You are on page 1of 66

NUNTA DE FLORI

Originalul e in Bb, dar pentru comoditate am transcris în A

A
Dinspre grădini de parfum
Bm
Florile ies în alai
E
Vino, iubito, acum
D E A
Vino cu primul tramvai

Crini, trandafiri, toporaşi
Vor să ne prindă nuntaşi
Şi să ne cumpere iar
Sufletul dulce-amar

Refren:

A
Pe uliţi de rouă în zori
Bm
Desculţ alergăm şi uşori
E
Garoafe de foc
Bm E
Să-ţi poarte noroc
E7 A
Iubito, la nunta flori

Ziua apare şi ea
Într-o caleaşcă de flori
Hai să deschidem în zori
Poarta cetăţii cea grea

Şi cu o floare uşor
Cum altădată visam
Celor ce încă mai dorm
Hai să le batem la geam

Refren

+ 1 ton

Poate aceşti trandafiri
Fost-au cândva ca şi noi
Buze aprinse de miri
Şi-mbrăţişare de ploi

Nunta de flori s-o lăsăm
Să se reverse pe-alei
Toată cetatea de vrei
Florilor hai s-o predăm

Refren

1

BALADA FULGERATA DE VANT

C
1.Rau ma dor ochii ma dor
G F C
De durerea frunzelor.

Am G
R: Si ma duc si iar ma duc
G Fm C
Pâna la izvor sub nuc
Si ma fac si iar ma fac
Lemn de brad si lemn de fag.

2.Rau ma dor picioarele
De batut cararile.

3.Rau ma dor ochii ma dor
De lumina stelelor.

4.Unde au plecat nu stiu
Dar mi-e sufletul pustiu.

5.Si-am sa merg fara sa stiu
Dus de dorul meu târziu.

2

FELIA

G Em
1.Ieri te-am ginit la o chindie
C D
Erai cu altul pe felie
Mi-ai spus atunci ca sunt tip bine
Şi ai dansat numai cu mine.

R: Felia mea, iubita mea, tu eşti toată viaţa mea
Felia mea iubita mea mor şi nu te pot uita.

2.M-ai întrebat mergem la bar
Eu ţi-am răspuns "Păi nu ţi-e clar ?"
Pahare-n grup, noi am golit
Şi amândoi ne-am matolit.

3.Vrăjeai odată despre şcoală
Dar ne-am prins că e vrăjeală
Ţi-am spus atunci “hai că nu ţine
Eşti paralelă ca şi mine”.

4.Ne-am îmbătat odată cui
În Casa Tineretului
Dar ne zâmbeam meseriaş
Căci eram unici în oraş.

5.Şi uite-aşa aş vrea să mor
Într-un vagon de tren pe hol
Gagicile să mă iubească
Şi toţi naşii să mă cinstească.

3

A Dm O zi mi-era de-ajuns. Dm A De câte ori am asteptat A Dm O soapta de raspuns! Dm A O zi din viata sa-mi fi dat. si sa mor. Gm Dm S-ascult de glasul gurii mici. Gm Dm La geamul tau ce stralucea A Dm Privii atât de des. Gm Dm O ora sa fi fost amici. Dm A Ma cunosteau vecinii totii – A Dm Tu nu m-ai cunoscut. A Dm O ora. A Dm Sa ne iubim cu dor. 4 .PE LANGA PLOPII FARA SOT Dm A Pe lânga plopii fara sot A Dm Adesea am trecut. Gm Dm O lume toata-ntelegea – A Dm Tu nu m-ai înteles.

PARASCHIVA Ritm: s j j s j j e:-|-1---1--1---1---1--1-| B:-|-3---3--3---3---3--3-| G:-|-2---2--2---2---2--2-| D:-|-0---0--0---0---0--0-| A:-|-0---0--0---0---0--0-| E:-|-0---0--0---0---0--0-| Am Am Am Am E Am Am Am Am Am Am Ce mult te-am iubit. Paraschivo Dm Am Ti-am zis-o de-o mie de ori Dm Si ca drept dovada Am Ti-am adus gramada E Am Vreo 3 basculante de flori Dm Si ca drept dovada Am Ti-am adus gramada E Am E Am Ba vreo 3 basculante de flori. Pe frati-tu' si pe tot neamu' 5 . Am Te-am luat de la ma-ta de-acasa Dm Am In fusta si far' de jupon Dm Ti-am luat si poseta. Am Ti-am luat si jacheta E Am E Am Si-o rochie misto de nailon. Dm Ti-am luat si poseta. Am Ti-am luat si jacheta E Am Si-o geaca misto de nailon. fa Ti-am luat si samantza Tu faci pe nasoala si pleci Ti-am luat si bomboane. tu faci pe nasoala si pleci. Paraschivo Te-am dus la chermeza si meci Ti-am luat si bomboane. Te-am si cultivat. Ti-am luat si samantza Fa.

Iti bat si gagiul Si. Si bani de tamaie Tot Mandea saracu' ti-a dat.Sa nu va mai prind ca ma rogi V-am scos dintr-o pivinita Cand v-ati spart geamu' Pa' futu-va-n gat de milogi V-am scos dintr-o pivinita Cand v-ati spart geamu' Pai futu-va-n cur de milogi. Dar daca te prind Paraschivo La brat cu alt gealan Iti iau si poseta. Cand tac-tu' blonav de holera In 3-4 zile a crepat Si bani de tamaie. Iti iau si gagiul Si o suta de pumni iei in cap Ha! 6 . o suta de pumni iei in cap Iti bat si poseta. La dragostea mea aia mare Mai spun 2 vorbe si atat Cand iese luna Imi scot bracinarii Ba. ma spanzur cu ma-ta de gat Ca cand iese luna Imi scot bracinarii Ma spanzur cu ma-ta de gat... Si bani de coliva Tot Mandea saracu' ti-a dat Si bani de coliva.

. trec. la. Am Dm Am E Am La. la. la .În carute colorate trec tiganii Am O tiganca-n parul ei si-ascunde banii Dm Am Alta într-un colt de cort da cu ghiocul E Am Sa-i ghiceasca unei fete mari norocul Un tigan cânta cu foc dintr-o vioara Când peste carute iar se lasa seara.La o margine de sat au aprins focul Iar în jurul focului au încins jocul Noaptea e cu luna plina fermecata Seara cu tiganii n-o uiti niciodata Caii pasc pe câmpul verde linistiti. 2. nu se mai opresc E Am Dar ei se iubesc.TREC TIGANII Am E 1. 7 .. Am E R: Trec tiganii. la. Iar tiganii dorm în corturi fericiti. Am Se duc si petrec Dm Trec tiganii.

ce nasoala. ce nasoala. ce nasoala esti B A E 8 . ce nasoala esti B A E E Si te-nvârti în jurul pu*ii ca Apolo-n jurul Lunii E7 Si te-nvârti în jurul pu*ii ca Apolo-n jurul Lunii A E Ce nasoala esti. ce nasoala esti B A E E De când ma-ta te-a facut tu într-una te-ai fu*ut E7 De când ma-ta te-a facut tu într-una te-ai fu*ut A E Ce nasoala esti. ce nasoala. ce nasoala. ce nasoala. ce nasoala. ce nasoala esti B A E E Ai parul ca coada vacii când te vad m-apuca dracii E7 Ai parul ca coada vacii când te vad m-apuca dracii A E Ce nasoala esti. ce nasoala.CE NASOALA ESTI Intro: E A E B7 A E E Ce nasoala esti nu te-as fute sa-mi platesti E7 Ce nasoala esti nu te-as fute sa-mi platesti A E Ce nasoala esti. ce nasoala. ce nasoala. ce nasoala esti B A E E Sa-mi dai banii cu caruta nu ti-as arata nici putza E7 Sa-mi dai bani cu caciula nu ti-as arata nici pu*a A E Ce nasoala esti. ce nasoala.

D A La productia de tepe santem. Nu mai avem lemn de paltin. E D A I-am depasit pe-americani. pe primul loc in lume. se analizeaza Ce nu merge bine. E D A Boierul Velea face prezenta si numara. Iar stejarul. Se discuta probleme. Doamne. productia stagneaza de ieri. teapa sa iasa fain. ce incomodeaza. D A In cap de masa. sa satisfaca clientul. Sa se potriveasca perfect cu clima si ambientul. putem spune! A Dar exista probleme si in industria de tepe! Se ridica in picioare boierul Sulea Trepe. E D A Astfel incat tepele sa reziste si la seism! 9 . fara rusine. D A Printr-o reproiectare justa sa se elimine orice sofism. E D A Vor fi betivi mai putini. iar lemnul e destul de bun. Economia de lemn sa nu se neglijeze. zice: Tepes Doamne. A E o propunere buna. Teapa sa fie supla. propun Chiar de maine sa-nceapa productia cu lemn de prun. Stam bine cu productia de cereale si carne. insusi Voda Tepes sta. pe scaun. Sa nu se neglijeze problema de design. stau si in picioare. Am depasit planul în industria de zgura Si-am fost informat ca nici nu se mai fura. il tinem doar pentru boieri. zice Tepes.DRACULA BLUES A La curtea lui Voda e sedinta mare Stau boieri pe scaun. Tepes Doamne. Totul sa mearga bine. D A De aceea propun sa facem tepele din lemn de prun. Sa se trimita cadre sa se specializeze. A Se ridica Vasile.

ce ploaie e afara Daca v-a placut bufonul Mai poftiti si-n alta seara! 10 . Si de-atunci. Piesa-i gata. trag oblonul Hei. ce ploaie si ce vant! Si mi-am luat si eu nevasta Ploua intr-una pe pamant. Beau si eu cat toata ploaia Care cade pe pamant. ce ploaie si ce vant! Tot in ras am luat viata Fiindca ploua pe pamant! Dar de cand m-a ars napasta Hei. batu-o-ar gaia Fie ploaie. ce ploaie si ce vant! C F C Dam si eu in fete iama F C G C Fiindca ploua pe pamant! Iar cand mi-a mijit mustata Hei.CANTECUL BUFONULUI C F C Cand eram flacau la mama F C F G Hei. fie vant.

Venim de departe şi mergem departe Tocmai în zare sus la castel Ne-am oprit aici pe drum ne-a prins noaptea Dă adăpost unor bieti menestrei.OM BUN Am E Am Om bun deschide-ne poarta C Dm E Dă-ne o coajă şi nu ne goni Dm Am E Am În schimb îţi vom alunga tristeţea Dm E Am C G Am Cu vesele cântece şi ghiduşii. Deschide-ne poarta si dă-ne o coajă Ai milă de nişte bieţi menestrei Veşnic pe drum asta ni-i soarta Veşnic pe drum căutând un castel. 11 . preţ de o clipă Om bun şi la tine ne vom gândi. să tot petreci! Noi vom cânta noaptea întreaga Oaspeţii veseli vor dănţui Şi-n toiul petrecerii. La castel mâine va fi sărbătoare Prinţesa-mplineşte ani douăzeci Vom bea mult vin. vom goli tăvi cu mâncare Ce va fi acolo.

largă-i lumea D E A E A Bine c-a-nfrunzit pădurea A D A Hai.HAI. hai haidi. largă-i lumea A7 D A7 D Bine c-a-nfrunzit pădurea R (*4): D D7 G D Hai. hai haidi haidi hai A7 D A7 Pe sub flori mă legănai D Sus e cerul. hai. largă-i lumea A7 D A7 N-a ști nime' că m-am dus D Bine c-a-nfrunzit pădurea A7 D A7 D Numa' m-or vedea că nu-s R (*4) 12 . hai. hai. DIHAI Originalul e in B A N-ar şti nimeni că m-am dus D E A E Numa m-or vedea că nu-s A Sus e cerul. largă-i lumea N-ar şti nimeni că m-am dus Bine c-a-nfrunzit pădurea Numa m-or vedea că nu-s D N-a ști nime' că m-am dus A7 D A7 Numa' m-or vedea că nu-s D Sus e cerul. dihai E A E A Pe sub flori mă legănai (2 ori) Sus e cerul.

UNDE DRAGOSTE NU E. C B7 Em Acolo unde nu eşti tu Dar unde dragoste nu e nimic nu e Nici soare nu-i. Am Dm G R: Dar unde dragoste nu e nimic nu e C Am Nici soare nu-i nici viata nu-i Dm E Am Iar eu ma simt al nimanui Dm E A Acolo unde nu esti tu. nici viaţă nu-i C B7 Em Acolo unde nu eşti tu. NIMIC NU E Em B7 Au fost o vreme împreună Em Şi-aveau atâtea zeci de gânduri C G Să-ţi spun povestea lor iubito Am B7 Dar tu citeşte-o printre rânduri Ar fi trecut neluaţi în seamă Cu traiul lor cel fără vină Cu toate că ştiau c-ascund Şi fantezie şi rutină Refren: Em C D Dar unde dragoste nu e nimic nu e G Em Nici soare nu-i.Am fost o vreme împreuna Am Si aveam atâtea zeci de gânduri F Am Sa-ti spun povestea lor iubito F E Dar tu citeste-o printre rânduri. nici viaţă nu-i Iar eu mă simt al nimănui. 13 . iar eu mă simt al nimănui Au fost o vreme împreună Două străine emisfere Călătoreau aceşti doi tineri Prin anotimpuri efemere De la prieteni de la rude Luau duminici cu-mprumut Ştiam mai bine ca oricine Să le transforme în trecut Am E 1.

Jane. Dm Am Dm Am Plansul e da forma. Refren: Am E Am E Nu mai plange.JANA Toate acordurile sunt barate cu ajutorul palmei. E B7 E B7 Iar cand Janel mai puse-o floare E B7 Am E Doamne. Intro: Am E Am E E B7 Am E I: Am E Am E Jana era croitoreasa Dm Am Dm Am Jean frizerul o iubea E B7 E B7 Si-a murit tuberculoasa E B7 Am E Jean frizerul o jelea. Bataia este de tipul: e-|-0------0---0------0---| B-|-1------1---0------0---| G-|-2------2---1------1---| D-|-2------2---2------2---| A-|-0------0---2------2---| E-|-0------0---0------0---| La finalul ultimului refren se adauga un Am Arpegiat. Refren: III: Am E Am E Colo-n deal. E B7 E B7 Jana nu e moarta. II: Am E Am E Si cand era la 'mormantare Dm Am Dm Am Plangea si ultimu' calic. E B7 Am E Jana se transforma. la croitorie 14 . plangea si cai' da la dric.

Dm Am Dm Am Statea cearceafuri la uscat. amandoi. Dm Am Dm Am Sta paduchi' cate doi. treptat Refren: IV: Am E Am E Sta paduchi-ntinsi la soare. treptat. Refren: 15 . E B7 E B7 Pai cum statea odinioara E B7 Am E Jan si Jana. E B7 E B7 Curgea bacili' da ftizie E B7 Am E Curgea incet.

16 . A venit si o Salvare.GORE DIN CHITILA Am E7 Am E7 Am E7 Am Am E7 Am Eu sunt Gore din Chitila Dm A7 Dm B7 E Doamne var cu Fane zis Gorila Mai ce-am luat bataie odata La "Cateaua lesinata" De la Misu zis Tampitu Am E7 Am Doamne ce da bine cu cutitu Gore l-a batut pe Mitu. Bea cu litru numai spirt Si-ar mai fi baut 1 litru. Dar a mai venit o duba Pai mi l-a dus la facultate I-au dat 5 ani jumatate... Da' aparu deodata Mitu De-i zisa sa il urmeze C-ar vrea sa se imperecheze.. pe colo. Elena. Ucenica la 'Higiena'.. Pai pe la dinti... pe la molari Ca in filme cu dolari. Gore n-avea nici o buba... Gore iesi dupa tejghea. mai Ea uimita il privea Cum pune mana pe-o sticla Si-nspre Mitu se agita. Gore l-a batut pe Mitu. Doamne.. Ea statea trista in birt. Doamne. Si-a inceput sa mi-l distreze Pai pe la carii si proteze.. Pai ca s-a luat de una.. una corespunzatoare De la luat pe Mitu solo Sa-l coasa pe ici..

da-te ma ca cade cade cade cade cade copacul Hehe m-am dus .da-te ma ca cade Cade cade cade cade cade copacul 17 . m-am dus sa beau un coniac Cu toti prietenii mei sa beau un coniac Cu prietenii mei sa tai un copac Si atunci am strigat cade copacul si atunci am urlat. curge coniacul si atunci a venit un mic pui de drac si atunci am urlat Curge . m-am dus sa beau un coniac Hehe m-am dus . curge coniacul Pana ne ia dracul Curge coniacul curge coniacul.SA TAI UN COPAC G C D Hehe m-am dus m-am dus .da-te ma ca cade G C D G C D D D Da-te ma ca cade .cade copacul Hehe m am dus m-am dus sa tai un copac Hehe m am dus m-am dus sa tai un copac Cu prietenii mei sa tai un copac Cu prietenii mei sa tai un copac Si atunci am strigat cade copacul Si atunci am urlat curge coniacul Si atunci a venit un mic pui de drac Si atuncď am urlat Cade da-te ma ca cade Da-te ma ca cade.sa tai un copac G C D Hehe m-am dus m-am dus sa-mi tai un copac G C D Cu prietenii mei sa tai un copac G C D Cu prietenii mei sa tai un copac G D G Si atunci am strigat G C D G C D Cadeeeeeee.

. (ia zi ba ce) E plina lumea de nebune. femei. Ce-a venit ca sa-mi ceara Sa-si aprind-o tigara M-a vazut lacrimand. hahahaha) E plina lumea de cacati.) Barbati.. aha! aha.) E plina lumea de nebune. ce oare?) Femei.) Cine v-a adus pe lume.. alo.. (aoleu) De suparati si de-ncordati.. barbati. De suparati si de-ncordati. femei. (buneee) Cine v-a adus pe lume. femei.) Nu stiti decat sa va-mbatati! (ia stai sa te prind o data beat sa vezi tu care-i treaba. (ei nu mai spune. (a gabor) Ce-a venit ca sa-mi ceara. ba.. E A. (asa. (hai. FEMEI Dm Am E Am I: Dm Nu e nimeni pe strada Am Ochii tristi sa mi-i vada.. E plina lumea de cacati. Doar un gabor de seara. barbati. frate) Cine v-a adus pe lume. decat sa-ti fie rau mai bine sa-ti fie bine!" (al dracu' bai) Refren: Femei.. Cine oare v-a facut? (eu nu) II: Si-acel gabor de seara.. (aicea. Refren: Femei..FEMEI.. (cine?) Cine oare v-a facut? (cine oare. Nu stiti decat sa va-mbatati! 18 . fii serios acuma) Cine oare v-a facut? (aha.. E plina lumea de nebune. deci gaboru' a zis razand) "Wai.) Refren: Barbati.. (da' cum. (aaa) A zis razand catre mine (a. (ia vezi.. nu-i nimeni pe strada Am Sa ma vada cum plang.

Degeaba umbla dupa fomei. toate ma vrea D G B7 Zice ca le place dekstinktia mea Em Am Eu nu stiu ce-i aia dar daca or vrea B7 Em Le-o dau pe toata ce sa fac eu cu ea Ma iubeste femeile Si e moarte dupe mine. Ca este unii dom'ne. Ma iubeste femeile Si e moarte dupe mine. Nu stiu ce sa fac Ca sa scap E cate unii dom'ne. Nu place dom'ne la dame deloc. Toata ziua imi sade pe cap. Ma iubeste femeile Si e moarte dupe mine. Toata ziua imi sade pe cap. s-o ia cine vrea. Toata ziua imi sade pe cap. Ca nu se uita nici dracu' la ei. Toate femeile se uita la mine. Nu stiu ce sa fac 19 . Nu stiu ce sa fac Ca sa scap Da'-mi iau nevasta. da' cred ca-i da bine. Nu ca tramvaiul.MA IUBESTE FEMEILE Em Ma iubeste femeile Am Em Si e moarte dupa mine Am Em Toata ziua imi sade pe cap B7 Em Nu stiu ce sa fac ca sa scap Em Am Dom'ne toate ma cere. Nu stiu da ce. care netoti Isi ia nevasta biblioteca pentru toti. Nu stiu ce sa fac Ca sa scap Cand ies afara ma-mbrac frumos. sa fie-a mea. Imi pun un trening si pantofi cu toc.n-are noroc. Toata ziua imi sade pe cap. Ma iubeste femeile Si e moarte dupe mine.

Toata ziua imi sade pe cap.Ca sa scap Ma iubeste femeile Si e moarte dupe mine. Nu stiu ce sa fac Ca sa scap FLOARE DE COLT Intro: Tonalitatea originală: Cm Am Dm E Am Am E Am Vis de-argint şi de petale G C Cuibul tău e sus pe creste F G C Raza ta-mi coboară-n cale E Am Mai frumos ca-ntr-o poveste F G C Raza ta-mi coboară-n cale E Am Mai frumos ca-ntr-o poveste Refren 2 ori: * Dm Am Tu floare de colţ E Am Minune sub bolţi Dm Am Fragedă stea E Am Iubita mea Floare ninsă-n vârf de stâncă Mai presus de dor şi stele Cine oare să te-ajungă Numai dorurile mele Cine oare să te-ajungă Numai dorurile mele Refren 2 ori Floare de lumina vie Zâmbet cald de dimineaţă Te aştept de-o vesnicie Te-ntâlnesc odată-n viaţă Te aştept de-o vesnicie Te-ntâlnesc odată-n viaţă 20 .

La scandal renunţ întâia oară 21 .FOCUL VANAT Tonalitatea originală – Bm (probabil Am cu capo pe II) Am E Am G Focul vânăt e gonit de vânt C F C D Zările-au uitat să mă mai doară C F C D De iubire-ntâia oară cânt Am E Am La scandal renunţ întâia oară Am fost crâng părăginit pe loc La femei şi votcă dam năvală Nu-mi mai place azi să beau să joc Să-mi pierd viaţa fără socoteală Mi-e de-ajuns să te privesc tăcut Să-ţi văd ochii plini de tot înaltul Ca uitând întregul tău trecut Tu să nu mai poţi pleca la altul Tu mers gingaş. Dac-ai şti cum inima-i pustie Cum poate iubi un derbedeu Şi cât poate de supus să fie Cârciumile le-aş uita pe veci N-aş mai şti nici versul ce inseamnă De-aş atinge aceste braţe reci Şi-al tău păr ca floarea cea de toamnă Veşnic te-aş urma pe-acest pământ Depărtarea mi-ar părea usoară De iubire-ntâia oară cânt. tu surâsul meu.

care vroiam întruna alt şi alt decor B7 Em Eu.M-AM INDRAGOSTIT NUMAI DE EA Em B Eu. mi-am zis. sunt liber. dar n-a fost aşa O iubeam numai pe ea Refren: Am Em Simt că fără ea nu pot respira B Em Casa e pustie fără ea Am Em În ce-aş putea eu să mai cred acum B Em Aş da orice s-o mai întorc din drum Am zărit-o pe o strada pentru-o clipă doar Să-i vorbesc şi să m-apropii era în zadar Ea. care m-astepta plângând când eu uitam să vin Mă privea acum ca pe-un străin A trecut atâta vreme de când a plecat Dar abia acum mi-e dragă cu adevărat Abia acum când locuieşte doar la mine-n gând O iubesc mai mult decât oricând Refren. care spuneam prea lesne şi oricui „Mi-e dor” Am Em Abia când a plecat plângând şi n-a mai fost a mea B7 Em M-am îndrăgostit numai de ea Eu. care veneam acasă c-un surâs formal Monoton spunând acelaşi monolog banal A plecat. 22 .

E Am Pe din gios pe după rai La doftor şi la potică La doftor şi la potică Şi mi-o zâs ca n-am nimică Şi mi-o zâs ca n-am nimică Poticarăşu mi-o zâs Poticarăşu mi-o zâs Leacuri la irimă nu-s Leacuri la irimă nu-s La irimă este-un leac La irimă este-un leac Cetera şi omul drag Cetera şi omul drag La irimă este-un ţâfru La irimă este-un ţâfru Cetera şi omul mândru Cetera şi omul mândru Măi pretine eu şi tu Măi pretine eu şi tu Şi-o ha de-om vede raiu Şi-o ha de-om vede raiu Şii raiule sănătos Şii raiule sănătos Noi om mer mai pe din gios Noi om mer mai pe din gios Şii raiule cu plăcere Şii raiule cu plăcere Noi mai pe din gios om mere Noi mai pe din gios om mere 23 . hai. Dm Am Sarăcă irima me Dm Am Fost-am la doftor cu e. Refren (se repeta dupa fiecare strofa): Dm Am Hai.SARACA INIMA ME In original capo pe IV Am Da-i săracă irima me. E Am Fost-am la doftor cu e. E Am La multe rele mă dai Dm Am Hai. irimă hai. irimă hai. hai.

SUFLET FARA CHEI

Tonalitate originală: Cm

Intro:
F E Am

Am
Trece toamna, iarna, vara
E
Şi in inimi urcă seara
F
Gândul cântă în neştire
E
Peste glezna ta subţire
Dm
Palma mea în rugăciune
C
Peste sânii tăi apune
Dm
Şi visez că esti aieve
E
Vas de aur plin cu seve
F
Când de fapt eşti amintire
C
Tu şi glezna ta subţire
Dm
Mâna, vai, pe strune-mi moare
E
Şi pe tine nu te doare

Refren:

F E Am
Hei, suflet fără chei
F
Fără porţi şi fără ziduri
E
Laşi în urmă numai riduri

Trupul tău cu gust de miere
Luminează-n încăpere
Din alt timp, din altă viaţă
Care se destramă-n ceaţă
Doar la mine în cuvinte
Doarme coapsa ta fierbinte
Doar in cântec te mai am
Măr aprins lucind în geam
Şi mi-e dor şi mi-e pustiu
Şi mă-ntreb dacă sunt viu
Mâna vai pe strune-mi moare
Şi pe tine nu te doare..

Refren.

24

Vine vara, iarna vine
Numai tu nu vii la mine
Trupul tău ca o văpaie
Nu mai intră în odaie
Steaua bate în fereastră
Unde-i umbra ta albastră
Unde-s paşii tăi cei dragi
Sânii mirosind a fragi?
Şi mi-e frig şi mi-e amar
Şi mă chinui în zadar
Mâna vai pe strune-mi moare
Şi pe tine nu te doare..

Refren.

OAMENI DE ZAPADA

Tonalitate originală Cm

Am Em G C
Ninge fără milă, cu vinovăţie,
Dm Em F E
Ca o inculpare, ca un martor mut
Ninge cu o nuntă, ninge şi sfâşie
Se fărâmiţează ultimul salut

Vai de noi, femeie, ninge-a despărţire
Vom pleca departe, unde-avem de mers
Ninge, să despartă gheaţă şi iubire
Oarbe felinare trec spre univers

Am Em
Ninge sfânt şi păgân,
F C
Numai ochii ne rămân
Am Em Am Em
Despărţirea s-o mai vadă
Că în rest noi ne-am stins
Şi-am ajuns de-atâta nins
Nişte oameni de zăpadă

Ninge peste buze, ninge peste pleoape
Ninge peste îngeri, ninge peste văi,
Ninge peste clopot, ninge peste ape
Ninge incredibil peste ochii tăi

Ninge ca-n Esenin şi-n poema rusă
Ninge fantomatic şi bacovian
Ninge ca sunt rece, ninge că eşti dusă
Ninge ca la moartea ultimului an

25

LA UN CEAI

INTRO: D A E A

A Bm
Mi-e dor sa mai merg la un ceai,
E A
Sa fiu liceanul balai,
F#m Bm
Sa n-am decat bani de tramvai,
D E
Mi-e dor sa mai merg la un ceai.

Sa fiu iarasi pustiul rebel
Fumand un chistoc de Camel,
Sa invat dar mai mult fara zel,
Sa fiu iarasi pustiul rebel.

REFREN:

F#m E D A
Mi-e dor sa mai merg la un ceai,
Bm E
Sa fiu liceanul balai,
F#m E D A
Sa n-am decat bani de tramvai,
Bm E INTRO
Mi-e dor sa mai merg la un ceai.

Mi-e dor de-nceputul de an,
Mi-e dor sa mai fiu licean,
Sa bat mingea iar pe maidan
Mi-e dor de-nceputul de an.

Mi-e dor de-un “Je t’aime, moi non plus”,
Sa fim pe Pamant eu si tu,
Nicicand sa ne spunem vreun “Nu”,
Mi-e dor de-un “Je t’aime, moi non plus”.

Mi-e dor sa mai merg la un ceai,
Sa fiu liceanul balai,
Sa n-am decat bani de tramvai,
Mi-e dor sa mai merg la un ceai.

26

primăvară Şi toţi cocorii emigranţi. Gm C Primăvară. care-ai fost F Bb Nu veni. Şi ninge până la prăsele Ninsoarea-mi intră-n în trupul tot E-un dans de oameni de zăpadă Ce îmbrăţişarea n-o mai pot La noi e iarnă pe vecie Doi foşti nefericiţi amanţi Ia-ţi înflorirea.ANTIPRIMAVARA Dm Gm Ce dacă vine primăvara C F Atâta iarnă e în noi Bb Gm Că martie se poate duce A Dm Cu toţi cocorii înapoi În noi e loc numai de iarnă Vom îngheţa sub ultim ger Orbecăind pe copci de gheaţă Ca un stingher spre alt stingher. 27 . Şi vin din patriile calde Cocorii toamnei ce trecu Şi cuibul li-i stricat la streşini Şi lângă mine nu eşti tu Schimbări mai grave decât moartea Au fost şi sunt şi vor mai fi La mine-n suflet este vifor Şi vin nebuni să facă schi. n-ai nici un rost Gm A Poţi să pleci suntem reci A7 Dm D7 Iarnă ni-i pe veci.

fără rost Bb Gm A Tu cea dintâi şi ultimă-ntâmplare Eu nu ştiu dacă am avut noroc Iubirea noastră-i fără de regie Dar zilnic noi avem acelaşi loc Spre trenul ce-a pornit spre veşnicie Dm Gm Bb A Dragostea-i destin străvechi Bb C F A Cu cireşe la urechi Ne iubeşte dulce-amar N-are vreme de cântar Eu nu ştiu dacă-i bine sau e rău Dar de-am trăi în veacuri separate Aş cere să mă nasc în veacul tău Căci fără tine viaţa nu se poate Şi când visez în noapte uneori Că te răpeşte o străină zare Îţi jur pe toate sfintele ninsori Pedeapsă ca aceasta nu-i mai mare Refren Iubita mea cândva.DRAGOSTEA. DESTIN STRAVECHI Intro: Dm Gm Bb A Bb C F A Dm Gm Bb A Bb C F A Dm A Iubita mea din toate câte-au fost A7 Dm Şi câte vor mai fi de-acum sub soare C F Te-am învăţat amarnic. într-adevăr Înt-un amurg neliniştit de vară Vom fi ca două jumătăţi de măr Uitate pe o bancă într-o gară Şi chiar de-ar fi să vină cineva Să le lipească simplu înc-odată Întregul măr din nou va lumina Căci n-am trişat iubirea niciodată 28 .

v-aşteaptă şi fraţii Cu inima la trecător 29 . ne trebuie Ardealul De-o fi să ne-ngropăm de vii Cu săbii făcură Unirea. Ardeal Fireasca unire cu patria mumă Ne-a fost cel mai drept ideal Aceasta-i povestea Ardealului nostru Şi-a neamului nostru viteaz Istoria-ntreagă cu lupte şi jertfe Trăieşte-n unirea de azi Dreptatea şi pacea veghează Carpaţii Şi ţara e frunze şi flori A noastră izbânda. nainte spre Marea Unire Hotarul nedrept să-l zdrobim Să trecem Carpaţii. Ardealul. Muntenia. Ardealul ne cheamă Nădejdea e numai la noi Sărută-ţi copile părinţii şi fraţii Şi-apoi să mergem la război Nainte.TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATII Em Un cântec istoric ne-aduce aminte Am Em Că fraţii în veci vor fi fraţi Am Em Un cântec de luptă bătrân ca Unirea B7 Em E Voi compatrioţi asculta-a-a-aţi Am Em Un cântec de luptă bătrân ca Unirea B7 Em Voi compatrioţi ascultaţi Treceţi batalioane române Carpaţii La arme cu frunze şi flori V-aşteaptă izbânda. ce inimi! Spre Alba cu toţii mergeam Toţi oamenii ţării semnau întregirea Voinţa întregului neam Cu toţii eram regimente române Moldova. ai noştri sunt fraţii Trăiască în veci trei culori Vrem linişte-n ţară şi pace în lume Dar dacă-ar veni vreun blestem Carpaţii şi fraţii sări-vor ca unul Urmând comandantul suprem Treceţi batalioane române Carpaţii La arme cu frunze şi flori V-aşteaptă izbânda. v-aşteaptă şi fraţii Cu inima la trecător Ardealul.

.. lai... când au apus Anii de sus ai gloriei lor Unde-s pistoalele... când au apus Anii de sus ai gloriei lor Unde-s pistoalele.. unde-s pumnalele Caii si flintele haiducilor R: Lai.. La drumul mare nu mai apare Să mai omoare câte-un ciocoi Să-i ia toti banii pentru ţăranii Pentru sărmanii plini de nevoi Unde s-au dus.. lai ... unde-s pumnalele Caii şi flintele haiducilor 30 .AMINTIRE CU HAIDUCI Em G D Em În codru verde nu se mai vede D G D Em Nu se mai pierde urmă de cal Pe la izvoare nu mai apare Umbra călare a vreunui haiduc Unde s-au dus.

dorul Jumătate nins cu nea. dorul Jumătate nins cu nea. Jumătate viorea. Parcă legănat de-o stea. dorul Reluat strofa 1 E B7 E Mi-a fugit dorul de-acasă. dorul S-a topit de steaua-ncinsă. dorul G Am G Cât a fost vremea frumoasă. dorul Şi din dorul călător A rămas doar dorul dor Numai lacrimă şi zbor. dorul F#m Şi-a fugit cam dezbrăcat E L-a prins vremea rea plecat B7 E Şi mi-e teamă c-a-ngeţat. Jumătate viorea. Parcă legănat de-o stea. dorul E B7 E Cât a fost vremea frumoasă. dorul Am Şi-a fugit cam dezbrăcat G L-a prins vremea rea plecat Am D G Şi mi-e teamă c-a-ngheţat. dorul 31 . dorul Cu trei flori de iarbă-n mână.DORUL CALATOR G Am G Mi-a fugit dorul de-acasă. dorul Şi din dorul călător A rămas doar dorul dor Numai lacrimă şi zbor. dorul Partea jumătate ninsă. dorul F#m Şi-a fugit cam dezbrăcat E L-a prins vremea rea plecat B7 E F#m Şi mi-e teamă c-a-ngheţat. dorul Şi-a fugit cam dezbrăcat L-a prins vremea rea plecat Şi mi-e teamă c-a-ngeţat. dorul Dar s-a-ntors la săptămână.

F -> C. A -> E.Dm -> Am. A7 -> E7 32 . Dm Şi cu boala lor odată C S-a-ntâmplat ceva îmi pare Dm Şi cu lumea asta toată! Păsările aiurite Îşi scot sufletul din ele Pribegind de doruri multe Călătoare printre stele S-a-mbătat pădurea verde Nu mai e aşa de calmă Ţine luna lunguiaţă Ca pe-o inimă în palmă Nu vezi sufletul cum iese În haotice cuvinte Au înnebunit salcâmii Şi tu vrei să fiu cuminte! Ddim: x00101 . Gm -> Dm. C -> G.AU INNEBUNIT SALCAMII Intro: Dm Ddim Dm Ddim Dm Dm Au înnebunit salcâmii C Dm De atâta primăvară Gm Dm Umblă despuiaţi prin ceruri A7 Dm Cu tot sufletul afară Dm Gm Şi l-au scos de dimineaţă C F Alb şi încărcat de rouă Dm Gm Cu miresme tari de ceruri A A7 Dm Smulse dintr-o taină nouă Dm C Au înnebunit salcâmii. Ddim -> Adim.

Duce-n coada un covrig.. La. la Un plictis de zile mari: Nu albine. D Cresc de-a dreptu in servete.la. Dar. G Ciresele cresc in lazi. la.LA PARIS D Dsus2 D Dsus2(se bate alternativ) La Paris. Merele cresc pe cantar. la colt de strazi. Pe-orice strada din Paris. La . D Strugurii afuzalii G D Cresc de-a dreptul in cutii.. Bm G A7 D La la la la ����. Pepenii in galantar. nu bondari. de sub tejghea. cat de mic. la. Orice caine. in schimb. Iar alunele sadea Cresc in bar. 33 . Si-ascultati-ma pe mine. nimic de zis. Prunele cresc in vitrine. A7 Piersicile. nici n-ati crede.

GALBENA GUTUIE Am G Am galbena gutuie Am G C dulce amaruie Dm Am lampa la fereastra E Am toata iarna noastra Am dulce galbena lumina G cum si eu balai eram Dm Am mi-a pus mama o gutuie G Am ce se coace-ncet la geam Am as musca-o dar ma doare G ma cuprinde-un fel de jint Dm Am si acum ca trece anul E Am parc-o simt imbatranind refren mama mea n-avea nici globuri nici beteala si nici stea sarbatorile de iarna cu gutui le-mpodobea mi-a pus mama o gutuie in fereastra dinspre drum si o vad ca lumineaza n-am puterea s-o consum refren 34 .

Refren 2X: Am Dm Si totusi exista iubire. Am Dm Genunchii mi-i plec pe podele C E Am Cu capul ma sprijin de cer 35 .TOTUSI IUBIREA Am Dm Si totusi e stare de veghe C E Am Si totusi murim repetat Am Dm Si totusi mai cred în pereche C E Am Si totusi ceva s-a-ntâmplat. am curaj si matem. Am Dm Motoarele lumii sunt stinse C E Am Retele pe cai au cazut Am Dm Un mare pustiu necuprins e C E Am Trezeste-le tu cu-n sarut. C E Am Si totusi exista blestem Am Dm Dau lumii. Am Dm Pretentii nici n-am de la lume C E Am În pat întuneric si tu Am Dm Întram în amor fara lume C E Am Amorul ca fulger cazut. dau lumii de stire C E Am Iubesc. Am Dm Afara roiesc întunerici C E Am Aici suntem noi luminosi Am Dm Se cearta-ntre ele biserici C E Am Facându-si acelasi repros.

Vad. e a ta. LA FEREASTRA TA Em I.la fereastra ta tarziu B7 O lumina si nu stiu Em De esti treaza sau visezi Em II.in spectacolul nocturn B7 Cavaleri din vechiul turn Em Ce te-ndeamna sa-i urmezi G refren:Si as dori sa pot intra D Sa alung din preajma ta G Tot ce-i trist si tot ce-i rau Si as dori sa fiu acum D O romanta cu parfum G G D Em Sa pot sta in parul tau 36 .Vad. Am Dm Tu esti în puterile mele C E Am De si inchizitii te cer Am Dm Ce spun se aude aiurea C E Am Ma-ntorc la si aba dintâi Am Dm Praval peste tine padurea C E Am Adio. adica ramâi. de fapt. Am Dm Si tu si iubirea exista C E Am Si moartea exista si ea Am Dm Îmi place mai mult când esti trista C E Am Tristetea.

la fereastra ta tarziu B7 O lumina si nu stiu Em Daca razi sau daca plangi Em IV.Dar.Trec. Em III. am sa ma intorc candva D Sa alung din preajma ta G Tot ce-i trist si tot ce-i rau.si in drumu-mi nesfarsit B7 Ma primesc cu-n bun venit Em Numai plopii cei natangi G refren .Vad. Si as dori sa pot sa-tď spun D O poveste de pe drum G G D Em Cand visam sub geamul tau A refren:Si as dori sa pot intra E Sa alung din preajma ta A Tot ce-i trist si tot ce-i rau Si as dori sa fiu acum E O romanta cu parfum A Sa pot sta in parul tau 37 .

degeaba mai plangi Ce-ai omorat. De mult nu mai trag cu prastia-n vrabii De mult nu mai merg la nici o ingropare Soarele apune dupa niste mari Si rasare-n flacari din mare.CANTEC SOPTIT D G D Odata am ucis o vrabie D A Am tras cu prastia-n ea si-am lovit-o G D G D Pe urma o zi si-o noapte intreaga G A D Am tot plans-o si am tot jelit-o. Nu m-a batut mama. G C G Odata am ucis o vrabie D Am tras cu prastia-n ea si-am lovit-o C G C G Pe urma o zi si-o noapte intreaga C D G Am tot plans-o si am tot jelit-o. nu m-a certat In mana tineam o bucata de paine Degeaba mi-a spus. Mai tarziu am crescut flacaiandru M-am indragostit nebuneste de-o fata Nu stiu de ce intr-o zi a murit Si-n alta zi a fost ingropata. 38 . omorat ramane.

Duminica trupului meu. Refren 2 ori 39 . Mă satur cu-o umbră şi-atât Şi sufletul meu te mai roagă Magnetic catarg doborât Tu umbră tăcută şi dragă Aşează-ţi fularul la gât. Duminica trupului meu. Refren 2 ori D G Fiori prin mine umblă.UMBRA Intro: Em C D G B7 Em C B7 Em Em C E umbra aceasta pe care D G B7 O semeni în sufletul meu Em C Cu milă şi tristă mirare D G Voi duce-o cu mine mereu B B7 Em Voi duce-o cu mine mereu Şi-apoi intr-o zi oarecare. B Em Te rog pe tine umbră B7 Em Sa redevii fiinţă Flămând de iubirea întreagă Pe vremi cu-amurg mohorât Când zorile noaptea-şi dezleagă Mă satur cu-o umbră şi-atât. În care-mi va fi cel mai greu Voi pune-o în vechi calendare. Aşează-ţi fularul la gât. D G Şi nu am trebuintă.

I-atat de mult daca e nu I-atat de mult daca e nu. Bacovia-si iese din sine Si rade in “a” si in “u” O umbra in viata ma tine Si umbra aceea esti tu Si umbra aceea esti tu Refren 2 ori 40 .O umbra se-nchide in mine. I-atata de rau ca e bine. O umbra prin mine trecu.

Am Em plouă cu globuri pe glob şi prin vreme.. G Em G Em Prin cerul ferestrei. iţi spuneam. Prin cerul ferestrei. Ploua infernal. 41 . cu pene.PLOAIE IN LUNA LUI MARTE G Em G Em Bm Em G Em Ploua infernal. ploaia?. prin cerul oval. cu pene. Lorelei. G Em Bm Em şi noi ne iubeam prin mansarde.. solo chitara electrica Şi mă-nalţam. spuneai. Am Em% Nu-i nimic. Am D Sufletele noastre dansau G B7 nevăzute-ntr-o lume concretă. mie-mi plouă zborul. plouă cu globuri pe glob şi prin vreme. şi noi ne iubeam prin mansarde. norii curgeau în luna lui Marte. Şi nu mai ştiam unde-mi lăsasem în lume odaia. Am D Pereţii odăii erau G Bm Em neliniştiţi. Prin cerul ferestrei. Nu-i nimic. Ploua infernal.. Bm Em norii curgeau în luna lui Marte. iţi spuneam. sub desene de cretă. Tu mă strigai din urmă: răspunde-mi cine-s mai frumosi: oamenii?. norii curgeau în luna lui Marte. spuneai. nu-i nimic.. prin cerul oval. O să te plouă pe aripi. şi noi ne iubeam prin mansarde. prin cerul oval. Lorelei. Am Em O să te plouă pe aripi. Am Em mie-mi plouă zborul.

eu Odisee Dm E7 Am Scrise de mult într-o vară. femeie Dm E7 Am A Pe un peron vechi de gară Dm G7 C Am Tu Iliadă.VARA PROMISA Am Dm7 Te-aş fi iubit cum n-ai mai fost G7 C Ca un soldat în plin război Am Dm Dar uite plouă fără rost E7 Am Iar între noi Ca într-o gară nu ştiu cum Când unul vine altu-i dus Şi rătăcim pe acelaşi drum În sens opus Refren: Dm G7 C Am Ne răsfoieşte timpul. Te-aş fi iubit ca un pândar Ce stă la drum în calea ta Dar zilnic trece în zadar Altcineva Suntem şi noi ca două punţi Pe apa unui singur dor Dar despărţiţi de nişte munţi Întâmplător Ca un copil te-aş fi iubit Ce fură mere din vecini Uitând că totul e păzit De-un gard cu spini Dar vara ce ne-a logodit Cununi de flori împurpurat Ori n-a plecat ori n-a venit Cu-adevărat 42 .

băiatul meu. si parcă ning. dă ceva Să-i mai poţi întârzia Să o ia de la început.Eb--->C. Sărut-mâna. Sărut-mâna. Rămas bun. mama mea.Dm-->Bm.F----->D. Cât mai suntem. Rămas bun.Cm-->Am.Bb--->G. Mângâiati-i pe parinti. fetita mea. Doamne fă-i nemuritori Pe părinţii care mor. Fata mea si fiul meu. Parcă tac. Au plătit cu viata lor Ale fiilor erori. mama mea.RUGA PENTRU PARINTI Gm Cm Enigmatici şi cuminţi F Bb Terminându-şi rostul lor Gm Cm Lângă noi se sting şi mor F Bb Dragii noştri. E pământul tot mai greu. dragi părinţi Cm Gm Dă-ni-i Doamne înapoi Eb Dm Căci şi-aşa au dus-o prost Cm Gm Şi fă-i tineri cum au fost Eb D Gm Fă-i mai tineri decât noi Pentru cei ce ne-au făcut Dă un ordin. Eu sunt cel ce va urma Dragii mei mă duc si eu. cât mai sunt. Dar de ce priviţi asa. fetiţa mea. Sărut-mâna. Ia priviţi-i cum se duc. Tatăl meu. tatăl meu.Gm-->Em. tatăl meu. Mama mea. Ia priviţi-i cum se sting.D---->B 43 . Sărut-mâna. Despărţirea-i tot mai grea. Lumânări în cuib de cuc. băiatul meu. Plini de boli si suferinţi Ne întoarcem în pământ. CAPO PE 3 .

ANDRI POPA D Dsus4 D Dsus2 D Cine trece-n valea seaca G D Cu hamgerul fara teaca D Si cu pieptul dezgolit G A D Andri Popa cel vestit G A D Andri Popa cel vestit Sapte ani cu voinicie Si-a batut joc de domnie Si tot prada neincetat Andri Popa Hot-Barbat Andri Popa Hot-Barbat D G R: E haiduc A D Si e vestit G A D A D G D Andri Popa cel voinic Zi si noapte tot calare Trage bir din drumul mare Si din tara peste tot Fug neferii cat ce pot Fug neferii cat ce pot Caci el are-o pusca plina Cu trei glonti la radacina Sh-are-un murg de patru ani Care musca din dusmani Care musca din dusmani R:: Sh-are frati de cruce sapte Ce-au supt sangele cu latpe Si nu-i pasa de nimic Andi popa cel voinic 44 .

printre şoapte. fustă şi-a cumpărat Maxi-nflorat Dragă Miruna.. sumă prea mare de bani.MIRUNA Suna bine din D... cu capo pe III (originalul e in F) D Dragă Miruna îţi spun printre şoapte G Îmi place cămaşa ta de noapte A Dar mai ales vreau să-ţi dau de ştire G A Să mi-o laşi ca amintire. ce rost are să-ţi cumperi toate lucrurile acestea – cheltuieşti o. să tulbur visele tale Dar vreau să-ţi iau şi costumul de baie Să te-admir cu şi fără costumul de baie Bm G În Grădina Botanică. G A Să mi-o laşi ca amintire Nespus de frumos dormeai o noapte blândă Zâmbeai prin somn iau eu stăteam la pândă Să nu te trezesc.Îmi place cămaşa ta de noapte Dar mai ales vreau să-ţi dau de ştire Să mi-o laşi ca amintire Să mi-o laşi ca amintire Acum mă priveşti dintr-o poză cu zimţi Atunci aveai nervi dar şi buze fierbinţi 45 . ştii foarte bine ce-ţi spuneam in seara aceea.. De fapt.. într-o duminică D A Ea se plimbă Bm G Ne-am fotografiat cu un vechi aparat D A Automat Un celebru şi bun coleg de facultate Spunea c-aveai blugii rupţi la spate Veneai spre casă când afară plouă Cu troleibuzul 89 Blondă şi tristă cum ne-ai plăcut nouă Cu pălăria de paie cu panglică mov Ieşeai din clădirea de pe strada Snagov Uşor te-ndreptai spre calea Moşilor Să-ţi iei bluză pepit de la Bucur Obor Bluză pepit de la Bucur Obor Venind din practică poşetă galbenă Ea îşi luă În magazine-a intrat. ..

Focu-i la mijloc. noroc. 46 . Foc ardea.Şi te auzeam cum strigai printre şoapte Unde-i cămaşa mea de noapte Unde-i cămaşa mea de noapte La mine-i cămaşa ta de noapte La mine-i cămaşa ta de noapte Plâng pe cămaşa ta de noapte Plâng pe cămaşa ta de noapte MICA TIGANIADA INTRO: Am Am C G Trec tigani pe drum. Cade seara-n camp. Fara cer si ani. Hai. Orbul e un corb. Nu stiu cum. Fac tiganii foc. Raiul meu beteag. Am C G Fumu-i plin de scrum. noroc. Fete cu ghioc. Giacardea. De pe alt meleag Cat imi esti de drag. tigani. Cortul este stramb. Trec pe drum! G C Tiganie. Soarele-i scalamb. Si cu carti de joc. E Am Foc ardea! Vai tigani. Vino la soroc. Am C G Drumu-i plin de fum. Gipsies si gitani. Trec tigani prin colb Colbul este orb. rai G C Rai care erai G C G Caravan serai E Am Giacardea.

Giacardea.. Ce misto.. Numai tu nicicum.. Gialino mura. Fara nici un sfant. Gia mura.Vino sa-ti ghicesc. Soarele-n extaz. mura. Gialino mura. Fata de caro.. Gia mura. Foc ardea. Ceru-i de atlaz. Gia mura. Sub cer indigo. Spre un targ bizant. Ca multi ani s-au scurs De cand el s-a dus Cu un pui de urs Pe un drum. Giacardea. De ne-ar adormi. mura. dar azi. cardea. Ce misto. Giacardea. Zaiafet acum. Printre ceturi verzi. Pe pamantul gri.. dar azi. Satra de pripas. mura.. Ce misto. Ei se duc la pas Spre un alt popas. O. cardea. Giacardea. cardea. Gialino mura. Vezi ca nu-i mai vezi. Giacardea. Pana nu-i mai vezi. Giacardea.. (Capodastru pe tasta 4 daca vreti sa sune ca originalul) 47 . Ce misto. cardea. Orisicum. Cartile vorbesc Si nu ne mintesc. Noaptea de-ar veni. Sa-ti spun incotro Foc ardea. Cu belciug si lant. Lautari duium. Gialino mura. Ceturi de livezi. Pana nu-i mai crezi Si din ochi ii pierzi.. mura. Gia mura.

Refren A G A D G Du-ma si ma plimba pe-a ta arca lin valsând. daca mâinile apucând. calcâiele ma frig. Tambourine Man cânta-mi sa te ascult. auzi ecoul vag de rime de efect 5 D G D G% La ritmul tau perfect. D G Em A Acum strazile sunt vii fara de vise. Tambourine Man cânta-mi sa te ascult. ma va purta departe. D G Em A D Dupa tine-n zori voi merge pe-ale tale alei. picioarele calcând. Refren A G A D G 48 . A G A D G Si desi castelul serii în nisip se întorcea. D G Em A A Doar ghetele astept sa ma mai poarte. e doar un clown abject D G D G Em A Ce nu-i de bun respect. G A D G Iar plictiseala ma-nvingea. D G Em A Nu mi-e somn. D G Em A A Dansul meu de e profund. auzi sub soare atâtea nebunii. spre nicaieri ma poarta pasii mei. D G D G Spre mine morti vii sunt doar atât copilarii. D G D G D G În simturi sunt flamând. G A D G D G Sunt gata sa plec unde vrei sunt gata sa m-afund în fala mea de plumb. D G Em A Ori priveam cum disparea în zari promise.MR TAMBURINE MAN Refren: G A D G Hei Mr. D G Cernut prin mâna mea. D G Em A Si pe ceruri ele nu-s deloc ofense G A D G Si desi auzi. G A D G Hei Mr. A G A D G Si desi auzi. el numai umbre doar vâneaza prea imense. D G Prieteni n-am sa-i strig.

Refren NU-I NIMIC. 49 . departe de copaci. G A D G Ca sa plutesc sub cerul liber cât timp nu-i nebun. prea goi si prea saraci. D G D G D G Într-un timp ce nu-i acum. asta e! Ei si la ce bun sa ma mai strigi pe nume Nu te-am mai auzit. Ref: Dar dorea cumplit sa fi gasit ceva de spus O vorba buna ce oricum n-ar fi indeajuns Timp de vorbe multe pentru noi n-au fost-ndeajuns Dar nu-i nimic. Ref: G B7 Cand cocosii tai vor canta in zori C A Pe geam te uita eu sunt calator G Em C Tu esti de vina ca ma pierd din nou in nori G D G Dar nu-i nimic. departe de tristeti în negre haine. nisip jur împrejur D G D G Cu sperante si-amintiri înecate de-amagiri D G Em A Si sa mai uit putin de azi doar pâna mâine. D G D G Em A Batuti de-un vânt semet.Deci ia-ma si ma pierde prin inelele de fum. Ei si la ce bun sa ma mai strigi pe nume Nu te aud am asurzit. ASTA E G Em Ei la ce bun sa intrebi de ce iubito C G D Daca n-ai aflat deja G Em Pai si la ce bun sa intrebi de ce iubito A D Acum tot n-ar mai conta. asta e! Ei si la ce bun sa aprinzi acum lumina Cea de care n-am aflat Ei si la ce bun sa aprinzi acum lumina Drumul meu e-ntunecat. D G D G În marea sa m-adun.

asta e! Si deci. deci adio. si la ce bun sa întrebi de ce.Ei. asta e! Dar nu-i nimic. si la ce bun sa întrebi de ce. Ref: Nu. it's alright. Nu. C Când cocosii tai vor cânta în zori F Pe geam te uita eu sunt calator C G Am F Tu esti de vina ca ma pierd din nou în nori C G C Dar nu-i nimic asta e! 50 . Unde plec. iubito Dm G Acum tot n-ar mai conta. hm. nu-i timp acum De vreun "imi fac repros" Puteai tu multe dar ce folos Tu mi-ai cheltuit anii mei cei mai frumos Dar nu-i nimic.Ref: Dar ma tot framant si ma gandesc pe calea mea Iubeam. pai nu prea stiu Dar pe curand nu-i bun iubito. iubito F G Daca n-ai aflat deja C G Am Ei. o femei. Un adio e mai viu.. biet copil imi spunea Eu inima i-am dat dar ea sufletu-mi dorea Dar nu-i nimic. D G C G Am 1.. asta e! But don't think twice.

da. tu. B E Cu monoclu erai sic. Hei. E A Hei. E A Hei. Mini-jupe. Foarte scurt si strans pe trup. B E Cu etaj si tras de cai. Cu pantaloni stramti si soiosi. Nu. bunic. joben. C#m Anii au trecut in zbor A B Si lumea le-a uitat. Hei. break. Timpul trece ca un fum Si tot va fi uitat.VREMURI Intro: E A B E A B E E A Hei. B E Ce umblai la Mon Jardin. tramvai. E A Hei. pletosi. Da. nu. Chitaristi. da. Nu. nu…. indracit ca un berbec ! Toate sunt la mod-acum Si tot exagerat. B E Cu picioarele-n tavan ! C#m Toate-au fost la timpul lor A E Ceva exagerat. Zgomotosi si fantezisti. Da. 51 . can-can.

De ce ne privesti cu ura? Vinovatii fara vina Cer sa se faca lumina. lume. Lume. C G De ce esti rea. sora lume. E Hei. curat la suflet. Nu conteaza cat de lung am parul. D Nu conteaza cat de lung am parul. voi. De ce esti rea. rea de gura. D G De ce ne privesti cu ura? C G Vinovatii fara vina D G Cer sa se faca lumina. B E Gusturile insa nu ne plac. lume. 52 . Vrea sa-nalt castele de gandire. G C G Lume. Firea mea e saltul omenesc. sora lume. A D Important e cat de mult gandesc. sora lume. lume. Nu e loc de noi in lumea voastra. comati. ce ne credeti pui de drac! E Gandurile voastr-s si-ale noastre. Vreau sa fiu lasat sa simt cum cresc. Lume. rea de gura. neatenti la soarta noastra F#m Hei. Nu conteaza cat de lung am parul. G C G Lume. Simt in trup pletosii daci. Important e cat si cum gandesc. Em Vreau sa-i inteleg si sa-i iubesc. Nu-s din noi acei ce ne muncesc Si tin cont de cat de lung am parul. Nu de cum si cat de mult gandesc.VINOVATII FARA VINA D Sunt curat la trup. voi. lume. sora lume. Important e cat si cum gandesc.

De ce esti rea.Hei. voi.. 53 . Cati ani poate-un munte in lume trai Pana marea sa-l spele-ntr-o zi? Si cati ani si oamenii pot vietui Pana liberi permis li-i a fi? De cate ori omul vede un rau Si tace intorcand capul sau? Refren: .. De cate ori omul in sus va privi Pana cerul sa-l vada de-ajuns? Cat de multe urechi necesare ii sunt Ca s-auda al gurilor plans? Cati mai au de murit ca s-aflam in sfarsit ca oameni prea multi au pierit? Refren: . e vanare de vant Raspunsul e vanare de vant. lume. Lume. prieteni. Hei. rea de gura. VANARE DE VANT C F G7 C Cate drumuri un om ar avea de facut C F G7 Pana ei sa-l considere om? Cate mari pescarusii mai au de batut Pan-ajung pe nisip pentru somn? Cate bombe vor mai sfarteca vieti intregi Pan'sa le interzicem pe veci? F G7 C Am Refren : Raspunsul. care-ati fost odata tineri. e vanare de vant F G7 C Raspunsul e vanare de vant Raspunsul. prieteni. care stiti ce-i omenesc! Nu conteaza cat de lung am parul.. sora lume. voi. Lume. lume. De ce ne privesti cu ura? Vinovatii fara vina Cer sa se faca lumina. Mai presus e cat si cum gandesc.. sora lume.

de cheflii ...POPA NAN G C G In Popa Nan sta un barbos batran si fotograf C D G Pustii de pe strada spun ca e un zeu . dupa chipul tau . Refren: G C D G Popa Nan i-o strada-nspre Hala Traian C D G De la Foisor pana-n Piata Vitan . Refren Zilnic trece un postas... Numai fata lui ce sta in cartier Nu e nicaieri. Iar frizerul gras si chel da glas Unor melodii . numai la sarbatori Toate florile ei nu mai au pret Refren La un colt i-o frizerie fara musterii Pensionarii stau in pragu-i la taifas . G C G Stie chiar de esti om bun sau rau C D G Dupa chipul. indecent . |x2 La un colt i-o florareasa ce ne vinde flori Mereu plange din nimic si-are par cret . cu ochii de cafea Toate fetele-l citesc si-i scriu vederi. nicaieri . Cand rade rar.. Sub o streasina-i statuia unei fete gri Sprijinind un cos cu struguri de ciment Jos in casa stau trei fete gri Cu comportamentul . 54 ..

Dar de cate ori. de canoane si fasoane. de carti si filme de soc. 4*| Ploaia care va veni | Le va potopi pe toate. prieteni. Cand necinstea si prostia si-ascundeau prin gropi norocul. Ne-am saturat de palavre. Sa-ncercam sa facem noi Un oras fara pacate. Em Peste tot atarna greu A D Teama de sinceritate. Fiindca banul si prostia sunt pericole morale Circul vietii ne-a impus salturi mortale. Ploaia care va veni Le va potopi pe toate. care crede in dreptate. Din cer cad pasari albastre si totusi nu e prea tarziu. Stiti de cate ori.. Ni-e lehamite de marsuri. 55 .PLOAIA CARE VA VENI D F#m Sunt un frate tanar. De blazoane. A D Am ochi negri dar am mainile curate.. regi si cadavre. Ploaia care va veni Le va potopi pe toate. cu stele de iarmaroc. Em D Un fapt fara importanta Em D ma poate face sa sper. prieteni. A D Nu raspund cand mi se-arunca vorbe-n spate. n-am suras cu intristare Cand sperantele pareau inselatoare. D F#m Iubesc pletele si ploaia si camasile-nflorate. le-am prins jocul. Cu vampe. F Am C F pe strofe. iar Gm F la refren. de tromboane si plocoane. Deasupra florilor noastre ciuperca cheama a pustiu. Em D Ma-nclin si pun in balanta Em D ce-i sfant cu ce-i efemer.

Nu pot sa stau drept merg cu toamna-n piept C D Vantu-n toate ranile ma doare Si pe orice drum ca un vers postum Vine frunza in intampinare.Frunze iti trimit scrise cu grafit Sau cu movul iernii care vine Ce sa-ti mai insir. 2. 3.Orisiunde merg frunze cad din cer Si din clopot ni se-aude mersul Scriu scrisori pe flori lacrimand in ploi Intr-un liber schimb cu universul. 56 . 4.ROMANTA DE TOAMNA G Em 1.Putredul accent a lovit atent Fiecare fir de iarba verde Clipe indigo care incotro Si avem motive de a ne pierde. frunze in delir Te iubesc si ma gandesc la tine. R: Si-am sa-ti scriu scrisori Pe tulpini de flori De lumina stelelor patrunse Si-un roman sa-ti scriu Folosind pe viu sub umbra de nuc Tincturi de frunze.

CASUTA NOASTRA Am Ca să mi te fac nevastă Am6 Am dus vreme de năpastă G C E Şi cu lumea m-am certat Am Dm Ca o garofiţă-n glastră Dm7 Dm Înflorea căsuţa noastră F E Am Şi tu. ai plecat Am A Căsuţa noastră Dm Am Cuibuşor de nebunii G G7 C E Te aşteaptă ca să vii Am A Căsuţa noastră Dm Am Unde-ntâi ne-am sărutat F E Am Plânge dorul ne-ncetat Pentru-o salbă de mărgele Apucaşi pe drumuri rele Nimeni nu te-a supărat Mi-ai lăsat ca bucurie Dorul care mă sfâşie Şi un suflet întristat De-ai să vii dragă fetiţă Am să-ţi iau fustă pestriţă Ca să crape lumea. dragă. zău Şi-o năframă mătăsoasă Ca să fii cea mai frumoasă Şi mai mândră-n satul tău 57 .

C G Am Dm Ai în ochi patimi dulci si luciri de pacat. Am E Am Si ai trupul de sarpe felin.. Gm C C7 F Pe strada noastra e pustiu.. E E7 Am Sânii tai un tezaur sublim. în parc pe-nserat Am E Am Curg în juru-ti petale de crin. E Am Dm Ai în ochi patimi dulci si luciri de pacat. E A Cine te-a iubit ? 58 . ZARAZA Am E Am Dm Când apari senorita.DU-MA ACASA MAI TRAMVAI Dm A Dm A Du-ma acasa. Gm C F A Du-ma acasa. Gm A A7 Dm Si ma asteapta ca sa vin. mai tramvai. Refren: A D A Vreau sa-mi spui frumoasa Zaraza. Dm Am Gura ta e un poem de nebune dorinti. Gm A A7 Dm Cu portita si cismea. Dm A Dm A Du-ma la casuta mea. Am E Am Si ai zâmbetul de heruvim. Gm C F Noaptea se lasa in mahala. ce mai stai. Gm C F La o portita sta cineva.

mbete mereu. E A Si câti au murit ? D Vreau sa-mi dai gura-ti dulce Zaraza. A D A Câti au plâns nebuni pentru tine. D7 A Sa ma. A D A E A De a ta sarutare Zaraza vreau sa mor si eu! 59 .

SANIE CU ZURGALAI Am Sanie cu zurgălăi B E A7 Frumoşi sunt căluţii tăi Dm Dar mai frumoşi sunt ai mei Că le dau apă cu mei G G7 C A7 Şi zboară ca nişte zmei Dm Mai frumoasă-i mândra mea Diseară mă duc la ea F E7 Am Sanie cu zurgălăi De-o vrea mândra. du-mă iară Unde-am fost şi-alaltăseară Sanie cu zurgălăi Du-mă la mândruţa mea Să-i mai sărut guriţa Sanie cu zurgălăi Că e dulce guriţa Nu mă mai satur de ea Ca de vin dulce toamna Şi de somn primăvara Sanie cu zurgălăi Nu mă mai satur de ea Ca de vin dulce toamna Sanie cu zurgălăi 60 . de n-o vrea Să-mi deschidă portiţa Diseară mă duc la ea Obosit cum oi putea Sanie cu zurgălăi Obosit şi plin de apă Mă duc la ea că mi-e dragă Sanie cu zurgălăi Săniuţă.

IN GRADINA LUI ION Am În grădina lui Ion A7 Dm Toate păsările dorm G C E Toate păsările dorm Am Numai una n-are somn Dm Şi zboară din pom în pom E Am Tot chemându-l pe Ion Am Ioane. Ioane. Toată lumea doarme Numai eu nu pot să dorm Dacă dorm mai mult de-un ceas Mă trezesc cu mult necaz Şi-mi curg lacrimi pe obraz Îl văd pe Ion în vis Cu dorul pe faţă stins Cu dorul pe faţă stins Refren. A7 Dm Toată lumea doarme G C E Numai eu nu pot să dorm Ioane. Ioane. Dar Ion e dus de-acasă La pădure-n frunza deasă La pădure-n frunza deasă Nu-i dus fân ca să cosească Dar e dus să haiducească Dar e dus să haiducească 61 .

ţac Poate n-a văzut bădiţa Ce ochi are morăriţa Că de le-ar vedea tot focul Ar vedea-o şi pe ea norocul Când s-o duce iar în vale Am să-i pun o piatră-n cale Poate piatra-i rupe-o roată Să-nnopteze şi la moară-odată 62 . ţac. ţac. seară de seară Gm Trece badea pe la moară A Trece mândru în căruţă A7 Dm Fiindcă are-n sat altă drăguţă De necaz simt obrăjorii Că se fac cum sunt bujorii Vremea trece. A7 Inima se chinuieşte D Ţac.MORARITA Dm De trei luni. ţac. Morăriţa cu fuiorul Ţac. Şi fuioru-i toarce dorul Ţac. ţac. ţac. ţac. vreme vine Şi nu se opreşte şi la mine D Roata morii se-nvârteşte A Ţac. ţac.

Ce caţi noaptea la pârâu? F# De data asta măi fată 63 .TARANCUTA Am E E7 Când iese badea la cosit E Am Iese şi mândra la prăşit Dm Şi la horă duminica G C E tot cu ochii după ea Dm E Şi când e joc de alunel E7 Am Mândruţa e tot lângă el Am E E7 Păi ţărăncuţă cum e ea E E7 Am E drept că badei i-ar plăcea Dm Dar când îi cată vorbă el G C Ea fuge şi nu vrea defel Dm E Dar într-o zi n-a mai răbdat E7 A Şi i-a spus badea supărat A E Ţărăncuţă. ţărăncuţă Cu fuiorul prins în brâu Ţi merge vestea de sfioasă Că te-nchizi şi ziua-n casă Dacă ziua eşti sfioasă Ce caţi noaptea la pârâu. ţărăncuţă E7 A Cu bujori în obrăjori D A De ce-mi cauţi tu pricină E A Vrei sa uit că-mi eşti vecină E A Când îmi ţii calea-n grădină E A Noaptea când e luna-n nori E E7 A Tocmai când e luna-n nori Ţărăncuţă.

ţărăncuţă Cu bujori în obrăjori O să mă aduci în stare Să te prind de cingătoare Ziua în amiaza mare Să-mi dai fraga buzelor Să-mi dai fraga buzelor Ea fraga buzelor i-a dat Şi-apoi l-a luat şi de bărbat Şi-apoi la nuntă au jucat Cu toţi prietenii din sat Şi am mâncat şi au băut Trei zile nunta a ţinut Trecu-au ani şi ani de-atunci Şi-acolo-n satul dintre lunci Gospodărie ca a lor Şi voie bună ca a lor Nu mai găseşti cât ai căta Nu mai găseşti la nimenea Ţărăncuţă. ţărăncuţă Cine e ca tine-n sat Ai acum o fată mare Şi de ea eşti mândră tare Că-i din cap până-n picioare Cum erai tu altădat Cum erat tu altădat Păi să-ţi trăiască fetiţa Şi să o vezi la casa ei Şi să-ţi trăiască şi bădiţa Şi să vă văd cu nepoţei Ţărăncuţă. F#7 Bm Zi bogdaproste c-ai scăpat E7 Dar de te prind eu altă dată A Să ştii că intru în păcat Ţărăncuţă. ţărăncuţă Cu bujori în obrăjori Şi ne mai făcuşi surată Doi băieţi pe lângă fată Ce vor creşte mari odată Mândri de măicuţa lor 64 . ţărăncuţă Te-au nins florile de măr Nu mai eşti tu tinerică Dar eşti încă frumuşică Şi-ţi stă bine ca mămică Cu trei fire albe-n păr Cu trei fire albe-n păr Ţărăncuţă.

Mândri de măicuţa lor 65 .

DRUMURILE NOASTRE TOATE Em B B7 Em Em B B7 Em B Em Em Tot ce-a fost în viaţa mea odată B Voi lăsa uitării B7 Ani şi nopţi şi luni la rând povară Em Clipa despărţirii N-am să-ţi cer ce nu-mi poţi da vreodată N-am să-ţi cer iubirea N—am să bat la porţi închise iară Nu-ţi feri privirea D G Drumurile noastre poate toate D D7 G Se vor întâlni vreodată B Em Drumurile şi iubirea B7 Em Gândurile. fericirea Voi păstra mereu în amintire Dragostea curată Voi spera mereu într-o iubire Cum n-a fost vreodată Gândul că mă vei respinge iară Gândul mă-nfioară Lasă-mi doar prietenia care Glasul meu o cheamă 66 .