You are on page 1of 7
Διευθυντές / Διευθύντριες Καθηγητές / Καθηγήτριες Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Εκδρομές ΟΕΛΜΕΚ Κέρκυρα –

Διευθυντές / Διευθύντριες Καθηγητές / Καθηγήτριες Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

Εκδρομές ΟΕΛΜΕΚ

  • Κέρκυρα Λευκάδα - Ιωάννινα (09/7/2011 – 16/7/2011)

  • Κλασική Ιταλία (1/8/2011 – 08/8/2011)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο εκδρομές που έχει αποφασίσει η ΟΕΛΜΕΚ να πραγματοποιήσει το Καλοκαίρι του 2011.

Για

την

εκδρομή

στην

Κέρκυρα

Λευκάδα

Ιωάννινα

οι

ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με το Τουριστικό Γραφείο LEMESIANA στο τηλ. 25 - 333471, το αργότερο μέχρι τις 6 Ιουνίου 2011.

  • Για την εκδρομή στην Κλασική Ιταλία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με το Τουριστικό Γραφείο TOP KINISIS κα Αλίκη Δημοσθένους στο τηλ. 22-869728 και κα Σίσση Μπέσσα στο τηλ. 22-869726 το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2011.

Η Πρόεδρος Ελένη Σεμελίδου

Λευκωσία,

6 Μαΐου 2011.

Ο Γεν. Γραμματέας Κώστας Χατζησάββας

Αρ. πρωτ. ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΕΛΜΕΚ 2011(ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ) Τ.Κ. 22159, 1518 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590 ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550 E-MAIL: info@oelmek.com.cy

ΕΚΔΡΟΜΗ Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

8 ΜΕΡΕΣ

09/7 – 16/7/11

η ΜΕΡΑ- ΛΑΡΝΑΚΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ Αναχώρηση με απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας για Κέρκυρα. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

η ΜΕΡΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ ( ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ) Πρόγευμα και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ομορφιές του νησιού.Πρώτος μας σταθμός η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ( πολιούχου Αγίου της Κέρκυρας) που βρίσκετε στην καρδιά της πόλης για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Γαστούρι όπου βρίσκεται το ανάκτορο Αχίλλειο που κτίστηκε για λογαριασμό της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ που παραπέμπει στην Ομηρική Εποχή.Ακολούθως μέσα απο μια διαδρομή γεμάτη πράσινο δίπλα από τη θαλάσσα θα φθάσουμε στην Παλαιοκαστρίτσα.Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά της καθώς και να γευματίσουμε σε κάποια από τις πολλές ταβέρνες της περιοχής.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

η ΜΕΡΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ Πρόγευμα και στη συνέχεια η μέρα μας είναι ελευθέρη να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε.Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας στην πόλη της Κέρκυρας, να πιείτε το καφέ σας στην μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας, την Σπιανάδα ,σε μία από τις δεκάδες καφετέριες της, να ψωνίσετε από τα χιλιάδες παραδοσικά μαγαζάκια καθώς και να επισκεφθείτε το Λίστον ή το σπίτι που έζησε και πέθανε ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός όπως και άλλα αξιοθέατα του νησιού. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

η ΜΕΡΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ Πρόγευμα και στη συνέχεια θα αφήσουμε πίσω την όμορφη Κέρκυρα για ένα άλλο πανέμορφο νησί των Επτανήσων, τη Λευκάδα. Αφού επιβιβαστούμε σε φέρρυ- μπόουτ θα περάσουμε στην Ηγουμενίτσα και από εκεί ακολουθώντας μια θαυμάσια διαδρομή δίπλα από το Ιόνιο πέλαγος και περνώντας από Πάργα, Άκτιο και Πρέβεζα θα φθάσουμε στην Λευκάδα Τακτοποίση στο ξενοδοχείο και θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.Διανυκτέρευση.

η ΜΕΡΑ-ΛΑΥΚΑΔΑ- ΝΥΔΡΙ Πρόγευμα και στη συνέχεια θα επισκευθούμε το γραφικό Νυδρί, ένας τόπος που σύνδεσε το όνομα του με τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Θα έχουμε την ευκαρία να κάνουμε το μπάνιο μας στις όμορφες παραλίες της περιοχής και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούνε το Σκορπιό, νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί και ανηκεί σήμερα στην κληρονόμο της οικογένειας Ωνάση, Αθηνά.Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Λευκάδας για βόλτα στα στενά δρομάκια με το πλήθος των μαγαζιών.Διανυκτερεύση.

η ΜΕΡΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ Πρόγευμα και αναχώρηση για Ιωάννινα της πανέμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου. Θα περάσουμε από το Άκτιο στην Πρέβαζα και θα συνεχίσουμε για Ιωάννινα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

η ΜΕΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) Το πρωινό ελεύθερο να το αξιοποιήσετε όπως νομίζετε, για να ξεκουραστείτε , για να εξερευνήσετε τα Γιάννενα ή για να ψωνίσετε. Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μουσείου Ιστορίας με τα κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες στο Πέραμα και θα καταλήξουμε στη λίμνη των Ιωαννίνων, από εκεί, όσοι επιθυμούν, μπορούν με καραβάκι να περάσουν στο νησάκι του Αλή Πασά για περιδιάβαση στα γραφικά δρομάκια με το πλήθος των παραδοσιακών καταστημάτων.Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

η ΜΕΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ Το πρωινό ελευθέρο για να κάνετε τη βόλτα σας στη λίμνη, να επισκεφθείτε το κάστρο του Αλή Πασά και την πλατεία της πόλης, ή να κάνετε τις τελευταίες σας αγορές από τα πολλά καταστήματα των Ιωαννίνων.Το μεσημέρι αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα και από εκεί με φέρρυ-μπόουτ για τη Κέρκυρα. και ακολούθως θα καταλήξουμε στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Κέρκυρα-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της AEGEAN

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων

3 διανυκτερεύσεις στην Κέρκυρα σε ξενοδοχείο 4****

2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λευκάδα 3***

2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο κεντρικό 5***** στα Ιωάννινα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ καθημερινά

Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα

Πούλμαν για τις εκδρομές , μεταφορές και περιηγήσεις σας

Εισιτήρια καραβιού Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα

Αρχηγός συνοδός του Γραφείου μας

Ασφάλεια ταξιδιού

Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σπήλαια

Ποτά στα γεύματα

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά

ΤΙΜΗ

  • 830 EURO το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

1085 EURO το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

  • 640 EURO παιδιά 2-12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες

ΠΤΗΣΕΙΣ ( Απευθείας με AEGEAN)

09/7 ΛΑΡΝΑΚΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Α3 4855

21.00-23.00

16/7 ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Α3 4854

18.30-20.30

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ ( HOTEL CORFU HOLIDAY 4**** ή παρόμοιο)

ΛΕΥΚΑΔΑ ( HOTEL IONION STAR 3*** superior )

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( ΗΟΤΕL GRAND SERAI 5***** )

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Για κάθε δήλωση συμμετοχής προκαταβολή 300 euro το άτομο

Τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής 06/6/11

8 Μέρες Διανυκτερεύσεις: Ρώμη (3), Φλωρεντία (2), Βενετία (2) Αναχώρηση : 01/8 LCA – VCE ECA

8 Μέρες

Διανυκτερεύσεις: Ρώμη (3), Φλωρεντία (2), Βενετία (2)

Αναχώρηση: 01/8

LCA – VCE ECA 944 16:00 - 18:25

ROM – LCA ECA 945

19:20 - 23:15

η μέρα: Λάρνακα Βενετία Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώ ρηση για το αεροδρόμιο της Βενετίας. Άφιξη και παραλαβή από τον αρχηγό σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

η μέρα: Βενετία Πρόγευμα. Σαν να αναδύθηκε από τη θάλασσα, η Βενετία. Το καθετί σ’ αυτήν την υπέροχη πόλη «κολυμπά» κυριολεκτικά στην Αδριατική. Αυτή η ιδιομορφία σε συνδυασμό με την αγέρωχη ιστορία, την περίλαμπρη αρχιτεκτονική και την απουσία τροχοφόρων, δίνει στην πόλη μια μοναδικότητα. Θα δούμε στην πρωινή μας ξενάγηση περπατώντας τα ακανόνιστα δρομάκια, τις ήσυχες πλατείες, τα σιωπηλά αρχοντικά, τις γέφυρες και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες σε αξιοθέατα συνώνυμα του Θρύλου. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο των καμπάνων και του ωρολογίου και τη γέφυρα των στεναγμών. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές και για μια προαιρετική ρομαντική βόλτα με γόνδολες. Δείπνο και διανυκτέρευση

8 Μέρες Διανυκτερεύσεις: Ρώμη (3), Φλωρεντία (2), Βενετία (2) Αναχώρηση : 01/8 LCA – VCE ECA

η μέρα: Βενετία Βερόνα Λάγκο ντι Γκάρντα Φλωρεντία Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε με πρώτη στάση την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, την θρυλική Βερόνα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να δούμε την σχεδόν απείραχτη από το χρόνο Ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και το παλάτι των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη λίμνη Λάγκο ντι Γκάρντα που θα μας μείνει αξέχαστη. Τελευταίος μας σταθμός η «Πόλη της Αναγέννησης» η Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8 Μέρες Διανυκτερεύσεις: Ρώμη (3), Φλωρεντία (2), Βενετία (2) Αναχώρηση : 01/8 LCA – VCE ECA

η μέρα: Φλωρεντία Πρόγευμα. Σήμερα θα ξε ναγηθούμε σε μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Θα δούμε το Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο και την Πιάτσα ντε λα Σινιορία που είναι και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε ή για να κάνετε τα ψώνια σας από τη φημισμένη αγορά της. Δείπνο και διανυκτέρευση.

η μέρα: Φλωρεντία Πίζα Σιέννα - Ρώμη Πρόγευμα και αναχώρηση. Πρώτη μας επίσκεψη η Πίζα όπου θα δούμε το φημισμένο κεκλιμένο πύργο, έ να από τα πιο πολύ- φωτογραφημένα μνημεία στον κόσμο και το Ρωμαϊκού ρυθμού Καθεδρικό της Πιάτσας Ντουόμο που επονομάζεται πλατεία των θαυμάτων. Συνεχίζουμε προς την πανέμορφη και ρομαντική Σιένα. Ένδεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Ντελ Κάμπο, τη ν κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια και πανέμορφες εκκλησίες. Άφιξη στην «Αιώνια Πόλη» την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

η μέρα: Φλωρεντία – Πίζα – Σιέννα - Ρώμη Πρόγευμα και αναχώρηση. Πρώτη μας επίσκεψη η

η μέρα: Ρώμη Πομπηία - Νάπολη Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή ξεκινώντας από τ ην Πομπηία που καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζουβίου το 79 μ.Χ. Συστηματικές ανασκαφές άρχισαν το 1754 και έφεραν στο φως μεγάλο μέρος της πόλης, ωραιότατες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, γλυπτά κ.ά. που παρέχουν πλούσια στοιχεία για τη ζωή και τον πολιτισμό της εποχής εκείνης. Επόμενος μας σταθμός η πολύ-τραγουδημένη Νάπολη. Στη περιήγηση μας που ακολουθεί θα δούμε την πανέμορφη παραλιακή λεωφόρο, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο, την πλατεία του Δημαρχείου, το Παλάτσο Ρεάλε του οποίου την πρόσοψη στολίζουν οκτώ αγάλματα το θέατρο Σαν Κάρλο, και την γκαλερία Ουμπέρτο Α΄.Επιστροφή στη Ρώμη. Δείπνο. Διανυκτέρευση

η μέρα: Φλωρεντία – Πίζα – Σιέννα - Ρώμη Πρόγευμα και αναχώρηση. Πρώτη μας επίσκεψη η

η μέρα: Ρώμη Κάντε μια ευχή σήμερα ρίχνοντας ένα νόμισμα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι που είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα της σημερινής μας ξενάγησης στην Αιώνια Πόλη. Σ’ αυτή την πόλη με τα πολλά ενδιαφέροντα θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια περιγραφής. Γι’ αυτό περιοριζόμαστε στην απλή αναφορά μερικών αξιοθέατων χωρίς σειρά και χωρίς αξιολόγηση. Θα δούμε το ξακουστό Κολοσσαίο, την Αψίδα του Αγίου Κωνσταντίνου, το Αρματοδρόμιο του Μάξιμου, την πλατεία Βενετίας, το Βιτοριάνο, τις Ρωμαϊκές αγορές και τη περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται στην πόλη του Βατικανού. Απόγευμα ελεύθερο στην πλούσια αγορά της Ρώμης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

η μέρα: Φλωρεντία – Πίζα – Σιέννα - Ρώμη Πρόγευμα και αναχώρηση. Πρώτη μας επίσκεψη η

η μέρα: Ρώμη - Λάρνακα Πρόγευμα. Χρόνος στην διάθεση σας για μια τελευταία βόλτα στην Ρώμη. Απόγευμα μεταφορά στ ο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Λάρνακα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα Βενετία Ρώμη - Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Eurocypria

Φόροι αεροδρομίων

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα

7 δείπνα. Το ένα σε παραδοσιακό Ιταλικό εστιατόριο στη Ρώμη

Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό

Εισιτήρια Βαπορέττου στη Βενετία κατά την μέρα της ξενάγησης

Διόδια και στάθμευση των λεωφορείων καθώς και τις ειδικές εισόδους στην Φλωρεντία,

Ρώμη και Βενετία Ασφάλεια ταξιδίου

Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

Δεν Περιλαμβάνονται:

 

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Είσοδοι μουσείων και Αρχαιολογικούς χώρους είναι προαιρετικοί

Ποτά στα γεύματα

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή

Τιμές:

προτεινόμενο

 

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

 

€849

€999

€795

Σημειώσεις:

Οι πιο κάτω τιμές ισχύουν σε ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 45 ατόμων