P. 1
Mika Antic- Svasta umem

Mika Antic- Svasta umem

|Views: 783|Likes:

More info:

Published by: Ljiljana Mihajlović Ex Lazarević on Mar 31, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/10/2014

pdf

text

original

Svašta umem – Mika Antić

Svašta umem, stvarno umem, samo - sebe ne razumem. Ja čuvao, ljudi, ovce tamo negde na kraj sveta, mojoj deci kajmak smeta, luk im smeta... Sve im smeta. Ja do škole pešačio i po kiši i po snegu. Moje kćeri ko kneginje, ko da se u svili legu: jednom šmrknu, dvaput kinu i beže u limuzinu. Svašta umem, stvarno umem, samo - sebe ne razumem. Ja krčio s ocem šumu. Plik do plika dlan mi ospe. Mome sinu gospodinu teško i da djubre prospe. Kad mu mati nešto reži mislim: žensko - pa nek reži. A on odmah kupi stvari i od kuće u svet beži. Žvrlja neka pisma oproštajna, puna bola. Ispadnemo pred njim krivi mi i škola. Traži novac. Kuka. Moli. Nema čime stan da plati. A ja: luda, pa ga pustim da se mirno kući vrati. I sve divno, divno umem, samo - sebe ne razumem.

Odavno su zatrpane moje bose dečje stope. jer se nadam da me i sad negde čeka jedna šuma iz detinjstva i vedrica vrućeg mleka i tišina ispod brega i plav lepet ptičjih krila i ogromne žute zvezde kao što je moja bila. Išao sam da odrastem. niko hvala nije reko. A ja živim. Ali šta mi sve to vredi kad sam sebe ne razumem.Sve sam ovo za njih steko. Išao sam i ja u svet bez režanja. . Sad sve umem. Ko da samo za to živim. ko da moram da se zboram i da ledja večno krivim zbog prinčeva i princeza. Al putevi zatravljeni. bez bežanja. Sad sve mogu. Nad njima se magle tope.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->