You are on page 1of 11

Mobilă tineret

Noţiunea de “fabrică de mobilă” este una foarte largă. Gama de produse poate fi
extrem de diversificată, pornind de la ceea ce se numeşte “mic mobilier” (aici intrând
produse şi accesorii de mici dimensiuni, cum ar fi: etajere, scaune, suporturi pentru
diverse obiecte, chiar şi jucării din lemn), uşi şi ferestre (inclusiv tâmplărie ferestre
pentru geam termopan), mobilier pentru camere (paturi, canapele, seturi de canapele,
dulapuri, vitrine, etajere, biblioteci, mese – inclusiv mese pentru TV, audio-video, pentru
servire etc.), mobilier de bucătărie, ajungându-se şi la mobilier de birou (în special
birouri, mese pentru calculator – adesea dotate cu suporturi pentru tastatură, unitate
centrală, imprimantă sau pentru toate acestea -, mese pentru conferinţe, biblioteci, corpuri
mobile).
Din cele de mai sus rezultă marea diversitate de produse care intră în această
categorie, iar specializarea în fabricarea uneia sau a câtorva dintre aceste produse este
esenţială, fiind imposibil, mai ales pentru o firmă aflată la început de drum, să realizeze
toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.
Cînd vine vorba de amenajarea unei camere pentru copii, părinţii se gandesc in
primul rand la confort si funcţionalitate: un pat odihnitor, un spaţiu de depozitare cît mai
incăpător, un loc de studiu practic, iluminat natural.
Pentru copii insă, aceste aspecte nu au prea mare importantţă. Ei au alte criterii după
care apreciează o cameră frumoasă: culori multe şi divers combinate, structuri ingenioase
cu paturi suprapuse, cu multe funcţiuni comasate intr-un singur ansamblu ce amintesc
micuţilor de o cazemata, spaţii generoase pentru jucării şi cît mai mult loc de joacă.
Designul modern , funcţionalitatea , fiabilitatea şi calitatea materialelor şi a
accesoriilor utilizate sunt argumente în stabilirea unui raport calitate / preţ care este, cu
sigurantă , cel mai competitiv dintre cele existente în prezent pe piaţa romîneasca a
mobilei., şi unul din principalele motive pentru care clienţii se decid pentru produse din
magazine de specialitate.
Cei mai multi clienţi pur şi simplu nu pot găsi ceea ce işi doresc în magazinele
obişnuite de mobilă, de aceea necesită soluţii de amenajare moderne ce se potrivesc
spaţiilor cu design inovator.

Se lucrează la comandă pe dimensiunile şi culorile specificate de client. nuc. Livrarea comenzii pe bază produselor expuse se face in maximum 30 de zile lucrătoare de la lansarea expoziţiei. sau se poate lansa serviciul de execuţie pe bază de proiect) Livrarea comenzii pe bază de catalog se face in maximum 30 zile lucrătoare de la lansarea comenzii.  Cameră tineret Alvin.  Cameră tineret Classy. bambus) în diferite sortimente de culori.  Cameră tineret Angel. În funcţie de preferinţe se găsesc următoarele sortimente :  Cameră tineret Happy Daisy.  Cameră tineret Arruca. .  Cameră tineret Little One. Mobila pentru tineret este executată din pal melaminat sau lemn masiv : ( cireş.  Camera Tineret Olivia Comanda se face :  prin catalog ( se poate comandă orice produs aflat in catalog)  pe baza produselor expuse(se poate comanda orice produs aflat in expoziţie.  Cameră tineret Mina.

birouri. iar marfa va fi livrată la domiciliul clientului. in concordanţă cu specificaţiile clientului şi cu designul camerei copilului. Procesul de vanzare Mobila pentru tineret se găseşte in magazine de specialitate. canapele. . În acest mod Mob-You va ştii din ce zone are clienţi şi mai ales ca acestia apreciază calitatea mobilei oferite de SC. În cele din urmă se va concluziona comanda.şi stabilirea dimensiunilor in funcţie de spaţiul de care dispune acesta acasă. dispusă în diferite sortimente. precum şi le explică modul in care pot comanda mobila pentru casa lor. se vor calcula costurile si se vor întocmi facturile . mobilă pentru dormitor.Este important pentru o firmă să stie ce clienţii ii frecventează magazinul. le arată ce mobilă este pe stoc. În fiecare magazin există cate un catalog in care se găseşte mobila dispusă pe categorii: mobilă de sufragerie. Consultantul are rolul de a prezenta accesoriile şi materialele disponibile.Deasemenea este şi un consultant ce răspunde la intrebările adresate de clienţi. mobilă pentru bucătărie. in special zona in care locuesc. a consilia şi a realiza impreună cu clienţii schita mobilierului dorit. Prospectarea În primul rand vom indentifica potenţialii clienţi pentru mobila Mob-You şi vom incerca să obtinem anumite informaţii de la ei. Primii paşi constă in alegerea modelului de mobilă de către client.SA.O dată ales modelul şi dimensiunile se aleg culorile. In al doilea rand se va stabili identificarea clienţilor. cuiere. ce părerea are despre acesta.Mob-You.biblioteci. Mob-You SA. precum şi cat de multumiti sunt de calitatile mobilei SC .

deoarece clientii doresc ca mobila pe care o cumpără pentru copii lor să ofere cat mai mult loc de joacă. Deasemenea clienţii doresc o calitatea cat mai bună. o culoare care să le transmită un sentiment plăcut. toate aceste aspecte pot deveni realitate datorită caracteristicii produselor de a imbina utilul cu plăcutul. Cei mai multi doresc o gamă variată de culori şi materiale ce se adaptează ambientului. la un preţ accesibil şi un design deosebit. Mobila pentru tineret se compune dintr-un ansablu care inglubeaza spaţii de depozitare a jucariilor.De asemenea doresc un mobilier de o culoare vesela. Clienţii SC Mob-You SA urmaresc avantajul ca produsele cumparate sa le ofere sigurantă şi design. care nu se poate zgaria uşor. funcţionalităţii şi personalitaşţi fiecăuia în funcţie şi de dorinţele celor mici. dacă vă pregătiţi să redecoraţi camera copilului. şi produsele sale.Fiecare client işi doreşte cu totul altceva pentru copilul său.Vrea o mobilă rezistentă. Identificarea nevoilor clienţilor Cand vine vorba de copii. sau se poate distruge. gusturile in materie de design-ul camerei diferă de la persoană la persoană. Se va distribui fiecarui client cate un chestionar unde va răspunde la cateva intrebări adresate despre magazin. a hainuţelor .Foarte important este şi spaţiul pe care il ocupa. precum şi a cunoaşte opinia acestora cu privire la Mob-You.Scopul acestuia este de a indentifica nevoile clienţilor. . În concluzie. dar şi o mobila a carui dulapuri nu ocupa mult spatiu.

Preţul diferă in funcţie de preferinţele fiecăruia. . violet şi alte combinţii pe care le doreşte clientul în funcţie şi de designul camerei. 2. pot alege eu dimensiunile corpurilor? .Da. având in vedere caracteristicile de împachetare.Mobila se livrează in cel mult 14 zile lucrătoare. . . 5. 6. vă Oferim preţuri competitive şi accesibile. la 980 RON.Între ce preţuri variază mobila ? . 4.Dacă dimensiunile dumneavoastră nu corespund cu spaţiul de care dispun acasă. . există o gamă largă de culori.300 RON. mov . Întrebări şi răspunsuri Încă din momentul contactului cu interiorul magazinului de mobilă. 7. alb cu verde.Care sunt culorile disponibile? . .Preţurile includ TVA? . in acest caz fiind un mobilier pentru copii. unde fac comanda? .Dacă vreau să cumpăr.Fiind o mobilă pentru copii. albastru. în diferite nuanţe alb cu roşu. manipulare şi transport.Aveţi preţuri diferite pentru persoane fizice? .În cât timp imi vine comanda? . 3.Da. . intrebări la care vanzătorul sau consultantul va raspunde: 1. sau chiar 1. preţurile includ TVA. Există mobila la 740 RON.Comanda se face la centru de livrare( magazin. .Sigur că le puteti alege dumneavostră in funcţie de spaţiul de care dispunţi acasă. depozit). vor apărea anumite curiozităţi şi intrebări din partea potenţialului client referitoare la anumite caracteristici ale mobilerului. .

mai ales dacă se doreşte şi un design mai special. .Când şi unde plătesc? .Fiecare tanăr işi doreşte o culoare distinctă . Fiind o mobilă pentru tineret.Angajaţii noştri ansamblează mobila la domiciuliul clientului. deoarece o dată ce inaintează in varstă copilul işi schimbă şi preferintele in ceee ce priveşte designul camerei sale.Da. sau cu card bancar. in functie de gustul fiecarui client. .Plata se face în magazin. 9. Mobila pentru tineret diferă de la o varstă la alta precum şi de la tanar la tanar : baiat sau fată.Firma face livrarea la domiciliul clientului? . ea cuprinde o multitudine de sortimente pentru tineri precum şi o gamă foarte variată de culori.Sigur ca da ! Firma dispune de maşini speciale pentru a distribui mobila la Client şi transport gratuit. 10. de aceea şi camera lui trebuie să arate diferit de restul casei. Argumenatie Orice familie işi doreşte pentru copilul sau ce e mai bun.Magazinul asigură montaj la domiciliu? . . cumpărarea ei necesită timp şi gandire. 8. Mobila pentru tineret este cea mai vastă din acest domeniu. ce pot fi combinate in diverse sortimente.A cumpără mobilă pentru tineret este un lucru destul de interesant. . o formă a corpurilor diferită precum şi un aspect deosebit.

Doresc o mobilă dintr-un lemn masiv. . aveţi un anumit spaţiu. cel pe care doriţi să îl cumpăraţi. iar dumneavoastră puteţi alege unul dintre ele. dar vreau o altă culoare. trebuie sa fie pozitivă. Sigur că da! Noi vă prezentăm modelele pe care le avem in acest moment pe stoc. vor apărea anumite obiecţii in ceea ce priveşte design.De aceea este foarte important ca obiecţiile sa fie făcute cunoscute şi inţelese. Dimensiunile corpurilor le alegeţi dumneavostră. Îmi place acest model. deschisă si orientată spre rezolvarea acestora. etc.Pentru clienti este foarte importantă maniera in care sunt abordaţi intr-un magazin. deoarece în camera in care vreţi să monţi mobila. pentru camera copilului. culoare. felul in care li se răspunde la intrebari precum şi atitudinea pe care vanzătorul o are referitor la interesele potenţialului client.Dumneavostră stiţi unde vreţi să montaţi mobila.Noi va punem la dispoziţie un catalog cu diferite culori de unde puteţi alege nuanţa pe care o doriţi. Atitudinea vanzatorului fată de obiecţiile clientului. culoarea o alegeţi dumneavostră. Fiind o mobilă adresată celor mici. ce culori predomină în acea cameră si ce dising vreţi să adoptaţi. Dumneavoastra luaţi dimensiunile camerei şi astfel vom putea realiza mobila la dimensiunile dorite. 2. 3. Acesta este un prototip. în funcţie de preferinţe. O obiectie nerezolvată şi neclarificată poate duce la o neinţelegere intre vanzator şi cumpărător. Este prea spaţioasă. sau poate crea o imagine mai puţin bună despre magazin şi angajatii sai. Obiecţii generice. Exemplu de obiecţii care pot apărea in momentul cumpărării unei mobile pentru tineret: 1.

Magazinul nostru oferă clienţilor posibilitatea achitării in rate in funcţie de salariul pe membru de familie. sau îl putem modifica. Acest model pe care mi-l arătaţi nu se potriveşte cu designul camerei. .Se poate face comandă. Daca nu aveti posibilitatea să o cumpăraţi acum. . 5. dacă nu vă este pe plac. Dacă aces model nu se potriveşte cu designul camerei.4. Acest corp nu se potriveşte cu restul mobilei. nu este nici o problemă. atunci putem vedea alte modele. dacă intenţionţi să renunţaţi la unele corpuri sau nu 6. insă nu imi pot permite deocamdata . Aş dori sa cumpăr acestă mobilă. de accea noi vă prezentăm acest catalog cu diferite modele. deoarece ele variază. din care vă puteţi alege pe cel dorit. renunţând la anumite rafturi. Puteţi renunţa la acest corp.Dumneavoastră decideţi cum doriţi sa fie mobila.

Sc Mob-You oferă posibilitatea clienţilor de a modifica unele corpuri.SA sunt reprezentate in primul rand de garanţia oferită pentru produsele cumparate. Cuprins . precum şi folosirea unei game variante de culori pentru a-i mulţumi şi pe cei mici. in cazul aparitiei unor probleme a mobilerului . Serviciile post vanzare oferite de SC.Mob-You.De aceea Mob-You şi-a propus diversificarea gamei mobilei pentru tineret din cele mai bune materii prime. Mob-You işi propune realizarea de cataloage in care să se regăsească cate un exmplar din fiecare tip de mobilă. precum şi modificarea aspectului corpurilor. acordandu-le acestora şansa de a avea acasă in propria cameră un corp de mobilier care se aseamănă cu cea a personajului preferat din film. Servicii post vanzare SC Mob-You SA doreste satisfacerea dorintelor clienţilor in materie de mobilă. ii va asculta opiniile şi dorintele pe care le are referitor la mobila pentru copilul său.Se va crea mobila inspirată mai mult din filmele pentru copii. renunţand la rafturi sau adăugand altele.De asemenea se va angaja un consultant specializat care va discuta cu clientul. catalog ca va fi inmanat celor care vizitează magazinul.Aceasta constand in 2 luni timp in care. repararea acesteia va fi efetuată gratuit de către angajatii firmei.

…pag 3 4..pag 1 2... ………….Forme de finalizare………………………………………………………………………... ……….Argumentaţie…………………………………………………………..…….……………………………...pag 4 5.pag 8 Victor: prospectarea Victor: stabilirea intalnirii Victor: pregatirea intalnirii Victor: priza de contact Victor: identificarea nevoilor Victor: argumentatia Victor: rezolvarea obiectiilor Victor: acordul Victor: prelucrarea comenzii Victor: servicii post-vanzare ....pag 7 8...pag 5 6.....Rezolvarea obiecţiilor……………………………………………………………………. ………………..Prospectarea produsului………………………………………………...pag 3 3..……...Descrierea pieţei şi a produsului………………………………………………..1.... …..Identificarea nevoilolr clienţilor………………………………………………………..pag 6 7. ………..Servicii post vânzare………………………………………………………………….Obiectii…………………………………….

Proiect tehnici de vanzare Zamfir Anca-Ioana Marketing .13 .anul 3 Gr.