Din toate timpurile,inca de la aparitia religiei islamice,femeia in islam a fost un subiect foarte dezbatut de mass-media

si de toate poparele sau religii.

Desi in societatea moderna in care traim astazi ,femeia musulmana este vazuta doar ca un instrument ,care trebuie sa isi duca la implinire menirea,sa fie mama ,sotie si sa accepte destinul fara de a avea dreptul la propria opinie,femeia in islam in adevarata sa valoarea reprezinta mult mai mult decat oamenii si-ar putea inchipui. In islam,locul femeii este foarte clar definit si este foarte important in viata islamica.Ea este in primul rand om si locul sau este foarte clar precizat in Quran,ea impune respect,este cea care da nastere,care are grija de educatia copiilor,are grija de casa si este intotdeauna echilibrul intr-o familie. Daca stam sa analizam lucrurile la adevarata lor valoare,islamul i-a oferit femeii cea mai inalta valoare pe care vreuna dintre religii a oferit vreodata. Daca privim la crestinism,femeia este considerata vinovata de toate re 18518q169s lele din lume ,ea nu are voie sa intre in altar fiind considerata pagana si toata viata ea este acuzata de purtarea pacatului originar inca de la facerea lumii,de la Eva. In alte religii femeia,este responsabila de toate chinurile pe care le intampina in viata,durerile sarcinii fiind una dintre cele multe pedepse care ii sunt atribuite femeii,ca drept urmasa si purtatoare de pacate. In islam,femeia este respectata prin pricina faptului ca ea este mama si locul sau este la loc de cinste,sarcina fiind considerata o binecuvantare de la Allah(SWT). Profetul Muhammad,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,a demonstrat de multe ori,importanta femeii in islam,el precinzand de multe ori ca »Paradisul se afla sub picioarele mamelor voastre » si « Cel mai bun dintre voi este cel mai bun fata de sotia sa »,fara sa poate fi pus la indoiala respectul acord unei femei musulmane. In societatea moderna,femeia musulmana,reprezinta o amenintare pentru inraitele feministe,ele vad femeia musulmana doar ca pe o

ea are respect de sine.o femeie.ca hijabul(valul islamic). Dar oare nu cumva si femeile care sunt victimele diverselor accidente.se poate apara de nenumaratele pericole la care societatea in care traim o poate expune.la cultura si la viata la fel ca orice om.poarta hijabul.Prin hijab.atunci el nu indrazneste sa atenteze la onoarea ei. Multi spun. Ele singure nu realizeaza.pentru Allah si pentru propria sa protectie.sunt cumva intr-un fel raspunzatoare de ceea ce li se intampla … ? . Femeia musulmana.este un instrument de asuprire.cu care sotii sau familia isi obliga sotiile si fiicele sa il poarte pentru a-si arata posesia.a oferit femeii cea mai inalta postura pe care vreuna din religii o ofera.ea putand fi cu mult mai bine vazuta in societate decat o alta femeie din alte religii. Daca stam sa analizam situatia dintr-un unghi diferit al acestei probleme.insa aceste femei. Islamul.sau obiect de uzat.singura conditie fiind doar sa isi respecte statutul care i-a fost permis. O femeie musulmana.nici inutila.ea nu este nici pacatoasa.prin vestimentatie si prin fiecare actiune de a sa. Un om cand vede o femeie.asuprita.pioasa acoperita cu hijab si cu haine care sa nu ii puna in evidenta toata calitatile pe care Allah le-a lasat cu un scop bine definit numai pentru ea si nu pentru toata lumea din jur care nu au nici o legatura cu viata ei.este un exemplu .ca si celelalte femei de alte religii au dreptul la educatie .prin comportament .putem observa ca foarte multe femei de alte religii sunt maltratate sau neindreptatite de sotii lor sau de aceasta societate in care traim.are onoare si isi cunoaste foarte bine scopul in viata.asa cum se tot intampla in zilele noastre la diferite femei care isi etaleaza tot ce le-a fost lasat lor si numai lor in vazul lumii fara sa le pese de vreo consecinta.o femeie fara prea multa cultura care accepta doar ceea ce i de comanda.ca sunt raspunzatoare proprilor sale fapte si modului de actiona .atat practic cat si faptic in tot ceea ce le caracterizeaza .

In islam. Niciodata un om nu va atenta la onoarea unei femei.creatorul suprem.au amante sau copii nelegitimi.cati barbati din alte religii . O alta metoda.nu exista conceptia de a da nastere unui copil fara ca acesta sa aiba tata.este si faptul ca in islam. Noi.Dar oare nu cumva.un barbat se poate casatori cu maxim patru femei.are datoria morala de a-si asuma proprile faptele si asta inca din toata timpurile. .insa numai daca exista un motiv bine definit si nu exista nici o cale pentru a salva acel lucru si numai daca acel barbat care este capabil sa se poate ocupa de sotii si a le acorda aceleasi atentie din toate punctele de vedere.suntem in masura sa ne alegem modul de a trai si calea pe care vrem sa o urmam pana in momentul in care parasim aceasta lume.ce se intampla in viata . Putem sa alegem.din relatii pasagere si folosesc femeile doar pentru propria lor placere. In islam.spre deosebire de barbatii din alte religii.vazuta de lumea din afara .ficare musulman isi recunoaste paternitatea . Insa in islam.spre deosebire de alte femei care nu isi respecta propria intimitate si sunt supuse permanent riscurilor de a fi nerespectate sau dezonorate.un barbat are permisiunea de a se casatori cu mai multe femei.tocmai pentru a evita ca o femeie musulmana sa fie dezonorata sau vreun copil sa fie fara tata.ca un mijloc de asuprire. O femeie musulmana.Fiecare om.i-a fost destinat cu scop.fara sa se piarda in amanunte.care abandoneza femeile si nu sunt raspunzatori de faptele lor si vad femeia doar ca un simplu obiect de uzura.imbracata corespunzator vestimentatiei islamice .acest lucru.a fost permis acest lucru.este o metoda de prevenire si aparare a femeii ? Daca privim .decent.si i-a fost trimis numai pentru ea si sotul ei.calea cea dreapta si viata noastra sa fie linistita sau putem sa alegem sa ne ingreunam singuri viata.stie ca tot ce i-a fost dat de la Allah.

In Quran.ei fiind crescuti de mici sub acest spirit de a-si respecta mamele si sotiile. . In islam.egalitatea intre barbat si femeie nu este recunoscuta.se poate casatori numai cu un barbat de religie musulmana si asta tot pentru protectia femeii si pentru a ii fi recunoscute toate drepturile pentru care ea a fost creeata. O femeie musulmana. Sotul si sotia se complteaza unul pe celalalt.musulmanilor sa isi trateze sotiile cu respect si sa fie raspunzatori de intretinerea lor.ca este inerzis celibatul sau desfraul. este mult mai mult decat o religie.fiecare avand partea sa buna care ii este recunoscuta si impreuna sunt invatati sa convietuiasca in armonia si linistea necesara constituirii unei adevarate familii.respectandu-se intotdeauna ceea ce Allah(SWT) a permis.are dreptul sa lucreze in limita a ceea ce este permis de Allah (SWT) si a tot ce este permis.halal.foarte important in islam. Familia detine un rol.este situata pe un nivel inalt si nimeni nu ii poate ocupa locul ei in societate.pentru a i se respecta rolul sau si al copiilor sai in societate. In islam.este de a fi un exemplu pentru familia ei si de a ramane pura cum Allah a creat-o.pentru a evita ca ea sa fie folosita sau pangarita.este un mod de viata pe care toti musulmanii il respecta.fiind specificat clar.in Quran.insa nu este inteleasa cu termenul de dominatie.il parcurg si il considera sacru.este specificat. O femeie musulmana.femeia musulmana.pe care il intalnim in aceasta societate. Datoria femeilor musulmane. ii sunt recunoscute toate drepturile si nu se atenteaza vreodata la integritatea sa .este un scop in viata fiecaruia dintre musulmani. Islamul.pentru ca barbatului ii este recunoscuta conducerea.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful