Ayam Dan Lembu

Bunuh Diri

Dialog Ayam & Lembu
Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri! Lembu : Kenapa kau kata macam tu? Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku! Lembu : Hah! Buat apa pulak? Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti. Tapi manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor aku, macamana aku nak dapat anak! Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja! Ayam : ?? Maksud kau? Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK! Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)

7 Cawan

Gua Ajaib

Gila Telefon

Dilarang Memancing

Penjual Roti

Tokey Kedai

CikGu I

CikGu II

CikGu III

CikGu IV

Sudu & Garfu

WAD
TekaTeka-Teki Main Menu

Ayam Dan Lembu

Bunuh Diri

Bunuh Diri
Seorang anak muda duduk di sebuah bar. Dia menatap hampa pada gelas minuman. Dia melakukan hal itu kurang lebih satu jam lamanya.Kemudian, datanglah seorang ganster, merebut gelas minuman orang itu dengan kasar, lalu segera meneguknya sampai habis.Dan tiba-tiba anak muda itu menangis tersedu-sedu... Gangster itu terkejut, menepuk bahunya dan berkata,"Hei, anak muda, saya kan cuma bergurau. Mari saya belikan minuman lainnya. Saya tidak suka melihat seorang lelaki bersikap manja seperti ini." "Bukan, bukan itu masalahnya. Hari ini adalah hari paling malang. Pertama, aku baru saja membuat syarikatku rugi 10 juta, boss memarahiku dan aku baru saja dipecat. Kedua, ketika hendak pulang, kenderaanku hilang dicuri orang. Kata polis, mereka tidak boleh buat apa-apa, Ketiga, aku terpaksa pulang naik taksi. Tapi, dompetku tertinggal didalam taksi itu dan akhirnya hilang.Keempat, ketika membuka pintu rumah, istriku ternyata sedang berlaku curang dengan kawanku sendiri... Dan di bar ini... aku berpikir untuk bunuh diri saja.Tapi, Anda baru saja merebut gelas minumanku, yang telah kuisi dengan racun...

7 Cawan

Gua Ajaib

Gila Telefon

Dilarang Memancing

Penjual Roti

Tokey Kedai

CikGu I

CikGu II

CikGu III

CikGu IV

Sudu & Garfu

WAD
TekaTeka-Teki Main Menu

Ayam Dan Lembu

Bunuh Diri

7 Cawan
Suatu pagi seorang gadis membawa termos singgah di sebuah kedai kopi untuk membeli minuman sebagai bekalan kepejabatnya. Gadis:"Encik, rasa-rasanya berapa cawan air boleh diisi kedalam termos saya?" Pelayan: "Saya rasa mungkin tujuh cawan." Gadis: "Baiklah.....Bagi saya dua cawan teh,empat cawan kopi susu dan satu cawan kopi tanpa gula. Pelayan: aaa...?????

7 Cawan

Gua Ajaib

Gila Telefon

Dilarang Memancing

Penjual Roti

Tokey Kedai

CikGu I

CikGu II

CikGu III

CikGu IV

Sudu & Garfu

WAD
TekaTeka-Teki Main Menu

Ayam Dan Lembu

Bunuh Diri

Gua Ajaib
Pada satu hari Bedah dan bapanya datang ke Kuala Lumpur dan pergi ke shopping mall... Anak beranak nie baru first time datang Kuala Lumpur, sebelum nie asyik dok memerap kat kampung... Jalan punya jalan, akhirnya Bedah terpandang lif, lalu dia pun tanyalah bapak dia.... " Pak, itu amenda pak?" Bapak menjawab," Entah lah nak....bapak pun baru kali ini nampak menatang tuh...." Tak lama lepas tu seorang nyonya tua terbongkok-bongkok, tergigil-tergigil pergi ke dinding dan menekan butang lif tersebut.....lif pun terbuka lalu nyonya masuk ke dalam lif dan lif tertutup.....tidak lama kemudian lif terbuka...TINGGGG!!!!! Keluarlah seorang amoi yang punyalah cun cam SHANIA TWAIN... lantas berkatalah bapak si bedah kepada Bedah... "NAK! KAU PERGI AMBIK EMAK KAMU BAWAK KEMARI, KITA MASUKKAN DIA DALAM GUA AJAIB NIH....CEPAT
TekaTeka-Teki Main Menu

7 Cawan

Gua Ajaib

Gila Telefon

Dilarang Memancing

Penjual Roti

Tokey Kedai

CikGu I

CikGu II

CikGu III

CikGu IV

Sudu & Garfu

WAD

. TekaTeka-Teki Main Menu 7 Cawan Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD . Suatu hari. Alangkah terkejutnya.. "Tunggu sekejap. Entah apa yang dibualkan pun tak tahulah. Setiap kali menerima telefon pasti anaknya itu akan berbual sampai 5 jam tanpa henti. ayahnya mengeluh kerana sudah pasti 5 jam lagi baru selesai.Ayam Dan Lembu Bunuh Diri Gila Telefon Seorang ayah mempunyai anak gadis yang kerjanya menggunakan telefon... salah Nombor! " jawab anaknya sambil tersengih..... apabila anaknya itu cuma berbual selama 2 JAM bukan 5 Jam seperti biasa... Siapa yang talefon tu?" tanya ayahnya kehairanan.. Tapi. anak gadisnya menerima panggilan telefon dan bergegas mengangkatnya... "Tak tahu la ayah......

. apa yg sedang Anda lakukan??" "Membaca !!" Jawab wanita itu. tapi Anda ada PERALATAN utk itu. Si suami lebih suka memancing. dalam hatinya berkata..Ayam Dan Lembu Bunuh Diri Kawasan Larangan Memancing Sepasang suami isteri pergi memancing dgn perahu mereka disebuah tasik. saya akan mendakwa anda melakukan jenayah rogol." "Kalau Anda membawa saya ke sana."buta ke tak nampak aku membaca.jadi saya mesti membawa Anda ke pejabat kami untuk di denda.. Ketika sudah memancing beberapa jam si suami memutuskan untuk tidur sejenak dan meletakkan alat pancingnya didalam perahunya. Tiba-tiba datang seorang penjaga tasik dgn botnya dan menghampiri perahu pasangan tersebut dan berkata "Selamat pagi Puan....." TekaTeka-Teki Main Menu .. Si isteri pula terus dengan tabiat membacanya...³ "Sebenarnya Anda berada di kawasan yg dilarang memancing" kata penjaga tasik "Tapi saya tidak memancing.......!!! Saya hanya membaca" "Tapi saya nampak Anda memiliki PERALATAN untuk itu...." tengking wanita itu " Tapi saya tidak menyentuh Puan. manakala si isteri pula lebih suka membaca saja... !!" balas penjaga tasik kehairanan 7 Cawan Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD "Ya.. itu betul.

Tak lama kemudian datanglah pihak polis menghampirinya dan bertanya.. Sambil menyapu darah yang mengalir dari kepalanya.. penjual roti itu berkata..... Adaaaaaa rotii coklaaaattt . dia terus merintih kesakitan.. "Ada apa encik. Akibatnya.? Ada apa ?" Dengan suara yang perlahan dan dengan merintih kesakitan." ?__________*** TekaTeka-Teki Main Menu 7 Cawan Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD .Ayam Dan Lembu Bunuh Diri Si Penjual Roti Seorang penjual roti di langgar sebuah bas. "Adaaaaaa rotii kejuuuuuuu ... dia tercampak dari motor rotinya dan masuk ke dalam longkang.. Sementara itu rotinya bertaburan di atas jalan.

. ". "woi..dan cuba menuju kedepan semula.. tapi tak berjaya. CikGu I CikGu II CikGu III Lelaki tersebut bangun semula.. berpusu-pusu orang ramai ingin memasuki gedung tersebut.. sehingga ada yang beratur seawal2nya. malangnya sebelum sempat sampai... jangan harap aku nak bukakan kedai tu... dia berkata..... Tokey kedai rupanyer. "Ahhhhh kalau kali nie aku tak dapat gak kedepan sana..... hehehe kesian dia kan???? TekaTeka-Teki Main Menu CikGu IV Sudu & Garfu WAD .... setelah beberapa kali mencuba utk kebarisan depan. walaupun gedung tersebut dibuka pada waktu 8.!!" Laaaaaaaaaa..30pg..... tiba-tiba seorang lelaki didepannya menolaknya kebelakang sambil memarahi..... Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai "Sedap. malangnya dia ditumbuk sehingga terjatuh. Seorang lelaki dengan selambanya berjalan menuju ke depan...Ayam Dan Lembu Bunuh Diri 7 Cawan Tokey Kedai Satu hari. sebuah gedung mengadakan jualan murah..Sedap jer nak potong line orang....tak nampak ke orang !! jerkahnya.. akhirnya dengan nada marah..

Lalu Che'gu Nasyor menyergah muridnya yang bernama Man Tapah. TekaTeka-Teki Main Menu sebab tu saya berhenti. Tiba di satu bahagian. Che'gu Nasyor akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot. apa sebab kau berhenti ni hah" "Oh Che'gu Nasyor. dimana murid² baring dan mengankat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. "Woiiii Man. Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD . Che'gu Nasyor asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya. Takkan nak kayuh jugak. basikal saya tengah turun bukit Che'gu. Seperti biasa.Ayam Dan Lembu Bunuh Diri 7 Cawan Che¶gu Nasyor I Che'gu Nasyor sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah.

jangan pergi manamana.sebelum keluar kelas. terus balik rumah. Che'gu Nasyor telah bertanya kpd murid²nya.Ayam Dan Lembu Bunuh Diri 7 Cawan Che¶gu Nasyor II Waktu sekolah telah tamat.. kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga? Man : Mak saya kata lepas habis sekolah. Che'gu : Man. TekaTeka-Teki Main Menu Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD . Che'gu : Siapa nak masuk/pergi syurga? Semua murid mengangkat tangan kecuali! Man Tapah lalu Che'gu Nasyor pun berkata.

boleh kamu buat ayat menggunakan perkataan tepong? Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I Man :Itu senang saja cikgu. Che'gu dengan :Man. Che'gu :Mana tepungnya?? Man :Tepong kan ke dalam kek tu....Ayam Dan Lembu Bunuh Diri 7 Cawan Che¶gu Nasyor III Che'gu Nasyor sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar.... Che'gu nie tak sekolah ke hape?? CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD TekaTeka-Teki Main Menu . emak sedang membuat kek di dapur.... ayatnya ialah.

Che'gu Nasyor nie mengajar pelajar di Sekolah Agama. Man : Ada Che'gu. saya ada satu kemusykilan. beliau (Che'gu) selalu meminta muridnya bertanyakan soalan jika terdapat kemusykilan. wudhuk lagi satu tu boleh buat spare part! TekaTeka-Teki Main Menu Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD Che'gu : Allahhuakbarr!!! . nama murid tu adalah Man Tapah.Ayam Dan Lembu Bunuh Diri 7 Cawan Che¶gu Nasyor IV Seperti biasa. Pada hari tersebut. Che'gu : Ada sesiapa hendak bertanyakan soalan? Tiba² seorang anak muridnye mengangkat tangan. Boleh tak kita ambil wudhuk dua kali? Che'gu : Boleh. Che'gu Nasyor mengajar budak tahun satu. beliau mengajar bab "cara berwudhuk" Selepas mengajar. tapi kenapa sampai dua kali ambil wudhuk? Man : Saya ambil dua kali sebab kalau saya terkentut.

"tapi Anda masih memakan daging manusia?" "Ya. Tiba-tiba datang chief orang asli yang fasih berbahasa Inggeris." Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD TekaTeka-Teki Main Menu . Mereka hendak memasak lemak gulai dan memakan daging pengembara tersebut.. "tapi sekarang saya menggunakan pisau dan garpu.. Anda nampaknya berpelajaran tinggi dan mahir berbahasa inggeris." jawab ketua orang asli itu.Ayam Dan Lembu Bunuh Diri 7 Cawan Sudu & Garfu -Seorang pegembara ditangkap di orang asli di sebuah pedalaman.. kata pengembara.

. "nak tupe tanyo. Sampai kat HKL dia tanya la sorang nurse kat situ.dalam loghat kelantan la... mana dio wad kecemase" Nurse tu selamba jer jawab. TekaTeka-Teki 7 Cawan Gua Ajaib Gila Telefon Dilarang Memancing Penjual Roti Tokey Kedai CikGu I CikGu II CikGu III CikGu IV Sudu & Garfu WAD Main Menu More Fun .... dia mai HKL nak carik sedara dia eksiden.wad kencing manis ader la". "wad kencing masam takde...Ayam Dan Lembu Bunuh Diri WAD Ada sorang makcik kelantan nih.

Sila Buat Pilihan Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1Soalan 13-24 13Soalan 25-36 25Soalan 37-42 37- Mari Kita Lihat Minda Anda Jawablah Dengan Spontan. .

Soalan 11 Soalan 12 .Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1. ikan di dalam? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Soalan 10 Ikan sardin cap ayam Lagi«.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 1 Apa dia ayam di luar.

. dimanakah air tidak pernah cerah? Ayer Hitam Jawapan (Air Hitam) Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 2 Bebanyak tempat.

ikan jadi apa? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Ikan jadi banyaklah.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 3 Kalau semua binatang jadi ikan. Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1. .

.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 4 Bebanyak ikan. ikan apa yang selalu sakit perut? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Ikan kembung Soalan 9 Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

. . lembu yang hilanglah.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 5 Lembu apakah yang selalu dicari? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Soalan 10 Lembu apalagi. Soalan 11 Soalan 12 Lagi«..

. Soalan 9 Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 6 Bom apakah yang tak pernah meletup? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 kuih bom.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

Soalan 9 Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«. .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 7 Kereta apa yang orang tak pernah panggil kereta? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Teksi .Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 8 Burung apakah yang boleh berdiri.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Lagi«. boleh baring tetapi tak boleh duduk? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Soalan 10 Penguin . Soalan 11 Soalan 12 .

Jawapan pasal titi tu dah patah Lagi«. Apa yang patah pulak? PATAH BALIK laaa. Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 9 Gajah lalu titi patah.Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1. lepas tu kambing pula lalu.

Setiap pasang stokin itu berwarna putih. Soalan 12 Lagi«. hijau. kuning dan hitam. Apa akan terjadi kepada semua stokin tersebut? Jawapan Soalan 4 Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Soalan 10 Soalan 11 Stokin tu basah lah..Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1. biru...12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 10 Lima pasang stokin direndam di dalam laut merah. .

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 11 Dalam banyak-banyak cecair. .Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1. cecair apakah yang akan menjadi beku apabila dipanaskan? Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Telur Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«.

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 2 Soalan 3 Soalan 4 Soalan 12 Dalam banyak-banyak kuih. Jawapan Soalan 5 Soalan 6 Soalan 7 Soalan 8 Soalan 9 Kuih Donut Soalan 10 Soalan 11 Soalan 12 Lagi«. kuih apakah yang orang makan tepinya sahaja? Tengahnya tidak dimakan. .Soalan 1 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 13 Apabila ditarik yang diatas gembira dan yang di bawah merana. Apakah ia? Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Jawapan Soalan 22 Soalan 23 Pengail yang dapat ikan. . Soalan 24 Lagi«.

diatas pasir tanpa mencecah air. .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 14 Aku berjalan di tepi pantai. Bila ku toleh kebelakang. tiada kesan tapak kakiku.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Kenapa? Jawapan Soalan 16 Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Aku berjalan secara mengundur! Soalan 23 Soalan 24 Lagi«.

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 15 Seekor lembu menghadap utara. Kearah mana lembu itu menghadap sekarang? Jawapan Soalan 16 Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Kebawah! Ia masih tetap menghadap ke bawah dan memakan rumput Lagi«. Soalan 24 . kemudian pusing kekanan 180 darjah.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. kemudian 270 darjah kekiri.

. Soalan 23 Soalan 24 Lagi«.. bas akan berhenti. Apa yang akan turun dahulu? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Spedometer bas lah..12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 16 Bila loceng bas ditekan.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

naik dulu baru jatuh.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 17 Apa bezanya jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Jatuh pokok kelapa. Soalan 24 . jatuh perigi jatuh dulu baru naik Lagi«.

dia tak dapat melihat! Lagi«. Soalan 23 Soalan 24 .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 18 Kenapa doktor bedah kalau melakukan pembedahan mulutnya ditutup ? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Kalau matanya yang ditutup.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

Soalan 24 . karena tikus kalau berjalan ekornya menyentuh tanah.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 19 Mana lebih panjang.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Lagi«. ekor tikus atau ekor kuda? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Ekor tikus.

Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Soalan 24 . nanti akan keluar orangnya Lagi«. Cobalah pecahkan.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 20 Lampu apa yang kalau dipecahkan keluar orangnya? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Lampu jiran tetangga kita.

kita baring dia berdiri tapi bila kita jalan dia pun ikut sama. .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 21 Ada satu benda.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Tapak kaki kitalah. Soalan 22 Soalan 23 Soalan 24 Lagi«. Nak tinggal tak boleh pulak tu. kita berdiri dia baring.

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 22 Mengapa guru sejarah selalu botak di bahagian belakang kepala.sedang profesor memikir untuk masa depan. Soalan 24 .Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Lagi«. sedangkan profesor dibahagian depan? Jawapan Soalan 16 Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Kerana guru sejarah memikirkan masa lampau.

Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Soalan 24 .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 23 Apakah benar kita bakal sial jika jumpa dengan kucing hitam? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Ia bergantung kepada kedudukan anda samaada anda manusia atau tikus! Lagi«.

kalau kura-kura panjat pokok nampak apa? Jawapan Soalan 17 Soalan 18 Soalan 19 Soalan 20 Soalan 21 Soalan 22 Soalan 23 Nampak pembohongannya.Soalan 13 Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 14 Soalan 15 Soalan 16 Soalan 24 Kalau manusia panjat pokok nampak bukit. Sebab kura-kura mana boleh kurapanjat pokok Lagi«. Soalan 24 .

Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. tetapi bila dilepaskan ia akan hidup. ia akan mati. Soalan 36 . namun akan mati juga bila dibiarkan lama-lama? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Soalan 35 Gasing! Tak kiralah gasing cina ke gasing melayu ke semuanya sama Lagi«.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 25 Apakah benda bertali yang apabila kita pegang.

Tetapi bila Isteri mendapat gelaran Dato. suami tidak mendapat sama. Lagi«. si suami tak mendapat sama. Apakah perkara itu? Jawapan Gelaran Dato.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 26 Apabila suami dapat. maka isterinya pun dapat sama. tetapi bila si isteri yang dapat. Bila Suami mendapat gelaran Dato. Isteri akan dapat gelaran Datin. Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Soalan 35 Soalan 36 .

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 27 Tulang seperti ikan. suara pun tak ada.. Kadang di atas. Lagi«.. Kadang orang pasang kat atas bumbung.. kurang pendengaran Jawapan Antena TV. Kalau salah kedudukan boleh kabur pandangan. gambar pun kabur. jinjang seperti zirafah. kadang di bawah.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. kadang pacak jer kat tanah. Soalan 28 Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Soalan 35 Soalan 36 . kalau kedudukan tak betul.

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 28 Bila makan pisang. tapi kalau makan kulit.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. buang kulit. buang apa? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Buang tebiat Soalan 33 Soalan 34 Soalan 35 Soalan 36 Lagi«. .

Soalan 36 . sebab dia tanam separuh je. Soalannya pokok apa tumbuh dulu? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Soalan 35 DuaDua-dua tak tumbuh. tetapi dia nak tanam 2 jenis pokok iaitu getah dengan koko.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 29 Pak Ali ada sebuah ladang. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh. Hehehe!! Lagi«.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1.

lalu suami dia bawa isteri tu ke hospital. Kenapa ? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Sebab anak dia tu perempuan Soalan 35 Soalan 36 Lagi«. Dia melalui ladang kopi dan lombong bijih timah. . Lepas anak dia lahir.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 30 Ada seorang wanita yang sarat mengandung dan nak bersalin.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. dinamakan Fatimah.

.bah tu banjir.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 31 Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 BahrainBahrain. 'rain' tu hujan.. Soalan 35 Soalan 36 Lagi«.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1..

aku pun terjun kedalam tasik. setelah selesai mandi. Siapakah aku? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Pisang Goreng Soalan 34 Soalan 35 Soalan 36 Lagi«. setelah badanku disapu bedak. .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 32 Mula-mula aku buka baju. Lalu aku mandi. aku pun naik dari tasik.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. lepas tu aku sapu bedak.

Sebab memang dok kat kepala orang! Soalan 35 Soalan 36 Lagi«. kakinya dikepala.bahkan mata dan mulutnya juga di kepala? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Kutu kepala ler..Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1..12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 33 Haiwan apakah perutnya di kepala. .

Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Manusia! Semasa kecil merangkak. bila besar berkaki 2 kaki dan bila tua pula berkaki 3? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Soalan 34 Soalan 35 Soalan 36 Lagi«. bila besar berjalan dengan dua kaki dan bila tua bertongkat (Tidak Termasuk Special Case) .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 34 Apakah hidupan yang masa kecilnya berkaki 4.

12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 28 Soalan 35 Haiwan apakah yang paling tidak sopan? Jawapan Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Kutu. .Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. kerana sering memijak-mijak memijakkepala orang. Soalan 34 Soalan 35 Soalan 36 Lagi«.

sarung tangan hitam.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 26 Soalan 27 Soalan 36 Seorang lelaki memakai pakaian serba hitam. sebuah kenderaan berwarna hitam dengan lampu yang juga padam meluncur memasuki lorong.Soalan 25 Menu Utama Sketsa Soalan 1. Ia berjalan di sebuah lorong hitam. seluar hitam. Bagaimana mungkin pemandu kenderaan itu boleh melihat lelaki serba hitam itu? Soalan 28 Soalan 29 Soalan 30 Soalan 31 Soalan 32 Soalan 33 Jawapan Soalan 34 Soalan 35 Waktu itu adalah siang hari bukannya malam! Lagi«. Seluruh lampu di lorong itu padam. kasut hitam. dan kacamata hitam. Soalan 36 . Kemudian. sarung kaki hitam. Namun tepat di depan lelaki itu kenderaan berhenti.

Berkepala hitam. tapi tiada bermata. Apakah itu? Jawapan Soalan 38 Soalan 39 Soalan 40 Soalan 41 Soalan 42 Anak mancis daaa. hidung.Menu Utama Sketsa Soalan 1. . Berbadan tapi tidak bertangan dan berkaki.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 37 Soalan 37 Badannya keras tapi kurus. telinga.

. Jawapan Soalan 38 Soalan 39 Soalan 40 Soalan 41 Soalan 42 KUBUR! nam kaki dalam. ..12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 37 Soalan 38 Apakah dia 'rumah di bawah. ada lebar lagi. Tiang di atas'.Menu Utama Sketsa Soalan 1.

. sebab dia pakai pad.Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 37 Soalan 39 Cuba teka. . mouse komputer .. jantan ke betina? Jawapan Soalan 38 Soalan 39 Soalan 40 Soalan 41 Soalan 42 BETINA..

di tebanglah!! .12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 37 Soalan 40 Kenapa pokok kayu balak ditebang??? Jawapan Soalan 38 Soalan 39 Soalan 40 Soalan 41 Soalan 42 Abis dah tak boleh di cabut.Menu Utama Sketsa Soalan 1.

kalau ditenguk betul-betul. ...Menu Utama Sketsa Soalan 1. memang sah ia jalan!!! Jawapan Soalan 38 Soalan 39 Soalan 40 Soalan 41 Soalan 42 Memang la jalan raya!..12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 37 Soalan 41 Ia sejenis benda.... nampak macam jalan tetapi ia tidak pula berjalan.

Menu Utama Sketsa Soalan 1.12 1- Soalan 13-24 13- Soalan 25-36 25- Soalan 37-42 37- Soalan 37 Soalan 42 Apa benda jatuh kebawah tapi orang tercari-cari diatas? Jawapan Soalan 38 Soalan 39 Soalan 40 Soalan 41 Soalan 42 Bumbung rumah yg bocor dek air hujan.! ...

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful