Haideti sa mergem mai departe si sa vorbim si cate ceva despre transformarile naturale ale energiei. in urma contactului cu suprafata oceanelor si a pamantului sau prin influentarea vietii plantelor. Dar pentru a putea sa intelegem mai bine acest fenomen sa ne referim si la acumularea energiei care are loc pe cale naturala. Dar timpul este scurt asa ca sa trecem mai departe la primul punct din aceasta prezentare si anume« . la traversarea de catre radiatii a atmosferei.consumul´ de energie..Dupa cum ati vazut pana acum colega mea v-a prezentat cate ceva despre .

Generatoarele eoliene Dar ce produc aceste generatoare? Energie electrica. Cu ajutorul cui? Cu ajutorul vantului. . Deci ce face un generator eolian? Generatorul eolian transforma energia vantului in energie electrica.

.Convertoarele termale de origine marina Care este primul lucru la care va ganditi cand auziti aceste cuvinte? Probabil la energia marilor si oceanelor. nu? Dar v-ati intrebat vreodata cum se realizeaza aceasta energie? Ca rezultat al absorbtiei energiei solare de catre oceane si datorita curentilor oceanici.

. arseniu sau alt semiconductor si transforma direct energia solara in energie electrica prin generare de electroni liberi in cristalele respective (energia luminoasa incidenta . .smulge´ electroni din invelisurile electronice ale atomilor).Celulele si captatoarele solare Probabil ca va intrebati: ce mai reprezinta si acestea? Ei bine celulele solare sunt alcatuite din cristale de siliciu. Colectarea directa a energiei solare implica folosirea unor dispozitive numite colectoare sau captatoare solare care sunt folosite in procesele termice si intercepteaza radiatiile solare. galiu.

Pentru ce o putem folosi? Pentru a obtine energia electrica sau pentru incalzirea locuintelor. Deci daca ar fi sa le dam o definitie care ar fi? Centralele geotermice transforma energia interioara a Pamantului in energie electrica sau pentru incalzirea locuintelor. .Centralele geotermice Stie cineva ce energie folosesc aceste centrale? Energia interioara a Pamantului.

Care este principiul lor de functionare?Stie cineva? Arderea combustibililor.Centralele termoelectrice Unde se produce energia acestor centrale? In termocentrale. In concluzie centralele termoelectrice produs energia in termocentrale prin arderea combustibililor. .

Ba dimpotriva atunci cand avem ocazia. Trebuie sa invatam sa fim mai responsabili si sa creem generatoare electrice nepoluante pe viitor pentru a nu mai polua mediul inconjurator. Mai mult unele dintre generatoarele de energie de astazi produc multa poluare care dauneaza intregii planete.Concluzii Desi rezervele mondiale de energie sunt enorme. cum sustin cercetatorii nu trebuie sa abuzam de resursele planetei noastre. chiar suficiente pentru a satisface nevoile oamenilor pentru cateva zeci de mii de ani. sa invatam sa mai economisim din energie atunci cand avem ocazia. Sa ne gandim la sutele de specii pe cale de disparitie din cauza neglijentei noastre! Sa invatam sa fim mai cumpatati! Multumim pentru timpul acordat! .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful