Interpretarile Centuriilor Unul dintre cei mai importanti interpreti ai profetiilor lui Nostradamus a fost Vlaicu Ionescu, un roman

emigrat in anii 1960 in SUA. Acesta a incercat sa demonstreze ca Nostradamus ar fi prevazut, printre altele, caderea regimului comunist, dezmembrarea Uniunii Sovietice, precum si puciul de la Moscova in 1991. Aceste interpretari au fost publicate in mai multe carti cu mult inainte de a se intampla, fapt ce i-a sporit lui Vlaicu Ionescu credibilitatea. S-a sustinut ca Nostradamus a prezis masacrul din noaptea Sfantului Bartolomeu a anului 1572, incendiul Londrei din 1667, instituirea Premiului Nobel, criza economica din 1929-1933, o intalnire HitlerFranco-Mussolini, revolutia din Ungaria din 1956, asasinarea fratilor Kennedy, razboiul din Golful Persic, caderea comunismului si sfarsitul lumii, atentie, in anul 3755, dupa altii, 3797. Nu este data explicita a parjolirii planetei, ci doar presupusa data a incheierii previziunilor sale. Nostradamus si-a prezis propria moarte Deosebit de limpede este prezicerea de catre Nostradamus a propriei sale morti regasita in mai multe catrene. De obicei, exprimarea sa este impersonala, dar intr-unul din catrene, el trece dramatic la persoana intai: ,,Intors din misiune, dar al regelui, tinut in loc, nu va mai face nimic. Se va intoarce la Dumnezeu. Prietenii mei apropiati si cei din sangele meu. Ma vor gasi mort intre pat si masa de lucru.” Nostradamus a fost gasit exact in locul indicat de el unde, incercand pesemne sa se ridice din pat, a cazut in noaptea de 1 spre 2 iulie 1566. Romania, limita a frontului estic Norneigre, Dacia si Insula Britanica vor fi atacate de fratii cei uniti. Un cap la Roma nascut din sange Galic. Si armatele lor vor fi respinse pana la paduri. Aici este vorba de operatia numita “metaplasma”: din doua nume se ia cate o parte, se pun laolalta si se formeaza un nou termen, care exprima sinteza primelor doua. Intelesul catrenului se deseneaza cu claritate limitele pana la care au ajuns Puterile Centrale, in Primul Razboi Mondial, pe cele trei fronturi: la apus Anglia, la sud Italia si regiunea nordica a Iugoslaviei, iar la rasarit Romania. Marile raiduri din 1944 Patruzeci si cinci de grade cerul va arde Focul se va apropia de marea cetate noua: Intr-o clipa, flacari mari vor izbucni si se vor intinde, Atunci cand se va planui sa fie pusi la incercare cei din Normandia. Orasul Ploiesti e indicat aici prin paralela 45, care trece, intr- adevar, cu o mare precizie pe langa aceasta localitate. Nici un alt oras de o anumita insemnatate din Europa nu se afla pe aceasta paralela. Al doilea vers ne spune ca focul bombardamentelor se va apropia de “marea cetate noua”. Expresia se potriveste bine cu cetatea lui Bucur, care e una din cele mai recente capitale din Europa. Ea devine capitala doar dupa ce, la 1600 (un secol dupa moartea lui Nostradamus), Targoviste e distrus de turci.

Mahnit va fi pentru a fi admis marsul contra puternicului din Armenia. ea insasi de origine germanica si indicata in catren prin semnul ei heraldic: crinul. Astfel. Al treilea vers arata cum incendiul a izbucnit deodata (instant) si cum s-a intins subit pe o mare intindere (flamme esparse sautera). acesti descedenti ai prostitutiei revolutionare comuniste. faptul ca “latin” e scris cu litera mare. trecerea Latina fiind deschisa. Si intradevar. Se vede astfel ca e vorba de o scurta anagrama: -s LATIN=STALIN. . suprimarea sursei de petrol romanesc a fost printre principalele masuri strategice care trebuiau sa preceada invazia din Normandia. Avioanele anglo-americane au bombardat. Invazia sovietica din august 1944 Insula franca va fi poluata de Arnani. va fi intinata si profanata (tholoser) de sovietici (Arnani=Nanari). pe atat de neasteptata. Hoardele nesfarsite (bande infinite) vor trece muntii Transilvaniei. unde au bombardat Gara de Nord: “Focul se va apropia de marea cetate noua”. dupa cum am aratat. Iata cum confirmarea acestei interpretari data printr-o enigma pe cat de ingenioasa. Ceea ce ne-a sugerat ca e vorba de un joc de cuvinte este schimbarea lui “t” final din “ouvert” in “s” si. cu baionetele trase (bayonn頥ntrer) si cu strigatul de lupta: “catre Bucuresti!” (tous Bichoro criant). Banda nesfarsita prin muntele Adrian: Raul va fi trecut Hutin prin pod de plute. aceasta insula latina izolata in oceanul slav (isle franque). de asemenea. ultimul vers ne spune ca acestea se vor face cand se va planui tentativa din Normandia. Ele vor trece Nistrul (passer rivi貥) pe la Hotin (Hutin) printr-un pod de barci si scanduri (par pont la planque) si vor intra ca intr-o tara inamica. pentru a cobori apoi spre Bucuresti. Romania. tintind catre Germania de rasarit si Austria.Sa remarcam acum exactitatea datelor acestui catren. sugerand un nume propriu. Vor intra Bayonne toti strigand “Bichoro”. Se stie ca intre dinastiile din Europa se stabilisera legaturi de rudenie in cursul secolelor. pentru a nu ramane nici o indoiala asupra circumstantelor istorice ale acestor atacuri. intr-adevar. Casa de Hohenzollern poate fi privita ca sora a Capetienilor. Ea e continuta in expresia “ouvers Latin passage”. regiunea muntilor unde s-a nascut Hitler (par le mont Adrian). In sfarsit. mai intai Ploiesti. Romania Mare si drama Regelui Mihai In anul cand fratii crinului vor fi in varsta. Unul dintre ei va detine Romania Mare: Muntii sai se vor cutremura.

cum e numit in extraordinarul catren V-94. impotriva planului lui Antonescu. . pauperizare generala. Mai toate valorile vor fi distruse (grand neanty) si toate posesiile vor fi confiscate si “nationalizate” (biens publi鳠par fisc). Niciodata poporul roman nu va fi fost atat de ultragiat. Faptul de a fi “marcher contre fort d?Arm鮩e” a fost. Stalin si teroarea PCR Toti aderentii care vor fi sustinut partidul In favoarea celui al carui nume va fi dur si taios. (suparat). dupa profet. e o varianta a expresiei “le grand duc d?Arm鮩e”. dupa ce el este cel care. Aici Stalin e numit “fort d?Arm鮩e”. striviti si distrusi. vor fi condamnati la moarte. rupe alianta cu Germania si lasa libera trecerea fortelor sovietice prin tara. ceea ce in limbajul nostradamian implica o grea lovitura sau o nenorocire. cauza caderii sale. de catre Stalin in 1947. ni se spune ca regele Mihai va fi “fach馱uot.Dar iata ca o noua confirmare ni se prezinta in ultimul vers. Bunurile le vor fi luate prin confiscari publice. a carui solutie in extenso se afla in paginile 504-510 din prima noastra lucrare (1976) si la paginile 303-310 ale celeilalte (1987). Mihai a fost obligat. dupa cum se stie. Faptul de a fi participat la agresiunea lui Hitler impotriva Uniunii Sovietice nu i s-a iertat totusi. Majoritatea aderentilor care vor fi sustinut “Partidul”: aservit lui Stalin (qui auront tenu party pour Rude en l贴res) vor fi condamnati la moarte (mis mort) si exterminati in inchisori si lagare de munca (saccag鳩. sa abdice. In sfarsit.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful