LAPORAN KEJOHANAN SUKAN SEKOLAH KEBANGSAAN (FELDA) LURAH BILUT

. ibu bapa dan masyarakat. Melahirkan murid yang cergas dan cerdas dan mengeratkan hubungan antara pihak sekolah dengan masyarakat setempat. kakitangan sekolah. Kejohanan ini juga memudahkan pihak sekolah untuk mencari altet yang akan bertanding mewakili sekolah untuk kejohanankejohanan sukan yang diadakan. Rasionalnya juga adalah untuk meningkatkan presatsi sukan sekolah. guru. c) Melahirkan insan yang bersosialisasi secara sihat dengan masyarakat setempat.LAPORAN SUKAN TAHUNANAN SEKOLAH KEBANGSAAN (FELDA) LURAH BILUT 2011 PENGENALAN Kejohanan Sukan Tahunan Sekolah sangat penting untuk member peluang kepada murid bagi menonjolkan bakat dan kebolehan mereka dalam sukan. MATLAMAT a) Mencungkil bakat dan menyemai semangat kesukanan dalam diri murid b) Melahirkan murid yang cemerlang di dalam akademik seiring dengan kecemerlangan di dalam sukan. acara sukan tahunan juga boleh menjalinkan silatulrahim di antara murid. RASIONAL Kejohanan Olahraga Tahunan ini diadakan untuk memberi pendedahan serta melatih murid untuk lebih cergas dan mantap di dalam sukan bukan hanya di dalam bidang akademik sahaja. Selain itu.

emosi. rohani dan SASARAN Murid Sekolah Kebangsaan (Felda) Lurah Bilut . Untuk melahirkan seorang insan yang seimbang dari segi jasmani. Memupuk dan menghayati nilai-nilai murni serta sikap positf yang berterusan melalui penglibatan yang aktif.OBJEKTIF a) b) c) d) e) Memberi peluang kepada murid menunjukkan bakat yang terpendam Meningkatkan lagi pencapaian kokurikulum sekolah Mengaplikasikan prinsip-prinsip latihan yang saintifik dan bersistematik. intelek.

80 meter Lelaki Perempuan 4. 200 meter Lelaki Perempuan 6. Lompat Tinggi Lelaki Perempuan Tahun 4 Tahun 5 Tahun 6 8. ACARA 50 meter KATEGORI Lelaki Perempuan 70 meter Lelaki Perempuan TAHUN Tahun 1 Tahun 2 Tahun 1 Tahun 2 Tahun 3 3. Lontar Peluru Lelaki Perempuan Tahun 4 Tahun 5 Tahun 6 . 100 meter Lelaki Perempuan Tahun 3 Tahun 4 Tahun 4 Tahun 5 Tahun 6 5. Lompat Jauh Lelaki Perempuan Tahun 5 Tahun 6 Tahun 4 Tahun 5 Tahun 6 7.ACARA YANG DIPERTANDINGKAN ACARA SEBELUM BIL 1. 2.

2. Lelaki Perempuan 5. Sukaneka Semua murid yang terlibat Tahun 1 Tahun 2 Tahun 3 9. 4 x 200 meter KATEGORI Lelaki Perempuan Lelaki Perempuan 3. ACARA 4 x 100 meter 4 x 100 meter 4 x 100 meter 4 x 100 meter Sukaneka Prasekolah dan Pendidikan Khas 6. Lelaki Perempuan 4. 4 x 200 meter Lelaki Perempuan Jemputan Tahun 6 Tahun 5 Jemputan Tahun 4 Tahun 5 TAHUN Tahun 6 ACARA TERBUKA 1) Acara kaum ibu 2) Acara kaum boa 3) Acara Pegawai Sukan 4) Acara ibu bapa murid Prasekolah . Semua murid Pra dan Pdk Lelaki Perempuan 7.ACARA SEMASA BIL 1. 4 x 200 meter Lelaki Perempuan 8.

45 pagi ATUR CARA MAJLIS Semua peserta mengambil tempat di padang dan bersedia untuk acara perbarisan lintas hormat. Markah terkini bagi rumha-rumah sukan telah 8. namun semangat kesukanan masih jelas kelihatan. Majlis perasmian telah dilaksanakan oleh Dato¶ Abdullah bin Abu Bakar mewakili pengerusi SYABAS.LAPORAN PERJALANAN KEJOHANAN SUKAN MASA 7. Semangat kesukanan jelas kelihatan dikalangan murid malahan ibu bapa juga turut bersemangat.30 pagi Acara disambung semula. Selesai perbarisan. 10. . Pihak sekolah juga menerima sumbangan sebanyak RM 2000. oleh Ketua Pengawas. Mereka juga menyediakan gimik untuk menambahkan lagi markah rumah sukan masing-masing. pasukan prasekolah dan murid pendidikan khas. Semua yang hadir menyanyi dengan penuh semangat. pasukan rumah kuning.00 pagi Acara ditangguhkan sementara bagi membolehkan semua peserta dan penoton rehat dan menikmati jamuan di kantin. merah dan biru. hijau. Perbarisan sangat meriah dengan pakaian-pakaian berhias yang disediakan oleh guru rumah sukan masing-masing. Ibu bapa dan para jemputan turut hadir memeriahkan Hari Sukan SKLB kali ke-35 8.30 pagi Acara dimulakan dengan acara-acara semasa. diumumkan. 10.00.00 pagi Perbarisan lintas hormat bermula diketuai oleh Ketua Pengawas Sekolah dan diikuti oleh pasukan pembawa bendera kejohanan. lagu Negaraku dan lagu Negeri Pahang dimainkan. Riuh rendah kedengaran sorakan untuk peserta yang mengambil bahagian mewakili rumah sukan masingmasing. Walaupun hari semakin panas. Para peserta kejohanan bersama-sama melaungkan ikrar kejohanan dengan penuh semangat diketuai Diteruskan lagi acara dengan menaikkan bendera kejohanan.

Sorakan daripada penyokong rumah-rumah sukan membuktikan kejayaan dan kemeriahan sukan kali ke 35 ini. Rumah Hijau menjuarai kejohanan sukan kali ini.12.10 petang Bersurai .00 tengah hari Majlis penutupan dan penyampaian hadiah dilangsungkan dengan meriah. Tahniah diucapkan. 2.

.

.

OLAHRAGAWAN DAN OLAHRAGAWATI SEKOLAH PROFIL DIRI PROFIL DIRI .

.

BELANJAWAN SUKAN SKLB KALI KE-35 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful