GANDURILE UNUI SCHIZOFREN Sunt deja aproape 3 ani de cand sunt sub asaltul bolii asteia.

Abia azi, re-citind un tratat despre boala am reusit sa accept intr-adevar diagnosticul,dar il accept fara groaza de la inceput, cu mai multa detasare si , o sa spuneti ca sunt naiv, cu spieranta. Da, cred ca nu e boala, e cu siguranta ceva mai mult decat atat. demonul cu care se confrunta fiecare din cei bolnavi e mult prea inteligent, mult prea rafinat, mult prea bine individualizat s indeajuns de diferit de ceea ce stii tu despre tine ca esti, ca sa poti accepta ca e o simpla creatie a unei imaginatii deformate. Vreau sa incep sa invat rational despre dusmanul care traieste in mintea mea, si as vrea sa fac asta discutand cu oameni care trateaza sau stiu multe despre "boala". e important pentru "noi", cei atinsi, sa stim ca putem gasi punti de comunicare cu cei "normali", pentru ca sentimentul de singuratate si alienare devine cu timpul un al doilea dusman. demonul se hraneste cu frica de orice fel. de la fricile cele mai ridicole, pana la teama de moarte. iti rascoleste cu o viteza incredibila in toata memoria, gaseste amanunte pe care le uitasesi demult, vine, temeri, indoieli, nesigurante, facand din ele arme cu care dezlantuie un razboi continuu, zi de zi, minut de minut, impotriva a tot ceea ce ar putea sa-ti ofere o posibila cale de iesire. la inceput n-am putut crede. a patruns in mintea mea brutal ,cu o viteza incredibila, am simtit ca si cum un virus care mi-ar fi dat o viata intreaga tarcoale ar fi gasit in sfarsit calea prin care sa se infiltreze in sistemul de operare al mintii mele, punand stapanire pe intreg continutul ei. am auzit hohote de satisfactie si urlete inumane, nu a fost decat o voce care mi-a spus chiarr de la inceput : "esti al meu, acum", si m-a invitat sa "ma uit" cum se infiltreaza in gandurile mele. am citit recent despre multi bolnavi care mentioneaza "furtul gandirii" , "deturnarea gandurilor", etc,si stiu exact la ce se refera. e ca si cum

ca.ca si tine (vorbind cu un alt schizo). fiind pus sa aleg intre diagnostice savante si perspectiva ospiciului. fara succes. Asa ca. amplificate insa la dimensiuni absolut grotesti.incearca sa scape. nu poti sti care sunt planurile astea. intelegere. incepi sa "vezi" cum cu vintele tale incep sa capete alt sens. absolut fara sens.. si simti din partea "entitatii" o ura infinita pentru tine ca fiinta umana. orice ar spune. timp in care mintea ta incearca cu disperare sa se agate de o farama de logica in toata intamplarea asta. e o personalitate clar distincta de tine . pentru orice inseamna intelepciune. In cufuzia aia teribila in care eram. logica. binele rau si invers. insa .. erau descrise al naibii de bine si exact toate simptomele pe care le aveam. logica. de multe oi te trezesti ca spui.. si trebuie intelesi cei care reactioneaza violent. cu limbajul lor rudimentar.crestinism . celelalt. gesticulezi in moduri care stii ca nu-ti sunt specifice. pentru cei cu care intri in contact. as putea sa nu-i spun demon. urla. ordine. in momentele acelea. sau se afla alaturi de el. apoi incep asocieri de idei absolut aleatorii. compasiune. albul devine negru. folosindu-te ca pe o manusa prin care poate sa-si duca la indeplinire planurile. pentru ca nu cred ca exista o groaza mai mare ca aceea in care iti dai seama ca esti INLOCUIT.tu. e nevoie de intelegere si acceptare neconditionata. unde. reactionezi.ca sa vad cum . sau gandul ca m-a parasit dumnezeu in iad. etc. oricat de aberant. trecutul devine viitor. am inceput sa citesc niste texte mai vechi monastice. sa se stie ca "cel" cu care el se lupta va folosi spaima sau scepticismul celor din jur pentru a-i sopti ( sau urla ) in ureche : " ai vazut cum te privesc ? ei STIU ca esti dement ! Si le e GROAZA!!! M-am tratat cu . orice ar fi el. cel care observi si te percepi pe tine insuti ca fiind.gandurile tale ar fi golite de continut. primul lucru pe care-l face e sa-ti distruga structura mintii.. as vrea sa spun oricui trateaza un schizofrenic. pare a insuma toate trasaturile blamate de oameni. este absolut imposibil sa invingi.ca si cum ele n-ar mai fi decat o carcasa in care "se ascunde" el. mai ales la inceput.

dar nu mas simti acum ca un mincinos. de indecizie. pentru ca marea mea greseala. Altfel . afirm.desi mie mi se intampla o gramada de lucruri inauntru. pentru ca mi-a dat o baza pe care sa ma pot sprijini cand fac. pt. lucru care m-a ajutat foarte mult.confuzia ar fi totala. Simptomele pe care le mai am eu . Asa ca m-am salvat abordand sistemul de valori ortodox. Nu pot sa spun ca nu mai am simptome. poate i-as fi facut si pe ei. nu pot sa vorbesc prea mult. a fost sa le spun ce simt. Am in fiecare an cate o criza. Cam o saptamana sunt intr-un 'trip' continuu. Am invatat sa ma feresc de ai mei. si sa-i fac 'de rusine' Poate ca m-as fi facut de rusine. la inceput. si inca ii mai urasc pentru ca m-au indopat cu tampenii de frica sa nu 'ma manifest' printre cei de-afara.cred.e fara el. De atunci sunt panicati. cu o grija continua sa nu mai treaca prin ce-au trecut. Ne-am facut mult rau reciproc. . ca unul care incearca sa 'se strecoare' in lumea celor normali. Ca sa pot judeca. pe feelingul ala interior care-ti spune ce-i bine si ce-i rau. un soi de lipsa de discernamant in fata valorilor. nu ma mai pot baza pe instinct. am ales-o pe a doua. stau si privesc in gol .sunt intr-adevar un soi de confuzie. SI pare-se ca are mai mult sens. ca mi-a fost dereglat de boala. gandesc . vara. ca un falsificator. sper. majora. si sa para 'de-al lor'.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful