P. 1
7 Lectii de AndySzekely

7 Lectii de AndySzekely

|Views: 116|Likes:
Published by anishca
dezvoltare personala
dezvoltare personala

More info:

Published by: anishca on Mar 30, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/28/2013

pdf

text

original

Una din tacticile preferate de Napoleon era s trimit întreaga sa armat împotriva unei p r i din armata inamic , i în acest

fel, încet, încet îi cucerea. Având du manul împ r it în p r i mici, manevrabile,victoria îi era asigurat . Orice sistem când este împ r it este mult mai usor de utilizat decât întregul.

Franklin era convins c fiecare parte din activit ile sale trebuia s aib un timp special alocat. O pagin din jurnalul s u con ine urmatoarea schem a sarcinilor, pentru cele 24 de ore ale unei zile.

Pentru un leader, ordinea i disciplina sunt ingrediente esen iale ale succesului.

Winston Churchill a condus lumea în timpul celui de-al doilea r zboi mondial dormind mai pu in de 4 ore pe zi. Nici acestea nu erau consecutive. Avea programat în fiecare zi la amiaz 45 de minute de cat nap dup care mai dormea noaptea în reprize. Nici un fel de pastile nu i-ar fi putut îmbun t i energia pe care o avea când se trezea sau s -l fac s doarm mai mult. Winston era un maestru în a- i satisface cât mai bine nevoia de somn i nici nu suferea de insomnie. Leaderii puternici î i cunosc limitele i au metode de reîmprosp tare a rezervelor de vitalitate.

Dup ultimle sondaje de opinie, Ronald Reagan este cel mai popular dintre pre edin ii americani în istoria modern a SUA. Unul dintre secretele succesului lui Ronald Reagan a fost c , pe parcursul întregii sale cariere el i-a urmat convingerile cu nep sare fa de crema societ ii . Reagan se caracteriza printr-o profund credin Cre tina, care l-a îndrumat pe parcursul distinsei sale cariere i l-a condus spre succes. Leaderii de succes au convingeri de nezdruncinat.

Vremurile grele în care a crescut, si toate suferintele îndurate de Genghis Han au avut rolul de a-l întari în credinta, l-au c lit, l-au cizelat i l-au preg tit pentru ceea ce urma s înf ptuiasc . Timpul i obstacolele pe care le-a întâmpinat i-au dezv luit talentele ascunse i i-au oferit un scop in via . i a meritat. Genghis Han a devenit un mare conduc tor, probabil cel mai mare cuceritor din toate timpurile, chiar mai mare decât Alexandru cel Mare din punct de vedere al teritoriilor cucerite. Abilitatea de a conduce nu se dezvolt peste noapte, ci în timp.

Mahatma Gandhi a inspirat milioane de oameni din toat lumea s ia parte la mi c rile împotriva violen ei. De i a tr it i a studiat la Londra, având posibilit i financiare mari, Gandhi a preferat calea modestiei. De-a lungul vie ii sale el a f cut diverse experimente pentru a descoperi diete ieftine cu care s poat tr i i s r mân s n tos. Hrana lui zilnic era compus din fructe, lapte de capr i ulei de m sline. Leadershipul nu este în mod necesar asociat cu luxul. Modestia este o caracteristic a marilor leaderi.

Secrete de leadership 1.Curajul nu înseamn absen a fricii ci inspira ie pentru ceilal i s o dep easc 2.Condu din fa , dar nu ignora spatele 3.Condu din spate i las -i pe ceilal i s cread c sunt în fa 4.Cunoa te- i du manul i înva câte ceva despre sportul lui preferat 5.Aparen ele conteaz aminte te- i s zâmbe ti 6.Nimic nu este negru sau alb 7.S tii s renun i este tot un act de leadership Lec iile de leadership ale lui Mandela par simple dar sunt profunde i probabil c merit citite în fiecare zi.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->