COLEGIUL NAiIONAL ,,GRIGORE GHICA¶¶ DOROHOI NAi

Proiect de atestare a competenìelor profesionale
Administrarea unei firme de turism (lan hotelier)
Profesor îndrum tor: tor: Elevi: Elevi:

gandru Marius Claudius

Achiìeni Mirela Ioana Achiì Ioana Ficioru Ivona

Motto: ³Nu m pot odihni într-un hotel întrprea scump. noi am ales sa prezent m o baza de date a unei firme de turism.´ adorm. . Pre ul nu m las s adorm.´ Pentru ca la to i ne place vacanìa .

patiserie ± cofetarie. b uturi si produse pentru fum tori. restaurantul fiind un local public care îmbin activitatea de producìie cu cea de servire. . este inclus o tabel care cuprinde informaìii despre restaurantele din gestiune. punând la dispoziìia clientului o gam diversificat de produse culinare. RESTAURANTE. De aceea. respectiv ± CLIENTI . deoarece cazarea acestora in condiìii cat mai bune este obiectivul firmei noastre de turism.Descriere Baza de date ìine evidenìa unei firme de turism axat pe administrarea unui lanì hotelier. trebuie înregistrate hotelurile aflate în gestiune ± HOTELURI. De asemenea. clienìii pentru care s-a efectuat cazarea.

camera în care a stat un turist si angajatul care a efectuat cazarea. piscin . De asemenea. . saun . deoarece ei sunt reprezentanìii hotelurilor. Baza de date mai conìine o tabel referitoare la durata sejurului clienìilor ± CAZARI ± aceasta conìinând informaìii cu privire la data caz rii.O alt tabel important din schem este tabela ANGAJATI. mai sunt incluse dou tabele ± DIVERTISMENT èi SERVICII ± care descriu mijloacele prin care lanìul hotelier asigur turiètilor metode de întreìinere: masaj. cei care trateaz clienìii èi sunt responsabili de satisfacerea lor si totodat stâlpul de baz al companiei iar administrarea lor este important . parcuri de distracìie pentru copii. sal de bowling si biliard.

.

.

.

Entitatea CAZARE se reprezint in modelul fizic prin tabela CAZARI care are structura: .Maparea tabelelor 1. Entitatea HOTEL se reprezint in modelul fizic prin tabela HOTELURI care are structura: 2.

3. Entitatea LISTA_SERVICII se reprezint in modelul fizic prin tabela LISTE_SERVICII care are structura: . Entitatea CLIENT se reprezint in modelul fizic prin tabela CLIENTI care are structura: 4.

Entitatea SERVICIU se reprezint in modelul fizic prin tabela SERVICII care are structura: 6. Entitatea RESTAURANT se reprezint in modelul fizic prin tabela RESTAURANTE care are structura: .5.

7. Entitatea FUNCTIE se reprezint in modelul fizic prin tabela FUNCTII care are structura: . Entitatea ANGAJAT se reprezint in modelul fizic prin tabela ANGAJATI care are structura: 8.

Interogari 1. Sa se afiseze pentru fiecare restaurant hotelul de care apartine. .

.2. Sa se afle pentru fiecare restaurant tara in care se afla.

3. Sa se afle pentru fiecare restaurant regiunea in care se afla. .

precum si intervalul in care se desfasoara . 5. .4. Sa se afle hotelul si tara in care se afla restaurantul Naser. Sa se afiseze serviciile pe care le ofera hotelul Capsa.

. Sa se afiseze pentru fiecare hotel salariul maxim oferit.6.

Sa se afle dintre toti angajatii persoana cu salariul cel mai mare si sa se specifice de ce hotel apartine. .7.

cu mici modific ri se poate modela acest proiect pentru alte firme din domeniu. Majoritatea datelor înserate în tabele au un caracter fictiv. 2007 . In ultimul rând.com Siteul: http://paulierco.academy.ro/wpcontent/uploads/2008/02/Designcontent/uploads/2008/02/Design.rezumat.html Cristina Cernat . Cu ajutorul câtorva entita i in plus baza de date se poate extinde la o firm cu o activitate mai diversificat . De asemenea. Sanda Junea .Concluzii ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ În primul rând trebuie precizat ca proiectul vizeaz crearea unei baze de date a unei firme de turism.oracle. Maria Scripca ± ³ Manual Informatica´ clasa a XIIa . proiectul mai poate fi normalizat si optimizat Bibliografie: ibliografie: Siteul: www.ro/wphttp://paulierco. editura Gimnasium .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful