam diri setiap warga kolej melalui aktiviti kebudayaan.

ii)

Mempelajari budaya 1 Malaysia

iii)

Untuk menimba ilmu pengetahuan perlaksanaan aktiviti dan memupuk sifat kerjasama antara warga kolej dalam penganjuran aktiviti ini.

2.0

PENGENALAN Program ini adalah berdasarkan daripada pelbagai kaum yang terdapat di kolej Aminuddin Baki. Seperti yang sedia maklum, warga Kolej Aminuddin Baki terdiri dari berbilang kaum dan bangsa. Selain itu warga kolej juga mempunyai latar belakang negeri yang berbeza. Justeru itu, dengan penganjuran program ini, pelajar kolej dapat mempertontonkan budaya bagi setiap kaum dan budaya setempat bagi setiap negeri. Hal ini bukan sahaja akan menimbulkan satu keunikan malah sebenarnya mampu memupuk nilai menghargai budaya dan nilai perpaduan yang semakin terhakis.

3.0

OBJEKTIF

i)

Mendedahkan kepada para pelajar tentang cara-cara menguruskan sesuatu program.

ii)

Mengeratkan silaturrahim antara semua penghuni kolej yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam penganjuran program ini.

Oleh itu. 4. Budaya adalah warisan negara yang tidak ternilai harganya. Hal ini kerana Program Aspiriasi budaya ini akan memberikan pendedahan kepada peserta tentang pelbagaian budaya yang terdapat di Malaysia. HARI DAN TEMPAT PROGRAM Tarikh Hari Tempat Program : 17 Oktober 2010 : Ahad : Foyer JMK kolej Aminuddin Baki . Program Malam Budaya ini amat sesuai dilaksanakan dalam mengeratkan hubungan silaturrahim antara semua mahasiswa serta meningkatkan kesedaran tentang kepentingan sesuatu budaya. 5. Program ini secara tidak langsung dapat menyedarkan potensi penghuni kolej yang selama ini tidak mengetahui tentang kemahiran mereka dalam tarian.0 JUSTIFIKASI PROGRAM Program ini merupakan program yang dapat memberikan manfaat dalam usaha kita untuk menguasai pelbagai budaya di Negara ini. silaturrahim antara semua peserta dapat dieratkan melalui program yang dilaksanakan.iii) Meningkatkan kesedaran tentang kepentingan sesuatu budaya. iv) Mencungkil bakat warga kolej Aminuddin Baki yang terdiri daripada pelbagai latar belakang budaya. Selain itu.0 TARIKH. permainan dan lain-lain yang terdapat di dalam budaya tradisonal.

Zulkifli Bin Mamat Pengetua Kolej Aminuddin Baki - Abdul Azim Bin Yang Dipertua Mahasiswa Kolej Aminuddin Baki - Johari Johar Bin Mod Yusoff Ketua Blok D Kolej Aminuddin Baki 7.00 pagi pagi pagi pagi : Pendaftaran peserta : Pertandingan (peringkat saringan) pemainan tradisional : Pertandingan (separuh akhir) pemainan Tradisonal : Makan Tengah Hari dan Solat Zohor .6.0 SENARAI TETAMU KEHORMAT - Yang Berhormat En.30 11.00 9.0 PROGRAM TENTATIF 17 Oktober 2010 (AHAD) 9.30 02. 8.0 KUMPULAN SASARAN/ PESERTA Seramai 100 orang warga Blok D Kolej Aminuddin Baki yang dijangka terlibat sebagai perserta dan AJK perlaksana. Serta dijangka juga seramai 250 warga Kolej Aminuddin Baki akan terlibat secara langsung atau tidak langsung iaitu sebagai perserta atau penonton bagi program ini.

*tertakluk kepada perubahan dan pindaan 9.00 08. Zulkifli Bin Mamat Pegetua kolej kediaman Kolej Amiruddin Baki Pengarah Program Johari Johar Bin Mod Yusoff Timbalan Pengarah Program Mohd Mustaza Bin Lamli Setiausaha Ammer Alarif Bin Mustaffa Al Bakri Naib Setiausaha nurhairi .03.0 SENARAI AHLI JAWATANKUASA PELAKSANA DAN SENARAI TUGAS Penaung En.00 petang malam malam : Pertandingan Akhir Permainan Tradisonal : Majlis Penutup dan Penyampaian Cenderamata : Majlis bersurai.30 10.

Bendahari aiman Ahli ± ahli jawatankuasa : Protokol dan Jemputan Baharuddin Bin Arshad Siti Mardhiah Binti Mansor Peralatan dan Teknikal Mohd Nasir Bin Wan Mat Mohd Nazri Bin Abdul Latif Jamuan dan Makanan Noor Farhahanina Binti Karim Nik Zaiton Binti Mohd Noor Aktiviti Hazlin Binti Hamizi Fatimah Nadia Binti Ariffin Cenderahati .

0 ANGGARAN KEWANGAN Pendapatan (A) Sumbangan Daripada Kolej KAB Jumlah Keseluruhan Pendapatan (A) : : RM RM 2000.00 .Siti Norkamisah Binti Hamat Norazeila Binti Adnan Publisiti dan Dokumentasi Mohd Amir Binti Hassan Zuraini Binti Isa Persiapan Tempat Zakwan Bin Abdullah Mohd Farhan Bin Gorment Fasilitator dan Motivasi Mohd Loqmanul Hakim Bin Kamaruldzaman Nur Farhah Fadhilah Binti Yahi 10.00 2000.

00 x 200) (RM2.Makanan .00 x 1 orang) .00 KESELURUHAN (A ± B) .00 x 200) (RM9.00 330.00 _______ JUMLAH 2000.00 400.00 x 10 orang) 70.00 1515.00 300.10.00 -Peserta dan AJK *(Makan tengah hari) *(sarapan) -Air mineral JUMLAH (RM5.00 PERBELANJAAN (B) JUMLAH 0.00 45.00 x 5 kotak) 1000.1 Perbelanjaan 1.Cenderahati .00 4.VIP (penutup) ( RM 7.Hadiah pemenang JUMLAH 30.Cenderahati perasmi (RM 30.00 3.Kontigensi 100.

11.0 KEPERLUAN PERALATAN Peralatan yang diperlukan sepanjang program berlangsung adalah seperti berikut: Bil Peralatan Kuantiti 1 2 3 4 5 6 7 PA Sistem Kamera Digital Pembesar Suara Kerusi Meja Skrin putih Projektor 1 unit 1 buah 2 buah 210 buah 10 buah 1 unit 1 unit .