19.04.

2011

12 lucruri despre consumatorii de azi
Creează-ţi profilul Setări Deconectare

12 lucruri despre consumatorii de azi
de Hyper Media la 19 aprilie 2011 la 10:31

Editează

Sponsorizat

Creează un anunţ

Modificările tale au fost salvate.
De câțiva ani, consumatorii sunt din ce în ce mai greu de atras în “plasa” publicitarilor sau marketerilor. Ei au ajuns să cunoască dedesubturile industriilor de orice fel, să fie mult mai selectivi cu ce consumă și să ridice standardul procesului de vânzare-cumpărare la nivele din ce în ce mai înalte. Acestea sunt doar câteva din concluziile celui mai recent studiu al “IBM Institute for Business Value”. Iată, mai jos, 12 lucruri, poate neașteptate, despre consumatorii din ziua de azi: 1. Consumatorii vor să fie auziți, înțeleși și apreciați drept buni cunoscători. Ei se folosesc de tehnologie ca să ocupe poziția de conducere în procesul de cumpărare: vor să cumpere cât mai simplu și convenabil posibil, pentru că știu deja de ce produse au nevoie încă dinainte să intre în magazin. Ei nu au nevoie de sfatul retailerilor vis-a-vis de produsele pe care urmează să le cumpere, deoarece au deja formulată o opinie puternică, în urma consultării cu membrii familiei și prietenii lor. Astfel, cumpărătorii sunt experții și au nevoie să li se recunoască această calitate. Ei sunt non-stop conectați la o rețea virtuală de prieteni și specialiști care îi influențează profund în alegerea produselor pe care le cumpără. Clienții apelează la oameni apropiați, membri ai familiei sau prieteni, sau la specialisti din mediul online pe care ii considera obiectivi si mai sinceri. Clienții sunt mult mai atenți la detalii, își urmăresc interesul cu mai multă îndârjire și raționează, în mod repetat, înainte să cheltuiască un ban. Iar aceste lucruri se întâmplă indiferent de puterea de cumpărare a consumatorului sau de cât de încrezător este față de ziua de mâine. Dacă până acum cumpărătorul căuta produsul dorit în câteva magazine, alegea varianta cea mai convenabilă și cumpăra, în prezent, el se folosește de tehnologie să „spargă” procesul de cumpărare în momente dispersate. Astfel, într-o primă etapă, el ia cunoștință de existența produsului. Apoi, strânge informații despre produsul respectiv, după care efectuează plata prin servicii online, și abia apoi intră în posesia bunului sau serviciului cumpărat. Doar 18 procente dintre cumparatori cred că retailerii și producătorii le oferă numai răspunsuri sincere. Aproape 60% dintre consumatori nu își dau adresa de e-mail folosită uzual atunci când retailerii le-o cer.

Excursie de vis la Paris adulmec.ro Nu a fost niciodata mai usor sa ajungi in Orasul Luminilor si al Turnului Eiffel! Da un click si castiga o excursie de vis la Paris! TiMAF Concerte. Muzica. Arta. Dans. Proiectii. Petreceri. Festival. Un altfel de Festival. TiMAF

Notiţele lui Hyper Media Notiţe despre Hyper Media Hyper Media's Drafts Răsfoire notițe Notițele paginii Notițele mele Ciornele mele Notițe despre mine 2. Salt la pagina Add tags 3. Abonează-te Notiţele lui Hyper Media Editează setările de import 4.

Îmi place · 116 persoane apreciază asta. Proiectul Rosia Montana La Roșia Montană, aurul abia așteaptă să ofere soluții și locuri de muncă. Află cum!

Îmi place · 46.072 persoane apreciază asta. Laroxa CONT Expert laroxa.ro Nu se ştie niciodata când ai nevoie de un/alt contabil şi atunci... PROFITUL TAU E MAI MARE! - www.laroxa.ro

5. 6.

7. Consumatorii citesc mail-urile trimise de companii pentru a afla informații despre programe de loialitate, reduceri și promoții. 8. Întrebați de ce cumpără produse care nu erau pe lista lor de cumpărături, clienții au spus că au vrut să beneficieze de reduceri la produse pe care le cumpără regulat. 9. Mai mult de jumătate dintre cumpărătorii care au avut un contact pozitiv în mediul online cu o marcă anume au fost mai dispuși să cheltuiască bani pentru acea marcă. 10. O bună parte dintre cumpărători achiziționează bunuri pentru membri ai familiei cu care nu împart același acoperiș. Mai mult de 30% dintre respondenți au spus că au în obicei să cumpere haine, electronice, alimente și produse de îngrijire personală pentru părinții lor, indiferent dacă locuiesc sau nu împreună. 11. Cumpărătorii lasă, în mediul online, o urmă plină de informații valoroase, prin recenziile și comentariile pe care le postează. 12. Cea mai mare parte dintre cumpărători nu sunt fideli unei mărci pentru că „se simt conectați” cu ea sau pentru că „aderă la o comunitate”. Ei, dimpotrivă, își doresc reduceri, sampling de produse și conținut exclusiv – și le vor livrate într-o manieră rapidă și interactivă.

Sursa: Magazinul Progresiv P.S. “HyperMedia” te provoacă! Spune-ne care este părerea ta despre acest articol, dacă ești de acord cu rezultatele acestui studiu sau dacă te regăsești și tu în această analiză. Suntem nerăbdători să dezbatem aceste rezultate cu tine. Nu îmi place · Comentează · Distribuie · Şterge

www.facebook.com/note.php?saved&&…

1/2

2011 12 lucruri despre consumatorii de azi Ție și lui Magda-Elena Anastasie vă place asta. Facebook © 2011 · Română Despre · Publicitate · Creează o pagină · Creatori · Cariere · Confidenţialitate · Condiţii de utilizare · Ajutor www..facebook. Lasă un comentariu.04.com/note.19..php?saved&&… 2/2 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful