GENERAL INVEST 2010

STINGATOARE CUTII HIDRANT

HIDRANTI SPRINKLERE INSTALATII DE STINGERE FURTUNE POMPIERI COSTUMATIE POMPIERI AUTOSPECIALE POMPIERI PULBERI SI SPUMANTI ACCESORII PSI

MOTOPOMPE SI GRUPURI DE POMPARE TIP PSI ECHIPAMENTE DE SALVARE

SEMNALIZARE RUTIERA, SIGURANTA TRAFIC, SEMNE DE CIRCULATIE LUCRARI DE VERIFICARE, REPARARE, INCARCARE STINGATOARE

General Invest - Protectie , Salvare , anti-Incendiu, trei directii implementate in sistemul de calitate al firmei noastre.

ISO 9001

• ••

~g~

Societatea noastra produce, importa si distribuie pe piata din Romania si Uniunea Europeana toata gama de produse si materiale destinate pentru situatiile de urgenta: incendii, inundatii, secete, cutremure, cazuri de forta majora.

Societatea noastra of era clientilor sai din tara si strainatate toata gama de prod use PSI: stingatoare cu pulbere, stingatoare cu spuma aeromecanica, stingatoare cu C02, hidranti supraterani si subterani tip DN65, DN80, DNI00, DN150, cutii hidrant interior echipate complet cu furt un, robinet, teava refulare si racorduri, sprinklere cu montaj cu deflectorul in jos, cu deflectorul in sus, montaj pe orizontala, sprinklere cu declansare la 57, 68, 79, 93, 141, 182°C, drencere perdea, instalatii automate de control pentru sprinklere, drencere, duze de stropire, instalatii automate de stingere cu pulbere, Co2, spuma aeromecanica, instalatii de preparae a spumei aeromecanice, statii de pompare antiincendiu, pulbere stingatoare tip BC, ABC, BCE, speciale tip D, aparate de respirat autonome cu aer comprimat, scari de salvare, targa speciala de salvare, coarda de salvare, aparate speciale de salvare, furtun refulare pompieri, racorduri pompieri, teava refulare cu robinet, cu perdea de apa, hidranti portativi, acs -uri tip apa apa, apa aer, deluge valve, costum pompieri, costum aluminizat, costum pompieri fibra carbonica, spumant 3%,6%, AFFF, motopompe PSI, detectoare de curgere, vane electromagnetice, vane cu actionare electrica, coturi hidrant, paturi ignifugate, autospeciale cu apa si spuma, autospeciale cu apa, autospeciale cu pulbere, autoscari de salvare, barci de salvare, ATV -uri pompieri pentru salvare si stingerea incendiilor, barci pentru stingerea incen diilor complet echipate Yammaha .

Produsele noastre sunt certificate si omologate IS 09001 avand 0 perioada de garantie de min. 5ani. Raportul calitate - pret este unul deosebit daca tinem cont de durata de viata, garantia si postgarantia oferita.

Produsele noastre sunt destinate pentru 0 folosinta indelungata si sigura avand capacitatea d e a proteja si salva vietile si bunurile oamenilor.

Noi va protejam impotriva focului!

Stimati clienti dorim sa va asiguram ca firma noastra va actiona in viitor pentru mentinerea si dezvoltarea conceptului de calitate si performanta prin marirea perioadei de garantie si operabilitate a produselor oferite.

"Siguranta voastra, profesia noastra" acest motto al inceputurilor noastre a devenit pentru firma si clientii nostri un model de comunicare, un pas inainte, un concept de patrundere si acceptare a profesionalismului colectivului nostru pe piata din Romania si Uniunea Europeana.

In speranta ca exigentele dumneavoastra referitor la calitate, aspect si folosinta vor fi satisfacute, si exista posibilitatea unei colaborari directe, reciproc avantajoas e, va asteptam cu noi sugestii si comenzi.

Beneficiarii ne recomanda!

Stingatorul tip PI este incarcat cu lkg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 6 sec. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 5A121B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip P2 este incarcat cu 2kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 6 sec. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 8A/34B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip P3 este incarcat cu 3kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 9 sec. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 13A/55B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN3.

Stingatorul tip P4 este incarcat cu 4kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 9 sec. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 13A170B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN3.

Stingatorul tip PS este incarcat cu 5kg de pulb ere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 9 sec. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 13A189BC. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip P6 este incarcat cu 6kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 12 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 21A1113B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingator tip P9 este incarcat cu 9kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetu 1 de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 15 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 27A1144B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip PIO este incarcat cu lOkg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 15 sec. Stingatorul este prevazut cu furtu n de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. AlB. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip Pl2 este incarcat cu 12kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de ce rintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca 15 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. 43A1183 BC. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul carosabil tip PSO este incarcat cu 50kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are 0 lungime de 6m iar timpul de descarcare este de cca 50 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. AlB C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 1866.

Stingatorul carosabil tip PIOO este incarcat cu 100kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are o lungime de 6m iar timpul de descarcare este de cca 50 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru e ste de max. 16bar iar focarul este de min. AlBC. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 1866.

Stingatorul tip SM6 cu spuma aeromecanica solutie AFFF 6%, cu capacitate de 6 litri. Lungimea jetului de refulare este de 4m iar timpul de descarcare este de 12 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a lichidului si formarea spumei aeromecanice. Temperatura de lucru 0 -60C special se poate comanda cu solutie ce rezista pana la -15C. Focar min. de 8A11l3B. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip SM9 cu spuma aeromecanica tip solutie AFFF 6%, cu capacitate de 9 litri. Lungimea jetului de refulare este de 4m iar timpul de descarcare este de 15 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de r efulare si palnie de dispersie a lichidului si formarea spumei aeromecanice. Temperatura de lucru 0 -60C. Special se poate comanda cu solutie ce rezista pana la -15C. Focar min. de 13A1183B. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip SMSO cu spuma aeromecanica tip solutie AFFF 6%, cu capacitate de 50 litri. Lungimea jetului de refulare este de 4m iar timpul de descarcare este de 40 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a lichidului si formare a spumei aeromecanice.Temperatura de lucru 0 -60C. Special se poate comanda cu solutie ce rezista pana la -15C. Focar min. de AlB. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 1866.

Stingatorul tip SMIOO cu spuma aeromecanica tip solutie AFFF 6%, cu capacitate de 100 litri. Lungimea jetului de refulare este de 4m iar timpul de descarcare este de 50 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a lichidului si formarea spumei aeromecanice.Temperatura de lucru 0 -60C. Special se poate comanda cu solutie ce rezista pana la -15C. Focar min. de AlB. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 1866.

Stingator tip G2 cu zapada carbonica cu greutate totala de 9kg, prevazut cu co sau goama rabatabila de evacuare si 0 greutate a incarcaturii de C02 de 2 kg. Jetul are 0 lungime de 3m iar timpul de descarcare este de cca. 8 sec. Presiunea de lucm este de 60 b ar la 20C. Stingatoml este fabricat in conformitate cu SR EN3.

Stingator tip G3 cu zapada carbonica cu greutate total a de 9kg, prevazut cu con sau goama rabatabila de evacuare si 0 greutate a incarcaturii de C02 de 3 kg. Jetul are 0 lungime de 3m iar ti mpul de descarcare este de cca. 8 sec. Presiunea de lucm este de 60 bar la 20C. Stingatoml este fabricat in conformitate cu SR EN3.

Stingator tip GS cu zapada carbonica cu greutate totala de 20kg, prevazut cu con sau goama rabatabila de evacuare si 0 g reutate a incarcaturii de C02 de 5 kg. Jetul are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca. 13 sec. Presiunea de lucm este de 60 bar la 20C. Stingatoml este fabricat in conformitate cu SR EN3.

Stingator tip G6 cu zapada carbonica cu greutate totala de 20kg, prevazut cu con sau goama rabatabila de evacuare si 0 greutate a incarcaturii de C02 de 6 kg. Jetul are 0 lungime de 4m iar timpul de descarcare este de cca. 13 sec. Presiunea de lucm este de 60 bar la 20C. Stingatoml este fabricat in co nformitate cu SR EN3.

Stingatoarele cu pulbere au utilizari diverse, in functie de masa de pulbere si puterea de stingere a focamlui. Astfel, stingatoarele cu incarcatura de 1 si 2 kg pot fi folosite cu succes la stingerea incendiilor la autoturisme, ce le de 3 si 4 kg la stingerea incendiilor la autoutilitarele de marfa si pasageri, cele de 5 si 6 kg la stingerea incendiilor la auto camio ane , timri, autobasculante si alte masini de capacitati mari, vagoane CFR, magazine si depozite cele de 9, 10 si 12 kg la stingerea incendiilor in spatii comerciale, depozite de marfa iar cele mari de 50 si 100 kg la stingerea incendiilor in spatii deschise. Stingatoarele cu pulbere permit stingerea incendiilor care implica prezenta curentului electric pana la 1000 V, pes te aceasta putere se folosesc pulberi speciale ce pot fi introduse in stingatoare la cererea expresa a clientului.

Stingatoarele cu spuma aeromecanica au intrebuintari asemanatoare stingatoarelor cu pulbere, insa, datorita prezentei apae in compozitia spumei, nu se pot folosi la incendiile ce implica prezenta curentului electric. In schimb se folosesc cu succes la stingerea incendiilor provocate de arderea hidrocarburilor, statii PECO, depozite de carburanti, uleiuri, pacura, titei.

Stingatoarele cu C02 sunt recomandate pentru incendiile la instalatiile electrice. De asemenea ele pot fi folosite pentru combaterea incendiilor din celelalte categorii. Zapada carbonica nu produce pagube la instalatiile electrice si electronice.

INCENDIU: un proces complex cu evolutie nedeterminata incluzand fenomede diverse fizice si chimice.

Clase de incendii:

• Clasa "A" - solide: lemn, carbune, hartie, textile, cauciuc, plastic

• Clasa "B" - lichide sau solide care se top esc greu: benzina, alcool, lacuri, vopsele, uleiri, ceara

• Clasa "C" - gaze: hidrogen, metan, acetilena, but an, gaz de sonda

• Clasa "D" - metale: so diu, potasiu, magneziu, zinc, titan, aluminiu

•• •••

Firma noastra executa oriee model si dimensiune de eutie hidrant la eererea clientului.

Toate cutiile respecta standardul SR - EN 671. Clientul poate sa aleaga culoarea dorita, dimensi unile, decupajele pentru robinetul hidrant si aspectul geamului. Dimensiuni pentru cutia standard: 650 x 550 x 250. Greutate fara componenta: 14,5 kg. Vopsire in camp electrostatic, culoare rosie tip EPOXI cu protectie la rugina. Suport (tambur) rola pentru (20 m) furtun cu racorduri legate si mansoane de protectie. Ineuietoare eu eheie si buton pentru deschidere. Geam eu grosimea de 4 mm cu inscriptionare conform normative lor in vigoare. Cheder eu inima pentru evitarea presiunilor interne. Furtun tip C (20 m) cu racorduri legate si mansoane de protectie. Teava refulare tip C (cu robinet, cu perdea de apa, jet compact, jet pulverizat). Robinet hid rant tip C cu racord fix. Raeordurile sunt executate din aluminiu superior rezistent la presiuni foarte mari AKII .

Cutie hidrant interior eu geam, cheder, incuietoare, suport rola furtun, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, decupaje aparente pentru robinetul hidrant, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CHS GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hidrant interior eu geam, cheder, incuietoare, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, decupaje aparente pentru robinetul hidrant, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CHSP GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA)

GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hid rant interior eu geam, cheder, incuietoare, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CHS II GENERAL 006 ( COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asi gurari, sedii de firme.

Cutie hid rant interior eu loeas pt. stingator cu geam special inscriptionat, cheder, incuietoare, suport rola furtun proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, decupaje aparente pentru robinetul hidrant, ambalata la cuti e de carton sau folie. MODEL CCLS GENERAL 006 ( COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hirant interior ineastrata cu geam, cheder, incuietoare, pro iectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, suport rola furtun, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CHI PROT 006 ( COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, se dii de firme.

Cutie hirant interior cu geam sablat aparent, incuietoare, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, suport rola furtun, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CHI PROT II 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hidrant interior cu geam si rama aluminiu, inscriptionare, suport rola, incuieto are , culoare rosie, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CLASSIC GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 2 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru depozite si spatii de productie.

Cutie hid rant interior cu geam si rama aluminiu., inscriptionare, culoare rosie, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CLASSIC PROT GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 2 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru depozite si spatii de productie.

Cutie hidrant interior cu geam, inscriptionare, culoare rosie, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL CLASSIC II GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 2 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru depozite si spatii de productie.

Cutie hid rant interior fara geam, incuietoare, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, suport rola furtun, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL BIG BOX GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hid rant interior fara geam, incuietoare, proiectare deosebita, vopsire in camp electrosta tic, suport rola furtun, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL BIG BOX RIGID FIRE GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hidrant interior eu geam, cheder, incuietoare, suport rola furtun semirigid, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, decupaje aparente pentru robinetul hidrant, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL BIG BOX II RIGID FIRE GENERAL 006 ( COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hidrant interior eu loeas pt. stingator cu geam, cheder, incuietoare, suport rola furtun semirigid, proiectare deosebita, vopsire in camp electrostatic, decupaje aparente pentru robinetul hidrant, ambalata la cutie de carton sau folie. MODEL BIG BOX II RIGID FIRE GENERAL 006 (COMPLET ECHIPATA) GARANTIE 5 ANI DE LA MONTAJ. Recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, cash&carry, firme de asigurari, sedii de firme.

Cutie hidrant cu geam tip hidrant de perete eu apa si spuma model CHAS GENERAL - H2 cu urmatoarea componenta:

• Cutie metalica dim. 784x800x300 mm vopsire in camp electrostatic, culoare rosu RAL 3000, cu incuietoare si

inscriptionare conf. Normelor in vigoare.

• Teava generatoare de spuma tip C

• Teava refulare apa tip C

• Robinet hidrant cu racord fix tip C

• Proportionator spumant cu racorduri tip C

• Rola furtun tip C 20m cu racorduri legate si mansoane de protectie

• Rezervor cu lichid spumant AFFF(6%) 50 L (CRODA KER ANGLIA)

Cutie hidrant cu geam tip hidrant de perete eu apa si spuma model CHAS GENERAL - SW60 cu urmatoarea componenta:

• Cutie metalica dim. 1000XI030X380 mm vopsire in camp electrostatic, culoare rosu RAL 3000, cu incuietoare si

inscriptionare conf. Normelor in vigoare.

• Robinet hidrant cu ventil 2" echip at cu racord fix tip C

• Rola furtun tip C 30m cu racorduri legate si mansoane de protectie

• Amestecator de linie tip C cu injectie tip D

• Teava refulare apa tip C

• Rezervor cu lichid spumant AFFF(6%) 60 L (CRODA KER ANGLIA)

Componenta interioara eutii hidrant:

• robinet hidrant GOLD FIRE BRONZE cu racord fix tip C (052mm)

• robinet hidrant GOLD FIRE BRONZE cu racord pentru furtun semirigid

• reductie racord robinet hidrant tip C - D

• support rola furtun cu brat detasabil

• furtun refulare PYTON HOSE FIRE tip C (20 m) cu racorduri legate si mansoane de protectie

• furtun refulare PYTON HOSE FIRE tip D (20m) cu racorduri legate si mansoane de protectie

• furtun refulare SEMIRIGID PYTON HOSE FIRE TIP DN 25 sau DN 38 la 25 sau 30 m cu racorduri legate

• tambur special pentru furtun SEMIRIGID la 25 sau 30 m

• teava refulare PVC tip C cu racord fix (culoare negru sau rosu)

• stingator presurizat permanent cu pulbere tip P6 sau SM6

• cheie racord ABC

Utilizare

Hidrantii se monteaza prin intermediul cotului cu picior, pe retelele de distributie a apei cu presiunea nomin ala de 10 bari. Racordarea hidrantilor se face dupa cum urmeaza:

• la hidrantul de suprafata se racordeaza furtunele de refulare sau motopompele unitatilor de pompieri, pentru alimentarea cu apa la stingerea incendiilor sau pentru alte necesitati;

• la hidrantul subteran se racordeaza hidrantul portativ sau hidrantul portativ cu robinet pentru alimentarea cu apa la stingerea incendiilor sau pentru alte necesitati.

Caracteristici constructive

• Hidrantul de suprafata se executa in patru variante dimensionale: - DN 65 la care sunt 2 iesiri tip C culoare ROSU SAU ALBASTRU.

- DN 80 la care sunt 2 iesiri tip B culoare ROSU SAU ALBASTRU.

- DN 100 - tip A - cu 2 iesiri tip B culoare ROSU SAU ALBASTRU.

- tip B - cu 2 iesiri tip B si 1 iesire tip A culoare ROSU SAU ALBASTRU.

- DN 150 la care sunt cu 2 iesiri tip B si 1 iesire tip A culoare ROSU.

• Hidrantul subteran se executa in doua variante dimensionale:

- DN 80 cu racord cu ghiare DN 65/80 culoare ROSU SAU ALBASTRU.

- DN 100 cu racord cu ghiare DN 100 culoare ROSU SAU ALBASTRU.

Avantaje

Principalele avantaje ale hidrantilor sunt:

• cuplare rapida a furtunelor de refulare sau a motopompelor unitatilor de pompieri;

• partea supraterana a hidrantului de suprafata este retezabila si, in cazul unei loviri accidentale hidrantul ramane etans;

• remediere rapida prin inlocuirea bolturilor filetate semisectionate;

• cuplare rapida a hidrantului portativ (la hidrantul subteran);

• in caz de deteriorare, gamitura de etansare a supapei de go lire se poate re media de doua ori, prin rotirea tijei de actionare a pistonului cu 1200 in jurul axei;

• greutate mult mai mica in raport cu hidrantii executati conform STAS 3479 -80 (in cazul hidrantilor de suprafata) si respectiv STAS 695-80 (in cazul celor subterani).

• Hidrantul portativ

Hidrant portativ cu cot mobil tip lC - aluminu Hidrant portativ cu cot mobil tip IB - aluminu

Hidrant portativ cu cot mobil tip 2B - aluminiu cu robineti Hidrant portativ cu cot mobil tip lA - aluminu

Hidrant portativ cu cot mobil tip 2A - aluminu cu racord infundat

ON50

[)Nl00

Hidrant subteran Descriere constructiva

Hidrantul subteran se compune din urmatoarele piese principale

Poz Denumirea piesei Material
1 Corpul hidrantului Fonta cu grafit nodular
2 Piesa de legatura pentru cheie FC 250
3 Racord cu ghiare FC250
4 Surub de prindere Otel inoxidabil
5 Tija de actionare asamblata Otel inoxidabil, alama
6 Capac de protectie FC250
7 Gamituri cauciuc Cauciuc NBR
8 Supapa de go lire Alama
9 Ventil Fonta cu grafit nodular cauciu cat
10 Scaunul ventilului Bronz
11 Cutia ventilului Fonta cu grafit nodular Nota:

- Flansa de legatura a cutiei ventilului este Pn 16 conform ISO 7005 -2 (la DN 80 sunt gauri ovalizate);

- Protectia impotriva coroziunii se face: prin zincare termica

Hidrant suprateran Descriere constructiva

Hidrantul de suprafata se compune din urmatoarele elemente principale

Poz Denumirea piesei Material
1 Cutia ventilului Fonta cu grafit nodular
2 Teava inferioara Fonta cu grafit nodular
3 Teava superioara Fonta cu grafit nodular
4 Flansa legatura Fonta cu grafit nodular
5 Ventilul Fonta cu grafit nodular cauciucat
6 Tija inferioara OLT35-zincat in baie de Zn
7 Tija superioara OLT35-zincat in baie de Zn
8 Supapa de golire Alama
9 Scaunul ventilului Bronz
10 Piulita tijei Alama
11 Surub de actionare (spinglu) Otel inoxidabil
12 Capac de manevra Aliaj de aluminiu
13 Piesa de racordare tip B Aliaj de aluminiu
14 Racord infundat Aliaj de aluminiu
15 Gamitura etansare CauciucNBR
16 Cap hidrant Fonta cu grafit nodular SPRINKLERE executate in conformitate cu standardele intemationale si agrementate: FM (SUA), LPC (UK), APSAD(FR), ULC (CA), UL (USA), VDS, Corpul Pompierilor Militari, Centml de Studii PSI Bucuresti (RO). Componente: corp splinker, deflector, bulb de sticla, ventil, stift filetat. Temperatura nominala de declansare = portocaliu 57°C, rosu 6SoC, galben 79°C, verde 93°C, albastm 141°C, mov IS2°C. Pozitia de functionare = suspendat. Element sensibil = bulb de sticla cu lichid (dilatare volumetrica mare la temperature ridicate). Tipul distributiei apei = pulverizare. Presiune maxima de lucm = 12 bar. Filet racordare = 1 ",3". Factor de distributie a apei = K SO±4. Presiunea hidrostatica = incercare de etanseitate 30 bar. Sensibilitate cu reactie normala = indice de timp de rea ctie cuprins intre SO (ms)1 si 350(ms)1. Sprinklerele fiind dispozitive sensibile la caldura, concepute pentm a reactiona la 0 temperatura prestabilita prin eliberarea automata a unui flux de apa pe care il repartizeaza uniform la nivelul solului, sunt de stinate echiparii instalatiilor fixe automate de stins incendii, avand rolul de a detecta un focar de incendiu, de a da 0 alarma si de a -1 stinge inca de la inceput sau, eel putin, sa-l acopere astfel incat stingerea sa se poata realiza cu ajutoml mijloac elor de protectie ale cladirii sau de catre pompieri. Domenii de utilizare: sedii de firme, hale de productie, depozite, supermarketuri.

POST DE ALARMA APA-APA sau statie automata de stins incendii cu sprinklere tip DN SO, 100, 150,200. MODEL AP.S.A.D. Componente:

Un clapet de alarma legat la un gong hidraulic, un ansamblu de vane si by -pass permitand verificarea sistemului, 0 vana de golire, 0 vana de verificare, un control de presiune a apei in amont si in aval, un presostat de alarma, 0 camera de intarziere este adesea adaugata daca presiunea rete lei de aliment are nu este constanta. Aceasta camera de intarziere impiedica declansarea intempestiva datorata variatiei de presiune la reteaua de alimentare.

Acesta este un sistem general. Pentm orice alt a instalatie trebuie sa va referiti la cerintele specifice date de catre AP.S.AD. pentm fiecare proiect.

SPRINKLERE

• sprinklere SSU tip FM filet Yz sau %, fiola F5mm cu de clans are la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, cu declansare normala, montaj cu capul in sus.

• sprinklere SSU tip FM filet Yz sau %, fiola F3mm cu declansare la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, cu declansare rapida, montaj cu capul in sus. sprinklere SSP tip FM filet Yz sau %, fiola F5mm cu declansare la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, cu declansa re normala, montaj cu capul in jos.

• sprinklere SSP tip FM filet Yz sau %, fiola F3mm cu declansare la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, cu declansare rapida, montaj cu capul in jos.

• sprinklere SSP tip FM filet Yz sau %, fiola F3mm cu declansare la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, cu declansare rapida, montaj cu capul in jos.

• sprinklere SSSTORAGE tip FM filet Yz sau %, fiola F3mm, F5mm cu declansare la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, rapida sau normala, raza marita de stropire, special rafturi si depozite.

• sprinklere SSROOM tip FM filet Yz sau %, fiola F3mm, F5mm cu declansare la 57°C, 6SoC, 79°C, 93°C, 141°C, rapida sau normala, raza marita de stropire, special hoteluri, case, vile, mall -uri.

ACS-URI

• ACS-URILE APA-AER DNIOO, DNlSO, DN200 sunt aparate de control si semnalizare pentm sprinklere folosite in hale fara incalzire unde temperatura scade sub o°e. Acest ea au rolul de stabilizare si functionre normala a acestui sistem de stingere. In general, un astfel de sistem este compus din: clapet de alarma tip apa-aer legat la un gong hidraulic, vana cu contacte electrice de semnalizare, accelerator apa -aer, compresor aer, un ansamblu de vane si by -pass permit and verificarea sistemului, vana de go lire , vana de veri fi care, manometre de control al presiunii in amonte si in aval de clapet, presostat de alarma, camera de intarziere ce este adesea adugata daca presiunea a pei in reteaua de aliment are nu este constanta astfel impiedicandu -se declansarea accidentala a gongului hidraulic si 0 alarma electrica legata la un detector de curgere cu semnale sonore si luminoase. Dupa montare si testare acs -ul se sigileaza cu mansonul din dotare.

• ACS-URILE APA-APA DNSO, DNIOO, DNlSO,DN200 PNIO/16 sunt aparate de control si semnalizare pentm sprinklere folosite in hale cu incalzire unde temperatura nu scade sub o°e. Acestea au rolul de stabilizare si functionre normala a acestui sistem de stingere. In general, un astfel de sistem este compus din: clapet de alarma legat la un gong hidraulic, vana cu contacte electrice de semnalizare, un ansamblu de vane si by -pass permit and verificarea sistemului, vana de golire, vana de verificare, manometre de control al presiunii in amonte si in aval de clapet, presostat de alarma, camera de intarziere ce este adesea adugata daca presiunea apei in reteaua de alimentare nu este constanta astfel impiedicandu -se declansarea accidentala a gongului hidraulic si 0 alarma electrica legata la un detector de curgere cu semnale sonore si luminoase. Dupa montare si testare acs -ul se sigileaza cu mansonul din dotare.

DRENCERE

• drencer SSP tip FM filet Yz sau % , montaj cu capul in jos.

• drencer SSU tip FM filet Yz sau % , montaj cu capul in sus.

• drencer perdea tip FM filet Yz sau % , montaj cu capul in jos sau in sus.

V ANELE ELECTROMAGNET ICE au rolul de a control a miscarea apei intr -un sistem de drencere, ele pot fi comandate de centrala sesizoarelor de fum sau flacara, butoane de alarmare sau actionare manuala cu impuls electric. Vanele pot fi comandate in doua tipuri, OPEN sau CLOSE si au diametre nominale cuprinse intre DN50-DNSO-DNlOO-DNI50-DN200 pana la diametre foarte mari DN600. Presiunea nominala poate fi cemta din fabrica la dorinta clientului, cele mai frecvente sunt PNlO/16.

DELUGE VALVE TIP APA-APA DNIOO, DN150, DN200 sunt aparate de control si semnalizare pentru drencere si duz e de atomizare apa, ce lucreaza cu sisteme deschise uscate fara apa pe coloanele de aliment are, apa stationeaza in corpul statiei la partea inferioara a clapetului pana in momentul cand primeste comanda de deschidere de la central a de detectie si alarmare sau comanda directa manuala. Sistemul este format din corp valva, clapet, vana solenoid, vana declansare manuala, vana cu contacte electrice, manometru aval, manometru amonte, gong de alarmare, detector de curgere, sirena electrica, presostat. Dupa montar e si testare deluge valve se sigileaza cu mansonul din dotare.

PREACT VALVE TIP APA-AER DNIOO, DN150, DN200 sunt aparate de control si semnalizare pentru sprinklere folosite in hale fara incalzire unde temperatura scade sub O''C. Acestea au rolul de stabilizare si functionre normala a acestui sistem de stingere. In general, un astfel de sistem este compus din: clapet de alarma tip apa-aer legat la un gong hidraulic, vana cu contacte electrice de semnalizare, accelerator apa-aer, compresor aer, un ansamblu de vane si by-pass permitand verificarea sistemului, vana de golire, vana de verificare, manometre de control al presiunii in amonte si in aval de clapet, pre so stat de alarma, camera de intarziere ce este adesea adugata daca presiunea apei in reteaua de alimentare nu este constanta astfel impiedicandu -se declansarea accidentala a gongului hidraulic si 0 alarma electrica legata la un detector de curgere cu semnale sonore si luminoase. Acest sistem este comandat de centrala de detectie si alarmare sau comanda directa manuala. Se foloseste cu succes acolo unde marfurile devin perisabile la contactul cu apa evitandu -se astfel inundarile accidentale.

MODEL STATIE SPRINKLERE ACS APA - APA ECHIPATA CU TRIM VERTICAL APA-APA, CAMERA DE INTARZIERE, PRESOSTAT SI GONG HIDRA ULIC

Sisteme de stingere ell gaz.

Sistemele de stingere cu pulberi, gaze si aerosoli - sunt utilizate in spatii unde apa ar avea un effect dist ructiv : arhive, camere de servere, muzee. Desi pretullor este superior celor cu apa, efectul obtinut este mult mai bun in conditiile in care nu sunt afectate obiectele protejate.

Sistemelede stingere uzuale sunt cu ECARO(pentafluoretan), FM 200(heptafluo retan), PROINERT ( gaze inerte), C02 ( dioxid de carbon). In functie de specificul obiectivului, de volumul spatiului protejat si de frecventa teoretica a descarcarilor sistemului se opteaza pentru un anumit sistem de stingere.

De exemplu, pentru 0 camera de server se poate opta pentru ECARO -25 sau FM 200. Este avantajos faptul ca butelia poate fi montata chiar in spatial protejat, o cup and un volum mic, fara conditii speciale. 0 caracteristica foarte importanta este ca declansarea instalatiei nu afecteaza sanatatea personalului care este surprins in acea incapere.

Pentru incaperi cu volume mai mari ( arhive, muzee, depozite), se recomanda folosirea sistemului PROINERT, care duce la un cost mai mic pe me de spatiu protejat si are cheltuieli reduse de reincarc are. Pentru dpozitarea buteliilor este necesar un spatiu in afara zonei de lucru. Si sistemele de stingere cu C02 necesita conditii speciale de montare a buteliilor in exterior.

De asemenea, anumite echipamente electronice pot fi afectate ca urmarea scader ii bruste a temperaturii in zona protejata imediat dupa declansarea sistemului.

Dar pentru instalatii cu declansare frecventa (ex:o masina pentru prelucrarea metalelor prin electroeroziune) este 0 solutie optima. Tehnologiile moderue permit unei cladiri sa devina "inteligenta" si sa poata reactiona prin sistemele proprii de control si comanda automata la un eveniment de tipul incendiu local.

Tendinta actuala este de a interconecta toate aceste sisteme intr -un ansamblu unitar de gestiune a resurselor unei cl adiri, astfel incat sa existe 0 actiune automata la diverse evenimente perturbatoare, cum ar fi incendiu, fara a necesita neaparat 0 prezenta umana. Tehnologiile informatice, integrate in sisteme specializate de preavertizare si stingere a incendiilor , vo r permite ca in vii tor cladirile in care ne desfasuram activitatea sa devina mult mai sigure.

Instalatiile de sting ere ell apa de inalta presiune tip FMH20 este un produs nou pe piata din Romania ce se caracterizeaza in primul rand prin viteza foarte mare de stingere a incendiului, folosind 0 cantitate mica de apa. Presiunea apei la duza de strop ire este de 100 bari. Instalatia de stingere cu apa atomizata este compusa in principal din tanc stocare apa, butelii cu azot de presurizare a apei ( presiunea azotului in butelii este de 200 bari) retea de tevi de distributie a apei si duze de descarcare speciale.

Instalatiile de stingere cu apa de inalta presiune tip FMH20 este un produs nou pe piata din Romania ce se caracterizeaza in primul rand prin viteza foarte mare de stingere a incendiului, folosind 0 cantitate mica de apa. Presiunea apei la duza de stropire este de 100 bari. Instalatia de stingere cu apa atomizata este compusa in principal din tanc stocare apa, butelii cu azot de presurizare a apei (presiu nea azotului in butelii este de 200 bari) retea de tevi de distributie a apei si duze de descarcare speciale.

FM 200 (KD-200) este un gaz ecologic recunoscut pe plan mondial, care realizeaza stingerea prin racirea focarului.

• h mp 0'" a ~('rl :'".:11'"

• hlT'Fi In",n dm ~

• limo;;l.... "tl!'

Utilizare:

- telecomunicatii;

- camere de comanda;

- oficii de calcul;

- arhive;

- biblioteci;

- muzee

- galerii de arta;

- spitale si policlinici;

- sisteme de comanda electronizate etc.

'11 I'll ~

Principiul de functionare

La detectarea incendiului de catre sesizorul de foc (1) sau prin actionarea manuala a butonului (2), unitatea centrala (3) declanseaza avertizarea optica (4) si sonora (5).

Dupa 0 anumita perioada de timp, ventilul buteliei (6) se deschide si inunda prin duzele (7) amplasate in tavan sau podea.

Gazul este incarcat in 8 tipodimensiuni de butelii cuprinse intre 4,5 - 272 kg, la 0 presiune de 25 bar.

De ce este mai eficient KD - 200 - declanseaza in mai putin de lOs;

- nu necesita evacuarea persoanelor din incapere pe perioada stingerii;

- se utilizeaza 0 cantitatea mica de gaz pentru stungere, rezultand un spatiu mic

o cup at de buteliile de FM 200;

- este foarte bun in stingerea incendiilor aparute la instalatii electrice si electronice.

Echipament de producere a spumei aeromecanice GIXI00 VENTURII

Echipamentul de producerea a spumei aeromecanice sub presiunea apei cu ajutorul mixerului de proportion are este compus dintr -un tank de otel cu membrana interioara, un tub venturii, 0 serie de robineti de umple re, golire, aductiune apa si spuma, filtre. Acest echipament complex de producere a spumei aeromecanice are rolul de a asigura necesarul de agent de stingere in caz de incendiu. El are rolul de a produce 0 spuma de buna calitate intr -un timp foarte scurt astfel incat incendiul sa poata fi stins cu repeziciune fara a provoca daune si pierderi de vi eti omenesti. Acest sistem este folosit pentru protejarea obiectivelor mari cum ar fi: depozite de carburanti, statii de transvazare combustibili, rafinarii, platforme petroliere, garaje si depozite , hangare, fabrici. Tankul de producere a spumei poate fi comandat in mai multe tipuri, in functie de capacitatea de incarcare, pozitia de montaj orizontala sau verticala, presiune, debit.,etc

Proiectarea intregii instalatii inclusiv cea de stingere se va face de catre personalul nostru calificat si certificat TUV CERT IS09001. Punerea in opera si testatea instalatiei se va face gratuit la sediul beneficiarului. Garantia, postgarantia si serviceul vor fi asigurate nonstop de catre echipa noastra mobila.

Desen tank cu mixer simplu venturii tip orizontal cu diafragma

l.valva se siguranta 2. vana acces apa 3.vana acces spumogen 4.vana iesire spumant 5. mixer spuma 6.perete tank 7. gura de vizitare 8. vana de descarcare a presiunii 9. membrana 10. filtru 11. pipeta sticla 12. vana de golire 13. van a de drenaj

Parametri tehnici de lucru

Presiune de lucru:

Proportie amestec:

0.6 -1.2 MPa

3-6%

Diferenta de presiune: :SO. 1 MP Capacitate tank: tip x 100L

Declansare supapa de siguranta: 1.44 MPa

Furtun pompieri tip PU lined fire hose este un furtun de 0 ealitate foarte buna tesut pe un interior de poliuretan eu 0 tehnologie de ultima generatie fabrieata in Germania. Furtunul are 0 elastieiate si 0 rezistenta foarte ridieata la presiune si freeare. 0 earaeteristiea de baza a aeestuia 0 reprezinta greutatea seazuta eu aproape 40% fata de un furtun normal eeea ee il face mult mai manevrabil in aetiunile de stingere a ineendiilor. Aeest furtun este folosit de toate unitatile de pompiri din Germania, Franta si SUA. Date tehniee:

Tip Diametru Greutate Presiune de lueru Presiune de spargere Lungime furtun
mm g/m) bar bar m
25 110
12 50 190
80 320 12 38 20
100 390
25 120
16 50 210 16 48 20
80 350
100 410
25 130
20 50 230 20 60 20
80 380
100 430
25 200
40 50 360 40 80 20
80 520
100 650 Furtun pompien cauciucat hned fire hose este un furtun aeopent eu matenal textil foarte rezistent, este furtunul eel mai des folosit in lupta eu focul. Jaeheta exterioara e ste eonfeetionata din fibre sintetiee iar eaueiueul natural are 0 buna elastieitate si rezistenta la uzura interioara Date tehnice:

Tip Diametru Greutate Presiune de lueru Presiune de spargere Lungime furtun
mm g/m) bar bar m
25 180
8 50 320
80 480 8 24 20
100 590
25 200
10 50 400 10 30 20
80 620
100 700
25 220
12 50 420 12 38 20
80 680
100 750
25 300
20 50 520 20 60 20
80 740
100 900 Furtun pompieri tip EPDM lined fire hose este un furtun de 0 calitate foarte buna tesut cu fibre sintetice pe un interior de EPDM cu o tehnologie de ultima generatie fabricata in SUA. Furtunul are 0 elasticiate si 0 rezistenta foarte ridicata la presiune si frecare. 0 caracteristica de baza a acestuia 0 reprezinta greutatea scazuta cu aproape 3 0% fata de un furtun normal ceea ce il face mult mai manevrabil in actiunile de stingere a incendiilor. Acest furtun este folosit de toate unitatile de pompiri din SUA, Belgia, Anglia.

Date tehnice:

Tip Diametru Greutate Presiune de lucru Presiune de spargere Lungime furtun
mm g/m) bar bar m
25 110
10 50 190
80 320 10 36 20
100 390
25 120
12 50 210 12 39 20
80 350
100 410
25 130
16 50 230 16 48 20
80 380
100 430
25 200
20 50 360 20 60 20
80 520
100 650 Furtun pompieri cauciucat semirigid este un furtun acoperit cu material textil foarte rezistent, elastic foarte bine folosit pentru inceputurile de incendiu sau in cendii cu focare mai mici. Jacheta exterioara este confectionata din fibre sintetice poliester monofilament iar cauciucul este un amestec de poliuretan cu 0 buna elasticitate si rezistenta la uzura interioara. Se foloseste mai mult pentru dotarea cutiilor hidrant impreuna cu tamburul special confectionat.Date tehnice:

Tip Diametru Presiune de lucru Presiune de spargere Lungime furtun
mm bar bar m
GIl 9 19 8-10-12 24-30 20 -25-30
0125 25 12-16-20-25 39-48-60 25-30-60
GI32 32 12-16-20 39-48 20-25-30-100 Costum pompier Nomex cu rezistenta mare la flacara si radiatia termica, nu conduce electricitatea, impermeabil la apa, uleiuri, acizi sau diverse saruri . Bariera termica antiradiatii Nomex Delta II. Bariera tip Goretex, bariera termica Aramida I, bariera confort Aramida II, bariera apa Aramida III. Benzi reflectorizante tip 3M. Costum din doua parti: jacheta si pantaloni cu bretele. Marimi: S,M,L,XL,XXL Costum de interventie in caz de incendiu acolo unde temperatura depaseste 200°C iar radiatia termica este mai mare de 600°C. Certificare UL Laloratory, CE, EN469. Costum special din fibre de carbon rezistenta la temperaturi foarte mari, special pentru salvari de bunuri si persoane. Rezistenta la aprindere max. 850°C. Rezistanta la radiatia emisa de flacara lOS0°C. Costumul este prevazut cu aparat autonom de respirat special din micro fibre de carbon ceea ce face ca acest costu:m sa izoleze si sa formeze un confort deosebit foarte avantajos pentru persoana ce intervine in caz de incendiu. Costumul este conceput, verificat si certificat de DU PONT USA. Aparatul de respirat autonom este prezavut cu butelie din microfibre de capacitate mare 6,8 lla 30 Mpa si 0 autonomie de pana la 60 min cu protectie antiex

,
EN Standards: EN469
Standard No EN469
Title of Standard Protective clothing for firefighters. Requirements and test methods for protective clothing for fire fighting
ISBN 058023472 X
Date of Publication 15/07/95
Approx Pages 18
Description Protective clothing, Clothing, Firefighting personnel, Firefighting, Fire safety, Heat protection, Design,
Performance, Thermal transmittance, Tensile strength, Strength of materials, Wettability, Dimensional
changes, Permeability, Thermal testing, Testin
Cross references BS EN340, BS EN366, BS EN367, BS EN368, BS EN532, BS EN20811, BS EN24920, BS EN25077,
BS EN31092, ISO 3175, ISO 4674, ISO 5081, ISO 6330
International Equiv EN469
(If Applicable)
Replacement Notes Replaces BS547
Committee Ref PH/3/2 Firma no astra importa si asambleaza autospeciale pompieri tip "FIRE-M55" si "FIRE-G55". Aceasta gama de auto speciale respecta toate standardele de calitate si erformanta necesare entru interventii la stin erea incendiilor in cele mai ele conditii.

Autospeciala Fire M30

Tip Isuzu Fire truck

Capacitate litri 35001 apa/ 20001 spumogen

Capacitate 5 persoane inclusiv soferul

Dimensiuni totale

Greutate total a kg 6800

mm

6730x1910x2780

Viteza cu incarcatura max.

Motorizare

Instalatia Pompa de

de incendiu incendiu

a masmu

kmlh

120

ISUZU 4KH1-TC 130CP EURO IV

Pompa centrifugala CB 10/30 jet de apa cca. 60m Debit: 30l/s

Presiune: max. lObar.

Tunul de stingere

Apa si spuma, jet compact, pulverizat, atomizare apa - telecomandat

Garantie si posgarantie

Livrare

furtune de pompieri, sorb, collector, distribuitor, ejector, aparate de respirat, costume de pompieri, casca pompieri, tevi refulare, hidranti portativi, cheie hidrant, cheie racord, unelete de prima interventie si salvare, stingatoare cu pulbere si spuma, generator de cu rent, motopompa portabila, proiectoare portabile, barca de salvare, compressor aer, veste de salvare, costum aluminizat scara de interventie, scule descarcerare, trusa medicala, corzi de salvare, centuri salvare, reductii, racorduri, fese furtun , ferastrau mecanic, paturi ignifuge, folii de salvare aluminiu.

Compunenta speciala

Firma noastra asigura garantia autospecialelor timp de 18 luni si postgarantie de 10 ani de la achizitionare.

Termen de livrare maxim 65 zile de la comanda ferma.

Autospeciala

Tip

Fire G30

Capacitate

Isuzu Fire truck

Capacitate

litri

55001 apa

Greutate total a

Dimensiuni totale

5 persoane inclusiv soferul

Viteza cu incarcatura max.

Motorizare

Instalatia Pompa de

de incendiu incendiu

a masmu

kg

6800

mm

6730x1910x2780

kmlh

120

ISUZU 4KH1-TC 130CP EURO IV

Pompa centrifugala CB 10/30 jet de apa cca. 60m Debit: 30l/s

Presiune: max. lObar.

Tunul de stingere

Apa, jet compact, pulverizat, atomizare apa - telecomandat

furtune de pompieri, sorb, collector, distribuitor, ejector, aparate de respirat, costume de pompieri, casca pompieri, tevi refulare, hidranti portativi, cheie hidrant, cheie racord, unelete de prima interventie si salvare, stingatoare cu pulbere si spuma, ge nerator de curent, motopompa portabila, proiectoare portabile, barca de salvare, compressor aer, veste de salvare, costum aluminizat scara de interventie, scule de sc arcerare , trusa medicala, corzi de salvare, centuri salvare, reductii, racorduri, fese furt un, ferastrau mecanic, paturi ignifuge, folii de salvare aluminiu.

Firma noastra asigura garantia autospecialelor timp de 18 luni si postgarantie de 10 ani de la achizitionare.

Compunenta speciala

Garantie si posgarantie

incendiu a masmn

Pompa de incendiu

Compunenta speciala

Garantie si posgarantie

incendiu a masmn

Pompa de incendiu

Pompa centrifugala CB 10/30 jet de apa cca. 60m Debit: 30Vs

Presiune: max. lObar.

Tunul de

Compunenta speciala

Apa si spuma, jet compact, pul verizat, atomizare apa - telecomandat

furtune de pompieri, sorb, collector, distribuitor, ejector, aparate de respirat, costume de pompieri, casca pompieri, tevi refulare, hidranti portativi, cheie hidrant, cheie racord, unelet e de prima interventie si salvare, stingatoare cu pulbere si spuma, generator de curent, motopompa portabila, proiectoare portabile, barca de salvare, compressor aer, veste de salvare, costum aluminizat scara de interventie, scule descarcerare, trusa medic ala, corzi de salvare, centuri salvare, reductii, racorduri, fese furtun ,

ferastrau mecanic folii de salvare aluminiu.

Firma noastra asigura garantia autospecialelor timp de 18 luni si postgarantie de 10 ani de la achizitionare.

Pompa centrifugala CB 10/30 jet de apa cca. 60m Debit: 30Vs

Presiune: max. lObar.

Garantie si posgarantie

Apa, jet compact, pulverizat, atomizare apa - telecomandat

furtune de pompieri, sorb, collector, distribuitor, ejector, aparate de respirat, costume de pompieri, casca pompieri, tevi refulare, hidranti portativi, cheie hidr ant, cheie racord, unelete de prima interventie si salvare, stingatoare cu pulbere si spuma, generator de curent, motopompa portabila, proiectoare portabile, barca de salvare, compressor aer, veste de salvare, costum aluminizat scara de interventie, scule descarcerare, trusa medicala, corzi de salvare, centuri salvare, reductii, racorduri, fese furtun ,

ferastrau mecanic folii de salvare aluminiu.

Firma noastra asigura garantia autospecialelor timp de 18 luni s i postgarantie de 10 ani de la achizitionare.

Firma noastra importa si asambleaza autospeciale pompieri tip

rpc''''p"", toate standardele de calitate si formanta necesare

incendiu a masmn

Pompa de incendiu

Pompa centrifugala PSP150 import USA W.S.Darley & Co. Ltd. Jet de apa cca. 75m. Debit: 95Vs.

Presiune: max.20bar.

Tunul de

Compunenta speciala

Garantie si posgarantie

Apa si spuma, jet compact, pulverizat, atomizare apa - telecomandat

furtune de pompieri, sorb, collector, distribuitor, ejector, aparate de respirat, costume de pompieri, casca pompieri, tevi refulare, hidranti portativi, cheie hidrant, cheie racord, unelete de prima interventie si salvare, stingatoare cu pulbere si spuma, generator de curent, motopompa portabila , proiectoare portabile, barca de salvare, compressor aer, veste de salvare, costum aluminizat scara de interventie, scule descarcerare, trusa medicala, corzi de salvare, centuri salvare, reductii, racorduri, fese furtun,

ferastrau folii de salvare aluminiu.

VOL VOFM9 Fire truck

incendiu a masmn

Pompa de incendiu

Pompa centrifugala R600 jet de apa cca. 70m Debit: 100lls

Presiune: max. 20bar.

Apa, jet compact, pulverizat, atomizare apa - telecomandat

furtune de pompieri, sorb, collector, distribuitor, ejector, aparate de respirat, costume de pompieri, casca pompieri, tevi refulare, hidranti portativi, cheie hidrant, cheie racord, unelete de prima interventie si salvare, stingatoare cu pulbere si spuma, generator de curent, m otopompa portabila, proiectoare portabile, barca de salvare, compressor aer, veste de salvare, costum aluminizat scara de interventie, scule descarcerare, trusa medicala, corzi de salvare, centuri salvare, reductii, racorduri, fese furtun ,

ferastrau mecani atun folii de salvare aluminiu.

Compunenta speciala

Garantie si posgarantie

Firma noastra asigura garantia autospecialelor timp de 18 luni si postgarantie de 10 ani de la achizitionare.

Livrare

Termen de livrare maxim 90 zile de la comanda ferma.

Pulberi si spumanti

Pulberile folosite pentru stingerea incendiilor se impart in functie de clasa focarului existent:

• pulberi clasa BC: sunt utilizate la stingerea incendiilor din clasa B(hidrocarburi) si clasa C (gaze) inclusiv la cele ce implica prezenta curentului electric pana la 1000 V.

• pulberi clasa ABC: utilizate la stingerea incendiilor din calasa A ( lemn, mase plastice, textile), B (hidrocarburi) si C (gaze) inclusiv la cele ce implica prezenta curentului electric pana la 100.000V.

• pulberi clasa D: utilizate la stingerea incendiilor din clasa D (metale care ard).

Pulberea BC 90% avizata EN 615 de culoare alb galbuie sau albasta curgere libera, fina, cu 0 dimensiune maxima a particulei de 0,355 mm. Umiditatea este mai mica de 0,25% iar densitatea la duza este de 1,45 - 1,60 kg/dmc. Ambalata la saci si cutii de carton de 25 kg sau big bag de 1000kg.

Pulbere ABC90% avizata EN 615 de culoare galbuie sau albastra curgere libera, fina, cu 0 dimensiune maxima a particulei de 0,355 mm. Monofosfat de amoniu 90%. Umiditatea este mai mica de 0,2% iar densitatea la duza este de 1,101 -1,20 kg/dmc. Ambalata la saci si cutii de carton de 25 kg sau big bag de 1000 kg.

Domeniile si tipurile de incendii unde se r ecomanda folosirea spumantilor:

• spumogen de tip proteinic: hidrocarburi

• spumogen de tip fluoroproteinic: hidrocarburi, rafinarii, aeroporturi, marina, combustibili lichizi.

• spumogen de tip AFFF: hidrocarburi, aeroporturi, marina, sonde petroliere, aparare civila.

Spumogenul se livreaza ambalat la bu toaie de 200 1 si este garantat de producator 5 ani de la data fabricatiei. Concentratia acestuia este de 3% sau 6% in functie de cerintele clientului.

Tevi refulare cu robinet

Amestecator de linie

Teava refulare TURAP

Teava foe fighter

Tun dublu Jet

Tun tip Cobra

Tun telecomandat

Distribuitor cu doua sau trei cai BCC respectic BCBC

Sorb tip A

Ejector

Racord infundat

Racord refulare

Reductie pompieri

Racord fix

Robinet hidrant

Robinet sertar

Vana electromagnetic a

Vana electrica

Robinet hidrant

Pichet PSI

Dotari optionale ale piehetului PSI: - Reduetie raeord B-C

- Rola furtun tip C eu raeorduri legate (2 Om)

- Teava de refulare tip C, eheie raeord ABC

- Topor-tamaeop PSI

- Dulap pentru materiale PSI

- Cange eu eo ada, ranga PSI, galeata PSI

- Stingator portativ eu C02 tip 06

- Stingator portativ eu pulbere tip P6

- Stingator earosabil eu spuma aeromeeaniea SM50

- Stingator portativ eu spuma aeromeeaniea SM6

- Stingator earosabil eu pulbere tip P50

- Stingator earosabil eu C02 tip 06

- Lopata PSI,eheie hidrant

- Lada eu nisip

- Hidrant portativ tip 2B

Materiale optionale pentru dotarea pichetului:

Dotarea piehetului va fi determinata de situatia de pe teren: - distanta fata de sursa de apa

- tipul de hidrant subteran/suprateran

- in funetie de mediul de utilizare (focarul de ineendiu)

.

I

-

'~"

, 1:

~

!:!'o~ ~'

f! '

,0 . ". . ,I,

.111'(.. ..

,-_U

.I_

"I _ 'JF"""" IF

, ~ 1'1

.~ ~,. '

.

Tipuri de piehete de ineendiu
Piehet de ineendiu A B C D E F
Dulap pentru materiale P.S.L 1 1 1 1 1 1
Reduetie raeord B -C 2 2 x x x x
Rola furtun tip C eu raeorduri legate (20m) 2 2 2 6 5 2
Teava de refulare tip C 1 1 2 x x 2
Cheie raeord ABC 1 1 1 x 1 1
Topor-tarnacop P.S.L 2 2 2 2 2 2
Cange eu eo ada 2 2 2 2 2 2
Ranga P.S.L 2 2 2 x x x
Galeata P.S.L 2 2 2 x 2 2
Stingator portativ eu C02 tip 06 1 1 x x x x
Stingator portativ eu pulbere tip P6 1 x 1 x x x
Stingator earosabil eu spuma aeromeeaniea SM 50 1 x x x x x
Stingator portativ eu spuma aeromeeaniea tip SM6 x 1 1 x x x
Stingator earosabil eu pulbere tip P50 x 1 x x x x
Stingator earosabil eu C02 tip 06 x x 1 x x x
Lopata P.S.L x x x 2 2 2
Lada de nisip x x x 2 x x
Hidrant portativ tip 2B x x x x 1 x
Cheie hidrant x x x x 1 x Unelte psi coada lemn

Unelte psi co ada carbon

Centura psi

Taietoare cu motor

Proiectoare psi

Cheie racord

Cheii racord

Unitate mobile spumogen

Portavoce

Toporas psi

Lampi exit

Manusa pompier

Statie comunicatie

Ferastrau mecanic

Trusa medicala

Masea eli bretele, eli eagula eli vizor panoramic

Cordita salvare Vesta reflectorizanta

Lampa hidrant

Presostat psi

Manometru psi

La aceasta sectiune va oferim 0 gama larga de agregate de pompare, dintre care enumeram : - pompe si hidrofoare pentru alimentari cu apa;

- pompe submersibile automatizate pentru puturi;

- pompe speciale pentru ape uzate si canal;

- agregate de pompare cu variator de turatie;

- motopompe PSI;

Datorita utilizarii unor tehnologii avansate folosirea acestor pompe poate conduce la 0 reducere a consumului de energie pana la 40 - 50%.

Grupuri de pomp are Aplicatii:

- Alimentari cu apa pentru cartiere de locuinte, hoteluri sau fabrici

- Grupuri de pomp are pentru instalatii de sprinklere si hidranti interiori sau exteriori

- Alimentarii cu apa pentru sisteme de irigatii

- Alimentari cu apa care necesita 0 presiune constanta (grupuri de pompare c u turatie vatiabila)

Putem livra grupuri de pompare cu 2,3 sau 4 pompe orizontale sau verticale cu urmatoarele caracteristici: - control: prin intermediul unui presostat sau a unui traductor de presiune

- turatie: constanta sau varibila prin intermediul unui convertizor de frecventa

- cu temporizare sau pentru cuplare la vase cu membrana pentru reducerea nr. de pomiri -opriri

- cu sau fara motopompe cu motor termic

- cu sau fara electropompa pilot

POMPE PSI ELECTRICE Debit 4-240L/S Presiune 0.3 -2.45MPa Rotatii2900r/min 1450r/min Presiune max.2.5MPa Temperature max. 80Co Certificat CE

FIRE PUMP GIB PARAMETRI FUNCTI ONALI
TIP debit presiune rotatii putere eficienta (NPSH)(m) greutate(kg)
Us (MPa) r/min (kw) (%)
GIB3 .2/5 -65L-160 5 0.32 2900 4 63 2.5 75
GIB5/5-65L-200 5 0.5 2900 7.5 58 2.5 107
GIB 8/5-65L-250 5 0.8 2900 15 50 2.5 180
GIB 12.5/5-65L-315 5 1.25 2900 30 40 2.5 320
GIB 3.21l0-80L-160 10 0.32 2900 7.5 69 3 105
GIB 51l0-80L-200 10 0.5 2900 15 65 3 175
GIB 12.51l0-80L-250 10 0.8 2900 22 57 3 240
GIB 3.21l0-80L-160 10 1.25 2900 37 54 3 355
GIB 3.2/25-100L-160 25 0.32 2900 15 74 4.5 191
GIB 5/25-100L-200 25 0.5 2900 22 72 4 245
GIB 8/25-100L-250 25 0.8 2900 37 67 4 345
GIB 12.5/25-100L-315 25 1.25 2900 75 66 4 689
GIB 3.2/40-125L-160 40 0.32 2900 22 76 4 265
GIB 5/40-125L-200 40 0.5 2900 37 75 5.5 395
GIB 8/40-125L-250 40 0.8 2900 55 73 5 580
GIB 12.5/40-125L-315 40 1.25 2900 90 70 5 790
GIB 3.2/50-150L-315 50 0.32 1480 30 76 3.5 410
GIB 5/50-150L-400 50 0.5 1480 45 73 3.5 490
GIB 3.21l00-200L-315 100 0.32 1480 55 78 3.5 417
GIB 51l00-200L-400 100 0.5 1480 75 77 3.5 498 Motopompe psi stationare si carosabile cu motoare putemice capabile sa impinge apa cu presiune pana la 20 bar . Deasemenea va putem oferii motopompe psi de mare capacitate cu debit mare care sa asigure necesaml de apa si presiune pentm fabrici, supermarketuri, ansambluri rezidentiale dar si pentm interventie la focare mici , magazine, statii GPL, satii PECO. Motopompele sunt echipate cu motoare diesel sau pe benzina, pomire manuala sau automata. Echiparea cu materiale de interventie, furtune, tevi refulare, distribuitoare, sorburi, ejectoare, tuburi de absorbtie se face in functie de dorinta clientului. Service -ul este asigurat gratuit in perioada de garantie, iar piesele de schimb sunt asigurate pe 0 perioada de min.l 0 ani. Motoarele ce echipeaza toate motopompele respecta cerintele de mediu fiind de ultima generatie: Cummins, Honda, Yanmar, Yamaha, Robin Subam, Deutz, Perkins, Waichai, Toyota, Mercedes, Launtop. Certificat CE

Targa salvare multifunctionala

Costum antichimic Costum antifoc

Franghie salvare

Triunghi ancorare

Freza zap ada

Saltea gonflabila salvare

Barca interventie pompieri tip jet fire fighting motor Yamaha, dotata cu tun de stins, motopompa de mare capacitate, furtune, proiectoare , giro far.

Patura ignifuga

Scara salvare pliabila

Clesti taietori descarcerare Generator curent electric Scara salvare

Aerisitor impotriva fumului Aparat de stins cu apa sub ATV pompieri

presiune

-

• • II II:

• •••

• •

Dispunand de un atelier de service atestat de Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (Certificat nr. 1070159 din 15.06.2007) si de un personal calificat si atestat in vederea efectuarii unor astfel de lucrari, firma noastra va ofera servicii de verificat, reparat si incarcat stingatoare, la un inalt nivel calitativ si cu maxima operativitate.

Manopera pentru VERIFICAT, INCARCAT include urmatoarele operatii: demontat, golit, curatat, verificat functionarea subansamblelor, proba de presiune recipient, schimbat membrana si inel etansare, incarcat butelie CO ,incarcat, montat, presurizat cu N

2 2

(dupa caz), etichetat.

Manopera pentru REP ARA T include urmatoarele operatii: sablat recipient, grunduit, vopsit in doua straturi in vederea asigurarii unei protectii anticorozive eficiente;

• Grupa MATERIALE include: nisipul pentru sablare, degresantul, grundul, vopseaua, smirghelul, dioxidul de carbon sau azot ul, lavetele, etc.;

• VALOAREA INCARCATURII include: valoarea pulberii (in cele doua variante: cu pulbere BC EN615 sau cu pulbere ABC

EN615), a incarcaturii chimice, spumogenului respectiv a dioxidului de carbon sau a azotului.

Pulberea tip BC EN615, destinata stingerii incendiilor din clasele B, C si E (pana la 1000 V), este 0 pulbere compatibila cu spuma, cu calitati deosebite de curgere, cu 0 mare rezistenta la umectare si cu 0 mare eficienta de stingere. Se recomanda utilizarea ei in special in industria chimica si petrochimica, statii si depozite de combustibili lichizi, statii de imbuteliere a gazelor si a combustibililor lichizi, precum si la depozite de lacuri si vopsele, mijloace de transport, unitati de productie, etc.

Pulberea tip ABC EN615 este 0 pulbere ale carei caracteristici tehnice ii ofera disponibilitatea de a actiona cu un plus de eficienta si asupra incendiilor din clasa A (incendii in materiale solide in general de natura organica, a caror combustie are loc, in mod normal, cu formare de jar, cum ar fi: lemn, hartie, tesaturi textile, piele, cauciuc, mase plastice, etc.) si a incendiilor din clasa E - pana la maxim 1000 V.

La cererea clientului, incarcarea stingatoarelor se poate face si cu pulbere ABCE EN615, care ofera posibilitate a actionarii si in cazul incendiilor din clasa E pana la 110 kV. Ca 0 caracteristica generala, pulberile ABC ofera un plus de siguranta la reaprindere datorita mecanismului de stingere (in incendiile din clasa A, particulele de monofosfat de amoniu fuzione aza, se umfla si se lipesc pe suprafata incandescenta, formand 0 bariera care intrerupe alimentarea cu oxigen).

Verificarea la 1 an este impusa de necesitatea verificarii starii de incarcare a buteliei de CO si nu implica schimbarea incarcaturii (atunci

2

cand aceasta se afla in perioada de valabilitate acordata).

Termenul de garantie acordat pentru lucrarile mention ate anterior este de 2 ani, cu conditia respectarii prescriptiilor de utilizare, depozitare, conservare si transport.

Transportul stingatoare lor de la / la beneficiar este asigurat de firma no astra , gratuit sau contra cost, in functie de distanta. Termenul de valabilitate acordat de altelierul nostru incarcaturilor din stingatoare este urmatorul:

stingatoare cu pulbere ABC, BC presurizate cu N min. 5 ani
2
stingatoare cu pulbere ABC, BC si butelie de CO min. 2 ani, cu verificare la 1 an
2
stingatoare cu spuma chimica 1 an
stingatoare cu spuma aeromecanica presurizate cu N min. 5 ani
2
stingatoare cu spuma aeromecanica cu butelie de CO min. 5 ani, cu verificare la 1 an
2
stingatoare cu CO 1 an
2 Firma no astra livreaza din stoc toata gama de produse psi.

Livrare in max. 240re in toata tara.

Asiguram transportul pana la beneficiar gratuit.

Marfa se livreaza ambalata iar la cererea clientului 0 putem livra paletizata sau containerizata.

1+1

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful