You are on page 1of 31

Lacrimi de plumb

24 m 2009 | de Marian Leonida
Materiale necesare:
1. plumb (din ţeavă de instalaţie de apă);
2. o bucată de tablă mai solidă, tăiată în formă de triunghi ascuţit;
3. o cutie conserve;
4. ipsos.

Mod de lucru:
Pune ipsos cu apă cât să umpli cutia de conserve.

Adaugă în compoziţie sare pentru a întări şi mai mult ipsosul.
5. După ce s-a întărit, formează o gaură răsucind, în ax vertical, tabla cu vârful
ascuţit. La partea superioară a găurii mai fă un canal mic pentru supraplin. Lasă să
se usuce bine 2-3 zile şi numai după aceea poţi să torni plumbul topit.

Plumbul se topeşte tot într-o cutie de conserve la aragaz. Înainte de a turna plumbul
fă două ochete de sârmă răsucite la mijloc şi fixează-le pe verticală în gaură iar cel
de deasupra lasă-l mai înafară.

La sfârşit, după răcire, fasonează cu o pilă cu granulaţie mai mare. După necesităţi
ocheţii pot fi doi sau suprimăm unul.

© 2008 Grupul Realitatea Catavencu - Toate drepturile rezervate.
Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Grupului Realitatea Catavencu. Pentru detalii privind
reproducerea acestor informatii contactati webmaster@www.aventurilapescuit.ro

Montura Snowman
09 m 2010 | de AvP
Montura snowman este o montura foarte eficienta si prinzatoare dedicata exclusiv
pescuitului la crap. Acesta montura presupune o echilibrare cat mai buna, alegand
corect diametrul boiliesurilor, de exemplu: un boilies de fund de 20mm cu un boilies
flotant de 16mm.

In cazul in care montura snowman nu se echilibreaza, putem ajusta cu foarfeca
boiliesul de fund sau pop-up-ul.

Pentru o dinamica buna a monturii, carligul folosit trebuie sa fie de tip longshank.

Pasii necesari realizarii corecte a monturii snowman:

Adaugati o bucata de varnis siliconic pe forfac. 3. Impingeti varnisul siliconic pe tija carligului pana cand firul de par ajunge in pozitia din fotografie. Puneti un boilies scufundator pe firul de par . Decojiti un segment de fir combi si legati carligul cu nod fara nod. .1. 2.

5. il puteti ajusta cu foarfeca. Acum adaugati pop-up-ul pe forfac si fixati-l cu un opritor. Daca este prea mare sau prea flotant. . 6. La capatul celalalt al forfacului faceti o bucla dupa cum se vede. Luati un pop-up viu colorat.4.

Asa trebuie sa stea pe fundul apei montura snowman cu fir combi. 7. Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Grupului Realitatea Catavencu. aparand timid in vreo revista de specialitate. cu toate ca orice isi poate inchipui .ro Spinnerbait pentru stiuca 24 m 2009 | de Sorin Drăgoi De auzit s-a mai auzit de ele.aventurilapescuit.7. © 2008 Grupul Realitatea Catavencu . Asa arata "omul de zapada" gata sa intre in actiune. Pentru detalii privind reproducerea acestor informatii contactati webmaster@www. De felul in care se pescuieste cu ele s-a vorbit mai putin.Toate drepturile rezervate.

Incepem cu formarea capatului de care se va prinde paleta. Si daca ai inceput sa prinzi peste cu ele. latex . In rest. trebuie sa ne punem clestii si mainile la contributie si sa ne construim spinnerbait-urile de care avem nevoie. se poate monta un skirt (smoc de fibre sintetice. Apoi se monteaza jigul. cauciuc. Eu. care contin jigul chiar in interiorul lor. Un Spinnerbait pas-cu-pas .ca un jig ce are in plus o paleta de rotativa caAre se-nvarte deasupra. Acesta se va indoi in forma de inel despicat. sau cu doua tije verticale. cu putina imaginatie poti concepe si alte sisteme. infunctie si de marimea jigului si a paletei. vad in Wildeye cea mai buna aplicatie tocmai in montura cu spinnerbait. dupa preferinte. care nu poate lucra decat intr-un singur fel . Dar pina vom elabora noi tacticile care fac intr-adevar din aceasta naluca o arma redutabila in arsenalul pescarului cu momeli artificiala. Inelul are rol de fixare a liniei de pescuit dar si un rol foarte mare in elasticitatea tijelor. cu ajutorul unui cleste cu falci conice. Dupa aceeea. Pe acesta se poate monta un shad sau un "twister". Odata terminata tija spinnerbaitului se monteaza paleta pe tija prin intermediul unui inel despicat si al unui vartej. Sistemul este format dintr-o sirma indoita la 90 grade. formandu-se un inel. Foarte bune sunt si nalucile Storm Wildeye. care are in capat un carlig lestat. la o distanta de 1-3 cm se indoaie sarma la 90 de grade. odata ce ai capatat oarecare experienta in indoit sarme pentru spinnerbaituri. Apoi. cu doua palete. cel putin. poate le spui si altora cum. si la celalalt o (sau mai multe) paleta de rotativa. etc).cum: o combinatie jig-rotativa. la o distanta egala sau mai mare cu max 50% fata de tija paletei se formeaza o agrafa de prindere a jigului.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Toate drepturile rezervate.ro .© 2008 Grupul Realitatea Catavencu . Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Grupului Realitatea Catavencu. Pentru detalii privind reproducerea acestor informatii contactati webmaster@www.aventurilapescuit.

altfel plumbul se va raci foarte repede si vom avea o gramada de rebuturi.De ce un "ibric" special? Nu este necesar daca gasesti unul cu pereti foarte grosi. apoi se cufunda cu rapiditate in praful respectiv. adaptabile oricarui tip de carlig sau situatie de pescuit. vasul (ibricul) mai greu si pierdem din precizia de turnare. cantitatea de plumb este mai mare. In plus este foarte rezistenta. in timpul turnarii. turnand "fals" plumb in alveole. fara a monta carligele. Cel putin la calitatea si pretul uneia cumparate online de la Cabelas sau Jann's Netcrat. se scoate si se loveste rapid de marginea cutiei pt a arunca surplusul. atunci putem trece si la turnarea propriu zisa. dupa oarecare experienta vom ajunge la o ritmicitate care este mai productiva.Jiguri pentru salau . vopseaua adera de plumb si capata un aspect foarte lucios. atat la compusi chimici cat si mecanic. Dupa ce se scot jigurile din matrita. fara bavuri. Chiar daca ar parea simplu sa ti-o confectioneze cineva. va asigur ca este aproape imposibil. Trebuie avut grija ca matrita sa ajunga si ea la o temperatura destul de ridicata. turnarea este mai "curata" atunci cand folosim numai 2. Chiar daca o matrita are mai multe alveole. Cu aprox 40-50$ (sunt incluse si taxele de transport) poti avea o matrita impecabila. Daca tot faci comanda online. Altfel este posibil ca plumbul sa se raceasca pe "drum". care este imuna la atacul siliconului. . Apoi cu o pila se rectifica bavurile din locul in care a fost taiat conul de turnare. de fonta. Cand obtinem "capetele" curate. plus ca o poti lege dintr-o gama extrem de larga de modele si tipodimensiuni. Aproape instantaneu. maxim 3 alveole simultan.Atelier 25 m 2009 | de Sorin Drăgoi Cel mai greu este sa-ti procuri o matrita pentru turnat jiguri. Oricum. Principala lui calitate este ca temperatura este pastrata la un nivel constant. Matrita poate fi adusa la temperatura de lucru. Eu torn de obicei toate capetele de care am nevoie si abia apoi ma apuc de taierea culeelor si debavurare. se taie culeele care se pot refolosi la turnare. ar fi bine sa cumperi si un "ibric" special pt turnat plumb si vopselele Pro-Tec.Vopsirea se va face cu o vopsea "praf" (firma Pro-Tec). Dar cel recomandat este de forma sferica cu o fanta de turnare in lateral.se incalzeste usor la o flacara deschisa. Daca sunt mai multe. Pentru a vopsi jigul.

.

.

.

.

.

.

© 2008 Grupul Realitatea Catavencu . Articolele prezentate pe acest site sunt proprietatea Grupului Realitatea Catavencu. Pentru detalii privind reproducerea acestor informatii contactati webmaster@www.ro .Toate drepturile rezervate.aventurilapescuit.