P. 1
Manual Power Point

Manual Power Point

|Views: 854|Likes:
Published by Maria Iuliana

More info:

Published by: Maria Iuliana on May 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/28/2013

pdf

text

original

Sections

 • Despre sunete
 • Adăugarea unui sunet
 • Examinarea unui sunet
 • Alegerea între Automat și După clic
 • Redarea unui sunet încontinuu
 • Ascunderea pictogramei sunet
 • Setarea opțiunilor de pornire și de oprire ale sunetelor
 • Despre narațiune într-o prezentare
 • Examinarea unei narațiuni
 • Reînregistrarea unei părți din narațiune
 • Înregistrarea unei narațiuni în timpul unei prezentări
 • Înregistrarea comentariilor într-un diapozitiv
 • Setarea manuală a temporizărilor diapozitivului
 • Dezactivarea temporizărilor diapozitivelor

Ce este PowerPoint

PowerPoint este un software care vă permite să creați materiale care pot fi prezentate cu ajutorul unui proiector. Utilizarea acestui material pentru a anunța un raport sau o propunere se numește prezentare. Cu PowerPoint, aveți posibilitatea să creați ecrane care să încorporeze eficient text colorat și fotografii, ilustrații, desene, tabele, diagrame și filme, făcând trecerea de la una la alta ca o expunere de diapozitive. Aveți posibilitatea să animați textul și ilustrațiile de pe ecran utilizând caracteristica de animație, dar și să adăugați efecte de sunet și narațiune. În plus, aveți posibilitatea să imprimați materiale pentru a le distribui atunci când creați o prezentare. PowerPoint face parte din „Office”, o suită de produse care combină mai multe tipuri de software pentru a crea documente, foi de calcul și prezentări, precum și pentru a gestiona poșta electronică.

(Prezentare cu desene și imagini)

(Prezentare cu text)

(Prezentare cu diagrame și tabele)

Album foto

Expunere de diapozitive Târg științific

Sfat: De ce se numește „Office”?

Poate că vă întrebați de ce produsele software de creare de documente și de calcul tabelar pe care le utilizați acasă fac parte dintr-o suită de software denumită „Office”. Motivul ține de istorie. Înainte, produsele software de creare de documente și de calcul tabelar se utilizau în principal pentru lucrul la birou, (Office în engleză). Software-ul a fost introdus într-o suită de software pentru lucru, de aceea a fost denumit „Office”. De atunci, computerele personale au devenit populare și acasă, dar suita de programe software care combină crearea de documente și calculul tabelar este denumită încă „Office”.

Sfat: Semnificația cuvântului PowerPoint
PowerPoint este denumit de obicei „PowerPoint” în ecranele de software sau în ajutor. De asemenea, este denumit „Microsoft PowerPoint”, „Office PowerPoint” și „Microsoft Office PowerPoint 2007”. Toate aceste denumiri reprezintă același software de prezentare PowerPoint.

Sfat: Se poate utiliza PowerPoint pentru a imprima materiale pentru ședințe?
Principala utilizare a PowerPoint constă în crearea de ecrane pentru prezentări și proiectarea lor pe un ecran cu ajutorul unui proiector, dar acesta se utilizează de multe ori pentru a așeza text și desene pe o pagină mare, cum ar fi A3, deoarece vă permite să așezați liber textul și desenele.

Bara de titlu: afișează numele de fișier al prezentării care se editează și numele produsului software pe care îl utilizați.

Butonul Office: faceți clic pe acest buton atunci când utilizați comenzi generale, cum ar fi Nou, Deschidere, Salvare ca, Imprimare și Închidere.

Bara de instrumente Acces rapid: comenzi care se utilizează frecvent, cum ar fi Salvare și Anulare, sunt amplasate aici. De asemenea, aveți posibilitatea să adăugați comenzile dvs. preferate.

Panglica: comenzile necesare pentru lucru sunt amplasate aici. Este același lucru cu „meniurile” sau „barele de instrumente” din alte produse software.

Fereastra de editare: afișează foaia de lucru pe care o editați.

Butoane de afișare: vă permit să modificați, după cum vă este necesar, modul de afișare a foii de lucru pe care o editați.

Bara de defilare: vă permite să modificați poziția de afișare a prezentării pe care o editați.

Glisor de panoramare: vă permite să modificați setările de panoramare ale documentului pe care îl editați.

Bara de stare: afișează informații despre prezentarea pe care o editați.

Sfat: Ce este „Panglica”?
„Panglica” este zona orizontală, ca o bandă, aflată în partea de sus a software-ului Office atunci când porniți PowerPoint. Comenzile necesare pentru lucru sunt grupate și amplasate în file, cum ar fi Pornire și Inserare. Aveți posibilitatea să comutați între seturile de comenzi afișate, făcând clic pe file.

Să salvăm o prezentare
Dacă ați creat sau editat o prezentare în PowerPoint, haideți să salvăm prezentarea. În PowerPoint, când întrerupeți lucrul sau ieșiți din program, trebuie să apăsați pe „Salvare”, altfel veți pierde ceea ce ați lucrat. Când salvați, prezentarea este salvată ca un „fișier” în computer. Mai târziu, aveți posibilitatea să deschideți fișierul, să îl modificați și să îl imprimați. Să salvăm o prezentare utilizând pașii următori.

1.

Faceți clic pe butonul

(butonul Salvare).

Faceți clic pe 2.

în bara de instrumente Acces rapid.

Specificați locul în care doriți să salvați prezentarea.

În caseta Salvare în, specificați locul în care doriți să salvați prezentarea. Folderul Documentele mele, selectat anterior, este afișat aici.

Prima linie de text din prezentare este scrisă în mod implicit ca nume de fișier în caseta Nume fișier. Pentru a modifica numele de fișier, tastați un nou nume de fișier.

Faceți clic pe Salvare. Verificați locația unde s-a salvat fișierul. 4. Prezentarea este salvată ca „fișier”. 3. Numele de fișier din Bara titlu se schimbă din „Prezentare1” în numele fișierului salvat. apoi faceți clic pe Documentele mele. . Faceți clic pe (butonul Start).

Să verificăm dacă fișierul salvat se află în folderul Documentele mele . / * | Bară oblică Asterisc Cratimă . Sfat: Caractere care nu se pot utiliza în nume de fișiere Rețineți că următoarele caractere nu se pot utiliza într-un nume de fișier.

Faceți clic pe (butonul Start). 1. Să deschidem fișierul prezentare utilizând pașii următori. . apoi faceți clic pe Documentele mele.\ ? : > < " Bară oblică inversă Semnul întrebării Două puncte Semnul mai mic sau mai mare Ghilimele duble Începutul paginii Să deschidem o prezentare Să deschidem fișierul prezentare pe care tocmai l-ați salvat. Deschiderea fișierului vă permite să reluați lucrul.

. 2. iar prezentarea este afișată.Fișierul salvat se află în folderul Documentele mele . Apare ecranul de lansare în execuție PowerPoint. Faceți dublu clic pe fișier.

comanda Deschidere se află în meniul care apare. Faceți clic pe (Buton Office). Aveți posibilitatea să utilizați Deschidere pentru a deschide o prezentare. 1. apoi faceți clic pe Deschidere. .Sfat: Este posibil să utilizați și Deschidere de la Butonul Office Când faceți clic pe din PowerPoint (Buton Office).

utilizând „Istoricul” . Selectați prezentarea pe care doriți să o deschideți. Sfat: Este posibil să deschideți și prezentările salvate recent.2. apoi faceți clic pe Deschidere.

Faceți clic pe (Buton Office). apare o listă cu fișiere salvate recent în partea de jos a meniului afișat. Doresc să introduc text în PowerPoint la fel cum procedez în Word. denumit „Istoric”. dar nu reușesc. De ce? .Când faceți clic pe (Buton Office) din PowerPoint. Din această listă „Istoric”. apoi selectați din lista „Istoric” fișierul prezentare pe care doriți să îl deschideți. aveți posibilitatea să selectați un fișier și să îl deschideți.

textul trebuie introdus într-o casetă text. Dar când mă uit la ecran. Așa cum sugerează și numele. se utilizează exclusiv pentru text. Caseta text este elementul pe care scrie „Faceți clic aici pentru a adăuga un titlu”. . Acolo nu este afișat niciun text. există deja text acolo. Ce este o „casetă text”? O „casetă” cu „text”? Exact! Este o zonă dreptunghiulară în care introduceți text. Cum introduc text? Priviți cu atenție ecranul.În PowerPoint. În stânga sus există diapozitive mici.

„Se face clic pentru titlu” și „Faceți clic pentru a adăuga un subtitlu” nu reprezintă un text propriu zis introdus. corect! „Se face clic pentru titlu” → Tastați titlul diapozitivului Faceți clic pentru a adăuga un subtitlu → Tastați subtitlul Despre asta este vorba! Exact! În PowerPoint sunt mai multe casete disponibile. Dacă tastați un titlu și un subtitlu. veți înțelege. Nume Inserare tabel Inserează un tabel. imagini și muzică. Pentru că am tastat text. Textul este afișat în diapozitive mici în stânga sus. Aveți posibilitatea să inserați diagrame.Cu alte cuvinte. Rol . ci instrucțiuni pentru a introduce un text adecvat în fiecare casetă text. nu s-a introdus nimic.

. în fila Pornire din Panglică. Inserare imagine din fișier Inserează o imagine sau o fotografie dintr-un fișier.Inserare diagramă Inserează o diagramă. Inserare miniatură media Aveți posibilitatea să inserați filme sau muzică. Inserare ilustrație SmartArt Inserează o ilustrație SmartArt. Miniatură Inserează o miniatură. O! Uimitor! Pot insera multe tipuri de fișiere! Tipuri de formatare de text Formatarea de text se găsește în principal sub Font. pentru a comunica vizual informațiile.

Mărire dimensiune font Face textul mai mare. Umbră text Adaugă o umbră în spatele textului selectat pentru a-l evidenția în diapozitiv. Schimbă culoarea textului. Reglează spațierea dintre caractere Spațiere caractere Modificare majuscule/minuscule Culoare font Modifică tot textul selectat la MAJUSCULE. Micșorare dimensiune font Face textul mai mic.Vedeți tabelul de mai jos pentru numele și rolurile butoanelor afișate în Panglică. lăsând doar text simplu. Subliniat Trage o linie sub textul selectat. litere mici sau alte combinații de majuscule. Anulare totală formate Anulează toată formatarea pentru textul selectat. Să le combinăm și să încercăm să formatăm un text. Tăiere text cu o linie Desenează o linie în mijlocul textului selectat. Buton Font Nume Modifică fontul. Textul selectat devine aldin. Sfat: Un buton din Panglică poate să fie selectat sau nu . Aldin Cursiv Textul selectat devine cursiv. Rol Dimensiune font Modifică dimensiunea textului.

Dacă schimbați poziția curentă a cursorului. ) selectat și „Selectat” înseamnă că s-a aplicat caracteristica. Selectați cuvintele „produsele noi”. Tastați „Întâlnire privind strategia produselor noi”.Printre butoanele utilizate pentru formatarea de text. . 3. se reflectă starea butonului pentru acea locație. Deschideți prezentarea salvată anterior și faceți clic pe „Se face clic pentru titlu” în caseta 2. Începutul paginii Să formatăm text 1. text. se numără (Galben: (aceeași culoare ca Panglica: ) neselectat.

modificați culoarea fontului. a apărut o bară de instrumente mică Când selectați un text. Acestea sunt de ajutor.Sfat: Când am selectat textul. . selectați Arial Black. În textul selectat. Din Font. 5. Haide să le utilizăm! 4. lângă cursor apar comenzile utilizate frecvent.

Selectați textul „Întâlnire privind strategia”. 8. În textul selectat. . modificați culoarea fontului. Selectați Times New Roman în „Font”.6. 7.

11. faceți clic între două caractere. Selectați bordura casetei text. pentru a mări dimensiunea textului. Sfat: Bordura a dispărut! Dacă bordura punctată (caseta text) dispare. Faceți clic de trei ori pe „Mărire dimensiune font”. Fontul și culoarea se modifică. 10.9. Bordura ar trebui să apară. .

13. Sfat: Există două tipuri de selecții de text! Când selectați doar un text. se modifică formatarea întregului text din caseta text. Dacă selectați caseta text. Activitate practică: Să salvăm prezentarea . pentru a adăuga o umbră. formatarea textului selectat se modifică. Apoi faceți clic pe „Umbră text”. Textul devine mai mare și se adaugă o umbră.12.

veți învăța cum să adăugați un diapozitiv la o prezentare. 1. Începutul paginii Ce descrie această pagină   Să introducem un text Să adăugăm un diapozitiv și să-i modificăm aspectul Să introducem un text . este posibil să o studiem în lecția următoare. După lectura acestui articol. Aveți posibilitatea să modificați aspectul casetei text afișate și să mutați casetele text unde doriți în noul diapozitiv. Acest articol cuprinde următoarele două pagini. Activitate practică: Porniți PowerPoint Consultați „Să pornim și să închidem PowerPoint” pentru a afla cum să porniți PowerPoint. Să adăugăm un diapozitiv (această pagină) Să adăugăm un diapozitiv nou între două diapozitive și să mutăm un diapozitiv 2. Consultați „ Să salvăm și să deschidem o prezentare PowerPoint” pentru a vedea cum se salvează o prezentare. Să adăugăm un nou diapozitiv la o prezentare.Dacă salvați prezentarea.

1. Diapozitivul care va fi coperta se numește „Diapozitiv titlu”. fila Pornire. se adaugă un diapozitiv cu un aspect adecvat pentru introducerea conținutului prezentării. Începutul paginii Să adăugăm un diapozitiv și să modificăm aspectul diapozitivului Să adăugăm un nou diapozitiv la o prezentare.Când porniți PowerPoint. Faceți clic pe Diapozitiv nou în Diapozitive. Dacă este necesar. Să introducem text în diapozitivul titlu. . aveți posibilitatea să schimbați acest aspect cu alt aspect. Când adăugați următorul diapozitiv după Diapozitivul titlu. se afișează aspectul ca va fi coperta prezentării.

2. 3. Faceți clic pe Aspect în Diapozitive. Se oferă o casetă text unde să tastați titlul și o casetă text unde să tastați conținutul. apoi faceți clic pe Comparație. Se adaugă un diapozitiv după diapozitivul de titlu. Să schimbăm aspectul cu un aspect care vă permite să afișați două casete text una lângă cealaltă și să comparați conținutul. fila Pornire. . Modificați aspectul diapozitivului pe care l-ați adăugat.

.4. Aspectul diapozitivului se modifică.

5. . Tastați un text în diapozitivul pe care l-ați adăugat. așa cum se arată mai jos. 6. Faceți același lucru pentru a adăuga un diapozitiv nou după diapozitivul pe care tocmai l-ați adăugat.

Sfat: Aspectul diapozitivului este diferit decât înainte? . Se adaugă un diapozitiv.7.

Să adăugăm un diapozitiv nou între două diapozitive Acum. diapozitivele pe care le adăugați au același aspect ca diapozitivul paginii anterioare. Diapozitivul paginii anterioare a utilizat aspectul Comparație. 8. Să modificăm aspectul diapozitivului adăugat în Titlu și conținut și să tastăm un text.Cu excepția diapozitivului adăugat după Diapozitiv titlu. . Când adăugați un diapozitiv nou între diapozitive. utilizați diapozitive mici care sunt afișate în partea din stânga a ferestrei. deci acest aspect utilizează același aspect Comparație. haideți să adăugăm un diapozitiv nou între două diapozitive existente.

1. . Faceți clic pe zona din partea din stânga a ferestrei unde doriți să adăugați diapozitivul. faceți clic între pagina a doua și pagina a treia. În acest exemplu.

fila Pornire. . Faceți clic pe Diapozitiv nou în Diapozitive. 3. Se adaugă un diapozitiv nou între a doua și a treia pagină.2.

aveți posibilitatea să faceți clic pe triunghiul îndreptat în jos. din Diapozitiv. din Diapozitiv nou. fila Pornire și se va afișa lista de aspecte de diapozitiv. aveți posibilitatea să decideți și ce aspect să utilizați! Când adăugați un diapozitiv.4. Faceți clic pe un aspect din listă pentru a adăuga un diapozitiv la acel aspect. . Sfat: Când adăugați un diapozitiv. Să modificăm aspectul diapozitivului adăugat în Titlu și conținut și să tastăm un text.

Începutul paginii Să mutăm un diapozitiv .

mutați mouse-ul până când ajungeți în locul unde doriți să mutați diapozitivul și eliberați butonul stâng. Selectați diapozitivul din cea de-a patra pagină. Să mutăm al patrulea diapozitiv între prima pagină (Diapozitivul titlu) și a doua pagină. Mutați diapozitivul între primul și al doilea diapozitiv din pagină. faceți clic pentru a selecta diapozitivul pe care doriți să îl mutați. aveți posibilitatea să mutați cu ușurință diapozitivele. . Menținând apăsat butonul stâng al mouse-ului.Utilizând diapozitivele mici afișate în partea din stânga a ferestrei. 1. 2. În zona afișată în partea din stânga a ferestrei.

până când reușiți să mutați diapozitivul într-o locație dorită. Aceasta este o operațiune destul de frecventă. . deci haideți să o reținem. Ați reușit să mutați diapozitivul? Exersați de mai multe ori.Sfat: Să învățăm „glisarea și fixarea” Acțiunea consecutivă de selectare a unui diapozitiv sau a unui element specific. 3. mutarea mouse-ului în timp ce mențineți apăsat butonul stâng și eliberarea butonului în altă locație se numește „glisare și fixare”.

. Consultați „ Să salvăm și să deschidem o prezentare” pentru a vedea cum să salvăm o prezentare. este posibil să o studiem în lecția următoare. Activitate practică: Să salvăm prezentarea Dacă salvați prezentarea. fila Expunere diapozitive. Să redăm o prezentare Să redăm o prezentare de la început la sfârșit. Salvați prezentarea.4. Faceți clic pe De la început în Pornire expunere diapozitive. 1.

2. Prezentarea începe să se redea și primul diapozitiv apare pe ecranul computerului. Sfat: Cursorul a dispărut! .

La început trebuie să faceți multe lucruri. Se afișează „Faceți clic pentru a ieși”. cursorul este ascuns din nou. Sfat: Dar dacă vreau să utilizez un proiector? Trebuie să pregătiți următoarele atunci când doriți să utilizați un laptop și un proiector pentru a proiecta o prezentare pe ecran. . Băgați în priză proiectorul. Apăsați butonul din stânga al mouse-ului (denumit „clic”) pentru a vă deplasa la următorul diapozitiv. 4. consultați manualele furnizate împreună cu laptopul și proiectorul. cursorul se afișează. Reglați rezoluția de ecran a laptopului la o rezoluție acceptată de  Utilizați tastatura pentru a modifica semnalul de imagine al laptopului astfel încât ieșirea să se afișeze atât pe ecranul laptopului. cât și pe cel al proiectorului. Pentru mai multe informații despre configurare și instalare. Când faceți clic pe ultimul diapozitiv. care reprezintă sfârșitul expunerii de diapozitive. Când mutați mouse-ul. ajungeți la un ecran negru. Sfat: Cum revin la un diapozitiv anterior? Apăsați tasta SĂGEATĂ STÂNGA de pe tastatură pentru a vă deplasa la diapozitivul anterior. Vedeți dinainte cum să operați cu fiecare element. Apăsați tasta SĂGEATĂ DREAPTA de pe tastatură pentru a vă deplasa la următorul diapozitiv. Să facem clic până când ajungem la ultimul diapozitiv. deci încercați să mutați puțin mouse-ul. cursorul este ascuns. Conectați laptopul la proiector utilizând un cablu. Când nu mai mutați mouse-ul.    proiector.Când începe o expunere de diapozitive. 3.

prezentarea nu se mai redă și reveniți la fereastra de editare. .5. Când faceți clic.

ca în pașii de mai sus. Indicați spre Salt la diapozitiv.Sfat: Alte modalități de redare Există alte modalități de a reda o prezentare. Salt la un anumit diapozitiv 1. 3. Altă modalitate de a reda expunerea de diapozitive de la diapozitivul curent este să faceți clic pe butonul Expunere diapozitive din partea de jos a ferestrei. apoi faceți clic pe un număr de diapozitiv. pentru a reda prezentarea de la diapozitivul afișat în prezent. . 2. cât și să faceți salt la un anumit diapozitiv și să îl editați. se poate atât să vă deplasați la pagina următoare și la pagina anterioară. Începutul paginii Operațiuni disponibile atunci când redați o prezentare Când redați o prezentare. Faceți clic pe F5 pe tastatură pentru a reda o prezentare de la început. fila Expunere diapozitive. Apăsați butonul din dreapta al mouse-ului (operațiunea se numește „clic cu butonul din dreapta”) în fereastra unde se redă prezentarea. Deschideți o prezentare. Faceți clic pe Din diapozitivul curent în Pornire expunere diapozitive.

Ieșirea în mijlocul unei prezentări Aveți posibilitatea să ieșiți în mijlocul unei prezentări. . fără a o afișa până la capăt. Se afișează diapozitivul pe care ați făcut clic.4.

Faceți clic pe Încheiere expunere în meniul afișat. Prezentarea nu se mai redă și reveniți la fereastra de editare. Deschideți o prezentare. Faceți clic cu butonul din dreapta în fereastra de redare a prezentării. 3. . 4.1. 2.

2. indicați spre Opțiuni indicator. 1. . apoi faceți clic pe Carioca. În meniul afișat. Să utilizăm comanda „Carioca” pentru a scrie pe un diapozitiv. Faceți clic cu butonul din dreapta în fereastra de redare a prezentării. încercui sau evidenția textul din diapozitiv.Scrierea pe diapozitiv În timp ce redați prezentarea. Deschideți o prezentare. aveți posibilitatea să utilizați mouse-ul pentru a sublinia. 3.

. Forma cursorului se modifică. apoi scrieți pe diapozitiv. devenind vârful roșu al cariocii.Acum este posibil să utilizați mouse-ul pentru a scrie pe un diapozitiv. 4. Mutați mouse-ul în timp ce mențineți apăsat butonul stâng al mouse-ului.

Sfat: Salvarea scrisului Dacă doriți să salvați ce ați scris. aveți posibilitatea să verificați conținutul a ceea ce ați scris. În fereastra de editare. Faceți clic pe Renunțare pentru a șterge scrisul și a reveni la fereastra de editare. se afișează următorul mesaj atunci când încheiați expunerea de diapozitive. salvați prezentarea. Faceți clic pe Păstrare pentru a reveni la fereastra de editare și a păstra ceea ce ați scris.5. . Dacă ați scris pe diapozitiv.

Dacă mutați fișierul sunet mai târziu în altă locație. Pentru a utiliza un efect de sunet pentru evidențiere. aveți posibilitatea să redați muzică dintr-un CD sau să adăugați o narațiune la prezentare. de asemenea. De asemenea. Pentru ca sunetul să se redea până când îl opriți sau pentru a-l reda în timpul derulării prezentării. Aveți posibilitatea să adăugați sunete din fișiere din computer. PowerPoint creează un link la locația curentă a fișierului sunet. este bine să le copiați în același folder în care se găsește prezentarea. de asemenea. ascunzând-o sau mutând-o din diapozitiv în zona gri. Numai fișierele sunet . fișierele sunet .wav încorporate până la o dimensiune maximă de 50. Aveți posibilitatea să examinați un sunet și. apare o pictogramă care reprezintă fișierul sunet. Altă modalitate de a vă asigura că fișierele legate se află în același folder în care se află prezentarea este să utilizați caracteristica Împachetare pentru CD. Când se inserează un fișier sunet legat. dimensiunea generală a prezentării. Înainte de a introduce sunete. să faceți invizibilă pictograma sunet în timpul unei expuneri de diapozitive. nu sunt încorporate în ea. redați sunetul o dată. să pornească la un clic de mouse. acesta se oprește următoarea dată când faceți clic pe diapozitiv. aveți posibilitatea să setați ca sunetul să pornească automat la afișarea diapozitivului.000 KO. PowerPoint creează un link la fișierul sunet și îl poate găsi atât timp cât îl mențineți în folderul prezentării. să pornească automat. dintr-o rețea sau dintr-un Microsoft Clip Organizer.Despre sunete Când introduceți un sunet într-un diapozitiv. însă mărirea acestei limite mărește. trebuie să alegeți opțiunile de oprire din panoul de activități Animație particularizată sau să setați ca sunetul să se redea încontinuu. În mod implicit. chiar dacă mutați sau copiați folderul în alt computer. De asemenea. Dacă nu alegeți momentul de oprire a sunetului.wav (date audio învălurite) se pot încorpora .wav cu o dimensiune mai mare de 100 de kiloocteți (KO) sunt legate automat la prezentare. dar cu o amânare de un timp sau să se redea ca parte a unei secvențe de animație. Pentru a reda sunetul în timp ce efectuați prezentarea. este posibil să înregistrați sunete proprii pe care să le adăugați la prezentare sau să utilizați muzica de pe un CD. Aveți posibilitatea să măriți limita dimensiunii fișierelor .toate celelalte tipuri de fișiere media sunt legate. ceea ce reprezintă comportamentul implicit al sunetelor din Microsoft Office PowerPoint. Caracteristica aceasta copiază toate fișierele într-o singură . PowerPoint nu îl poate localiza atunci când doriți să îl redați.

Cu toate acestea. defilați pentru a găsi panoul de activități Miniatură. Când prezentarea are fișiere legate. apoi faceți dublu clic pe fișierul pe care îl adăugați. în caseta Rezultate care afișează miniaturile disponibile. Variante disponibile:  Faceți clic pe Sunet din fișier. Faceți clic pe diapozitivul căruia intenționați să îi adăugați sunetul. Pentru ca fișierul sunet . apoi faceți clic pe el pentru a-l adăuga la diapozitiv. În fila Inserare. localizați folderul care conține fișierul. Începutul paginii Adăugarea unui sunet Pentru a preveni apariția unor probleme cu linkurile. 1. mutați indicatorul mouse-ului deasupra imaginii reduse a miniaturii. . cât și prezentarea dacă aveți de gând să transportați prezentarea pe alt computer sau să o trimiteți cuiva prin poșta electronică. 3. 2.  Faceți clic pe Sunet din Clip Organizer.wav să facă parte din prezentare. O miniatură se poate examina înainte de a fi adăugată la prezentare. În panoul de SFAT activități Miniatură. În panoul care conţine filele Schiţă şi Diapozitive. dimensiunea generală a prezentării și îi poate încetini performanța. de asemenea.locație (un CD sau un folder). în grupul Miniaturi. trebuie să copiați atât fișierele legate. este bine să copiați sunetele în același folder în care se află prezentarea înainte de a adăuga sunetele la prezentare. Faceți clic pe săgeata care apare. 4. apoi faceți clic pe Examinare/Proprietăți.000 de KO (50 de megaocteți). mărirea limitei mărește. faceţi clic pe fila Diapozitive. împreună cu prezentarea și actualizează automat toate linkurile fișierului sunet. aveți posibilitatea să măriți dimensiunea fișierului încorporat până la maxim 50. faceţi clic pe săgeata de sub Sunet.

faceți clic pe Examinare. Altă posibilitate este să faceți dublu clic pe pictograma de sunet. Începutul paginii Redarea unui sunet încontinuu În timpul derulării unuia sau a mai multor diapozitive.  Pentru a porni automat sunetul atunci când afișați diapozitivul. sunetul se redă automat la afișarea diapozitivului. acestea se adaugă unul peste celălalt și se redau în ordinea în NOTĂ care au fost adăugate. Începutul paginii Alegerea între Automat și După clic Când inserați un sunet. faceți clic pe pictograma sunet . pentru a reda sunetul. apare un mesaj care vă întreabă cum să pornească sunetul: automat (Automat) sau când faceți clic pe el (După clic). în grupul Redare. cum ar fi o animație. 2. glisați pictogramele de sunet separat după ce le inserați. faceți clic pe Automat.  clic. Sub Instrumente sunet. deoarece. Această setare este cunoscută drept declanșator. În diapozitiv.Începutul paginii Examinarea unui sunet 1. Pentru a porni sunetul manual atunci când faceți clic pe el în diapozitiv. faceți clic pe După Când inserați un sunet. Dacă există alte efecte. sunetul se redă după efect. . Dacă nu există alte efecte media pe diapozitiv. Dacă doriți ca fiecare sunet să pornească atunci când faceți clic pe el. nu doar să faceți clic pe diapozitiv. trebuie să faceți clic pe un element specific. pe fila Opțiuni tab. se adaugă un efect de redare cu declanșator. aveți posibilitatea să redați sunete încontinuu. Dacă există mai multe sunete.

un buton. până când avansați la diapozitivul următor. apoi selectați numărul total de diapozitive pe care să se redea fișierul. faceți clic pe săgeata din dreapta sunetului selectat din lista Animație particularizată. în grupul Opțiuni sunet. În panoul de activități Animație particularizată. în grupul Animații. faceți clic pe Animație particularizată. apoi faceți clic pe Opțiuni efect. o formă. un paragraf dintrun text sau o casetă text care pornește o acțiune când faceți clic pe el. Faceți clic pe pictograma sunet . Fișierul sunet trebuie să fie la fel de mare ca numărul de afișări specificate ale NOTĂ diapozitivelor. pentru a face clic și a reda sunetul. faceți clic pe După. pe fila Opțiuni. bifați caseta de selectare Buclare până la oprire. Lungimea fișierului sunet se poate vedea pe fila Setări sunet. Pe fila Animații.Redarea unui sunet încontinuu pentru un diapozitiv 1. cum ar fi un declanșator. . Începutul paginii Ascunderea pictogramei sunet Important Această opțiune se utilizează numai dacă ați setat ca sunetul să se redea automat sau dacă ați creat alt tip de control. Pe fila Efect. 2. sub Oprire redare. (un declanșator este un element din diapozitiv. sub Informații. acesta se redă încontinuu. cum ar fi o imagine. Sub Instrumente sunet. Redarea unui sunet în mai multe diapozitive 1. 3. 2.) Rețineți că pictograma sunet este vizibilă întotdeauna în Vizualizarea normală dacă nu o separați de diapozitiv. NOTĂ Când repetați un sunet.

Variante disponibile: Alegerea momentului de redare a sunetelor   Pentru a porni fișierul sunet imediat. 4. Pentru a porni fișierul sunet de la ultima pistă redată pe CD. apoi faceți clic pe Opțiuni efect.1. faceți clic pe De la ultima poziție. Începutul paginii Setarea opțiunilor de pornire și de oprire ale sunetelor 1. Faceți clic pe pictograma sunet . pe fila Opțiuni. Alegerea momentului de oprire a redării sunetelor . în grupul Animații. faceți clic pe pictograma sunet . În panoul de activități Animație particularizată.  Pentru a porni fișierul sunet de la o întârziere. faceți clic pe Animație particularizată. în grupul Opțiuni sunet. Sub Instrumente sunet. apoi introduceți numărul total de secunde pentru întârziere. bifați caseta de selectare Ascundere în timpul expunerii. faceți clic pe săgeata din dreapta sunetului selectat din lista Animație particularizată. 2. Pe fila Animații. faceți clic pe De la început. 2. 3. faceți clic pe Din momentul. Pentru a regla setările de redare sau oprire a sunetelor.

Despre narațiune într-o prezentare Aveți posibilitatea să înregistrați o narațiune înainte de a executa prezentarea sau să înregistrați o narațiune în timpul prezentării și să includeți comentariile publicului în înregistrare. aveți posibilitatea să înregistrați doar comentariile pentru diapozitivele selectate sau să dezactivați narațiunea. faceți clic pe După. iar în prezentare se poate reda un singur sunet o dată. Dacă nu doriți narațiune în prezentare. alte sunete care sunt setate să se redea automat într-o prezentare vor fi înlocuite de narațiune și nu vor fi redate. pentru ca aceasta să fie redată doar atunci când doriți.  Pentru ca fișierul sunet să se redea în mai multe diapozitive. computerul trebuie să aibă placă de sunet.  De asemenea. Pentru a înregistra și a auzi o narațiune. faceți clic pe După diapozitivul curent. microfon și boxe.  Pentru a opri fișierul sunet după acest diapozitiv. sutele care sunt setate să se redea la clic vor fi redate atunci când faceți clic pe ele. Începutul paginii NOTE  Dacă sunetul nu se redă. Cu toate acestea. Ca setați sunetul pentru a se reda automat. Atunci când adăugați o narațiune la un diapozitiv. apoi introduceți numărul total de diapozitive la care să se redea fișierul. Programări în timp ale diapozitivelor și narațiuni automate . sunetele se pot modifica sau șterge. faceți clic pe La clic (varianta implicită). consultați articolul Sunetul meu nu se redă. va apărea în diapozitiv o pictogramă sunet în cazul oricărui sunet. Pentru a opri fișierul sunet cu un clic de mouse pe acest diapozitiv. Ca rezultat. aveți posibilitatea să faceți clic pe pictogramă pentru a reda sunetul sau să . pentru a depana problema. Narațiunea verbală are prioritate în fața altor sunete.

sau dvs. rezultând o dimensiune de fișier mai mare pentru prezentare.În timpul înregistrării narațiunii. să le imprimați pentru aceștia. Începutul paginii Înregistrarea unei narațiuni înaintea unei prezentări . notele vor apărea sub fiecare diapozitiv când acesta este afișat. Aveți posibilitatea să dezactivați programările în timp dacă nu doriți să le utilizați în prezentare. participanții au posibilitatea să imprime note.htm). Dacă salvați prezentarea ca fișier prezentare (. Programările în timp sunt utile mai ales dacă doriți ca prezentarea să se execute automat cu narațiunea. Cea mai bună metodă pentru a muta prezentarea și fișierele sale legate este de a utiliza caracteristica Împachetare pentru CD. fișierul sunet al narațiunii devine parte din prezentare și se mișcă împreună cu aceasta. Însoțiți narațiunea cu note de diapozitiv. Microsoft Office PowerPoint 2007 înregistrează automat cantitatea de timp pentru fiecare diapozitiv. trebuie să mutați pe acel computer fișierul sunet legat. De note beneficiază oricine are probleme cu auzul sau al cărui computer nu are placă de sunet. Încorporarea sau legarea unei narațiuni Aveți posibilitatea să legați sau să încorporați o narațiune. Sau actualizați manual linkurile la celălalt computer ștergând narațiunea. Datorită faptului că participanții au nevoi și echipament SFAT de computer diferite. Dacă expuneți prezentarea de pe alt computer.  Atunci când încorporați o narațiune. Aveți posibilitatea să specificați locația de pe unitatea de hard disk pentru narațiune. aveți posibilitatea să reveniți ulterior și să editați fișierele sunet utilizând un program de editare sunet.  Atunci când legați o narațiune. atunci când legați narațiuni. este util să însoțiți narațiunea cu note. iar fișierul sunet este redat împreună cu prezentarea. Aveți posibilitatea să alegeți să salvați aceste programări în timp ale diapozitivelor împreună cu narațiunea atunci când vi se solicită acest lucru sau să setați manual programările în timp ale diapozitivelor.pptx). apoi adăugând din nou fișierul sunet al narațiunii înainte de a livra prezentarea. În plus. Dacă salvați prezentarea ca fișier pagină Web (. dimensiunea de fișier a prezentării este mai mică. deoarece fișierul sunet este stocat în exteriorul prezentării.

urmați instrucțiunile pentru a seta nivelul microfonului. apoi faceți clic pe Selectare. . apoi faceți clic pe diapozitiv pentru a avansa la diapozitivul următor. Urmați acest proces pentru fiecare diapozitiv la care adăugați narațiune. în grupul Configurare. rostiți textul narațiunii în microfon. 6. faceți clic pe Răsfoire. Variante disponibile:   Pentru a încorpora narațiunea. Pentru a lega narațiunea. apare caseta de dialog Înregistrare narațiune. faceți clic pe Diapozitiv curent. Faceți clic pe Setare nivel microfon. Aveți posibilitatea de a opri și relua înregistrarea. apoi faceți clic pe OK. Pe fila Expunere diapozitive. Pentru a preveni eventuale probleme. 2. faceți clic pe un folder din listă. Dacă ați selectat alt diapozitiv la care să se pornească înregistrarea. bifați caseta de selectare Legare narațiune în.  Pentru a începe prezentarea verbală la diapozitivul curent selectat. treceți prin prezentare și înregistrați la fiecare diapozitiv. În vizualizarea Expunere diapozitive. narațiune 3. Dacă ați selectat primul diapozitiv pentru a porni înregistrarea.Atunci când înregistrați o narațiune. selectați diapozitivul pe care porniți înregistrarea. faceți clic pe OK. 5. Alegeți una dintre variantele următoare:  Pentru a începe prezentarea verbală la primul diapozitiv din prezentare. 1. faceți clic pe Primul diapozitiv. faceți clic pe Înregistrare . În Vizualizare normală. urmați pasul 6. utilizați același folder în care este salvată SFAT prezentarea. 4.

 Pentru a revoca programările în timp. În Vizualizare normală. faceți clic pe Nu se salvează. Diapozitivele apar în vizualizarea Sortare diapozitive. Cu toate acestea. în grupul Redare. (Aveți posibilitatea să înregistrați separat programările în timp. iar într-o prezentare se poate reda doar un NOTĂ sunet o dată. sunetele care sunt setate să fie redate la clic vor fi redate atunci când faceți clic pe ele. alte sunete care sunt setate să fie redate automat în prezentare sunt înlocuite de narațiune și nu se vor reda. Ca rezultat. selectați diapozitivul pe care efectuați reînregistrarea. În diapozitiv. 2. cu temporizările diapozitivelor afișate sub fiecare diapozitiv. Narațiunea se salvează automat și apare un mesaj care vă întrebă dacă salvați și temporizările prezentării. 7. faceți clic pe Examinare sau faceți dublu clic pe pictograma sunet. 8. Începutul paginii Reînregistrarea unei părți din narațiune 1. faceți clic pe Salvare. apoi. Sub Instrumente sunet. Alegeți una dintre variantele următoare:  Pentru a salva temporizările. pe fila Opțiuni. în meniul de comenzi rapide.SFAT Pentru a pune în pauză și a relua narațiunea.) Descrierea vocală are prioritate în fața altor sunete. faceți clic pe pictograma sunet . Începutul paginii Examinarea unei narațiuni 1. Faceți clic pe ecranul Ieșire negru. . faceți clic dreapta de diapozitiv. faceți clic pe Pauză în narațiune sau pe Reluare narațiune.

rostiți textul narațiunii pe diapozitiv. apăsați  Pentru a efectua înregistrări în toate diapozitivele. înregistrați narațiunea pentru diapozitiv. Dacă ați selectat primul diapozitiv pentru a începe înregistrarea din nou. apoi alegeți una dintre variantele următoare:   Pentru a opri reînregistrarea.  ESC. faceți clic pe el. Dacă ați selectat alt diapozitiv pentru a începe înregistrarea din nou. Pentru a testa microfonul. faceți clic pe OK. . Pe fila Expunere diapozitive. deplasați-vă la pasul 5. Pentru a continua reînregistrarea. apoi faceți clic pe diapozitivul următor pentru a continua reînregistrarea. în grupul Configurare. va apărea caseta de dialog Înregistrare narațiune. faceți clic pentru a avansa la diapozitivul următor. apoi faceți clic pe OK. 5. faceți clic pe Diapozitiv curent. Variante disponibile:   Dacă ați testat deja microfonul. În vizualizarea Expunere diapozitive. faceți clic pe Primul diapozitiv. apăsați ESC. urmați instrucțiunile pentru a seta nivelul microfonului.2. Pentru a opri reînregistrarea înainte de a parcurge toate diapozitivele. faceți clic pe Înregistrare . Alegeți una dintre variantele următoare:  Pentru a începe prezentarea verbală la primul diapozitiv din prezentare. faceți clic pe Setare nivel microfon. când ajungeți la ecranul Ieșire negru.  Pentru a începe prezentarea verbală la diapozitivul curent selectat. narațiune 3. 4.

faceți clic pe un folder din listă.6. în grupul Configurare. Începutul paginii Înregistrarea unei narațiuni în timpul unei prezentări Pentru a captura comentariile personale. 5. Dacă ați selectat alt diapozitiv la care să se pornească înregistrarea. Pentru a lega narațiunea. Pe fila Expunere diapozitive. apoi faceți clic pe OK. Faceți clic pe Setare nivel microfon. narațiune 3. 1. faceți clic pe OK. bifați caseta de selectare Legare narațiune în. comentariile publicului sau pe ambele în timpul prezentării. Pentru a anula temporizările. Alegeți una dintre variantele următoare:  Pentru a începe prezentarea verbală la primul diapozitiv din prezentare. Dacă ați selectat primul diapozitiv pentru a porni înregistrarea. Variante disponibile:   Pentru a încorpora narațiunea. apoi faceți clic pe Selectare. faceți clic pe Primul diapozitiv. Alegeți una dintre variantele următoare:   Pentru a salva temporizările. urmați pasul 6. apare caseta de dialog Înregistrare narațiune. Narațiunea se salvează automat și apare un mesaj care vă întreabă dacă salvați și temporizările diapozitivelor. 2. faceți clic pe Răsfoire. 4. faceți clic pe Salvare. aveți posibilitatea să activați narațiunea înainte de a porni prezentarea. faceți clic pe Nu se salvează. În Vizualizare normală. faceți clic pe Înregistrare . urmați instrucțiunile pentru a seta nivelul microfonului. selectați diapozitivul la care porniți înregistrarea. .

5. apoi faceți clic pe diapozitiv pentru a trece la diapozitivul următor. apoi faceți clic pe OK. 8. faceți clic pe Oprire. faceți clic pe săgeata de sub Sunet. Pe fila Inserare. După ce terminați de înregistrat. apoi. Narațiunea se salvează automat și apare un mesaj care vă întrebă dacă salvați și temporizările prezentării. 4.  Pentru a anula temporizările. Alegeți una dintre variantele următoare:  Pentru a salva temporizările. în grupul Miniaturi media. tastați un nume pentru sunet. Diapozitivele apar în vizualizarea Sortare diapozitive. faceți clic cu butonul din dreapta. 2. În Vizualizare normală. apoi faceți clic pe Înregistrare sunet. Începutul paginii Înregistrarea comentariilor într-un diapozitiv 1. Faceți clic pe ecranul Ieșire negru. Pentru a începe prezentarea verbală la diapozitivul curent selectat. 7. faceți clic pe Pauză în narațiune sau pe Reluare narațiune. În vizualizarea Expunere diapozitive. faceți clic pe Nu se salvează. 6. faceți clic pe Înregistrare și începeți să vorbiți. cu temporizările diapozitivelor afișate sub fiecare diapozitiv. În caseta Nume. faceți clic pe Salvare. faceți clic pe Diapozitiv curent. Pentru a înregistra comentariul. adăugați comentariile vorbitorului alături de oricare alte comentarii ale publicului. în SFAT meniul de comenzi rapide. 3. Pentru a pune în pauză sau a relua narațiunea. faceți clic pe diapozitivul căruia intenționați să îi adăugați un comentariu. Repetați acest pas pentru toate diapozitivele din prezentare. .

bifați casetele de selectare La clic de mouse și Automat după. 1. Temporizările diapozitivelor de pot reactiva oricând. Setarea manuală a temporizărilor diapozitivului Office PowerPoint 2007 înregistrează automat temporizările diapozitivului atunci când adăugați o narațiune. dar este posibil să setați manual temporizările diapozitivului. Cu toate acestea. Pe fila Animații. 1. caseta de selectare Automat după. . fără să fie necesară re-crearea diapozitivelor. apoi introduceți numărul de secunde în care să apară diapozitivul pe ecran. în grupul Configurare. indiferent care este prima opțiune . bifați 2. În Vizualizare normală. Repetați procedeul pentru fiecare diapozitiv căruia îi setați temporizarea. faceți clic pe Configurare expunere diapozitive. Pentru ca următorul diapozitiv să apară fie la clic de mouse. diapozitivele nu avansează în momentul înregistrării unei narațiuni și este necesar să le avansați manual. pe fila Expunere diapozitive. În Vizualizare normală.O pictogramă sunet Începutul paginii va apărea pe diapozitiv. fie automat după numărul de SFAT secunde introdus . când temporizările diapozitivelor sunt dezactivate. faceți clic pe diapozitivul căruia intenționați să îi setați temporizarea. pentru a însoți narațiunea. sub Salt la diapozitiv. în grupul Tranziții la acest diapozitiv. Începutul paginii Dezactivarea temporizărilor diapozitivelor Dezactivarea temporizărilor diapozitivelor nu le șterge.

faceți clic pe Utilizare programări în timp. faceți clic pe Manual. Pentru a reactiva temporizările.2. SFAT Sub Avansare diapozitive. dacă există. sub Avansare diapozitive. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->