* Kemenangan terhadap diri sendiri adalah lebih baik daripada kemenangan terhadap orang lain.

* Orang pengecut ialah orang yang melihat sesuatu yang benar tetapi tidak melakukannya. * Kemenangan hanya untuk orang yang berhak mendapatkannya. * Lebih mudah untuk memenuhi impian kita yang pertama daripada cuba untuk mengejar impian-impian lain selepasnya. * Tidak ketawa walaupun sehari amat merugikan. * Anda tidak boleh mengubah masa lepas anda. Tetapi anda boleh memusnahkan diri anda kini sekiranya terlalu memikirkan masa depan anda. * Tidak penting sama ada berapa lama kita hidup. Yang penting bagaimana keadaan kita semasa hidup. * Berdoa dan meminta bukannya perkara yang sama. * Berterima kasihlah kepada pokok yang memberi anda perlindungan dengan tidak memusnahkannya. * Sembahyang adalah prinsip utama dalam hidup. Memberi alasan tidak cukup masa untuk melakukannya adalah hinaan kepada Allah. * Jangan tinggalkan hingga esok apa yang boleh disiapkan hari ini. * Tiada hiburan yang lebih murah daripada membaca * Apabila semua benda kelihatan semakin hilang, ingatlah bahawa masa depan masih ada. * Rasuah akan sentiasa wujud selagi masih ada perasaan tamak pada diri manusia

* Jangan sangka diri kita adalah yang terbaik kerana kita belum kecapi kejayaan yang orang lain capai * Tidak semestinya orang yang berjaya terus berjaya dan orang yang gagal terus gagal * Orang yang serba kekurangan kurang mengetahui kelemahan dirinya sebaliknya sentiasa menyalahkan orang lain atas apa yang berlaku * Dalam dunia ini lebih ramai yang berlidah buaya daripada yang berlidah manusia * Dunia bukanlah tempat menunjukkan kekuatan tetapi untuk kita rasai nikmatnya. * Orang yang sentiasa berusaha ialah seorang yang takutkan kegagalan * Seseorang yang cepat mendaki ke puncak akan cepat pula jatuh ke bumi * Kepakaran seseorang tidak akan ke mana selagi dia tidak membuktikannya melalui perlaksanaan. * Sewaktu senang kita lebih menghargai kekayaan tetapi sewaktu susah kita akan lebih menghargai kesihatan. * Penipu yang mahir sekalipun tidak akan menyedari sekiranya dirinya ditipu. * Kegagalan adalah permulaan kepada kejayaan * Harta boleh menjadikan seseorang yang tamak sebagai hambanya. * Kecantikan dan kebaikan tidak wujud bersama * Peperangan hanya boleh menjanjikan kemenangan selepas kemusnahan dan kematian * Setiap manusia hanya mempunyai dua matlamat iaitu cita-cita & kejayaan

* Selagi kita mencuba dan berusaha. bukannya kecacatan atau kekurangan * Seorang anak tidak akan mengetahui kasih sayang ibu bapanya terhadapnya sehinggalah dia mempunyai anak sendiri * Kawan yang sebenar ialah seorang yang dapat menerima diri anda yang sebenar * Masa adalah sekolah di mana kita belajar. Iman menjaminkan akhirat * Penghalang kepada kejayaan adalah fikiran sendiri.* Harta menjamin dunia. Masa adalah api di dalamnya kita terbakar * Manusia mesti menamatkan peperangan. * Dendam adalah manis. nescaya ganjaran yang kita terima juga setanding dengan apa yang kita usahakan * Semangat yang kuat mampu mengatasi apa sahaja cabaran yang datang. selagi itulah kita akan beroleh apa yang kita hajati. jika tidak peperangan akan menamatkan manusia * Arus masa depan telah tiba & tiada cara melawannya * Kisah cinta yang sebenarnya tiada akhirnya * Bukti terbaik cinta ialah kepercayaan * Kita lebih banyak berusaha untuk menegakkan benang basah daripada berusaha memperbaiki kelemahan diri * Jika kita melakukan sesuatu dengan keikhlasan. Balasannya adalah pahit. .

Mutiara Kata 6 * Kekuatan tidak datang dari kemampuan fisik. kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan. * Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang. kegagalan adalah usaha untuk mencapai kemenangan. bukannya kecacatan atau kekurangan. tidak disukai insan. pengorbanan memerlukan perjuangan. * Tidak ada usaha yang gagal. basah dan lembab. kerana hanya dia yang memiliki kunci penggerak dirinya. ketabahan memerlukan keyakinan. * Hidup memerlukan pengorbanan. * Kesusahan dan kesulitan adalah laksana musim dingin. tetapi ia datang dari semangat yang tidak pernah mengalah * Orang yang mempunyai kekuatan peribadi ialah orang yang kuat kemahuannya dan sanggup melaksanakan sesuatu dgn tabah dan tekun mengikut prinsip yang dipegangnya. Pekerjaan membawa kepada kejayaan. keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan membawa kepada impian. * Pengiktirafan dan ganjaran datang kepada mereka yang menunjukkan kualiti yang baik dalam usahanya. apa yang dapat difikirkan menentukan apa yang akan dicapai. * Orang yang benar-benar ingin berjaya akan mula memotivasikan diri sendiri terlebih dhulu. KATA-KATA MUTIARA HATI . * Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. perjuangan memerlukan ketabahan. * Cita-cita tanpa usaha ibaratkan mimpi yang indah dan membawa kegagalan dan kekesalan di dlm diri kelak. * Penghalang kepada kejayaan adalah fikiran sendiri.* Fikiran membawa kepada pekerjaan. tetapi sesudah musim sejuk itulah tumbuh bunga-bunga yang harum dan buahbuahan yang subur.

Download this Document for FreePrintMobileCollectionsReport Document Info and Rating Religion-Islam Uncategorizable-Uncategorizable http kata kejalan allah m tuah mutisara tetntang pemimpin (more tags) Follow madjuh Share & Embed Related Documents PreviousNext 1. p. p. p. . p. 2.

p.p. . p. 4. p. 3. p. p. p.

6. . p. p. p.p. 5. p. p. p.

p. p. . p. 8. p.7. p. p. 9.

p. p. p. 11. .p. p. 10. p. p.

p. p. p. p.p. 13. p. 12. p. .

p. p. p. 14. 15. .p. p. p.

p. p. 17. 16. . p.p. p. p. p.

p. 3 p. p. p. . More from this user PreviousNext 1. 100 p.18. 19. p.

335 p. 2. 64 p. 568 p. 16 p. 528 p. 3. . 64 p.1531 p.

14 p. 200 p. 6.4. . 64 p. 12 p. 40 p. 5. 64 p. 184 p.

64 p.64 p. 7. 4 p. 7 p. 6 p. . 8. 5 p.

16 p. 18 p. 9. 16 p. Recent Readcasters Add a Comment .

.. 01 / 10 / 2011 Ashezal Farhanleft a comment m0h0n dikirimi email yang ini ya~~ trima kasih~ 01 / 08 / 2011 Maizura Shahiraleft a comment best2.. 02 / 02 / 2011 Ady Phadlawleft a comment ok! lah kalaubegitu....tq 01 / 10 / 2011 Ratu Flasherleft a comment plese bnget klau kata2 mutiara sllu kirim ke email aku.Haniaah Mohdleft a comment klik 'like' button.makasih bangetz... 01 / 25 / 2011 Azrinn Azraiyleft a comment bgos2..... 01 / 20 / 2011 Sugin Utongleft a comment sgt mdorong.

...01 / 07 / 2011 Ragil Angga Prastiyaleft a comment tolong saya dikirimi email kata mutiara ini ya..... 11 / 08 / 2010 Toknek Chottleft a comment izinkanlah saya mendapatkan kata-kata yang amat bermakna ini..plssssssssss... 11 / 03 / 2010 ....andai kata boleh saya simpan sebagai koleksi emailkan la kepada saya 11 / 05 / 2010 Fauzi Albukhorileft a comment ko kata2 nya gx bisa di kopy sih. 11 / 08 / 2010 Jannah Ghathisareyouleft a comment sangat bermakna...bagus lo 12 / 06 / 2010 Rendi Cerialeft a comment subhanalloh......andai kata boleh saya simpan sebagai koleksi emailkan la kepada saya 11 / 05 / 2010 Jannah Ghathisareyouleft a comment sangat bermakna.trimakasih....

.Maya Sintialeft a comment kata-katanya bagus bgt 10 / 29 / 2010 Nur Raihahleft a comment cinta pd allah kekal slmya.. 10 / 27 / 2010 Upload a Document þÿ ..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful