Universitatea Tehnica din Moldova Catedra Calculatoare

Referat
Tema : Instalarea si configurarea Windows Server 2008 Core

A efectuat masterantul grupei C-101M Ion Ursu A verificat lect. sup. Viorel Carbune

Chisinau 2011

Aici trebuie sa fim atenti si la tipul arhitecturii calculatorului. Pentru aceasta lucrare de laborator vom instala Windows Server 2008 Core. trecem la uurmatorul pas.1 Selectarea limbii sistemului de operare Dupa care apasam butonul Next. La scurt timp vom fi intrebati in ce limba dorim sa avem sistemul de operare instalat. precum si . precum si alte detalii. fie ca e pe 32 sau pe 64 biti. unde vom avea optiunea de a allege intre a face actualizarea sistemului sau de a instala o copie noua. Fig. introducem discul ce contine sistemul de operare in CD-ROM si restartam sistemul.Instalarea Windows Server 2008 Pentru a intala sistemul de operare windows server 2008. Dupa alegerea tipului sistemului de operare dorit ce corespunde arhitecturii calculatorului. 1 Alegerea sistemului de operare. Fig. O actualizare poate fi folosita atunci cind nu dorim sa pierdem fisierele personale. precum in figura de mai jos. la urmatorul ecran selectam Install. Din lista ce ne va aparea selectam sa intalam sistemul de operare in intregime.

O parola de acest fel. fara a specifica o parola. precum si cifre. 3 Prima logare in sistem La urmatoarea intrare in sistem. Fig. In cazul de fata vom alege varianta a doua (Customize). Imediat dupa introducerea acestor date. Operatii in Windows Server 2008 Core . ea era vida. intrucit initial. ca exemplu poate fi « T0pSecreT ». ce va duce la instalarea unei noi copii de Windows Server Core. vom fi nevoiti sa schimbam parola.alte programme instalate. ne putem loga in sistem cu utilizatorul Administrator. Parola trebuie sa fie una complexa. Fig. 2 Alegerea modului de instalare Dupa instalarea completa a sistemului de operare. vom introduce deja noua parola. sa contina litere mari si mici.

parametrul /w este folosit pentru a preveni ca linia de comanda sa devina activa doar dupa ce este sfirsita instalarea serviciului. Ei pot fi adaugati.In lipsa parametrului nu vom sti exact cind a luat sfirsit instalarea serviciului. Web Server si multe altele. Pentru adugare. DNS. cu mici modificari pentru fiecare comanda. FTP.In Windows Server Core avem doar linia de comanda. 5 Lista serviciilor instalate si neinstalate Pentru instalarea unui server DNS trebuie sa scrim in linia de comanda start /w ocsetup DNS-Server-Core-Role. care ne permit sa facem mai muulte operatiuni. stergere si editare folosim comanda net send. Pentru a vedea o lista complete folosim comanda oclist. 4 Adaugarea. Fig. cu setul ei de instructiuni. . Adaugare servere In Windows Server 2008 pot fi adugate servicii tip server DHCP. editarea si stergerea utilizatorilor. Fig. Una din ele este managementul utuilizatorilor. editati precum si inlaturati cu ajutorul unor comenzi destul de simple.

IIS-ISAPIFilter.IIS-DirectoryBrowsing.IIS-HttpRedirect.IIS-CustomLogging.IIS-DefaultDocument.IIS- . Pentru a-l porni auutomat trebuie sa facem niste configurari.IIS-HealthAndDiagnostics. serverul DHCP nu va fi pornit la startup si va fi nevoie sa fie pornit manual.IIS-WebServer.IIS-ISAPIExtensions.IIS-HttpErrors. Fig.IIS-HttpTracing.WAS-WindowsActivationService. Configurarea pentru pornirea automata a serverului DHCP Pentru a porni imediat serverul DHCP scrim in linia de comanda net start dhcpserver Pentru dezinstalarea serviciului scrim in linia de comanda start /w ocsetup DHCPServerCore /uninstall Instalarea unui Server Web Implicit un server web este instalat cu urmatoarea comanda start /w pkgmgr /iu:IIS-WebServerRole. 6 Instalarea serverului DNS si DHCP.IIS-ASP.IIS-CGI.IISServerSideIncludes.IIS-Security.IIS-HttpLogging.IISApplicationDevelopment. pentru ca calculatoarele din retea sa-l poata gasi de fiecare data. Implicit.IIS-LoggingLibraries.WAS-ProcessModel Pentru a instala toate componentele existente pe serverul web folosim comanda start /w pkgmgr /iu:IIS-WebServerRole.IIS-ODBCLogging.IISRequestMonitor.IISStaticContent.IIS-CommonHttpFeatures.Pentru instalarea unui server DHCP folosim comanda start /w ocsetup DHCPServerCore Nu trebuie sa uitam ca sistemul trebuie sa aiba macar un IP static.

Scopul tehnologiei "Active Directory" este de a pune la dispozi ie informa ii despre aceste obiecte. "Aplica ie" sau "Resurs Partajat ".IIS-FTPPublishingService.IIS-DigestAuthentication.BasicAuthentication. "Imprimant ". Atributele obiectului (structura de baz a obiectului în sine) sunt definite de o "schem ". sa modific si sa sterg utilizatorii ce pot folosi sistemul de operare.IISWMICompatibility. toate acestea folosind doar linia de comanda.IISHttpCompressionStatic.IIS-LegacyScripts. un obiect poate s con in i alte obiecte."Utilizator".IIS-WebServerManagementTools.WAS-WindowsActivationService. care la rîndul ei define te i tipul obiectelor care pot fi stocate ca subobiecte în obiectul dat. precum si sa adaug. Concluzie : In urma efectuarii acestei lucrari de laborator am studiat modalitatea de instalare a Windows Server 2008 Core..IIS-RequestFiltering.IIS-IPSecurity. grupe de utilizatori). Mai mult decât atât.IIS-Metabase.IISClientCertificateMappingAuthentication.IIS-FTPServer.IIS-Performance. organizarea obiectelor. Web si FTP server. resurse umane (ex: utilizatori.IIS-WindowsAuthentication.WAS-ProcessModel Aceasta comanda instaleaza adugator si un server ftp. unde obiectele se împart în trei categorii: resurse (ex: imprimant ). controlul accesului. DHCP Server.IIS-HttpCompressionDynamic.WAS-ProcessModel Active Directory este o ierarhie de câteva obiecte.IISURLAuthorization.IIS-IISCertificateMappingAuthentication. "Calculator".IISManagementScriptingTools.WASWindowsActivationService. setarea securit ii. Am reusit sa configurez sistemul de operare pentru mai multe servicii de tip DNS. Fiecare obiect indiferent de categorie reprezint o entitate i atributele ei. servicii (ex: po ta electronic ).IIS-IIS6ManagementCompatibility. Pentru dezinstalarea web serverului folosim start /w pkgmgr /uu:IIS-WebServerRole. . unde 'entitate' poate fi .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful