427-347BC) filosof grec a carui int• Platon - citate despre iubire --> (elepciune a transgresat milenii.

“La atingerea iubirii, oricine devine poet”. “Fiecare inima canta un cantec incomplet, pana cand o alta inima ii raspunde fredonand. Cei care isi doresc sa cante vor gasi mereu un cantec”. • de la Khalil Gibran - citate despre iubire; Khalil Gibran (1883-1931) a fost un poet, mistic si pictor american, originar din Liban. Opera sa este cu desavarsire impresionanta, plina de iubire si intelepciune. A scris “Profetul” si “In gradina profetului”. “Viata fara iubire este ca un copac fara flori si fara fructe”. “Asa cum dragostea te incoroneaza, asa te crucifica”. “Daca iubesti pe cineva, lasa-l sa plece, fiindca daca se va intoarce, va fi pentru totdeauna al tau. Si daca nu se va intoarce, inseamna ca nu a fost niciodata al tau”. • Citate despre iubire ramase de la Hermann Hesse - romancier si poet suedez, nascut in Germania. A trait in perioada 1877-1962 si a primit in anul 1946 Premiul Nobel pentru Literatura. A scris “Lupul de stepa” si “Jocul Margelelor de Sticla”. “Oh, dragostea nu este aici pentru a ne face fericiti. Eu cred ca exista ca sa ne arate cat de mult putem indura”. “Daca stiu ce este iubirea este datorita tie”. “Poate ca oamenii ca noi nu pot iubi. Oamenii obisnuiti pot – acesta este secretul lor”. • Citate despre iubire de Alice Walker - (1944~) autoare americana, feminista. Majoritatea cuvintelor despre iubire care au ramas in istorie au fost rostite de barbati, preamarind frumusetea si sentimentele lor fata de femei. Alice Walker este una dintre cele mai celebre scriitoare americane, romanul ei “The Colour Purple” publicat in anul 1982, devenind un clasic mult ovationat peste ani. Este momentul sa aflam ce inseamna iubirea din gura unei femei: “Cu siguranta, Pamantul poate fi salvat de catre oamenii care insista sa iubeasca”. “Am invatat sa nu mai sufar din cauza iubirii, ci sa o onorez din toata inima”. “Ma innebuneste sa vad ce imensa pierdere este atunci cand oamenii care se iubesc nu reusesc sa aiba o discutie”. • Citate despre iubire de Friedrich Wilhelm Nietzsche - (1844-1900) filosof german si poet. Intelegem ca iubirea nu a murit...

parintele Teoriei relativitatii --> Albert Einstein (1879-1955) “Gravitatia nu este responsabila pentru faptul ca oamenii se indragostesc”. “Cum este oare posibil sa explici in termenii chimiei si ai fizicii un fenomen biologic atat de important cum este prima iubire?”. modul pragmatic de a vorbi despre iubire. dar mereu exista un anumit motiv pentru nebunie”. Zelda Fitzgerald este o alta scriitoare americana de mare notorietate. iar aceasta mare nevoie de iubire le anuleaza durerea si ii vindeca”. Tot. • Citate despre iubire de Lev Tolstoi --> (1828-1910) romancier rus. El a scris Mizerabilii. ci pentru ca suntem obisnuiti sa iubim. tot ce pot sa inteleg. iubesti acea persoana asa cum este si nu asa cum ti-ai dori tu ca acel om sa fie” • Citate despre iubire simtite si gandite de cel mai mare fizician. cat poate inima sa duca”.“Cu adevarat. Vreau sa iubesc si sa triesc din intamplare”. . iar citatele ei despre iubire sunt cu adevarat tulburatoare: “Nu vreau sa traiesc.Victor Hugo . “Cel mai puternic simptom al iubirii este tandretea care devine uneori. insuportabila”. inteleg doar fiindca iubesc”. Einstein neaga intr-un fel. • Citate despre iubire ramase de la un mare romantic . “Iubirii ii este mai frica de schimbare decat de distrugere” • Citate despre iubire de Zelda Fitzgerald --> (1900-1948) scriitoare americana. • Despre iubire. “Nimeni nu a reusit sa masoare. filosof.(1802-1885) Hugo a fost un romancier. poet . Pablo Picasso -->(1881-1973) pictor si sculptor spaniol “Dragostea este cel mai inviorator lucru din viata”. “Cand iubesti pe cineva. “Cea mai mare fericire a vietii este sa fii convins ca esti iubit”. Exista mereu o anume nebunie in iubire. iubim viata si nu pentru ca suntem obisnuiti sa traim. Prin aceste cuvinte. mistic “Doar oamenii capabili sa iubeasca cu forta pot sa simta o mare durere. “Iubirea este viata. Victor Hugo a divinizat iubirea. pictor si dramaturg francez si un mare activist pentru drepturile oamului. nici macar poetii.

“Puterea privirii a fost atat de mult abuzata in povestile de dragoste incat a inceput sa devina necredibila. Si cu toate acestea. asa incepe iubirea.. doar asa”. iubirea. • Cum simtea scriitorul argentinian Borges. . “Sa te indragostesti inseamna sa creezi o religie cu un dumnezeu imperfect”. Citate despre iubire de Jorge Luis Borges . “A fi cu tine sau a nu fi cu tine este singurul mod pe care il am la indemana ca sa masor timpul”. Prea putin mai indraznesc astazi sa spuna ca doua fiinte s-au indragostit fiindca s-au privit.autor argentinian care a trait in perioada 1899-1986..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful