P. 1
Deversarea Deseurilor in Ape Proiect

Deversarea Deseurilor in Ape Proiect

|Views: 36|Likes:
Published by Georgiana Bucan

More info:

Published by: Georgiana Bucan on May 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/29/2011

pdf

text

original

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Facultatea Agricultura, Specializarea T.P.P.A.

Apostol Maricica, Beldian Roxana Grupa 429

Deversarea deseurilor in ape Efectul asupra ecosistemelor .

calitatea vie ii sau func ia natural a ecosistemelor (organismele vii i mediul în care tr iesc). .Poluarea  reprezint contaminarea mediului înconjur tor cu materiale care interfereaz cu s n tatea uman .

 afecteaza toate oceanele globului. dar apele de coasta sunt mai afectate decat cele din largul marilor deoarece acolo exista in prezent mult mai multe surse de poluare. . de la instalatiile industriale de coasta pana la transportul maritim mai intens.

Platformele sunt folosite si pentru explorarea titeiului care mareste riscul devarsarilor si poluarii. .midii si fermele piscicole care au devenit astfel vulnerabile pentru bacteriile toxice.In particular.alge si poluanti.platformele continentale din apele putin adanci au fost exploatate de catre om pentru stridii.in jurul Europei si a coastei estice a Americii de Nord.

procesul dureaza 480 de zile.In perioada de inflorire a algelor unele dintre acestea mor si se descompun.permitand bacteriilor sa se inmulteasca utilizand oxigen vital. .Astazi datorita inmultirii exagerate a algelor si a poluantilor existenti.

Toate animalele marine care se hranesc prin filtrare sunt foarte sensibile la poluanti care se concentreaza in tesutul lor. . Astfel sunt amenintati coralii care se compun din colonii gigant de animale unicelulare ce sunt foarte vulnerabile la poluanti.

000 de foci comune si cenusii au murit. Foca caspica (Pusa caspica) . .in Marea Nordului.cand cel putin 11.populatia acestei specii a scazut peste cu 90% in ultimii 100 de ani ca urmare a vanatului excesiv si a degradarii habitatului si se afla in continua descrestere.Poluantii sunt vinovati si pentru scaderea rezistentei la boli a mamiferelor marine care a dus la declansarea unei epidemii in perioada 1987-1988.Organismele daunatoare din apele uzate se reproduc in moluste si transmit omului numeroase boli.

2 milioane fiind mortale. Cifrele furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii privind diferitele maladii. Anual se inregistreaza 4 miliarde de cazuri de diaree. milioane de oameni infestati de schistosomiaza . 2.pe Glob se contureaza in tot mai multe regiuni o criza a apei.sunt alarmante.Prin poluare. mai ales in tarile sarace. Criza este accentuata de cresterea populatiei si de faptul ca in multe tari sarace omul este obligat sa consume apa poluata sau infestata.depasindu-se anumite praguri.apa devine neutilizabila:in acest fel. raspandite prin intermediu apei. cazuri de malarie. .

intr-o forma participativa. prin implicarea tuturor factorilor interesati si prin considerarea apei drept un bun economic si social.O importanta deosebita se acorda gospodaririi apelor. .

un entuziasm pentru a continua lupta. menita sa protejeze mediul nostru. ci totul trebuie gandit la nivel universal. .Trebuie sa ne convingem ca o lupta impotriva poluarii nu poate fi opera unei tari sau a unei generatii. sunt indicii incurajatoare. care se manifesta prin aceste uriase reuniuni in aer liber. Reintoarcerea la o viata simpla si naturala. foarte vizibile in unele tari. Este o mare satisfactie sa constatam la tinerii din lumea intreaga o atractie si uneori chiar un entuziasm pentru aceasta batalie. o anumita simplificare in atitudine si in vestimentatie.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->