Materialul din care este confecţionată perna la interior . Persoanelor cărora li se adresează acest produs sunt acelea cu: dureri musculare şi articulare. De multe ori. noi vom porni de la client şi nu de la idee sau produs. iar stratul interior . dureri de spate în general. persoanele epileptice si cei cu operaţii la inima ( peacemarker). întinderi. Multe firme mari cheltuiesc sume consistente. Problema decizională Datorită succesului pe care firma l-am avut prin magnetoterapie. care să satisfacă cât mai bine nevoile clienţilor noştri şi anume perna brâu. probleme cu coloana în zona cervicală. de la zero. contuzii. interviul de profunzime şi alte tehnologii de stoarcere a ideilor de la clienţi. albă. având o dimensiune de 33cm X 23cm. migrene. clientul este purtătorul nevoii. Obiectivul cercetării este să identificăm cu exactitate cerinţele clienţilor potenţiali pentru ca produsul nostru să corespundă cât mai bine dorinţelor acestora. circulaţie sangvină defectuoasă . fiecare cu câte 2 propulsoare de câte 780 Gauss. probleme de rinichi. el are banii pe care poate fi 2 . "napolitana". model. afecţiuni ale articulaţiei şoldurilor. Partea exterioară este confecţionată din velur-scai. tensiune musculară. Ideea produsului trebuie să existe pentru un client. Obietivele cercetării Etapa 1. cu brainstormingul.blană termică şi material magnetic format din: 4 plăcuţe magnetice. “Clientul nostru. 2. Persoanelor căror nu le este interzisă folosirea acestui produs sunt femeile însărcinate. Ideea are ca punct de pornire CLIENTUL. focus-group. dureri reumatice. stăpânul nostru”.1. Benzile lungi de scai şi de blană de pe centură se pot folosi pentru a ajusta lungimea. crampe. Aşadar. clientul însuşi este cel care o furnizează. Perna brâu poate fi purtată larg sub talie în timpul zilei (pentru zona spatelui) sau se poate folosi o centură elastică de 120cm pentru o fixare mai bună. O buna idee e capabilă să puna în mişcare un întreg angrenaj de relaţii în direcţia materializării sale. precum noi. Centura se poate ataşa direct pe materialul exterior al pernei cu o clemă de scai. ne-am hotărât să promovăm pe piaţă un nou produs. Ea nu se naşte pe un teren viran.pânză swanskin din bumbac. El se va situa în centrul atenţiei.

Spre deosebire de interviul stradal. El constituie piaţa. am ales ca metodă de cercetare ancheta prin internet în schimbul celei de tip stradal . care pentru noi prezintă o serie de dezavantaje printre care : • consum mare de timp deoarece operatorii de interviu ar trebui să ofere foarte multe informaţii cu privire la produs ceea ce ar duce atât la oferirea unor informaţii eronate deoarece operatorul poate să nu fie în cunoştinţă de cauză. • • necesită existenţa unui număr mare de operatori de interviuri.convins să-i cheltuiască pentru a cumpăra produse.pentru una dintre persoanele care ne-au răspuns la chestionar. Prin această cercetare ne propunem să identificăm persoanele care ar fi dispunse să achizioneze produsul. urmînd a face modificari la nivelul acestuia pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Etapa 3. 3. 3 . cât şi la obţinerea de informaţii eronate din partea celui intervievat. fiind un chestinar simplu. Pe baza rezultatelor celor două etape de mai sus. în oferirea unui cadouperna brâu . Deoarece aceasta anchetă nu implică costuri ridicate. chestionarul putând fi accesat pe site-ul nostru sau trimis prin e-mail persoanelor care au luat contactul cu noi ( clienţi sau simplii vizitatori ). adică pentru a-şi rezolva nevoia. comparativ cu costurile pe care le-ar implica o anchetă stradală. ducând astfel la o slabă promovare a produsului. Etapa 2. discret în urma cărora vor fi colectate informaţii utile şi relevante cu privire la produsul promovat. cu el se negociază. consum mare de resurse financiare privind operatorii şi materiile necesare interviului. ne propunem să analizăm preţul produsului. ne-am propus să utilizăm resursele financiare care în mod normal ar fi fost destinate interviului stradal. metoda interviului prin internet / e-mail este o metodă modernă de anchetare. Metoda cercetării : Ancheta Datorită faptului că firma noastră îşi desfăşoară momentan activitatea doar pe internet.

Este prima oară când vizitez site-ul 5. Prin ce împrejurări aţi auzit de MAGNETIC SAN? a). NU c). Sunteţi interesat de achiziţionarea pernei brâu? a). Fără un motiv anume 4. În ce scop vizitaţi site-ul nostru? a). Internet b). Pentru a mă informa asupra produselor b). DA b). DA b).CHESTIONAR MAGNETIC SAN vă roagă să aveţi amabilitatea de a răspunde la câteva întrebări pentru a afla părerea dumneavoastră despre produsul nou lansat şi eventualele îmbunătăţiri ce pot fi aduse acestuia. Fluturaşi publicitari c). 1. Precizaţi ce produse doriţi să mai găsiţi pe acest site? _________________________________________________________________ _____________________________________________________________ 4 . NU c). Indecis 6. NU c). Pentru a face cumpărături c). DA b). DA b). Aţi auzit de MAGNETIC SAN? a). Aţi mai efectuat cumpărături de pe acest site? a). Relativ 7. Sunteţi mulţumit de diversitatea produselor oferite? a). NU 2. Alte surse 3. Cunostinţe d).

Consideraţi că preţul produsului MAGNETIC SAN este justificat de calitatea acestuia? a). În ce categorie de vârstă vă încadraţi? a). Calitatea nu ar corespunde cu descrierea d). Pe o scală de la 1 la 5 cum apreciaţi calitatea produsului? 1 – foarte slabă 2 – slabă 3 – satisfăcătoare 4 – bună 5 – foarte bună 10. Peste 60 12. Din ce motive nu aţi cumpăra din acest magazine virtual produsul nou lansat? a). Ce sex aveţi? a) Masculin b) Feminin 14. Unde domiciliaţi? a) Mediul urban b) Mediul rural Mulţumim pentru timpul acordat.8. 30 – 60 c). În cazul în care servirea ar lăsa de dorit c). Nu ştiu În încheiere vă rugăm să ne răspundeţi la câteva întrebări legate de dumneavoastră. NU c). 11. DA b). Din alte motive 9. În ce categorie de venit vă încadraţi? a) Pănă la 500 RON b) 500 – 1000 RON c) Peste 1000 RON 13. 18 – 30 b). 5 . Preţul b).

2 : Prin ce împrejurări aţi auzit de MAGNETIC SAN? Varianta de Internet Fluturasi Cunostinse Alte surse răspuns publicitari Persoane 4 9 5 5 Dintr-un eşantion de 30 de persoane 7 nu au răspuns la această întrebare. Interpretarea întrebărilor din chestionar Întrebarea nr. 3: În ce scop vizitaţi site-ul nostru? Variante de răspuns Informare Cumparare Persoane 12 9 Prin această întrebare am dorit să cunoaştem scopul vizitării site-ului 30% 40% Informare Cumparare 30% Fara motiv 22% 39% Alte surse 22% 17% Internet Fluturasi publicitari Cunostinse 33% DA 67% NU Fara motiv 9 nostru. Prin această întrebare dorim să identificăm căile prin care firma noastră s-a făcut cunoscută. Întrebarea nr.4. 1 : Aţi auzit de MAGNETIC SAN? Varianata de DA NU răspuns Persoane 20 10 Prin această întrebare ne-am propus să aflăm cât de cunoscută este firma. Întrebarea nr. iar din răspunsurile date putem observa că cel mai mare impact l-au avut fluturaşii publicitari cu un procent de 39%. putem observa că cele mai multe persoane au auzit de MAGNETIC SAN adica 67%. pe când 33 % din cei care au răspuns la întrebările noastre nu au auzit de această firmă. în cote egale de 22% regăsindu-se alte surse şi cunoştinţele şi pe ultimul loc situându-se internet-ul cu un procent de 17%. iar pe baza răspunsurilor primite se observă că 40% din persoane au 6 . iar analizând răspunsurile date.

Întrebarea nr. astfel putem observa că în procent de 40% s-a cumpărat produsul. respectiv fără motiv. fie teama de a fi dezamăgiţi de produsul respectiv). de asemenea se poate observa că un procent de 33% se află la prima vizualizare a site-ului. rezultatele putând fi 20% 47% 7 .vizitat acest site pentru a se informa cu privire la produs şi în proporţii egale de 30% pentru a cumpăra. Întrebarea nr. acest lucru însemnând că piaţa începe să fie pătrunsă de tot mai multe persoane şi în procent de 30% au cumpărat deja un produs al firmei noastre. 6 : Sunteţi mulţumit de diversitatea produselor oferite? Varianta de răspuns DA NU Relativ Persoane 14 6 10 Întrebarea ne oferă informaţii 33% DA NU Relativ 23% 37% 40% DA NU Indecis privind gradul de mulţumire al clienţilor privind diversitatea produselor oferite de firma noastră. în timp ce 37% sunt încă indecişi cu privire la achiziţionarea acestuia şi 23% nu au cumpărat acest produs din diverse motive. 4 : Aţi mai efectuat cumpărături de pe acest site? Variante de răspuns DA NU Prima vizualizare a site-ului Persoane 9 11 10 Rolul acestei întrebări este acela de a afla disponibilitatea clienţilor de a cumpăra un produs on-line. Întrebarea nr. După cum putem observa că un procent de 37% nu au efectuat cumpărături. 5 : Sunteţi interesat de achiziţionarea pernei brâu? Varianta de răspuns DA NU Indecis Persoane 12 7 11 Această întrebare ne oferă o situaţie cu privire la cererea noului produs. motivele fiind 37% Prima vizualizare a site-ului 33% 30% DA NU diverse(fie necunoaşterea acestei pieţe.

Din răspunsurile primite observăm că 33% nu ar cumpăra produsul în cazul în care calitatea nu ar corespunde cu descrierea. Astfel. astfel aflând şi punctele slabe ale produsului nostru.alte produse Nu au dat nici un raspuns Persoane 14 16 Cu răspunsurile primite de la această întrebare vom afla dorinţele clienţilor noştri care ar mai dori şi alte produse pe care noi le oferim în momentul de faţă. în proporţie de 53% nu au dat nici un răspuns din diverse motive.interpretate astfel: un procent de 47% sunt mulţumiţi de produsele existente. 9 : Pe o scală de la 1 la 5 cum apreciaţi calitatea produsului? Varianta de Foarte slaba Slaba Satisfacatoare Buna Foarte buna răspuns Persoane 2 11 5 Cu ajutorul acestei întrebări ne-am propus să aflăm părerea clientului cu privire la calitatea produsului. acceptând şi noi produse. Întrebarea nr. Întrebarea nr.alte produse Nu au dat nici un raspuns 8 . 7 : Precizaţi ce produse doriţi să mai găsiţi pe acest site? Varianta de răspuns Da . astfel 61% din clienţi găsesc produsul ca având o calitate bună. deasemenea existând si un procent de 20% care nu sunt mulţumiţi şi un procent de 33% care se află pe o poziţie intermediară. iar 47% şi-ar dori şi alte produse cum ar fi: scaun cu magneţi. 27% când servirea ar lăsa de dorit şi 10% din alte motive.etc. 28% foarte bună şi 11% satisfăcătoare. Din 28% 11% Satisfacatoare Buna 61% Foarte buna 33% 27% 10% 30% Pret Servirea Calitatea Alte motive 47% 53% Da . 8 : Din ce motive nu aţi cumpăra din acest magazine virtual produsul nou lansat? Varianta de Pret Servirea Calitatea Alte motive răspuns Persoane 9 8 10 3 Prin această întrebare ne-am propus să aflăm care ar fi cauzele care l-ar face pe client să renunţe în a mai cumpăra produsele noastre. bandă magnetică pentru articulaţii. un procent de 30% nu ar cumpăra datorită preţului. Întrebarea nr.

11 : În ce categorie de vârstă vă încadraţi? Varianta de răspuns 18 – 30 30 – 60 Persoane 10 13 Această întrebare are rolul de a ne arăta categoria de vârstă predominantă care vizitează site-ul nostru şi sunt interesaţi în a obţine informaţii despre produs. Astfel 43% din cei intervievaţi au un venit cuprins între 500 – 1000 RON. Astfel se poate observa că 44% se încadrează în intervalul 30-60. 12 : În ce categorie de venit vă încadraţi? Varianta de răspuns Sub 500 RON 500 – 1000 RON Persoane 5 13 Prin răspunsurile date la această întrebare observăm că majoritatea persoanelor au un venit mediu pe economie.eşan-tionul de 30 de persoane s-au exclus 12 per-soane. Întrebarea nr. care nu au dat nici un răspuns la această întrebare. 13 : Ce sex aveţi? Varianta de răspuns Masculin Feminin 9 40% 17% Sub 500 RON 500 – 1000 RON 43% Peste 1000 RON 44% 23% 33% 18 – 30 30 – 60 peste 60 40% 50% 10% DA NU Nu stiu peste 60 7 Peste 1000 RON 12 . Astfel 50% din clienţi consideră preţul este justificat de calitatea produsului. Întrebarea nr. 33% persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 şi 23% persoanele cu o vârstă de peste 60 ani. 10 : Consideraţi că preţul produsului MAGNETIC SAN este justificat de calitatea acestuia? Varianta de răspuns DA NU Nu stiu Persoane 15 3 12 Prin această întrebare a fost pusă în scopul de a afla părerea clientului privind relaţia preţ – calitate. 40% peste 1000 RON şi 17% sub 500 RON. Întrebarea nr. Întrebarea nr. 40% nu au fost în măsură să răspundă la întrebare şi 10% cred că preţul nu corespunde cu calitatea produsului.

Bugetul Această cercetare a fost realizată timp de două săptămâni. 14 : Unde domiciliaţi? Varianta de răspuns Mediul urban Persoane 27 Din răspunsurile primite se observă că 90% din persoanele care ne-au răspuns la chestionar sunt din mediul urban. fiind interesaţi de achiziţionarea noului produs şi totodată mulţumiţi de produsele existente. 6. firma MAGNETIC SAN este destul de cunoscută. iar 10% din cel rural. Unele persoane dorindu-şi chiar ca aceasta gamă să fie cât mai diversificată. Deasemenea în urma acestei cercetări am observat că pentru client este foarte important ca din punct de vedere calitativ preţul să corepundă produsului. 67% 20 33% Masculin Fem inin Întrebarea nr. modalitatea prin care s-a remarcat fiind în mare parte fluturaşii publicitari. 10% Mediul rural 3 Mediul urban Mediul rural 90% 5. de aceea lăsându-i pe acestea să ne dea sugestii privind produsele dorite de ei. Concluzii În urma centralizării datelor să putut observa că deşi este vorba de ceva nou pe piaţă.60 de ani şi dispunând de un venit mediu pe economie.Persoane 10 Din răspunsurile date se observă că în procent de 67% din persoanele intervievate sunt de sex feminine. având o vârstă cuprinsă între 30 . aceştia făcând destul de des cumpărături. am trimis căteva exemplare către clienţii fideli. La centralizarea datelor am avut nevoie de 3 operatori. cheltuielile s-au ridicat la aproximativ 1000 euro. Din punct de vedere financiar. facând parte din această sumă şi perna făcută cadou. În ceea ce priveşte persoanele care au făcut parte din această anchetă ele sunt predominante mediului urban. iar restul de 33% de sex masculine. chestionarul putând fi gâsit si pe internet. Majoritatea persoanelor vizitează acest site pentru a se informa asupra produselor. 10 . dar pentru a ne asigura că vom avea un număr de 30 de chestionare.

11 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful