Reţetele Medicinii Isihaste _ Ierom.

Ghelasie Gheorghe

1

© Ieromonah Ghelasie Gheorghe ISBN

2

   

Reţetele Medicinii Isihaste
(pentru cei grav bolnavi şi pentru cei ce vor să prevină boala)

3

 Timişoara. 2006 4 .

5 . al “morţii”. de unde nevoia unor date directe. nici distructivă. facem câteva completări. care de-i foloseşte. Mai ales bolnavul caută Reţeta. Relatarea noastră se adresează în primul rând “bolnavilor”. Chiar dacă ne vom repeta. a tuturor animalelor. nici constructivă.Introducere “Bolnav am fost şi m-aţi căutat. 1 Vezi Relatarea.luciferic” distructiv. Păcatul a “adăugat şi un “foc demonic . dar care are “avantajul” că este “neutră”. Majoritatea Cărţilor de Reţete. se orientează în primul rând după satisfacerea “gusturilor şi diversităţilor culinare”. “Reţetele Medicinii Isihaste”. care au mare nevoie de “ajutor”.” * La “Reţetele Medicinii Isihaste”1. Doar cel bolnav ştie ce mare preţ are acest fapt. cu atât mai mult va fi “împlinirea” noastră. al CHIPULUI DIVIN al VIEŢII. Mulţi cu greu se descurcă şi nu ştiu să extragă partea esenţială din “teorie”. ** Mâncarea zis “naturală şi vegetală” este specific de “hrană a dobitoacelor”. o va şi înţelege apoi. Dacă şi cei zişi sănătoşi se vor folosi. le oferim încă odată spre o mai mare accesibilitate. Omul trebuie să “Umanizeze” Mâncarea prin “FOCUL VIEŢII de SUS”. Noi căutăm sensul “remediilor” bolilor şi partea “alinătoare şi vindecătoare”. Tot ce distruge are “sămânţa luciferică” şi tot ce DĂRUIEŞTE VIAŢĂ are SĂMÂNŢA DIVINĂ”.

DESCOPERĂ această Taină şi vei Regăsi SĂNĂTATEA. Nu există moarte. VIATA ne lipseşte. Milueste-ne şi pre noi păcătoşii. dar fără o încă o Readucere a DARULUI Tău. “VIAŢA este DARUL Tău DOAMNE. ca să mi piară CHIPUL Tău din Făpturile Tale. iartă-ne FIULE MÂNTUITOR şi Tămăduieşte-ne DUMNEZEULE DUHULE PREASFINTE. DOAMNE Cel în TREIME IUBIRE şl VIAŢĂ. Revarsă-L din nou. începe astfel cu specificul Creştin: RUGĂCIUNEA. RUGĂCIUNEA VIEŢII Medicina Isihastă fiind o Medicină de Orientare direct Creştină. Binecuvintează-ne PĂRINTE DUMNEZEU.Mâncarea noastră este între “moarte” şi VIAŢĂ. Pentru Rugăciunile Preacuratei MAICII Tale în deosebi. dă-ne şi nouă SĂNĂTATEA VIEŢII. care este VIAŢA cea nepieritoare. Miliieşte Zidirea Ta cu Mângâierea PALMEI Tale. Amin. IUBIREA cea ÎNTREITĂ şi absolută. Noi prin păcat l-am rupt şi distrus. Noi încercăm să “reparăm” Vasul. 6 . Sfinţii Tăi sunt Mărturia DARULUI VIEŢII. Fă-ne şi pe noi Părtaşi acestora. “Rugăciunea VIEŢII” În NUMELE TATĂLUI şi al FIULUI şi al SFÂNTUL DUH. care dacă este spart nu mai poate ţine DARUL VIEŢII în el. Făptura noastră este ca un “Vas”. ca iarăşi să căpătăm ASEMĂNAREA CHIPULUI Tău. ci doar VIAŢĂ.

Pentru Creştini. “Trupul” este “Informaţionalul” Sufletului. dar cu Nădejdea nestrămutată a ÎNVIERII. Nu te speria de “suferinţă”. ** Ca Medicină Isihastă. Păcatul la Om s-a produs prin “mâncarea din pomul morţii”. pe baza cărei se “formează Corpul. Anticii filosofi. DUMNEZEU face mai întâi “Trupul” şi apoi Creează Sufletul pe care îl “Suflă” după “măsurile Trupului”. CRUCEA este “Biruinţa suferinţei”. noi indicăm o dublă terapie. atât a Sufletului cât şi a trupului. nu însăşi suferinţa. Sufletul “participă” la “memoriile păcatului trupesc”. ca integralitate. este un “condamnat”.. Dar celui bolnav nu i se mai impută direct păcatul. “Locul memoriilor păcatului” este în “trup” şi Sufletul este doar “rănit” de acestea. dar caută alinarea şi chiar vindecarea ei. consideră Spiritul -Sufletul ca “Informaţia” corpului.Condiţii preliminare Ce este boala? Este efectul “păcatului”. Cine nu are această “Nădejde. cu tinderea spre “ÎNVIERE . În boală trebuie să “treci” prin “răstignire-suferinţă”. “care nu vrea moartea păcătosului. 7 .. Sufletul este Creat după “Memorialul-măsurile” Trupului. Aici noi vedem “rădăcina” bolii. că însăşi boala este o “Răstignire”.tămăduirea”. ci întoarcerea lui ca să fie Viu”. Biblic. dar “Firea de Suflet” este dincolo de acestea. A “Nădăjdui” este o “PORUNCĂ” a Lui DUMNEZEU. Biblic. este tocmai invers.

La antici. trebuie cu insistentă evidenţiată. care nu este “simpla materie”. Spiritul nu se face “manifestare materială”. Şi de asemenea. Şi păcatul a atins tocmai “SACRALITATEA” Trupului. ci “Participă” la “manifestarea materiei”. Concepţia că Spiritul se poate “face o_manifestare materială” este tot aşa de greşită ca şi considerarea că “materia poate evolua şi deveni şi Spirit”. “materia” nu se face şi “Spirit”. ci este “Trup În Spiritualizat”. Corpul este “întâlnirea” într-un “Comun” al Sufletului şi al materiei. este Formă Creată ca Suflet şi energii de Suflet ca materie şi UNIREA acestora într-un “Comun”. Atenţie la accepţiunea Creştină a Trupului. ca_Trup. Atenţie la această distincţie. ci “UNEŞTE “materia cu Spiritul” şi face un “COMUN neamestecat”. În sensul Creştin. ci este “UNIREA materiei cu Spiritul”. “Centrarea Fiinţialului” nostru nu este în Suflet. pe când Biblic. ca la antici. Fiinţa Omului este „SUPRAFORMĂ . “materia” nu devine Spirit.Marea importanţă a Trupului din Creştinism. adică se “face Trup”. Spiritul se face şi '“materie”. ci tocmai în orientarea cealaltă. a UNIRII Trupului cu Spiritul. Ca Antropologie Creştină. ci “Participă” la cele Spirituale. ca “sens de la “Trup” spre Spirit (nu de la Spirit spre Trup cum zic anticii). ci un “Memorial de Comun Fiinţial propriu”. Omul nu este UNIREA Spiritului cu Trupul. care devine astfel “Templul Sacru” al Fiinţei. Paradoxal. ci în Trup. Omul nu este “Spirit întrupat”. De aceea DOMNUL HRISTOS a ÎNVIAT cu TRUPUL şi L-a 8 . nu se pune problema “Spirit şi materie”.Asemănarea” CHIPULUI Lui DUMNEZEU. Trupul-corpul nostru nu este simpla materie. care 1-a făcut “casa păcatului şi a morţii”. ci problema “'Suflet şi Corp”.

*** Boala este o afectare distructivă a “Memorialului Comunului Suflet şi materie”. Sufletul desfrânează pe seama materiei şi materia desfrânează pe seama Sufletului şi a propriei substanţe materiale. este condiţia tratării bolilor. ci “desfrâul mâncării” şi din acesta devine şi cel al sexului. “HAINA de DUH”. deci trebuie o Mâncare Sufletească Sfântă şi o mâncare materială ne distructivă-sănătoasă. “Mâncarea” este această lipire păcătoasă. Trupul fiind un “Comun” al Sufletului şi al materiei. A reface “Sacralitatea” Trupului. iată tot secretul Medicinii noastre Isihaste. Să se treacă urgent la o “Mâncare Sufletească şi materială” Sănătoasă. deci prin “Mâncarea ne-păcătoasă” să se revină la Sacralitate. Teologic se vorbeşte de “Post”. Încă odată menţionăm.UNITĂŢII. cu reflectări atât în Suflet cât şi în corp. că inversează raportul dintre sex şi mâncare şi chiar uită de “libidoul de început” al mâncării. ca “Trup înduhovnicit”. Primul “desfrâu” al Omului nu este “sexul”. Aici este insuficienţa medicinii psihanalizei. “Oprirea” desfrâului mâncării este condiţia opririi desfrâului sexului. iar medical se vorbeşte de “Dietoterapie”. Opriţi urgent orice “lipire păcătoasă a Sufletului de materie” şi totodată opriţi orice “lipire păcătoasă” a “materiei de materie”. În boală. deci a Trupului. este tocmai această SACRALITATE” a Trupului . că TRUPUL este UNITATEA SACRĂ a Fiinţialului Propriu.RIDICAT la Cer. este “metoda” Medicinii noastre Isihaste. Şi Omul a stricat această Sacralitate prin “mâncarea păcătoasă”. ci să fie considerat “Comunul de Întâlnire” dintre Suflet şi materie. ca Trupul să nu se confunde cu simpla materie. 9 . ICONICUL Creştin.

pentru strecuratul preparatelor noastre. că mereu va fi nevoie de ea. aiune etc. Hotărâţi-vă să începeţi tratamentul bolii. cu o “accentuare”. că se poate zdrobi pentru 1-3 Persoane orice zarzavat crud. Este simplu. ideal ar fi de pământ (dar se sparg repede). Pentru număr mai mare ar fi bun şi un aparat electric de mestecat. * Zdrobitor de Usturoi. * Strecurători şi Site. Făceţi-vă rost de: * Maşina manuală de râşnit-măcinat (sau electrică) să fie instalată permanent. Cei cu boli grave. tot cu o “selectare strictă”. Nu mai întârziaţi căva fi “prea-târziu”. Bucătăria Pregătiţi cele necesare Tratamentului nostru. la fel să nu lipsească. că altfel boala vă va ucide. pe care se rad permanent toate ce se pot rade (chiar şi sâmburii). sau o “diminuare” a mâncării. indiferent că sunt de plastic. Cei ce mâncaţi rnult şi fără nici-o alegere. Cine poate să aibă şi Tăvi cu Sită dedesubt pentru uscarea mai rapidă. cu găuri foarte fine şi mai mari. Reţetele noastre vor fi în acest sens. cât şi Sâmburii de nucă. * Răzătoare cu mai multe mărimi (sau mai multe Răzătoare pe mărimi). Limitaţi-vă la strictul necesar şi progresiv sa ajungeţi la o Mâncare Sănătoasă. Cei ce nu mai pot mânca. trebuie să treacă urgent la o “selectare strictă” a alimentelor. trebuie o “silinţă” de a menţine “hrănirea”. * Tăvi de uscat. * Masina de tocat zarzavatul (cea obişnuită folosită de cei ce macină carnea). opriţi-vă. 10 .Boala se manifestă în două direcţii. mai rezistent (de obicei se rupe repede).

ca să nu se “asfixieze”. ca: Pâinea Pustnicească uscată. neatinse de molii. şi de asemenea se face dospireapregătirea lor. cea admisă bolnavilor. cu alternanţe. cojile liante. Apoi Alimentele: 11 . sau de lemn. în locul Lingurii. Câteva Vase să fie şi de Încălzit. cum sunt unele boabe mai mari. mărunţiţi-le cât să încapă şi puneţi-le în Sticle de Plastic_(cu o_mică găurică sus lângă dop) şi apoi ţineţi-le pe rafturi ferite de umezeală. Adesea unele uscături trebuiesc în prealabil mărunţite. Obişnuiţi-vă să mâncaţi astfel şi ciorbele şi toate preparatele noastre. Se pot păstra şi un An de Zile. Boabele leguminoase dospite şi uscate ca şi câteva ce trebuie adesea să le râşniţi zilnic. * Cuţit bun. ce vara sunt din_plin şi strică aproape totul). Mai puteţi ţine şi în Bidoane tot de Plastic. mai rezistente. * Vase (chiar şi de plastic) în care se macină şi se pun respectivele alimente. digestia bolnavilor fiind trei sferturi în Gură. Noi indicăm chiar şi Sticlele de plastic (în care nu se pot băga fluturi-găselniţe. după gusturile fiecăruia. mai ales Seminţele. dar tot cu condiţia să faceţi câteva găurele în capac pentru aer. câteva pahare şi micile recipiente_ce_uşurează bucătăria.. * Linguri-furcuIiţe de lemn şi inoxidabile pentru preparare. Rezervaţi “timp pentru Sănătate”. ca să se mănânce încet şi cu salivaţie bogată. * Pungi şi Recipiente de Păstrarea ingredientelor strict necesare şi folosite permanent. ca să poată fi apoi măcinate. mai ales cele uscateconservate. din toate câte puţin ce trebuiesc zilnic folosite. smălţuite. inoxidabil. Să aveţi la îndemână cantităţi mici de cele mai des folosite. dar cu condiţia să le faceţi o mică găurică pentru aer. altfel produc modificări electro-magnetice nocive.. Tot ce uscaţi.* O Piuă (un vas adâncit în care se pot zdrobi cu un mic pisălog) de bronz. * Linguriţa.

Morcovii (uscaţi de nu-i puteţi avea mereu la îndemână). aliment-medicament “PÂINEA noastră cea spre Fiinţă dăne-o nouă astăzi”.* Indispensabile să fie: Grâul. 12 . Ridichea neagră. Veţi rămâne miraţi. Soia. constatând cât de simplă este de fapt Hrănirea Omului şi cât de puţină poate să satisfacă nevoile organice. Năutul. A ieşi din “obişnuinţa” proprie este un “necunoscut” adesea periculos. Orice fapt “nou”. de este posibil Hrişcă. Lintea. etc. fac trecerea la Alimentaţia naturală. Orezul (chiar dacă este decorticat. Semi-preparatele. ce unora le este respingătoare. Orzul. trebuie introdus uşor. Baza este Varza murată. După ce vă obişnuiţi. Porumbul. “Mai întâi probează şi apoi foloseşte”. CheiaTerapeutică a Medicinii Isihaste este “Chipul” PÂINII”. usturoiul. Ceapa. dacă îţi prieşte sau nu. Zarzavaturile obişnuite la fel. veţi vedea cât este de simplă această Bucătărie. Prazul (crud şi uscat) şi adesea Sfecla roşie. Mazărea. este un bun diluant-liant ce moaie tăria mai ales a boabelor leguminoase). Meniuri de Tranzit Mai întâi probează şi apoi foloseşte. PÂINEA. Ovăzul.

secară. Trebuie să ajungeţi la Pâinea Naturală Necoaptă2. hrişcă. Folosiţi apoi toate Cerealele: ovăz. 2 Pâinea Pustnicească. la cea de “Taină”. mei. Pâinea albă şi coaptă este doar o “umbră” a Pâinii adevărate. orez. duc la degenerarea şi anomaliile “Hranei Omului'“. Siliţi-vă să recâştigaţi hrana din Cereale şi veţi redescoperi ce înseamnă adevărata mâncare. ce o numim “Pâinea Dietetică . ca să nu se degradeze partea naturală. Acest Praf nu se pune imediat să se lase să se răcească de jumătate Cirul.preparată.Reţetele noastre au ca orientare “trecerea” de !a alimentaţia obişnuită. Atenţie să nu fie prea gros. pe care noi o redescoperim ca un adevărat aliment-medicament. Dar obişnuiţi cu Pâinea coaptă. Omul este îndeosebi “Cerealier”. 1. care duce la Sănătate. 3 Vedeţi Reţeta în continuare 13 .preparată”. Cei bolnavi. ca să mai puteţi adăuga “Praf de Pâine Pustnicească”3 remăcinată cât mai mărunt. ca să se îngroaşe mai mult (cât cuprinde îngroşarea Cirului).semi . se pune în Apă ce clocoteşte şi se face un “Cir” (ce fierbe rapid). Împuţinarea Cerealelor şi acestea degradate. luaţi aminte. porumb. integral. Pâinea dietetică semi . fără cernere şi fără falsificări de preparaţie. Preparare: Grâu. de aceia începeţi _cu_Pâinea Semipreparată. orz. cu puţin Mălai. Cine mănâncă peste 50% Cereale acela va şti ce este adevărata Alimentaţie. greu se poate trece direct la cea Necoaptă. Începeţi cu Grâu măcinat_casnic. Cerealele sunt „baza” Hranei.degradat. măcinat fin. dacă mai vreţi Sănătate. Noi am găsit o posibilitate de Preparat semi .

Cirul gros semifiert rapid este cel mai indicat. cocă de Făină de Grâu şi uşor coaptă pe plită. ci semilichid). faţă de Orezul folosit). ce poate fi folosit de toţi. O porţie bună şi pe săturate de acest Pilaf dietetic. trebuie să renunţe tot mai mult la Pâinea coaptă (foarte acidă) şi înlocuită cu această Pâine Dietetică. 2. păcat că nu se găseşte decât decorticat şi degradat de jumătate. De aceea noi recomandăm ca la Orez să se adauge neapărat “Praf de Pâine Pustnicească” remăcinată cât mai mărunt. care se leagă fără contrarietate cu toate Sortimentele alimentare. 3. ca apoi să se treacă ia Pâinea necoaptă Pustnicească4. 14 . să compenseze coaja Orezului Noi recomandăm măcinarea Orezului şi făcut ca pe Cir. Mai ales în perioadele de Tranzit. ca să se îngroaşe mai multţdupă fierberea Orezului. Cei care trec la o alimentaţie Dietetică. apoi se lasă la rece. şi se mai lasă la fiert câteva minute (atenţie să nu fie gros. Orez fiert la minut Orezul este de o valoare deosebită.Mămăligă este cel mai Neutru. Este Mămăliga pripită. foarte dietetică şi uşoară. este o mâncare excelentă pentru 4 Unii fac un fel de Lipii. că fierberea îndelungată îl degradează şi mai mult. acest Cir . dar care sunt tot acide şi indigeste. ca pe griş (mestecându-se mereu să nu se prindă). se pune în Apă ce clocoteşte. ca să se îngroaşe mai mult (după ce s-a răcit de jumătate). ca "trecere" de la Pâinea coaptă la cea necoaptă.Este înlocuirea cea mai bună a Pâini coapte. Este foarte gustoasă şi digestibilă. care fierbe astfel rapid. în loc de pâine. în Apă clocotită. se mai adaugă “Praf de Pâine Pustnicească” remăcinată cât mai mărunt. Cirul de Mălai Porumb făcut mălai. cam un sfert.

ca şi Macaroanele. maxim 30 grade). Orezul fiind un sortiment amidonos. se poale face Cirul de alte Cereale. Orezul cu Lapte sau cu Brânză. Nu se admit două Amidonoase tari. secară. întorcând-o uneori(atenţie să nu se usuce la temperatură mare. Nu se asortează cu amidonoasele tari. Puteţi macină pentru mai multe zile. cu Prune Uscate. Orezul cu Salate de Verdeţuri este indicat.oricine şi mai ales pentru cei bolnavi. nu se fierbe. Spanac. Se prepară simplu. toată Dietoterapia noastră este pe baza Pâini Pustniceşti. se pune puţină Apă simplă şi se face o cocă tare (atenţie să fie tare) şi se lasă la dospit cel puţin 7-8 ore. Este o nenorocire pentru bolnavi. pe care noi o redescoperim cu o evidenţă deosebită şi insistentă. nu se leagă şi se respinge cu toate Cerealele şi Cartofii. Sa nu se mai mănânce în schimb şi alta mâncare. coca întindeţi-o subţire de im milimetru şi puneţi-o la uscat uşor pe ceva întins. ovăz. se lasă complect naturală. pentru cei cu digestia tare şi pentru cei mai slabi. Atenţie. Grâul măcinat în două feluri. 15 . PÂINEA Pustnicească. nu se coace. nu se amestecă sub nicio formă cu Lactatele sau alte proteice. Nu se cerne. Deci. dar să fie proaspăt şi din Lapte nefiert. dar pentru cei cu boli grave. etc. mai ales cu Urzici şi Lăptuci.. Măcriş. ca şi Cartofii cu Brânzeturi. ca hrişcă. de asemenea se leagă. Tot în aceste moduri. cu puţine Fructe de sezon. Se admite doar Zarul limpede. să fie proaspăt. Orezul cu puţină Miere. medicamentul-aliment al Medicinii Isihaste Din cele deja amintite. Să o introduceţi pe neobservatele ca Terapia propriu zisă Isihastă. Daca faceţi pentru mai multe zile. dar cu adaos de “Praf de Pâine Pustnicească”. 4. ci doar Unul. orz. după care se poate folosi. mai mare şi foarte fin.

şi să o facă Pesmet. noi excludem Lingura. sau o moaie înainte în puţină Apă. Pentru cei diabetici. Să se mestece în gură chiar şi lichidele cel puţin un minut. Pâinea Pustnicească din Grâu nu se Dospeşte decât puţin. orice aliment să fie bine pătruns de sucurile salivare. Pentru bolnavi aceasta este esenţial.Noi mai indicăm să se pună şi puţin Mălai de Porumb. Se poate adăuga si puţin Orez. Ca Dietoterapie Isihastă. după uscare să o remacine cât foloseşte. că o face mai suportabilă.Ciorbe ca şi pentru Sosuri. sau Meiul. se admite doar Linguriţa. Cei care nu au dinţi buni. e bine ca şi Pâinea Pustnicească să fie şi mai tare Dospită-acrită. să se procedeze ca şi la prepararea Grâului cu doze mici doar de Porumb şi Orez. Nu se amestecă însă cu alte Cereale. 16 . că o face mai sfarmicioasă şi mai digestibilă. este indicat să se pună jumătate Grâu şi jumătate Porumb. Pentru Lapte si Supe . ca să se folosească direct (că de se acreşte prea tare nu se mai poate mânca goală). De se foloseşte spre exemplu Secara sau Hrişca (sau Ovăzul. sau Orzul). Jumătate din digestie se face în Gură. că o face indigestă şi grea pentru bolnavi în special. ca să nu se mai folosească altă acritură străină (ce strică). ca să se mănânce câte puţin.

Plămânul. şi să se pună accent pe Cereale şi zarzavaturi. Rinichii. care se înfundă şi totodată se alterează. lactatele. Cerealele sunt baza. Cu aceasta începem şi noi Tratamentul Medicinii Isihaste. iar se refac la loc. pot de asemenea înfunda digestivul şi pot întreţine o infecţie intestinală. lăsând intoxicaţia bolii să năvălească în tot organismul.Începerea Tratamentului Se începe serios Tratamentul. până la blocare. Pentru ambele cazuri. de unde simptomele specifice. Cerealele fierte sunt acidevătămătoare. Unii mănâncă_ori_prea_rnult şi alimente îmbolnăvitoare. Cerealele să fie tot mai naturale. Boala are câteva “supape” de ieşire. Hepato-biliară. 17 . Şi doar o “alimentaţie selectivă” mai poate face ceva. Peste 50% să fie Cereale. Cerealele sunt prima condiţie de tratament. dar degeaba. Prima este cea Gastro-Intestinală. Şi unii şi alţi trebuie să treacă urgent pe o Alimentaţie Sănătoasă şi strict selectivă. Unii încearcă cu “clisme”. că acestea fiind prea amidonoase. că prin alimentaţie. pe când cele crude sunt neutre-alcaline constructive. Mai mult. În Intestinele noastre sunt “stricăciunile alimentelor”. “Curăţirea Gastro-Intestinală” este adesea dificilă şi anevoioasă. dulciurile. Este supapa Gastro-Intestinală. ori au diareei frecvente. ce produc microbi şi toxine foarte nocive. Cei bolnavi ori sunt constipaţi. Să se oprească carnea. Dar încă odată menţionăm. Cei bolnavi să înceapă cu seriozitate o Alimentaţie care să refacă Sănătatea Gastro-Intestinală. ori alţii mănâcă insuficient şi tot alimente stricate. ambele distructive.

greţuri şi vome. putreziciunea începe de aici. fără asimilarea hranei. încât nu mai pot îndeplini funcţiile normale de digestie şi absorbirea hranei. fierte. eliberaţi-vă de ele. Lactatele şi brânzeturile produc mult mucus lipicios şi toxic. gastrite. intoleranţe la multe alimente). Dimineaţa după toaleta şi spălarea obişnuită. mâncaţi ceva tot hidratant că organismul are mare nevoie de spălare şi purgaţie până în Sânge şi celule. nici constipaţie. cu pojghiţe de reziduuri putrede şi toxice.Iată de ce noi indicăm_”Pâinea semi-preparată”. Mucoasele Intestinale sunt înfundate. cu simptome gastrice (ulcere. iar alimentele dulci. După o jumătate de oră de pauză. ca început. din pat). cu mălai sau sare. sau cei imobilizaţi. De aveţigaze.ce vă pregătiţi de lucru. Să fie o purgaţie zilnică. apoi prăjelile şi fierturile (care prin sărurile anorganice blochează celulele intestinale şi le face inapte funcţional). arsuri. inflamate. nici diaree. Spălaţi Limba înainte de mucozităţile nocturne. Cine are grija_curăţirii permanente a Intestinelor. De aceia la mulţi este o digestie proastă. ca să se desfacă circulaţia. beţi înghiţitura cu înghiţitură Apă simplă (şi cu puţină Apă Sfinţită de este posibil). Şi alimentele cele rnai rele pentru Intestine sunt dulciurile şi lactatele (care sunt mediul microbilor). deja face pe jumatate_tratamentul tuturor bolilor. Prima grijă a bolnavului este “igena Intestinală”. Toată stricăciunea bolilor noastre este în “burtă” şi de aceia la moarte. la fel se lipesc de mucoase şi le distruge. amidonoase. cu microbi virulenţi. ca se treacă apoi la cea ne-coaptă-pustnicească (cum o numim noi). 18 . Presaţi uşor chiar zona intestinală în dreptul buricului.Dimineaţa este momentul prim al igienei generale. sausimplu cu multă apă şi Nasul trăgând Apă pe Nas pânămucoasele nazale devin libere pentru o respiraţie liberă. de la unpahar până la o jumătate de Kilogram (în timp ce vă îmbrăcaţi. sau cu diareei şi constipaţii.

Siliţi-vă cu voinţă fermă. 19 . sugeţi aceste preparate şi aruncaţi partea grosieră. mai ales de grâu şi secară sau hrişcă) cu un Fruct Acestea să fie Meniul de Dimineaţă. Fructe rase sau Morcovi sau dovlecel sau Varză crudă. ca Fructe şi vegetale. Noi nu prea indicăm “sucurile”. că PÂINEA aceasta naturală este “Alimentul -Medicament” ce-1 descoperim noi. vezi reţetele respective). Cei cu digestia foarte slăbită. Trebuie să pricepeţi. Zilnic. chiar dacă la început vi se va părea respingătoare. că sunt prea directe. sugeţi ca pe o bomboană. ca să vă obişnuiţi şi să vă “împrieteniţi” cu ea.Dimineaţa mâncaţi ceva care să “măture” traiectul digestiv”. Este o nenorocire mâncarea dulciurilor şi a lactatelor imediat dimineaţa sau a amidonoaselor fierte. care adesea fac rău. sau o Salată de Vegetale de sezon sau Pâine Pustnicească (din diferite cereale. mici cantităţi de Pâine Pustnicească. Obişnuiţi-vă să mâncaţi o porţie bună de astfel de alimente naturale. până vi se va face agreabilă şi chiar plăcută. “Imprieteniţi-vă” cu alimentele. sau Cereale crude (dar uşor dospite. 5.

care pentru început să nu se facă diaree. sau dovlecel sau Varză crudă. Apoi uşor se pune peste cele pregătite. atenţie. după diluţia ce o vrei.Supe. Se rade un aliment de mai sus. cu puţine seminţe tot rase.Reduceţi tot mai mult Pâinea obişnuită coaptă (şi aceasta. fără roşii. Se mai poate folosi şi o altă modalitate. ca Ciorbe Supe din cele de mai sus. să fie fără coaja anorganică). ardei şi vinetele. Şi puţin usturoi şi ceapă(dar atenţie. până ajungeţi la cea Pustnicească. ca varză acrită. Siliţi-vă să nu le folosiţi. ne care bolnavii trebuie să le evite). se iasă să fiarbă până la primul clocot. Pâinea – Cir semipreparată s-o folosiţi tot mai mult. sau o Salată de Vegetale de sezon. sau foarte rar. 6. dar atenţie. Când veţi ajunge să puteţi mânca doar Pâine Pustnicească şi Apă simplă (perioade mai mari). (câte un sortiment după posibilităţi. sau borş. sau castraveţi muraţi. adică roşiile. prazul este mai bun). aţi ajuns la Tratamentul maxim” al Medicinii Isihaste. mai ales de grâu şi secară. care se amestecă bine cu Praf de Pâine Pustnicească (10%) şi puţină acritură naturală şi foarte puţină sare. rase cât mai mărunt) cu Pâine Pustnicească (din diferite cereale. Separat se încălzeşte Apa. puţin. cu puţină verdeaţă. sau hrişcă). Ciorbe . Bolnavi să evite solanaceele. că acestea sunt excitante mai ales pentru tineri. 20 . cartofi. Ii mai dai gust cu acritura naturală (sau o murătură. mai zămoasă sau mai puţin. din Morcovi. că produc dezechilibre între masa celulară şi oase.

Este chiar indicat să nu se folosească sortimente prea variate. atenţie. pe care îl consumă aceasta. Nu vă complicaţi cu sortimente rare. Se mai pot folosi şi alte sortimente. ca morcovi. se va trece tot mai mult la partea naturală. Cei bolnavi să evite cartofii şi roşiile. Adesea ungeţi-vă Pielea cu tinctură de iod. Lipsa de iod afectează Tiroida. să se mănânce cu “linguriţa”. vegetală “minune”. Cei foarte slabi digestiv. Varza. Morcovii. şi Ciorbele şi supele să le sugă şi să arunce partea grosieră. Atenţie. în boală este 21 . ca sa fie o trecere uşoară. mai ales bulionul. care este foarte nociv la boală. Să se evite dulciurile că sunt “otrava mascată” a bolilor. Aşa folosiţi alternativ cel mai mult. neprăjite). Verdeţurile obişnuite şi rar altele mai deosebite. acestea să fie amestecate cu Preparatul nostru natural (un sfert fiert şi trei sferturi natural). că produce fermentaţii. Grâul şi Porumbul pe prim plan şi apoi Orezul. Cerealele la fel. dar nici acre. Pâinea Pustnicească să se evite a fi folosită cu fierturi. Cei care cu greu pot renunţa la preparatele fierte. după sezon şi posibilităţi. Noi mai recomandăm insistent. ci perioade cât mai lungi să se fie dintr-un singur sortiment. pere. La fel este Urzica. Iodul îl puteţi compensa prin alte alimente cu iod mai mult. care astfel se va absorbi uşor. struguri. ca zilnic sa se folosească Seminţe de Dovleac (crude. şi de asemenea desfundă secreţia biliară. complectaţi “iodul”. că deparazitează traectul digestiv şi totodată hrăneşte. Fructele să nu fie prea dulci. cu efecte nocive. crudă sau uscată. câte o mână. napi. cele mai la îndemână sunt şi cele mai bune. praz. Astfel.Dacă folosiţi Varză mai multă şi mai des. încet cu mestecare multă. Dovleceii.

(câte un sortiment după posibilităţi. pe care organismul bolnav cu puterile ultime. le_mai poate digera. mai ales de grâu şi secară. dar adultul are doar “Sucuri pentru Pâine . Trebuie o alimentaţie cât mai naturală. De aceia noi insistăm cu atâta evidenţă pe Pâine. sau dovlecel. Morcovi. prazul este mai bun). Pâinea (dar cea necoaptă. pustnicească) reface Memorialul digestiei şi al hranei. care înfundă circulaţia digestivă şi trec nedigerate în Sânge şi se depun în organe. Şi mai trebuie ca organismul să fie repus pe picioare să înceapă “digerarea”. cu Pâine Pustnicească (din diferite cereale. 22 . Este Meniul pentru masa de Prânz.Laptele vârstei a doua”. dar dulciurile trec prea repede în sânge şi adesea nedigerate şi intoxică mai mult decât hrănesc. Dintr-o cantitate mică _de_ acest Piureu se face şi o ciorbiţă. Se mănâncă cu puţin Cir de Porumb. ca Arhememorial al Hranei noastre. 10%) şi puţină acritură naturală şi foarte puţină sare. Se face astfel un Piureu ce se diluează ori cu alte vegetale rase.nevoie de o hrănire uşoară. sărmăluţe şi chiftele cu Pâine Pustniceaşcă. Se pot folosi şi murături. sau o Salată de Vegetale de sezon. puţin. Copilul mic are special nişte sucuri ce pot digera Laptele (dar natural de Mamă). sau cu puţină Apă (uşor încălzită sau fiartă pentru cei predispuşi la diareei). Piureuri de Vegetale cu Pâine Pustnicească. sau Varză crudă. 7. Şi puţin usturoi şi ceapă (dar atenţie. că acestea sunt excitante mai ales pentru tineri. de unde şi efectul medicamentos. La fel lactatele şi brânzeturile. punându-se Apă încălzită sau fiartă şi cu adaus de acritură-muraturi. sau hrişcă. rase cât mai mărunt).

Atenţie şi seminţele trebuiesc ţinute până la 10 ore în Apă. Se mai face un “sos picant” din materialul respectiv. ca mai sus. sau se repetă meniul de Dimineaţă. chiar dacă sunt în cantităţi mici. O “lingură” de mâncare naturală. Noi indicăm să se mănânce întâi mâncarea mai tare şi apoi ciorbele zămoase. cu Pesmet de Pâine Pustnicească pe deasupra. dar mai tari. se fac mici Sărmăluţe. Bolnavii să evite pe cât posibil Uleiul. Supa să fie felul doi. că acestea trec nedigerate în Sânge şi produc înfundări circulatorii. din cele mai de sus. Mai ales pentru bolnavi. (Vezi reţeta 5). Să se folosească Seminţele Uleioase măcinate. “mâncarea cu picătura” este la fel cu cea cu farfuria. smântână. Pentru masa de Seara. face cât o farfurie mare de fierturi. ca unt. ca şi orice grăsime directă. Din mici cantităţi din acestea se face şi Supa. sunt foarte hrănitoare. care se învelesc în foi de Varză crudă sau acră. sau în foi de Viţă. ca să se desfacă partea uleioasă şi să se neutralizeze râncezeala datorită uscării. se poate folosi tot ca la Prânz. Tot la fel se fac Chifteluţele. Se mănâncă la fel cu puţin Cir de Porumb. cu un adaus mai mare de acritură şi ceva condimentat. Aceste Meniuri naturale. 23 . ca felul doi.La fel.

Se poate folosi însă şi un singur sortiment pe toată ziua. că devin indigeste. Hrişcă. nu proteic şi acid. La Prânz să se folosească alimentele Proteice. dar nu cu exclusivitate totală. Nucile. vitaminoasă. Meniurile noastre naturale satisfac aceste condiţii. au toate vitaminele. dar trebuie ţinut cont de părţile celelalte. cele uşor dulci. dar nu dulci. acestea să fie doar 24 . glucide. calorică. De asemenea. Bolnavi să fie atenţi cu această selectare. care au proteinele esenţiale. Fiind naturale. Se pot folosi citricele şi alimentele uşor acide. Seara să se folosească amidonoasele-glucidele. ce nu se găsesc în vegetale. sunt suficiente. până la 10 liguri de Lapte dulce sau iaurt. lintea. pasterizare sau alte prefaceri. Ovăzul. Seminţele au grăsimi şi Proteine. O Lingură de caş dulce. Pâinea Pustnicească are din plin partea amidonoasă. Laptele şi brânzeturile să fie doar naturale. Urzica. dar nici prea acre. soia. mazărea. şi mai ales Soia. să nu se amestece unele cualtele. proteine şi grăsime. Noi evităm carnea. ne trecute prin foc. doar atât cât să complecteze lipsurile proteice. adică să fie deodată cele trei categorii. Dimineaţa să se mănânce Fructele şi Hidricile. să fie în cantităţi minime.Se indică şi o selectare diurnă a mâncării. Mai mult. au şi aceste ingrediente. Aşa. De aceia este indicat ca totuşi să se mai folosească de bolnavi şi puţine lactate-brânzeturi (dar tot ne-degradate termic). dar acesta să fie “amidonos”. Ştiinţa a descoperit importanţa__hranei complecte. ca fasolea. mai ales pentru uni care cu greu pot trece la mâncarea direct naturală. puţine lactate-brânzeturi (de unii chiar ouă şi carne) şi boabele leguminoase. Se tot vorbeşte de o alimentaţie completă. Problema mai delicată este cu aşa zisele “Proteine esenţiale”. ouăle şi peştele. Lintea. Pentru bolnav nu mai este important câte calorii.

nu va beneficia de tratarea bolilor. în prealabil muiate. Atenţie. pe care să le mestecaţi încet ca pe bomboane. sau în caz de diaree. ca să se dizolve sucurile stricate după digestie. dar nu mult. Fructele sunt deserturile.pe stomacul gol şi rară nimic altceva. Ţineţi Apa într-o sticlă albastră la lumină câteva ore. în care să beţi doar Apă simplă.mai mari. nu mai mult de o Lingură. Excludeţi caşcavalul. Zilnic folosiţi sâmburi de nucă. fierbeţi Apa şi apoi lăsaţi-o la. în Medicina Isihastă. faceţi cam o jumătate de Kg. să se purgheze reziduurile digestiei şi să se spele murdăriile digestiei. Pentru holi grave. şi să se mănânce după o oră alte sortimente. care să se acrească foarte puţin şi mâncaţi-l aşa. nu vă grăbiţi să mai mâncaţi. Timpul cel mai indicat este înainte cu o oră de masa de Prânz. După mesele principale. ci faceţi o pauză. Apa este al doilea Medicament după Pâine. alune. Cine nu înţelege aceasta. ajută mult. ca să nu încolţească. în Boabele leguminoase şi mai ales în Cereale. să fie 25 . Această cantitate minimă este suficientă. trei zile pe Săptămână. Seminţele uleioase trebuiesc_neapărat “muiate” 10 Ore (uşor zdrobite. înaintea meselor principale: sunt aliment-medicamentul de cea mai mare valoare. lumină câteva ore şi aşa folosiţi-o. dar nu măcinate. dat tot în condiţia de a fi singure. De aveţi posibilitatea de Lapte direct de la vacă. gură cu gură şi la intervale de 10=15 minute. cum s-a menţionat mai sus). ca să se dezinfecteze şi eventual puneţi un căţel de usturoi puţin zdrobit. brânza topităsau alte feluri de brânzeturi fermentate. Caşul dulce este cel mai accesibil. Baza alimentaţiei este în verdeţuri. acestea sunt otrăvuri. floarea soarelui. pot folosi şi cantităţi. sau de alte Seminţe (dovleac. Cei ce muncesc mai greu. ce le dă o toxicitate de încolţire foarte distructivă pentru bolnavi). Iaurt. Cei fără dinţi să le zdrobească foarte bine ca pe o pastă.

folosiţi din plin doar câteva sortimente. Dovlecelului dovleacul). Apoi Boabele leguminoase. frunzele crude de Ridichi. Marti si Miercuri. Sâmbătă şi Duminică iarăşi Mazărea. Joi. ori doar alt Fruct de sezon. Vă redăm câteva repere de Meniuri Săptămânale şi Zilnice. ce sunt la îndemâna oricui. 7). Vineri. Săptămâna a Doua Luni. Năutul. Ca Fructe. Fasolea are o toxicitate. 6. unul de sezon. să fie Lintea. Marţi şi Miercuri baza să fie Morcovul din care faceţi Preparatele amintite (vezi Reţetele 5. Lintea. să fie Varza crudă sau acrită-murată (tot în Reţetele 5. Sfecla (roşie şi chiar cea furajeră. Săptămâna Întâi Luni. Joi. ca Sucurile digestive să se obişnuiască tot mai mult cu astfel de alimente. ca: Varza. După cum am mai amintit. dar nu cea de zahăr). Morcovul. Loboda şi Dragaveiul.bine mestecate în gură. menţionăm că este bine ca să se folosească doar un Sortiment cât mai mult timp. Bobul. Meniurile noastre sunt pentru cei bolnavi în primul rând. Vineri. Urzicile. De asemenea. (Vezi Reţetele respective cu boabele leguminoase) 26 . apoi verdeţurile ca Salata. baza să fie Mazărea. spanac etc. Soia. 7). cel puţin trei minute la orice înghiţitură. ori doar Mere. ce necesită preparaţii speciale (vezi reţetele mai de la sfârşit). 6. Sâmbătă şi Duminică iarăşi Morcovul. Mazărea. Ca Fructe. Mulţi se plâng că nu ştiu ce să mănânce.

eventual mai târziu să se mai folosească un Fruct sau o Bomboană Dietetică (vezi reţeta). Dimineaţa hidrataţivă bine. Marti şi Miercuri. Ca Fructe. să se găsească o modalitate de a mânca mai devreme. Vineri să fie Urzica crudă (sau Spanacul sau loboda. Şi aşa se alternează pe Săptămâni cu reveniri şi repetări. cu Sucuri.Săptămâna a Treia Luni. Seara să se mănânce până în ora 8 (20). (Vezi Reţetele respective cu Cereale). 27 . unul de sezon. Joi. sau alta la îndemână). Vineri să fie Orezul (sau altă cereală). Cei bolnavi să caute o respectare cât mai strictă în acest sens. cu Apă simplă. eventual cu Supe de Zarzavat. Sâmbăta şi Duminică iarăşi Salata. (Vezi Reţetele respective cu Verdeţuri). ori hrişcă). ca Grâu (ori secară. chiar până în 12. începeţi cu Cereale semifierte (vezi reţetele respective) şi tindeţi să ajungeţi la cele ne-fierte şi ne-coapte. ca după această oră să se facă pauză. Ca Fructe. că la bolnavi digestia se face mai greu. Joi. Săptămâna a Patra Luni. Daţi importanţă “ritmului diurn”. unul de sezon. Cerealele au în sine Arhememorialul Hranei Omului. ca Salata (sau alta). Sâmbătă şi Duminică iarăşi Grâul. baza să fie o Verdeaţă. Mâncaţi la Prânz mai de vreme. Marţi şi Miercuri baza să fie o Cereală. Omul este Cerealier prin esenţă. cu Fructe. Sănătate a este în acest Memorial de Origină. Repetăm mereu. Faceţi tot posibilul şi câştigaţi Alimentaţia de Cereale 50%.

Cerealele fiind un pansament pe mucoase. în caz de diaree. că nu există. ce sunt pietrificate pe digestivul nostru. trebuie cu mare atenţie folosite. Extractele tari. La început veţi avea balonări şi alte manifestări intestinale. Cir de Orez. Când gazele nu vor mai fi puturoase. evitaţi coaja rumenită şi arsă. de Mentă. Este o mare greşeală prăjirea Pâinii. să nu fie în contrarietate cu altul. nu mai lasă intrarea în Sânge şi de aceia se acumulează în Intestine. folosiţi o Zi Mere. Orice Aliment este totodată şi Medicament. Cerealele au ele suficiente Glucide. Mâncaţi apoi multe preparate cu Cereale Semi-fierte sau ne-fierte. Evitaţi supele-ciorbele. Mâncarea naturală le dislocă. ca Ceaiuri şi tincturi şi pastile sunt trei sferturi otravă. că înfundă pliurile mucoaselor. “diareea” este cea mai frecventă. În Terapia noastră pot apărea diferite reacţii. că purghează natural toate reziduurile intestinale. dacă se ştie cu să se folosească. dintre care. Să nu fie amestecat. dar din jumătate în jumătate de oră. Nu uitaţi puţin Usturoi şi Praful de Urzică uscată. Nu căutaţi “Medicamente pure”. pe atât este de “folositoare”. Ceai de Coada Şoricelului. dar acestea sunt mai mult o “curăţire” a traectului digestiv Gazele de obicei trec în Sânge şi-i intoxică. Dar pe cât este de neplăcută. ce doar aşa se pot asimila şi folosi de organismul nostru. Teci de Fasole uscată bine măcinate şi lichide puţine.Să se evite dulciurile cu Cerealele. că produce blocări de asimilare. dar produce şi o repulsie de asimilare. 28 . De mai folosiţi Pâinea obişnuită coaptă. să nu fie degradat. este un semn că Intestinele s-au debarasat de focarele de putrefacţie.

După cum Zilnic trebuie să mâncăm. De aici Terapia Medicinii Isihaste ca SACROTERAPIE. faceţi totuşi câteva “GESTURI RITUALICE DIVINE”. Mişcare şi Dăruire. ca să Rememoraţi Origine VIEŢII. De lipseşte una se degradează celelalte. Cine uită de RITUALUL DIVIN. Viaţa este Hrană. este rupt de “Originea VIEŢII. faţă de care trebuie permanent să avem „REMEMORAREA şi Actualizarea”. Chiar dacă nu sunteţi religioşi. Origina VIEŢII noastre este DIVINUL. Psihoterapie şi Mobilo . ca prima HRANĂ. “HRANA din Origine este “ este astfel prima condiţie a Sănătăţii.Dietoterapic. Prin RUGĂCIUNR şi RITUAL Religios facem această “HRĂNIRE din Originea VIEŢII. aşa Zilnic trebuie să facem RITUALUL DIVIN. 29 .Încă un fapt de mare importanţă. Ca Medicină Isihastă noi dăm câteva “repere” în acest sens.

în care să se “toarne” SÂNGELE Vieţii (care pentru noi Creştini este SÂNGELE Lui HRISTOS). Desfă Braţele lateral. Cei bolnavi să facă aceste simple “GESTURI SACRE” şi “MEMORIILE SACRE” se vor “trezi” în Sufletul şi Corpul lor. ce preînchipuie că DIVINUL Se “ÎNTRUPEAZĂ” în toată Fiinţa ta Suflet şi Corp. Tot cu Mâinile la Piept. ca Rememorarea propriei Personalităţi în care este “Potenţialul” Vieţii noastre de 30 . de aceia ca Medicină noi recomandăm un SACRU direct.Ridică Mâinile în sus cu Rugăciune către DUMNEZEU Cel din “Înălţime”. Dacă “lipseşte” şi Viaţa din tine va lipsi. “RUGĂCIUNEA TATĂL NOSTRU”. pentru că Medicina este ceva “practic şi concret”. şi tu te faci un “TRUP al DIVINULUI (ce pentru noi Creştini este TRUPUL Lui HRISTOS Cel Liturgic EUHAR1STIC). dar cu Palmele în sus ca un “Vas” ce să întruchipeze toată Fiinţa ta Suflet şi Corp ca un POTIR. La fel Psihoterapia. Fiecare poate face o “Deschidere Pre-Liturgică”. Uneşte Palmele iarăşi la Piept ca o “ÎMPĂRTĂŞIRE” a ta cu DIVINUL-VIAŢA (HRISTOS EUHARISTIC). Pune Mâinile la Piept în dreptul Inimii şi fă-te ca un “ALTAR” propriu. din care “curge” Viaţa lumii. Pleacă în închinare Capul în jos. fără de care VIAŢA se “opreşte” din “CURGEREA” sa. Viaţa din tine este “PREZENŢA ÎNTRUPĂRII DIVINULUI”. pe care să VINĂ DUMNEZEU şi la tine. Acesta este RITUALUL SACRU LITURGIC al VIEŢII. Cu Mâinile în sus şi Capul plecat. Noi ca Medicină indicăm şi aceste “GESTURI RITUALICE”. prin care “recunoşti” pe DUMNEZEU ca DĂTĂTORUL Vieţii. Viaţa fără MEMORIILE SACRE nu va “reveni” la Viaţă. zi cu “frică şi cutremur” MAREA RUGĂCIUNE pe care totodată o ZICE Însăşi DOMNUL HRISTOS şi SFÂNTUL DUH. Mintea bolnavilor este atinsă şi incapabilă de efort. la care şi “iadul” cade în genunchi.

Cât ai fi de bolnav. toate certurile. greşelile tale şi ale altora. Noi ne Naştem cu un Anume Potenţial de Viaţă care trebuie Deschis şi manifestat şi care este însăşi “Trăirea Vieţii proprii”. De pierdem Memorialul acesta de Naştere. ci mai bine. Nu admite tristeţea după greşeli şi conflicte. chiar de lucrurile par total încurcate. ca Psihoterapie. Nu te enerva că alţii nu sunt ca tine şi-ţi stau chiar în potrivă. consideră-le trecătoare şi tu astfel vei rămâne neatins. Toate simptomele de boală. Chiar dacă ai avut şi mai ai crize violente. grija zilei de mâine. Timorarea este slăbănogirea Sufletului. Nu fă o scrupulozitate patologică. nu spune greşelile.Lumina. Este ODIHNA a toate. indiferent de stare. cât de cât. fi delicat când faci totuşi câte o observaţie. nu-ţi fă iluzii. Nu mustra direct. cu voinţă ascultă şi de alţi. Fii optimist. de Rememorare. Suportă şi ce nu-ţi place la alţii şi treci peste toate defectele lor (care sunt legate de caracterul propriu). Viaţa are o Supralege. încearcă să ai afecţiunea mai tare decât respingerea. nu renunţa la un ceva activ. a ODIHNEI SACRE. Astfel te vei vindeca de propriile iluzii şi încăpăţânare. chiar dacă nu te simţi bine şi dai randament puţin. se destramă însăşi capacitatea de Viaţă a Fiinţei noastre. Nu admite teama că_va fi mai rău. Nu fii izolat şi însingurat. 31 . Fii comunicabil chiar dacă te forţezi. lasă totul la momentele lor. pentru că fondul Vieţi este Bucuria . Bucură-te chiar dacă ţi se pare că nu ai progresat nimic. În această ODIHNĂ nu mai contează nici-o evaluare. Dăm şi în acest sens câteva “repere”. toate vor trece. Atâta Trăim cât “Potenţial de Viaţă avem”. ci în dialog cu toţi şi cu toate (păcatul demonic face tocmai un gol de dialog). Nu abandona activitatea. Nu fii fixist (adică să faci doar ce crezi tu).Naştere. Nu admite frica. Impuneţi un zâmbet permanent. toate contradicţiile. timorarea. Viaţa este Comunicabilitate. crezi în rezolvarea miraculoasă. lasă-le la momentul când te vei analiza pe tine (la spovedanie mai ales). Fii Vesel chiar dacă nu te simţi bine. Astfel te vei vindeca de contrarietate şi te vei bucura de convieţuire în tot momentul.

Mişcarea aceasta să nu fie confundată cu spoitul sau alte practici oculte. Mişcarea noi o considerăm mai “puternică” decât Mintea şi care poate să domine Mintea. mare atenţie în acest sens. Degeaba mănânci dacă nu va circula armonios în tot Organismul. minim de folosire. fară concentrarea pe Organe sau funcţii (cum fac alte practici oculte). Mobiloterapia noastră este în acest sens. Mişcarea este Voinţă nu gândire şi Volutivul este şi dincolo de Minte.este DARUL Lui DUMNEZEU peste toate considerentele. Nu asocia mişcarea cu Mintea. Fă doar mişcare şi nu te gândi la ea. DUMNEZEU întâi a VOIT şi apoi a Gândit Făpturile. opresc orice mişcare a corpului. Într-adevăr. Dăm şi în acest sens câteva indicaţii sumare. ce trebuie mereu restabilită. 32 . Sportul este folositor şi admis? Copii trebuie să se joace. După cum te speli şi faci toaleta normală. Este o mişcare normală a funcţiunilor Organice. să se mişte cât mai mult. aşa trebuie să devină şi Mobiloterapia . dar Voinţa trebuie să mişte Gândirea. ca să nu facă “magia organelor”. Armonia dintre Voinţă şi Gândire este necesară. Bucură-te şi tu cu adevărat de acest miracol. păcatul fiind acela care adaugă mişcări negative şi distructive. este tot aşa de importantă. sau circulaţia liberă a mişcărilor de Viaţă. Viaţa este mai întâi Voinţă şi apoi Gândire-structurare. Cine nu se spală se împute şi cine nu se mişcă la fel se “strică”. ci din contră trece Mintea în mişcare. Unii din zis motiv religios. Mobiloterapia. Boala blochează mişcarea şi de aceia trebuie s-o restabilim. Igiena corporală şi a locuinţei este obligatorie: la fel Igiena Mobiloterapiei în Corpul nostru.mişcarea.

frecaţi-le până se încălzesc şi se roşesc. Se revine şi iar se face aplecarea. Închideţii. Să se facă zilnic mişcări. legănări ale capului pe pernă. apoi la mai mult.Gât: Bărbia cu încordarea zonei Tiroidice a Gâtului din faţă. Nu uitaţi închinăciunile chiar din culcat. Obiceiul de a lua de Urechi pe Copii. să facă mai des aceasta. în jos. noaptea se fac acumulările . Dimineaţa se fac “presările”. până faceţi chiar câteva sute. priviţi în sus. în cealaltăpe altă Zonă). Aplecaţi-vă cu Fruntea la podea. rotirea ochilor.creşterile. strângeri de pumni şi tălpilor. sau cu Capul atârnând în jos. . Intelectualii şi cei ce stau mult în Picioare şi au ameţeli. frecţionarea Urechilor şi a zonelor dureroase. Revigorează tot Capul. Ochii. uşoare frecţii. că fără Mobiloterapia nici mâncarea nu mai ajută. dar atenţie. În boli “mişcarea este egală cu hrana”. Pentru cei bolnavi Mobiloterapia este aproape mai importantă decât mâncarea. Seara se fac “întinderile. – Trunchi-viscere. şi staţi aşa un timp. când se stă în curent şi vânt. cruciş. se apleacă cu presare. sunt tot aşa de importanţi. legănări dinculcat ale trunchiului. începeţi uşor şi progresiv. Cei foarte bolnavi să facă aceste mişcări culcaţi şi chiar pe pernă. până la câteva sute. lateral. sau 33 . Pentru Cap . Vă indicăm şi noi câteva „repere” de “Mobilitate”. că restabileşte Activul Creierului. deschideţi-i mari. – Membrepiele. în sus. măriţi numărul de la 10 la 20. în jos. Ridicarea Bărbiei cu Capul pe Spate şi “Întinderea” Gâtului tot din zona Tiroidică. în răceli.Cei slabi să facă o Mobiloterapie uşoară. este o realitate. lateral. până ajunge la Piept. spune un proverb. trageţi-vă de Urechi şi nu veţi mai răci. ce trebuie avute în atenţie: – Cap-gât. prin care se cuminţesc. Desfundă circulaţia spre Creier şi în tot Capul. Sunt Trei Zone principale. ce se pot face Zilnic şi cu accent peZilele Săptămânii (într-o Zi cu accentul pe o Zonă. Tot atâtea cicluri progresive. Trageti-vă de Urechi. uşor şi progresiv ca număr.

Atenţie. Bateţi şi zona Intestinală. Ca număr la fel. “Ciocăniţi-vă” Capul cu nodurile pumnului. inspirând adânc şi stai un timp în această “dilatare generală”. întinde încet şi foarte lent Mâinile şi Picioarele. Bateţi-vă cu “Pumnul în Piept”. ce depind de fiecare şi de timpul rezervat. Încordează zona Diafragmatică şi Umerii. bateţi zona costală din drepul Stomacului. La fel. sau cu Dilatarea acestor Zone. pe tot Sternul (mai ales în zona epigastrică-capul Sternului) uşor şi progresezi. cu o “stoarcere totală”. În boli imunitatea (sistemul de rezistenţă şi autoapărare) este în deficit. Desfundă Organele Interne şi Măduva Osoasă şi stimulează imunitatea. cu Presarea sau dilatarea în Plămâni şi în tot Abdomenul. dar acestea sunt de bază. uşor. Dilată Diafragma şi desfă Umerii cu Pieptul în afară. Face o irigare mărită a Creierului.într-o poziţie cât mai aplecată. (Unii Profesori au obiceiul de a face aceasta la elevii greu de Cap). a întregului Corp. Roteşte Pieptul cu Umerii şi zona Diafragmatică în dreapta şi în stânga. A “moţăi” cu Capul aplecat în Piept. Pentru Trunchi-viscere. ca şi Zona Plămânilor. ca o “stoarcere” şi iar revin-o şi iar încordează. desfundă Creierul. ca să “iasă” toate toxinele. a Membrelor. Inspiră adânc (cât poţi de mult) şi apoi expiră aerul încet cu încordarea Pieptului şi Zonei Abdominale. este o “Odihnă” bine ştiută. la fel ca număr. Puteţi diversifica în mai multe forme. de la 10-20 la o sută şi chiar mai mult. în număr progresiv. dilată-lărgeşte toate Organele din Corp (şi Creierul). să fie încet şi să nu exageraţi. în boli. mai ales cei predispuşi la tensiune. Coloana Vertebrală cu aplecarea uşor în faţă. Zona Abdominală este cea mai afectată. Splinei ca şi din dreptul Ficatului. Se mai pot face şi rotiri ale Gâtului şi tot felul de mişcări. dar numai partea superioară până la Tâmple. 34 . Respiraţia să fie de voie.

De nu puteţi face ambele Zone deodată. trageţi-vă de Urechi. de aceia bolnavi să aibă la îndemână “cărămida fierbinte” întotdeauna.Pilele. cu încordarea Mâinilor până Ia Umeri şi a Picioarelor până sus. Zisele “frecţii . Degetele de la Mâini şi Picioare. strângeţi puternic Pumnii şi degetele Picioarele. faceţi separat. Aceste “mici operaţii” sunt de o valoare decisivă în boli. de tremurături energetice. înţindeţi-le.masaje” sunt în majoritate “greşite”. Strânge Pumnii şi Tălpile Picioarelor. Pentru Membre . mai ales la culcare şi când se mănâncă. în acestea sunt “terminaţiile nervoase” ale circuitelor Organice. ca şi Capul şi Trunchiul cu Organele Interne. Ca număr cât puteţi de mult. cât de mult. rotiţi-le. de timorări şi frică prin fiori în tot corpul. Doar cele cu presare. dar uşor şi progresivezi. absorbind orice simptom în aceste locuri. Înţindeţi Mâinile şi Picioarele cu desfacerea Umerilor şi Pieptului. Mâinile şi Picioarele ca şi Pielea (Organele Externe).Cei emotivi şi cu simptome de ameţeli. că se produc electrizări negative şi scoate şi distruge energia din Organe). cu rotirea lor. Mâinile şi Picioarele să fie permanent “calde”. Cei cu ameţeli să preseze “degetul mic”. presaţi-le. presându-le. nu cu degetele direct. presaţi degetul mic în podul palmei şi dilataţi Fruntea cu Ochii mari. 35 . sau alte simptome psiho-organice să facă Mobiloterapie cu “intensificare şi mutare în părţile corporale cele mai puternice. că se fac cu “frecarea Pielii”. Cei mai tari să facă şi “flotări”. batere. că sunt la fel de importante. Frecţionaţi-vă Pielea cu Unghiile (atenţie. sunt tot aşa de importante. în aceste cazuri. inîşcaţî-le în toate sensurile. de “scurgere de energie”. de blocări respiratorii şi motorii. mutaţi atenţia din Minte în aceste Zone cu mişcările respective şi păstraţi poziţia lor cât mai mult timp. Sprijiniţi Mâinile şi Picioarele (deodată sau separat) de ceva şi '“împingeţi” cât de tare. ciupire . frecţionaţi-le.

pierzând „HAINA Pielii”. Se zice că Pielea este “Creierul Personalităţii . Unii caută zise “practici în comun”. Doar Zona Diafragmaîică să fie pe stomacul gol. Psihoterapia şi Mobiioterapia. ca o “Reţea similară Creierului”. de aceia noi nu admitem decât stricta “menţinere a funcţionalităţii”. Spălările cu Apă dau rezultate bune. care în boli este foarte deficitară. în restul este o “proprie intimitate”. nu va obţine rezultatele dorite. În această Perioadă de Tranzit. Zisul “masaj bioenergetic” la fel este_”nociv”. Acupunctura (confirmată de ştiinţă). “Magia energetică” pe Piele este periculoasă. faceţi câte o Mobilitate din cele indicate. Starea în Aer liber. Mulţi se plâng de “eşecuri”. nu se fac în “văzul lumii”'. ca înfundă respiraţia Pielii. rămânând doar cu “Pielea goală”. Atenţie. ca o “Igienă a Pielii”. dar fără fixisme 36 . să se mulţumească doar cu “baterea cu nodurile pumnului”. Pielea este “Organul de Comunicare” cu Mediu şi totodată “Răspunsul propriu” la acesta. ce nu sunt creştineşti. tocmai datorită acestui fapt. În sens Creştin doar în Biserică se face “RITUALUL COMUN”. trebuie să vă obişnuiţi cu un “Mod de Viaţă” mai disciplinat. Cine nu face această Integralitate Terapeutică. mai ales cu Foi de Varză. Când citiţi chiar. chiar când mergeţi sau staţi sau lucraţi. ci intim şi strict particular.Individualităţii”. Cei cu “răni” şi foarte sensibili la Piele. Adam a rămas “gol” (după păcătuirea din Rai). Pielea este un Organ foarte “miraculos”. Sacroterapia. că se face cu “energii scoase din Organe” (şi aşa dereglate). Se pot folosi compresii cu plante. susţine că pe Piele sunt toate “circuitele Organice”. Mobiloterapia puteţi să o faceţi permanent. Zisa “HAINĂ” este “Pielea”. sunt eficace. foarte uşor şi progresivezi Diferitele unguente sunt mai mult nocive.zgâriere.

. Medicina noastră vede Realitatea ca o ICONARE de “oprire” în Corp. Sufletul se Odihneşte doar dacă Trupul se Mişcă. În perioada de Tranzit. nu prin meditaţii mentale. dar insistaţi pe câştigarea şi “noii orientări”.patologice. aveţi în vedere obişnuirea cu Cerealele în special. care mai păstrează ARHEMEMORIILE unei Hrane de Viaţă. dar nu ca “materializarea” lui. dar noi facem din Mişcare un “Gest Sacru” în care Corpul Rememorează tocmai Sufletul. dar atenţie. Relaxarea de asemenea tot pe un Gest-mişcare. Noi nu facem “dematerializarea” corpului în principiile Sufletului. tot nouă ni se cere şi o “refacere” a ei. întradevăr din cauza mişcărilor Corpului se uită de Suflet şi chiar îl contrazice. ca să vă obişnuiţi Sucurile cu acestea. faceţi-vă “Datoria” de a mai “Salva” şi “minimul” de posibilitate. se “Odihneşte în Corp”. Medicina noastră Isihastă insistă pe această Taină a Cerealelor. Noi altfel vedem lucrurile. ci ca “Templu Sacru” al Spiritualului. Fă din orice Mişcare o “RUGĂCIUNE” este idealul nostru. Noi ca Medicină Isihastă punem mai mare accent pe “MIŞCARE”. DUMNEZEU VREA să ne AJUTE. de Porumb. aşa uscate. A te RUGA direct cu Mişcarea. 37 . Concepţia obişnuită este că Mişcarea Corpului agită şi Sufletul şi trebuie o liniştire a Corpului pentru a se linişti şi Sufletul. trebuie să treacă direct la o “Selectare” strictă. nu cu Mintea. Zilnic mestecaţi în gură câteva boabe de Grâu. nu au ce mai alege. Nu faceţi treceri bruşte.. mâncau Boabe de Grâu şi erau scutiţi de ulcer şi gastrite acestea fiind un adevărat “pansament” gastric. Cei cu boii grave şi serioase. să Vrem şi noi să o “Recăpătăm”. ci “Sacralizarea corpului” cu cele ale Sufletului. Nu vă pierdeţi Nădejdea. Prin păcat noi am distrus Viaţa. Ostaşii Romani în lungile lor marşuri. Sufletul nu se preface în cele Corporale. este specificul Medicinii noastre. Respiraţia şi relaxarea fac o detaşare de Corp.

Noi indicăm o Reţetă la îndemâna oricui. Soia fiartă la minut Se macină fin Soia şi se face un Cir rapid în Apă ce clocoteşte şi se fierbe câteva minute până se îngroaşă. Cantitatea să fie după necesarul propriu (să nu fie vasul prea mare. dar să nu se folosească mereu. Când mâncaţi le amestecaţi câte puţin de fiecare dată. Grâu măcinat. Lămâia este într-un fel bună. 8. ci faceţivă Borşul de Tarate. Evitaţi acriturile rafinate şi directe ca oţetul şi citricele tari. se ţine la cald până se acreşte. să fie în cantităţi mici şi doar la masa de Prânz şi doar de două ori pe Săptămână. după gust. Separat 38 . ca să nu se învechească). puţină Miere (sau sfeclă roşie) şi puţină Varză tocată. Nu mâncaţi nici prea acru nici prea sărat. După ce s-a acrit bine. ci atunci la mâncare. Preparatul de bază e bine să fie fără sare şi acrituri. pot folosi cu precauţie şi nişte Preparate uşor fierte. şi pe lângă aceasta o Salată sau un Sos mai condimentat cu sare şi acritură. toate într-un borcan cu Apă caldă (trei sferturi Apă). Orice Preparat Dietetic să-l acriţi şi săraţi potrivit cu acesta. Sare mai multă şi_ceva verdeaţă.Nu folosiţi condimente artificiale si nici acrituri tari. 9. că uneori simţi nevoia de mai puţin acru. scoateţi-1 în alt borcan şi puneţi. Este bine să nu puneţi acritura în tot Preparatul. Când se termină se opreşte puţină acritură ca “maia” şi se repetă cu altă tura ca mai sus. Cei care nu pot să treacă repede la o Alimentaţie naturală. sau mai mult. care are şi elemente hrănitoare. Atenţie. Borş pentru acrit Mălai.

Cei care muncesc greu. sau Năut. sau castraveţi muraţi. Este un preparat energetic. 12. noi indicăm la fel o “fierbere” rapidă şi cât mai scurtă. Aşa se toacă-rad_cât mai fin. precum şi condimentele. cărora le produce explozii hormonale. Se mănâncă amestecând la fiecare ingerare după gustul propriu cu Iahnia respectivă. Atenţie. pentru cei necăsătoriţi şi tineri. Se mănâncă încet cu Cir gros de Porumb (mămăliguţa pripită. În sensul Medicinii noastre. Va trebui însă să se treacă si la “Soia dospită”. Legume fierte rapid Toate Legumele se pretează la diferite Preparate. puţină nucă în loc de ulei. o poate folosi. Iahnie de Fasole boabe (sau mazăre. alune de pădure. hrean. separate şi neamestecate. 11. chiar câteva măsline. rădăcinoase cu rădăcinoase.se face un “Sos” din puţină Ceapă (praz. Atenţie. dar cu sortimentele respective. Se adaugă 10% Pesmet de Pâine Pustnicească. Seminţele Uleioase se pun doar după fierbere. floarea soarelui. şi cu foarte putină Apă se fierb câteva minute doar. este un aliment de mare valuare. se zdrobesc. ce au fost mai întâi muiate). sau Bob etc. legume cu legume. ce nu este degradată prin fierbere. la alegere). şi acestea de aceeaşi categorie. varză murată. 10. sau Linte. usturoi. muştar. Varză dulce sau murată semi . 39 .fiartă la minut Ca la reţeta precedentă.călită. Să fie o cantitate mică şi nu prea des. cu Nucă (sau seminţe de dovleac. la care se mai adaugă un condiment verde sau uscat. vezi reţeta 2).) semi . deja folosite în mod obişnuit. Soia arc toţi Aminoacizii esenţiali. pe care bolnavii ar trebui să-l aibă în vedere. să nu fie decât maxim Trei Sortimente.

Se îngroaşe cu miez de Pâine obişnuită. Cei ce mai mănâncă ouă şi carne. Salată sau Spanac. 14. Cât mai simplu. seminţele de Dovleac fiind cele mai indicate. de selectare şi excluderea prăjelilor. bine zdrobite. sau Fasole Verde.Se toacă bine varza şi se freacă în puţină sare (de este cea duice) şi se fierbe în propriu suc(eventual cu foarte puţină Apă). sau puţină Lămâie. Siliţi-vă să faceţi pauze între mese. că produc la cei bolnavi în special multe dereglări. dar cu indicaţia noastră strictă. Se mănâncă fără alt ceva. Se pot folosi toate Preparatele deja ştiute. La uni varza crudă (nu cea murată) le produce balonări neplăcute. este o mare pacoste. Să aveţi la îndemână întotdeauna “Acreală naturală”. cu puţin Morcov se fierb rapid şi se adaugă după gust ingredientele respective (condiment. Gospodinele experte fac tot felul de delicatese şi în acest sens. Bob crud. sau cu Pâinea semipreparată. cu puţină Pâine Pustnicească sau obişnuită. sau Dovlecei. cu o fierbere scurtă şi drese după gust. sau cea Pustnicească de preferat. mestecaţi ceva uscat. Foamea nervoasă. De asemenea noi excludem Roşiile şi bulionul. macaroane. puţin usturoi şi uleioasele). de aceia să fie în cantitate mică. să fie doar o dată sau maxim de două ori pe săptămână. fără sortimente exotice. Ciorbe-borşuri Cei obişnuiţi cu Ciorbe să le facă pe cele de mai sus mai zemoase. câte un Sortiment. Mazăre crudă. Se pun şi Verdeţuri de sezon. cu adaus de Apă. peste care se adaugă un condiment. Acreala să fie cu Borş sau Zeamă de Varză. etc. uleiurilor şi acriturilor cu roşii. Preparatele cu Fidea. puţin usturoi şi uleioasele respective. 13. sau puţin Oţet natural. doar câteva minute. Nu mâncaţi prea mult şi dacă simţiţi încă o foame nebună. nu se admit rântaşurile. 40 .

de mere ca şi păstăiie de fasole şi alte coji. ca sursă de Săruri minerale de mare valoare. PÂINEA Pustnicească. uscaţi-le: măcinaţi-le fin şi adăugaţi-le în toate Preparatele.Cojile de struguri. Cojile sunt “informaticul de bază” al oricărui sortiment. Medicamentulaliment al Medicinii Isihaste 41 .

De vrem celelalte Sortimente pe prim plan. Pâinea Pustnicească în amestec cu Morcovi Morcovi raşi 10% cu Grâu măcinat 90%. Cei cu boli grave. cu seminţe. care se poate usca sub formă de Pesmet sau se mănâncă direct ca un Piureu adăugându-se câteva ingrediente (nuci. a MILEI DOMNULUI şi a străduinţei proprii. un mic condiment. toată Dietoterapia noastră este pe baza Pâini Pustniceşti. Pâinea Pustnicească în diferite combinaţii În loc de Apă se pot folosi variate preparate. de vrem Pâine Pustnicească pe prim plan.Lapte. cu evitarea fierturilor. cu fructe. Adică. 15. cu legume. etc. Este momentul totodată să treceţi pe o alimentaţie cât mai naturală. ceapă. ce este “proporţia de 10% si 90%”. bine amestecat şi lăsat la dospit minim l0 ore. acestea să fie de 90% faţă de 10% Pâine Pustnicească.Ciorbă sau Suc . să fie aceasta de 90% faţă de toate celelalte ce se adaugă (acestea doar de 10%). 42 . Atenţionăm aici o adevărată “lege” a Dietoterapiei noastre. ce-i dau mai multă agreabilitate.) şi cu un Sos (de diferite sortimente. 16. pe care noi o redescoperim cu o evidenţă deosebită şi insistentă. au doar această şansă. puţină murătură pentru gust.Din cele deja amintite. a unui Sortiment faţă de altul. Este momentul ca să o introduceţi în mod serios ca Terapia propriu zisă Isihastă. dar din aceeaşi categorie de leguminoase) sau se face Supă . Recitiţi încă odată partea întâi şi fixaţi-vă bine Reţeta Pâini Pustniceşti (Reţeta 4).

Cei mai tari digestivi. cu ambele proporţii de 10-90% şi sub toate formele de Preparate (simplă. Pâinea Pustnicească în amestec cu Varză crudă sau murală. Cei slabi digestiv să facă Supa acestora. salate. cu Ridiche sau Gulie sau Păstărnac rădăcină sau Ţelină rădăcină sau cu alte Legume La fel ca la Reţeta precedentă.) Verdeţuri le respective bine zdrobite-mărunţite cu puţină Pâine Pustnicească pesmet ca să nu se oxideze. în amestec cu Sfeclă roşie. Pâine Pustnicească Ghiveci 43 . lucerna. fiecare separat. frunze verzi de_diferite plante trifoi roşu. ciorbe. pot mânca câte o porţie zdravănă de Murături cu Pâine Pustnicească necoaptă. care este foarte valoroasă ca vitamine şi restabilirea digestiei. din care se fac Preparatele ca la Reţeta anterioară. Pentru că se cam amărăşte aceasta se foloseşte doar la Sosuri şi Ciorbe. sucuri-lapte). dar cu respectivele legume. păpădie. Pâinea Pustnicească în amestec cu Verdeţuri (salată.Mai poate fi şi proporţia de 90% Morcovi şi 10% Grâu măcinat (sau Pâine Pustnicească gata făcută simplă şi uscată). cu un adaus de acritură murată şî Pâine Pustnicească. etc. 18. piureuri. spanac. Atenţie cei cu ulcer sau gastrite. cu efecte deosebite. 19. Cei care au făcut proba că pot suporta bine Pâinea Pustnicească. şi în rest ca la procedurile anterioare. o pot folosi din plin. 17. tătăneasa.

Acestea sunt foarte gustoase şi bine tolerate de toţi. prune. mei. se face o Cocă tare si se usucă. sau se usucă. mentă. alternându-le. Să_se evite amestecul Fructelor acre cu cele dulci. nu mai multe sortimente. scorţişoară. căpşuni. Pâine Pustnicească cu mici adausuri de seminţe uleioase şi fructe Ca cele precedente. de 10-90% ori Fructe. chimen.Cerealele măcinate cu tot felul de Legume şi Verdeţuri. castane). ori Pâine Pustnicească şi cu un mic aromant de coajă de lămâie. fasole etc. printre mese sau în Posturi de repaus alimentar. secară. Fructele prea acre ca şi prea dulci fac rău. se rad şi se zdrobesc direct cu Pâine Pustnicească simplă. cimbru. sau boabele proteice ca soia. caise. salvie. Pâine Pustnicească preparată cu diferite Fructe Fructele de sezon (mere. bob. linte. dar care se folosesc ca “delicatese” şi doar singure şi pe stomacul gol. năut. Se mănâncă imediat. Se pot face totuşi nişte combinaţi cu Fructe şi dulciuri.) şi nici cu amidonoasele (cartofi. struguri. Pâine Pustnicească din celelalte Cereale (orez. sau se face Suc-lapte. etc. ovăz. să fie de aceiaşi categorie şi singure. mai ales Supe Ciorbe. 21. să fie proporţia de 10% dulce sau 10% acru. La folosire se remacină şi se prepară tot felul de Reţete. Napi. zmeură. în cele două proporţii. Nu se fac Preparate Cerealiere cu Proteicile (nuci şi alte seminţe în cantitate mare. şi nici cu dulciurile. hrişcă) 44 . 20. 22. orz.

LAPTELE de Pâine Pustnicească Menţionăm şi accentuăm aici pe “Laptele de Pâine Pustnicească”. ca să nu se mai folosească alte acidifieri străine. Laptele obişnuit în general se găseşte greu şi apoi este prefăcut şi degradat.Ciorbele . ca şi cu Pâinea de Grâu (vezi cele anterioare).Suc . Ce a mai rămas este Caşul şi Telemeaua. pentru acestea se indică o_Dospireacrire mai mare ca să nu se mai folosească alte acidifleri străine.Reţete. Bătrâni. Supeie . Laptele Vegetal indicat de Medicina noastră este cu Valori asemănătoare. menţiunea că se poate face şi Lapte_. Aşa noi nu mai repetăm Reţetele. ca Brânzeturi din Lapte direct. ca şi Untul şi alte preparate Lactate. Pentru Lapte . Laptele de Pâinea Pustnicească simplă – Trei linguri de Pâine Pustnicească se zdrobesc bine şi se pun într-un pahar cu Apă şi se amestecă bine şi mult. recitiţi cu atenţie fiecare Reţetă precedentă cu Pâinea Pustnicească şi faceţi Laptele respectiv. Cu acestea se pot face de asemenea toate Reţetele respective. Pentru bolnavi. 24.Sucuri . ce noi îl considerăm tot aşa de Valoros ca şi Laptele propriu zis.Ciorbe. Laptele.Sosuri. până se face ca un Lapte. 23. Am adăugat la fiecare Reţetă cu Pâine Pustnicească.Ciorbe . Atenţie. Se lasă foarte puţin până se lasă partea grosieră şi se toarnă partea lăptoasă într-un alt pahar.Se face simplu ca şi la prepararea Pâinii Pustniceşti de Grâu (vezi anterior). după fiecare împarte. Pâinea Pustnicească să fie mai mult Pospită-acrită. Copii.Sosurile din această Pâine de diferite Cereale sunt o gamă întreagă de Preparate . care se 45 . Laptele Vegetal este singurul Lapte accesibil.

După Dospire la fei se pune în Apă. Laptele de Pâinea Pustnicească de Mălai-porumb Să nu se uite Mălaiul de Porumb. Nu-1 faceţi prea concentrat. Fără sânge nu este circulaţia hranei. faceţi o pastă tare. din care se scoate tocmai partea lăptoasă). din care se face o Pâine Pustnicească foarte valoroasă. Lichidul este “sângele” biologicului. 26. 46 . Atenţie să fie cât mai fin măcinat Mălaiul. ca un Borş. ce este puţin acrişoară.Porumb. Se începe cu puţin şi progresiv să măreşte doza. Laptele din Pâinea Pustnicească Simplă este cel mai indicat la început şi mai ales Dimineaţa. Se prepară ca şi cea din Grâu. mai ales pentru cei cu boli direct energetice(porumbul fiind sortimentul Galben direct pentru energiile vitale).bea încet după indicaţiile de mai sus. Noi indicăm o Zi Lapte de Grâu şi cealaltă Zi de Mălai . sau se lasă până a doua zi să se facă puţin acrişor. ţinând mult în Gură. Daţi mare importanţă hranei lichide. sau se pune la supe-ciorbe. 25. până veţi câştiga “Gustul savuros” al Pâinii necoapte. că Mălaiul crud are o tărie greţoasă şi prin dospire se neutralizează). din care se poate face câte un “Sortiment de Lapte”. ce se poate bea printre mese. se mai pune altă Apă şi se lasă câteva ore şi iar se mai face un Lapte mai diluat. şi din Boabe integrale (nu din Mălaiul grişat din comerţ. Începeţi cu puţin. Măcinaţi dvoastră boabele de porumb. Laptele de Pâinea Pustnicească cu diferite combinaţii Vezi Reţetele cu Pâine Pustnicească în diferite combinaţii. se freacă bine şi se separă partea lăptoasă. cu un foarte mic adaus de Grâu (ce ajută la dospire) şi lăsaţi la Dospit mai mult (să se acrească mai bine. Peste ce a rămas în primul pahar.

Sunt unii care fac imediat diaree la ne-fierturi. dar nu le amestecaţi. În intestine trebuie să fie peste 50% Cereale. 47 . mai ales până se face obişnuirea. Dimineaţa este indicată cea lichidă. Atenţie. Orice reacţie neplăcută să nu vă sperie şi nici să renunţaţi la Dietoterapia lor. ca balonări. Nu amestecaţi Hrana lichidă cu cea consistentă. nu mai este în stomac. (Vezi şi Cap. Laptele Vegetal din Seminţele Uleioase). vorfi bolnave 47 sursă de auto intoxicare”.Ciorbele ca şi Laptele din aceste Reţete să fie folosite cu ingerare lentă. Supele . Atât Laptele cât şi Ciorbele respective. ca să se impregneze cu sucurile salivare cât mai mult5. După acestea vă veţi simţi uşuraţi ca după o baie. Important este să vă găsiţi Sortimentul ce vă place cel mai mult. Până se reglează digestia se pot face “Supe . care să vă fie “Prietenul Alimentar”. chiar dacă sunt lichide să fie “mestecate-ţinute mult timp în Gură”. ce înseamnă că se face cu adevărat “măturarea” şi curăţirea. sau foarte puţin una faţă de cealaltă. ci cu linguriţa. că digestia este la aceştia în gură.Dar trebuie să ştiţi cum s-o folosiţi. În boli ori se mănâncă la o masă numai lichid. greţuri şi chiar vărsături. Să nu fie cantităţi mari. Acestea sunt Mâncarea proprie bolnavilor gravi şi debili digestivezi. Nu vă speriaţi de _unele reacţii neplăcute. altfel Mâncaţi încet şi cu linguriţa. la prânz cea concentrată şi seara cea semilichidă. ori numai consistent. alternaţi-le pe Zile. ca să se impregneze suficient de sucurile salivare. Va depinde şi de boala respectivă.Ciorbe” după 5 Cei bolnavi nu au voie să mănânce cu lingura. cu un accent pe ceva.

evitând tot mai mult Pâinea obişnuită coaptă. care sunt “liantul” cel mai neutru şi care se poate folosi din plin. cu Pâinea Pustnicească şi respectivele adaosuri. Fructele desezon cu Pesmet 10% de Cereale dospite. Preparatele Medicinii noastre au la bază “DOSPIREA”. Pesmet de Pâine Pustnicească (din diferitele Cereale. dar una singură în folosire) cu Fructe de sezon Fructele de sezon rase sau tăiate se combină cu Pesmet 10% Pâine Pustnicească. Să se evite Dulciurile Dimineaţa. chiar dacă aparent aveţi rezistenţă şi repulsie. la 20% şi apoi la 30%. Insistaţi. care încă odată mai mult. (atât de necesară). care şi mai mult face “predigerarea”. Dimineaţa sau Seara. face “îndrojdirea - 48 . Cu timpul măriţi doza de Pesmet de Pâine Pustnicească. aceasta va fi o Hrană consistentă şi Sănătoasă. sau de Seara. şi în sfârşit treceţi total la Pâinea Pustnicească. până se restabileşte Memorialul de Pâine. spre Seară să fie Fructele mai dulci. va fi o Masă de Dimineaţă. sau printre Mese. este “bariera” pe care trebuie s-o treceţi. Noi mai recomandăm o modalitate de introducere pe neobservatele. Mâncând Cerealele semifierte şi Pâinea Seminaturală. Dospirea este autobucătarul alimentelor. Începeţi cu puţin. Fructele sunt a “doua Hrană” după Cereale. în amestec cu Cirul de Porumb. Gustul începe să devină tot mai plăcut şi agreabil şi o Hrană Sănătoasă va fi de acum mâncarea Dvoastră. până la 50%. care înlocuieşte “fierberea”. 27. vi se va deschide gustul şi pentru Fructe (de obicei respinse de bolnavi mai ales).indicaţiile de mai sus. dar înainte se fierbe o cantitate de Apă (ce nu mai produce diaree) şi apoi se amestecă după o uşoară răcire. cu Cirul de Orez. O perioadă folosiţi Pâine Seminaturală (reţeta 1).

care de nu “trece iarăşi în acidifiere”. Cel mai important este “echilibru” între Aciditate şi Alcalinitate. şi anume faptul de distrugerea “MEMORALULUI” dintre acid şi alcalin. cu lipsuri şi contrare”. Când un “acid” nu mai are “Memorialul complementar al alcalinului”. Şi de aici în boli. este un “acid distructiv” şi când un “alcalin” nu mai are “Memorialul complementar” al acidului. Aşa. datorită Dospiri. procese “acide” ce distrug toate procesele alcaline. 49 . “Fierberea” face tocmai acest fapt de transformare. se face un “alcalin distructiv”. Când se “termină “Dospirea . ca şi “trecerea directă” dintr-o parte în alta. Sucurile şi extractele direct din Sortimente ne-dospite sunt “fragmentare. lipsa de “trecere una în alta” fără “autodistrugere” şi fără “distrugerea celeilalte părţi”.alcalinizare” cu “putrefacţia”. prin Dospire se dizolvă coaja în conţinut şi conţinutul se pătrunde cu părţile din coajă. până la “blocarea” oricărei flexibilităţi dintre acid şi alcalin. chiar dacă se face zisul “Lapte”. Prin Dospire se face o “Uniformizare” a întregului amestec. cu o „îmbogăţire” de “fermenţi şi enzime” ştiute în “drojdii” (cele mai bogate în acest sens). Noi considerăm mai mult. Să nu se confunde această “acidifiere . care prin preparare-mărunţire se fac separări contrare între părţile externe-coajă şi miez. ce înseamnă o acidifiere directă şi proprie-naturală. Chimia consideră că acidul face distrugerea totală a părţii alcaline şi invers. Se produce „putrezirea-stricarea”.fermentarea lactică”.autofermentarea” se trece într-o scurtă “autoalcalinizare”. în boli se pare că într-adevăr esle şi acest proces extremist. Se vorbeşte de “selectarea dintre acid şi alcalin” a alimentelor (cu zisele incompatibilităţi). în acesta este totuşi o “integralitate”. alcalinul transformă total acidul în alcalin.

Se poate mânca “imediat” ceva proaspăt doar dacă nu se mai amestecă absolut cu nimic. Drojdiile_se pot „Usca”. Noi mai consemnăm ca Medicină Isihastă. ori cât ar fi de apropiate. ci trebuie lăsate un timp la 50 . rafinarea. DOSPIREA de care vorbim noi este tocmai “Autoacidifierea . ca o “predigerare”.Drojdiile sunt “Dospiri cu capacităţi” de a trece alcalinul iarăşi în acidifiere. un fapt “fericit” de “REMEMORAREA Memorialului de Comunicare reciprocă”.alcalinitatea propriului Sortiment şi Preparat _alimentar” fără adaos de o “aciditate străină'“.recunoaştere -comunicare reciprocă”. ci o “Autoacidifiere-alcalinitate”.autoacidifiere alcalinitate”. de “Preparare cu Dospire”. oţetirea chimică şi anorganizarea oricărei substanţe. dar orice amestec are nevoie de “Dospire . Mai mult o “acidifiere străină de propria acidifiere”. Dar “amestecându-le şi lăsându-ie să se Dospească”. ci trebuie lăsate cum se prepară. Orice “amestec” de Alimente. Să nu se confunde “alimentele cât mai proaspete” cu “mâncarea” lor “imediat”. La fel. fierberea. păstrându-se “capacitatea de Re-Dospire”. Mare atenţie la “Modul de Dospire”. care nu trebuie să fie o “substanţă rafinată” (ca oţetul-acidul direct. au o oarecare “contrarieiate-incompatibilitate”. Aşa este greşit ca Salatele să fie mâncate imediat cum se prepară. le laşi timp să se “împrietenească-comunice”. De aceea. adică mai înainte cu câteva_ore. timp în care să se facă tocmai această “Dospire . folosirea trebuie făcută doar în starea dintre “Dospire şi Îndrojdire”. este la fel de contrară şi distructivă. În boli se degradează tocmai acest “Memorial”. Aşa Uscarea Preparatelor noastre Dospite este Modalitatea optimă de Păstrare. De aici insistenţa si recomandarea în Reţetele noastre. Acrirea cu Oţet sau alte aciduri rafinate este o adevărată “nenorocire” alimentară. care le neutralizează astfel contrar i etatea. care este “DOSPIREA”. altfel apare “putrezirea-omorârea”. Noi definim “Biologicul” tocmai ca “MEMORIAL”.

Trebuie avut în vedere însă. Orice Aliment care îşi distruge “Forma”. e bine ca şi Pâinea Pustnicească să fie şi mai tare Dospită-acrită. dar “Boabele leguminoase”(soia.“Dospit” (ce nu le distruge enzimele şi vitaminele”. Boabele Leguminoase de nu se “acresc bine” prin Dospire. proces prin zisa “oxidare . care dă tocmai distrugerea “enzimelor vitale”. ca să se folosească direct (că de se acreşte prea tare nu se mai poate mâncată goală). ca şi de Boabele Leguminoase. împiedică foarte mult oxidarea. Recomandăm ca la orice amestec să se pună imediat puţină “Făină integrală” şi “Seminţe uleioase” (nuci. care şi mai mult “înlesneşte” procesul “Dospirii'“. că se foloseşte doar ca Lapte şi Preparate cu amestecuri. bobul. care face încă o dată mai mult. ca şi orice amestec. Făina de Grău (cereale în general) şi de Seminţe Uleioase. Cerealele şi Legumele_să_nu fie prea mult “Dospite”. 51 . alune. ca să nu se mai folosească altă acritură străină (ce strică). se neutralizează). se lasă un timp la “autofermentare-alcalinizare”. ci din contră le “îmbogăţeşte”. Orice Sortiment. Căldura favorizează acest proces. năutul. fasolea. după mărunţirepreparare. încă o problemă grea în Preparatele Alimentare. mazărea. râşnite proaspăt). ca să nu se “oxideze” . lintea) trebuie intenţionat mai mult dospite. că au o “tărie toxic-contrară” (ce doar prin fierbere şi dospire autofermentare mai mare. Din celelalte Cereale să se facă mai dospităacrită. să mai fie lăsate încă un timp şi apoi mâncate. Se începe cu mici cantităţi. de dovleac. începe să “moară”.Ciorbe ca şi pentru Sosuri. Pâinea Pustnicească din Grâu nu se Dospeşte decât puţin.înnegrire”. o “Re-vitalizare”. DOSPIREA se face foarte simplu. mărindu-se progresiv după suportarea fiecăruia. Pentru Lapte şi Supe . Uleiul face întru-câtva această oprire. De aici grija ca să se “oprească oxidarea”. La fel din Boabele Leguminoase.

Proteicele sunt cele mai pretenţioase. În Dietoterapia Medicini noastre folosim ca Proteice Boabele Leguminoase uzuale, care fiind ne-fierte, dar Dospite (în locul fierberii), au o “super - concentrare” ce necesită câteva indicaţii speciale. În primul rând, Proteicele noastre Dospite se consumă în cantitate foarte mică, având “puterea hrănitoare” suficientă în această evaluare. O “lingură” de Soia Dospită (sau de celelalte) face mai mult_ca_o jumătate de Kg, de carne. De asemenea se folosesc mai ales la început în proporţie de 10% faţă de un “liant-auxiliar”, sau un al doilea Sortiment. Nu trebuie să vă lăcomiţi în cantităţi mari, că mai mult strică. Proteicele Dospite au toate valorile naturale (fiind fără fierbere) şi sunt tolerabile în totalitate, condiţia fiind însă “cantitatea şi proporţia mică”, altfel se fac incompatibile. 28. Soia dospită O lingură de Boabe de Soia (sau mai mult, după necesar, dar nici prea mare cantitate, că Soia este foarte concentrată şi energetică), se macină cât mai fin cu totodată o linguriţă de Grâu cu puţină Apă facându-se un mic cocoloş, care se pune într-un vas la cald, de obicei de Seara, ca pe timpul nopţi să aibă timp să se dospească, până la o uşoară acrire-murare (să nu se mănânce dacă nu s-a acrit puţin). Această dospire este asemenea “fierberii” că îi neutralizează gustul neplăcut şi semi - toxic şi o face digestibilă. La folosire, se adaugă puţină Nucă râşnită, un mic condiment-verdeaţă, puţină Ceapă sau usturoi şi se face o Pastă foarte Hrănitoare, mai mult decât carnea şi orice preparat Proteic. Soia are toate Proteinele esenţiale, de aceia se consideră “carnea vegetală prin excelenţă”. Este o cantitate mică, dar care face cât o mare cantitate de alte preparate. Se mănâncă încet, cu Verdeţuri, mestecând bine, savurând Gustul plăcut. De ţi se pare prea tare la gust, mai diluează cu un zarzavat{dar nu dulce, varza fiind cea mai indicată). Cei care

52

nu sunt obişnuiţi, li se va părea greţoasă. Să se înceapă cu puţin şi să se scoată întâi partea Lăptoasă (din care să se facă apoi Ciorbă). Noi insistăm pe Soia, că este Alimentul cel mai complect pentru Postitori şi pentru bolnavii care trebuie să evite carnea şi lactatele. Soia după dospire să se usuce în strat foarte subţire, sau mărunţită. ca să nu mucegăiască. Uscată, deşi este puţin acrişoară este totuşi tolerabilă. Se remacină foarte fin şi se face la folosire Pesmet. O Lingură de Pesmet de Soia face mai mult decât o farfurie cu alt ceva fiert, în timpul Postului şi bolnavii slăbiţi Zilnic Dimineaţa să mănânce o Lingură de Pesmet de Soia, cu puţine Seminţe de dovleac(sau altă uleioasă), ţinând cât mai mult în gură. Eventual se poate asocia şi cu un Măr sau altă Fructă de sezon (dar să nu fie dulci, că dulciurile cu proteicele sunt contrare). Chiar dacă vi se pare respingătoare, insistaţi pe Soia. Cu timpul o veţi agrea. Este cel mai Hrănitor aliment, care nu trebuie în cantitate mare. Soia de este fiartă, toată Hrana esenţială se pierde şi rămâne doar o parte energetică mecanică şi pentru bolnavi intoxicanta. O Lingură de Pesmet de Soia cu un Măr, face o “masă puternică” pentru a începe o Zi ele lucru. Mai puteţi folosi apoi şi mai multe Fructe de sezon, dar să nu fie dulci, sau amidonoase. Altă mâncare să fie după cel puţin o oră jumătate. 29. Linte dospită Ca la Reţeta de mai sus, dar în loc de Soia se foloseşte Lintea, care la fel este foarte hrănitoare. Atenţie la dospire, să fie până la o uşoară acrire, altfel mai bine mai aşteptaţi, sau mâncaţi altceva şi preparatul respectiv puneţi-l după dospire la uscat şi-l aveţi la îndemână pentru a doua Zi. Preparatul acesta uscat se mai moaie cu puţină Apă şi se foloseşte după indicaţiile precedente, cu adausul de condiment şi eventual diluarea cu verdeţuri. Să se înceapă cu puţin.

53

30. Fasolea boabe dospită Fasolea boabe este de asemenea “carnea vegetală”, foarte concentrată, energetică şi hrănitoare. Dar cum se face obişnuit, cu o fierbere de ore întregi, îi distruge mai mult de trei sferturi din valoare şi o face grea şi cu efecte explozive şi toxice. Fasolea boabe însă nu se poate mânca direct, că are o toxină, “fasolina” ce se neutralizează prin fierbere şi prin “dospire - acrire - murare”. Noi alegem dospirea, care nu o degradează. Atenţie, Fasolea este şi mai pretenţioasă ca Soia, trebuie dospită şi mai mult, până la o acrire mai accentuată, că astfel este toxică. Prepararea ca la Reţeta precedentă, doar că se foloseşte Fasolea dospită. La fel, recitiţi indicaţiile de la Soia dospită. Pesmetul de Fasole dospită să fie folosit ca şi cel de Soia. cu precauţiile respective. Fasolea boabe are cel mai mult Potasiu; de se fierbe acest Potasiu devine '“mort”. Să nu fie cantitate prea mare, că este foarte energetică, ce produce la tineri şi necăsătoriţi efecte prea energizante. 31. Mazărea boabe, dospită, Năut dospit, Bob dospit, Sâmburi de Nucă (sau de dovleac, sau de Floarea Soarelui, sau Alune de pădure) dospiţi Seminţele uleioase sunt şi foarte Proteice, o alimentaţie de valuare pentru Dietoterapie. Se zdrobesc în două Sâmburii şi se pun în Apă să se moaie 10 ore (ca să nu încolţească) şi apoi se macină sau se râşnesc, sau se dau pe o râzătoare foarte fină, se mai adaugă puţin Grâu măcinat şi se face o cocă moale şi se lasă la dospit până la o uşoară acrire. Se folosesc ca şi cele precedente, cu Verdeţuri, la Sosuri şi Ciorbe. Copii, Tineri şi toţi cei necăsătoriţi, atenţie! - dulciurile sunt otrava-drogul care ucid Creşterea şi dezvoltarea Organelor. Dulciurile să fie ca “Medicament”, nu ca aliment.

54

frunze de bob. mai ales Iarna (nu prea este bine să stea la frigider). ce se amestecă bine până se face o Pastă (chiar ca Untul Vegetal. frunze de 55 . sau uscate (de este posibil). cu puţine seminţe uleioase (nuci. lobodă. floarea soarelui). Mâncaţi Cereale peste 50% şi veţi fi Sănătoşi. In munci mai grele folosiţi o hrană mai consistentă. cu puţine murătoriacritură (varză sau castraveţi muraţi. sau hrean).Ciorbele. sau ridiche. pentru agreabiliîate şi apetit. 32. Sosurile se fac din toate şi pentru toate Reţetele. MODEL de Sos simplu Sosul simplu este doar din: Ceapă (sau praz. mâncaţi de toate dar cu precauţie şi după împrejurări. Toate alimentele fierte şi proteice. spanac. sau de dovleac. sunt explozive. Recitiţi toate Reţetele cu Pâine Pustnicească şi la fiecare este indicaţia şi pentru Sosuri. dulciurile. şi doar în caz excepţional Lămâie ce nu este prea compatibilă. de la cele semipreparate la cele ne-fierte. ce se diluează după dorinţă cu “zeama murată”. sau alune.Copii. cu puţin condiment (verde sau uscat). atenţie! . alte verdeţuri murate în sare. care la cei cu afecţiuni grave digestive se exclud. Aceste Sosuri se mănâncă doar cu Alimentele de Verdeţuri (salată. borş. ne fiind autohtonă). Acest Sos poate fi făcut şi pentru mai multe Zile. cu puţine măsline şi Ciuperci sărate sau murate. Sosurile sunt un Preparat Alimentar de mare folos. Cu Sos se prepară toate Meniurile noastre. Se pune şi puţin Pesmet de Pâine Pustnicească 10%. Nu fiţi însă fixişti.Nu mâncaţi alimente explozive. Ca şi Laptele şi Supele . Tineri şi toţi cei necăsătoriţi. ce poate fi folosit ca atare). Cerealele şi zarzavaturile sunt cele constructive. care vă explodează şi toate “rezervele energetice”. sau usturoi.

seminţe de dovleac sau floarea soarelui). Singurul Cir de Mămăligă este compatibil. arahide. Noi excludem roşiile. dovleac. ca Piureuri sau alte moduri de preparare. maionezele. lobodă. sfeclă roşie. frunze de bob.). cartof crud. Sosuri cu Leguminoase Proteice La Sosul simplu (Reţeta de mai sus) se mai adaugă 10% câte un Sortiment de Boabe Leguminoase Proteice Dospite (soia. dovleac. cu 56 . amestecând câte puţin apoi cu Sosul Simplu mai zemos sau mai concentrat la fiecare ingerare. ca Piureuri sau alte moduri de preparare. năut. ardeiul.). păstârnac.) sau Legume (morcovi. Cu preparate Proteice se exclud Cerealele şi se pun cele proteice. untul. de tătăneasă etc. ridiche. frunze de tătăneasă etc. ţelină. Aceste diverse Preparate cu Sosuri se mănâncă cu Linguriţa. că acestea mai ales pentru bolnavii grav trebuiesc evitate. mai mult sau mai puţin după gust şi după preferinţă. mazăre. nuci. bulionul. adăugându-se Apă simplă. La Prânz să fie folosite Sosurile Proteice. Sosuri cu Legume sau Verdeţuri La sosul simplu (Reţeta de mai sus) se mai adaugă 10% câte un Sortiment de Verdeţuri sau Legume (salată.păpădie. 34. Cu Salatele de Verdeţuri neamidonoase. frunze de păpădie. ridiche etc. Din acestea se poate face şi o mică Porţie de Supă-ciorbă. la fel se combină bine. fasole. păstârnac. gulie etc. uleiul direct. 33. bob. ca Piureuri sau alte moduri de preparare. Seara celelalte. Acest Sos se mănâncă doar tot cu Alimentele Proteice. alune de pădure. ţelină. spanac.) sau Legume (morcovi. linte. sfeclă roşie.

cu toată cantitatea respectivă şi se mănâncă aşa. dar înainte se fierbe o cantitate de Apă (ce nu mai produce diaree) şi apoi se amestecă după o uşoară răcire. că sunt incompatibile. Separat se face Piureul de Fructe şi se mănâncă cu Linguriţa amestecând cu sosul după gust la fiecare ingerare. Cei ingenioşi şi mai ales bucătăreşele găsesc Reţete diferite şi în acest sens. În Dietoterapia noastră. ca Preparatele: cu Alimente Proteice.Ciorbe” după indicaţiile de mai sus. Sunt unii care fac imediat diaree la ne-fierturi. se fac un “Lapte gros-concentrat”. Sos simplu din Cereale pentru Fructe de sezon Sortimentele de Cereale (doar câte unul) dospite în prealabil. puţină coajă de lămâie.puţină murătură-acritură pentru gust şi încă puţin condiment. 35. sau de dovleac. Lactatele şi Brânzeturile sunt complect dincolo de orice amestec. dar se mănâncă doar cu Fructe şi pe stomacul gol. de scorţişoară.. Sosurile se pot folosi şi cu Fructe. să nu fie amestecate cu dulciurile şi amidonoasele. cu respectivele adausuri. Important este să se respecte “separarea strictă” dintre sortimentele incompatibile. puţină Pulbere de Măceşe uscate. puţină nucă (sau alune. pot trece direct la o Supă Ciorbă mai concentrată (suportându-se mai bine). la care se adaugă mentă sau cimbru etc. Până se reglează digestia se pot face “Supe . de nucă de cocos. prin diluare cu Apă simplă. Încă o dată atenţionăm. fiind prea tari la gust. floarea soarelui). încălzindu-se puţin. puţină miere (dacă Fructele nu sunt dulci). Cei care nu pot mânca Piureul de Boabele Leguminoase Dospite. 57 . cele Proteice sunt cele din Boabele Leguminose şi Seminţele Uleioase în cantitate marc. care se încălzeşte puţin (să nu ajungă la fierbere).

Se subţiază cu o Fructă mai zămoasă. de nucă de cocos. că sunt laborioase şi obositoare. Sosul din Castane comestibile este o adevărată comoară alimentară. 37. etc. Sos de Mentă (sau chimen. ori prea concentrat. la fel. Prepararea şi folosirea ca în Reţeta precedentă. dar cu 58 . gulie. ce împiedică agreabilitatea.). Mazăre. 38. Nu e bine să se amestece Sosul întreg cu Fructele. cimbru. linte. Năut.Nu e bine să se amestece Sosul tot cu Fructele. 36. Sosui de Legume (morcovi. Bob) cu Fructe de sezon. ce împiedică agreabilitatea. coajă de lămâie. Sos simplu din Boabele leguminoase Proteice pentru Fructe de sezon Deşi Proteicile sunt incompatibile cu Fructele şi mai ales cu cele dulci. etc. puţină miere (dacă Fructele nu sunt dulci). dovleac. puţină Pulbere de Măceşe uscate. Se face ca la reţetele precedente. Sosul de Soia dospită (sau din celelalte. este un Preparat de bază pentru cei foarte slabi şi debili digestivi. că ori este prea diluat. scorţişoară. care vă este cel mai agreabil şi folosiţi-1 pe acesta permanent. schimbându-1 din când în când cu un altul. că ori este prea diluat. La fel şi cu toate felurile de Preparate. Găsiţi-vă un “Sos propriu”.) puţină nucă (sau alune sau de dovleac sau floarea soarelui). ori prea concentrat. Separat se face Piureul de Fructe şi se mănâncă cu Linguriţa amestecând cu sosul după gust la fiecare ingerare. Nu vă complicaţi cu multe forme. Sosurile Proteice în cantitate de 10% devin “tolerabile” şi foarte hrănitoare.

ce majoritatea bolnavilor nu o suportă. cu puţină Varză murată. dar cu Măceşe (uscate simplu sau cu Faina de grâu). sau usturoi. cu 2-3 Măsline. 39. o Supă. sau Grâu măcinat. Cei slabi digestiv pot face din aceasta după dospire. Sosurile respective se fac separat şi Preparatele de diferitele sortimente. Reţete cu LEGUME – Verdeţuri Verdeţurile şi Legumele sunt tot aşa de importante ca şi Cerealele şi Proteicile. Sosul din Pulbere de Măceşe este cel mai valoros ca Vitaminic. mai adăugându-se eventual puţină Varză murată. Sos cu Plante Medicinale La fel. Din Castanele comestibile se face şi o adevărată Pâine (ca la Reţeta Pâinii Pustniceşti). ce se lasă la “dospit” mai multe ore. sau Castraveţi muraţi. tot separat şi doar la folosire se “îmbină” cu “legea” Dietoterapiei noastre. dar cu Plantele medicinale dorite (câte un sortiment).Castane. 41. ca Piureuri sau alte forme. ca să se neutralizeze “tăria-usturimea” Ridichi. sau Castraveţi muraţi). 40. Se face ca la reţetele precedente. care şi mai mult se strecoară de partea grosieră. ca Sosul să fie 10% faţă de Preparatul de bază. Ceapă sau praz. Piureu de Ridiche rasă Pâine Pustnicească sau Grâu măcinat cu Pesmet de Ridiche rasă (cât crezi că poţi mânca) şi câteva linguri de Pesmet de Pâine Pustnicească. Se mai îngroaşă eventual cu Pesmet de Pâine 59 . şi amestecate bine cu ingredientele (sâmburi de Nucă.

Piureu de Sfeclă roşie rasă Aceleaşi Ingredientele (sâmburi de Nucă. Piureu de Urzici crude (zdrobite rapid cu puţină Pâine Pustnicească pentru a nu se oxida . sau se face Supă ca la Reţeta precedentă şi se strecoară. sau usturoi. Nu uitaţi Zilnic Sacroterapia. 42. Piureu de Salată Verde. Mobiloterapia şi Psihoterapia. Ceapă sau praz. Piureu de Napi.înnegri). de Morcov ras. de Castraveţi muraţi. Nu uita astfel Sacroterapia. Ţelină rasă. Medicina complectă este DIVIN.. Păstârnac raşi. Piureu de Gulie rasă. de Dovleac. Piureu de Spanac. Vezi Indicaţiile respective anteriore. ca să se neutralizeze tăria Sfeclei. Se lasă la dospit mai mult timp. sau pentru cei slabi digestiv se suge şi se aruncă partea grosieră. La fel. Se mănâncă direct. Fiinţa noastră Creată este “PECETE de CHIP DIVIN”_şi Persoana respectivă Creată. 60 . care la rândul ei este ca Suflet şi Corp. 43. Baza este în CHIPUL DIVIN.Pustnicească. Suflet şi Corp. fără de care Sufletul şi Corpul se destramă. dar în loc de Amidon de Cartofi se pun câteva Linguri de Grâu măcinat şi Sfeclă Roşie rasă (cât crezi că poţi mânca). sau Castraveţi muraţi etc. cu puţină Varză murală. de Varză murată. sau puţin miez de Pâine obişnuită (pentru cei nu prea grav bolnavi). cu 2-3 Măsline.

câteva măsline. Toate bine amestecate. restul o 61 . în Rai se mânca tară să se omoare. De aceia primul fapt al Sănătăţi noastre este legătura cu VIUL. Viu şi omorât. nu renunţaţi. De aici se zice că de fapt noi nu asimilăm din mâncare decât această “parte VIE”. reţeta 36. de Dovleac. o verdeaţă uscată sau proaspătă. puţină varză murată. în altă Zi. frecându-se bine. Păcatul a “adăugat” anormalitatea neviuiui . 45.morţii. sau ciuperci la sare şi murate. Chiar de vi se pare fără gust. înmuiate şi Dospite înainte. doar partea Vie. Astfel faceţi şi “toleranţa” lor. ce se poate folosi la Sosuri. mestecaţi puţină Pâine Pustnicească ca pe o bomboană. să fie ca un Unt. Unt de Seminţe uleioase Seminţele pregătite ca mai sus se fac ca o Pastă cât mai groasă. sau direct pe Pâine. usturoi. Idealul este ca Dimineaţa să mâncaţi o porţie zdravănă de Pâine Pustnicească sau de Boabe Proteice dospite. Lapte de Seminţe uleioase — Se râşnesc cât mai fin Seminţele de Floarea Soarelui. 44.Zilnic. Nuci sau Alune. (doar câte un sortiment) şi se pun într-un pahar cu Apă şi se bate lichidul bine până se face ca Laptele. fără a rupe sau distruge. DUMNEZEU a Creat doar ce este viu. Se separă partea lăptoasă. adăugându-se puţin praz. Trebuie încet-încet să ajungeţi la Hrana naturală. ca să faceţi “obişnuirea”. Ciorbe. ca o “Dăruire fără consumare”. mestecaţi puţine Boabe Proteice dospite (Soia în special). sau castraveţi muraţi. care miraculos se detaşa de cea interioară. La fel. care se bea încet. cu Fructe de sezon. cu timpul veţi descoperi cât de plăcută este. Dimineaţa după toaletă şi toate celelate.

Noi consemnăm că este o nenorocire folosirea seminţelor şi frunzelor direct din “încolţire şi creştere tânără”. La praz. nu le mâncaţi decât după ce le separaţi deci “un centimetru” din partea unde se uneşte cu partea frunzelor (care de se recultivă se regenerează). ceapă şi cele ce au “mustăţi”. Morcovii. Legumele nu le rupeţi. se scoate direct cu Rădăcină şi se separă partea aeriană cu un centimetru de rădăcină şi apoi se “tunde” frunzele mai de sus puţin de Rădăcină (şi aşa se pot mânca şi Frunzele. Hreanul şi toate Rădăcinoasele.prefacem în reziduuri intestinale. ci se foloseşte doar luând Frunzele de pe lături (nu inima. ce le aruncăm. Cartofii şi toate Rădăcinoasele. de nu i se scoate rădăcina. de a nu “omorî” alimentele. iar de se ia toată Planta. ci luaţi în aşa fel ca Planta respectivă sâ-şi poată menţine Viaţa. iar ce a rămas să se usuce. nu se rupe. în primul rând de la “recoltare”. să crească din nou. se smulge Planta cu totul şi se taie un centimetru de Rădăcină cu partea aeriană (care se foloseşte doar după ce a început să se usuce. se reface. care nu se consumă decât după uscare. Cum să mâncăm fără să “omorâm”? Se consemnează ştiinţific. că sunt 62 . deci se poate folosi partea aeriană. separaţi-le cu un centimetru de materie respectivă şi doar după o uscare le puteţi folosi şi pe acestea. că nu mai creşte). că prin rupere şi preparare se secretă tocmai “toxina omorârii” (încât degeaba au zisele enzime şi vitamine. că prin omorâre se secretă o “toxină'“ ce nu dispare. De se foloseşte şi Rădăcina. Tot ce creşte pe câmp fără cultivare. cimentând totul cu aceasta. dar nu imediat. Da-ţi mare importanţă acestui fapt. atenţie. sau se aruncă). sa “adoarmă” ea de la sine) şi se foloseşte doar partea rămasă. că altfel se omoară cu secretarea “toxinei morţii”. “Mustăţile-rădăcinile” sunt foarte hrănitoare. Hrana este deci o “Memorie” a VIULUI. au Viul în partea de Unire dintre Rădăcină şi Frunze. Salata verde. spanacul.

foarte vătămătoare. “Uşoara dospire” este un echilibru dintre acid şi alcalin. ce secretă otrava morţii. dar trebuie făcut ceva care să nu le negativizeze cu toxina morţii. ce dă digestiei tocmai flexibilitatea de a-şi regla după specificitate aciditatea şi alcalinitatea. dar prin “dospire-uşoara autofermentare”. (zis proaspete). se “negativizează”.activarea în sine. de unde suportul multor boli. Folosirea de condimente tari şi aciduri. nu ale Viului). nu pentru “dăruire”.cu memoriile morţii. doar după o “re-uscare” ca să “adoarmă”. Deci două fapte de mare importanţa: ne-omorârea şi autoacidifierea . de aceia alimentele ce au nevoie de “aciduri şi condimente” să fie “dospite -autoacidificate” prin propriu proces. Orice aliment “cedează” greu să fie consumat. Atenţie să nu fie lăsate alimentele să fermenteze mult. masa celulară este pentru propria regenerare. 63 . ca să se oprească procesul creşterii proprii(şi aşa devin digestibile). timp în care se face o prefacere spre Dăruireasimilare). se îmbogăţeşte într-adevăr “vitalitatea”. Nu “omorî” nici moral. de are “'toxina morţii”. tocmai prin propria “autotoxina morţii”. Se poate folosi acestea. nu le folosiţi imediat. Multe boli se declanşează după un zis “şoc moral”. indicăm cu insistenţă “Metoda punerii la dospit”. în specificul Medicini noastre Isihaste. Orice aliment “Matur” are toate elementele” spre “Dăruire” (ce sunt astfel uşor digerabile şi asimilabile). Verdeţurile foarte tinerecrude. se face o “deschidere şi o cedare”. ci după o scurtă uscare. că devin acide. Mai mult prin încolţire. fără încolţire” (mărunţindu-se alimentul şi cu putină Apă se lasă la dospit cam 10 ore. De aceea. că se face o declanşare de “autotoxicitate”. Orice păcat produce în noi o “mâhnire de moarte”. Prin “încolţire” ca şi Frunzele foarte tinere. încât digestia noastră trebuie să tacă un efort înzecit pentru a-i forţa asimilarea. Orice substanţă cât de valoroasă ar fi. mai mult le “închistează”.dospirea .

dar multe fiind “intolerante” au nevoie de “dospire”. nefiert. Fructele au capacitatea de Asimilare directă şi Verdeţurile-condimente aeriene (dar în cantitate mică). de unde specificul Omului de “mâncăcios”. sau consumând-omorând tot alimentul. a nu mai face fapte ce vătăma pe alţii. a ierta. Atenţie la acest “fond de auto-toxicitate” pe care medicina o consideră “fond psihic”. dar care are şi o prelungire fiziologică fizico-chimică. odată şterge aproape complet “Memorialul primordial al Viului” şi încă o dată “adaugă” un “memorial de distrugere-consum”. ce cu timpul se răsfrânge ca “autodistrugere” (de unde boala şi moartea). In Rai se zice că se “mânca fără a se omorî'“. Se zice că “focul” este o astfel de “siluire-posedare”. A nu ţine supărare. Omul a căzut în păcat prin “modalitatea mâncări” (din pomul morţii). încât este nevoie de o “forţare”. a avea Credinţă în Binele DIVIN. etc. Fiert. sunt două componente ale noastre după păcatul Adamic. îngeri au căzut prin modalitatea Spirituală şi au devenit “întunecaţi”. Este bine să vă obişnuiţi şi cu “gustul direct” al fiecărui aliment. De aici sunt două posibilităţi de mâncare. considerăm “originea memoriilor boli” (păcatului) “în mâncare”. nu sunt simple “formule” Psihoterapeutice.A mânca direct “proaspăt” are valuare doar dacă se are în vedere “ne-omorârea”. 64 .naturală . Dar acest “exces” de consum produce un alt efect nociv. ci reale “dezintoxicări” atât Sufleteşti cât şi Biologice. Omul după căderea din Rai are o condiţie mai mult “energetică şi corporală”.biologică” şi cea “moartă -nebiologică”. a nu duşmăni. semifiert. doar “părţile exterioare” ce nu omoară planta sau alimentul respectiv. Orice Aliment însă nu “eliberează hrană” nici prin “omorâre”. de aceia “alimentele devin mai “consumabile” prin fierbere la foc. Noi ca Medicină de orientare Creştină. iar noi după păcat “mâncăm omorând”. Mâncarea zis “vie .

prin CHIPUL RITUALULUI SACRU Religios (Hrană Cerească). dimineaţa şi seara nefiert. – Viul Sufletesc Fiinţial propriu. Noi consumăm mai multe “energii mecanice-moarte”. miercuri şi vineri şi anumite perioade mai dulci. Trebuie o obişnuire de a trece astfel şi spre o mâncare cât mai naturală. Noi evidenţiem Trei modalităţi de “Rememorarea Viului” nostru. Mai consemnăm şi Mobiloterapia.fiartă. chiar dacă este o “siluire”. ca Dietoterapie.De aici Dietoterapia. ca Sacroterapie. ca cele Patru Posturi anuale). ca să ajunge-ţi ca jumătate din Zilele Săptămâni să !e mâncaţi nefiert. tară prefaceri ce vor deveni distructive. prin chipul Autoconştiintei Personale a Sănătăţi şi Binelui (hrana Spirituala). de CHIP DIVIN. prin chipul “Disciplinei-legilor materiale” (hrana trupească). Pentru boli grave care necesită ceva special. ca “regăsirea” Memorialului Primordial şi atenuarea “memorialului distructiv”. de la alimentaţia fiartă. până la cea ne-fiartă. apoi opriţi doar la Prânz un aliment fiert. trebuie “sărit” direct la cea nefiartă. Noi indicăm o Dietoterapie printr-o “trecere” uşoară şi progresivă. de aceea trebuie să redeşteptăm în noi şi un “'Memorial de “energii Vii”. la cea semi . Începeţi cu jumătate-jumătate. Postit! Religios Creştin Ortodox mai păstrează acest Memorial al mâncări doar cu legume şi fructe de trei ori pe săptămână (luni. ca: – VIUL. ca facilizarea între Psihoterapie şi Dietoterapie 65 . ca Psihoterapie: – Viul Biologic Corporal.

Nu vă complicaţi cu prea multe Reţete sofisticate şi nici cu sortimente exotice şi rare-costisitoare. Noi suntem obişnuiţi cu cele de baştină, Varză, boabele Leguminoase uzuale, Verdeţuri le cele mai la îndemână, etc. Aşa noi vom reduce la minimul necesar gama Reţetelor. Cine mănâncă des un anume Sortiment, acesta devine mai asimilabil şi mai hrănitor, că sestabileşte un “relaţional reciproc”, cu un “Memorial de Comunicare”. Cele Trei Sortimente majore, Proteice. Giucidice şi Verdeţuri, să nu se amestece, şi să se mănânce doar câte unul pe săturate (la câte o masa, sau câteva Zile la rând). De aceia Meniurile noastre vor fi “Săptămânale”, cu câte două Zile pentru câte un_Sortiment, iar Duminica la preferinţă (două Zile doar Verdeţuri, două zile doar Proteice şi două Zile doar amidonoase - glucidice. Fructele sunt în afară, folosindu-se Zilnic, cu selectarea celor acre pentru Dimineaţa şi cele mai dulci pentru Seara). Pot fi şi cu alternanţa pe mesele zilnice, la Prânz un sortiment şi Seara altul. La prepararea Sortimentelor respective, atenţie, lăsaţi-le “gustul” lor „natural şi nu puneţi condimentele (ceapa, verdeaţa, murăturile, etc.) decât după dospire şi separat, ca o minimă salată. Să fie deodată Sacroterapie, Psihoterapie, Mobiloterapie şi Dietoterapie, în legătură, orice “gol” de una, producând deficienţa celorlalte. Reţetele noastre vor fi în Trei Forme: pentru cei care vor să ducă o Viaţă Sănătoasă, cu prevenirea boli, care deci nu necesită o Dietoterapie intensivă şi selectivă, care pot mânca obişnuit şi câte o Mâncare preparată-fiartă. Pentru cei care mai pot folosi şi câte o Alimentaţie “semipreparată – semifiartă, în boli cronice şi nu prea grave. Pentru cei cu boli grave ce necesită o selecţie strictă, care trebuie să treacă pe o Alimentaţie complect nefiartă şi naturală. E bine să fie nişte Meniuri fixe şi în selectare pe boli de “informaţie - mentale”, de Mobilitate-circulaţie şi de

66

Acumulare-depunere. Atenţie, mâncaţi întâi ceva natural şi ne fiert, ca să treziţi “Memorialul pur” de Hrănire şi apoi mâncaţi Alimentul mai tare si apoi Ciorba şi la sfârşit puţine Seminţe neprăjite, sau o bucăţică foarte mică de ceva tot natural, ca să “sfârşească digestia” cu un “informaţional Viu”. Dulciurile. Atenţie la Copii, tineri şi necăsătoriţi, că sunt foarte explozive. Să fie folosite în cantităţi mici şi dese, cu pauze. Preparate cât mai naturale şi niciodată direct cele trecute prin foc... Sedentarii, cei imobilizaţi, intelectuali, folosiţi puţine Dulciuri, dar să fie celelalte alimente cu partea glucidică bogată, care se digeră încet, ce nu necesită pericolul unor dereglări. Unii simt nevoia să folosească Dulciuri ca “bomboane”... să folosiţi semipreparate Dulci, cât mai naturale. Dulciurile se mănâncă doar goale şi pe stomacul gol; nu dimineaţa, ci spre seară, când sucurile digestive sunt mai alcaline. Dulciurile sunt un energetic direct, de aceia le fac neliniştit şi agitat. Folosiţi dulciuri când faceţi un efort, în restul evitaţi-le. Cei grav bolnavi, care nu mai pot mânca decât foarte puţin, dulciurile mai sunt o sursă de hrănire, dar atenţie, să fie în cantităţi mici şi cu pauze şi naturale (mai ales din Fructe, care se rad şi se “sug”, ca pe un suc, aruncând partea grosieră). Mierea, cel mai valoros “dulce” să fie în cantitate mică, cât o boabă de porumb o dată, din oră în oră (pentru cei foarte stabi). Proteinele. Atenţie de asemenea pentru tineri şi necăsătoriţi, că sunt la fel explozive. Selectaţi Proteinele esenţiale vegetale şi animale. Nu amestecaţi la aceiaşi masă Dulciurile cu Proteinele, că sunt net contrare, cu efecte toxice şi explozive foarte distructive... o nenorocire a zisei “arte culinare”. Să se consune Dimineaţa şi până la Prânz, când Sucurile digestive sunt mai tari şi mai acide.

67

Verdeţurile, de asemenea să nu fie amestecate, consideraţi-le tot aşa de hrănitoare şi valoroase ca Proteinele şi Amidon oasele - glucidele. Faceţi din Verdeţuri o Masă Meniu pe săturate (doar un sortiment). Doar Frunzele verzicondimente (pătrunjel, mărar, leuştean, etc.) se pot folosi la orice preparat. LEGILE Dietoterapiei Medicinii Isihaste Concretizăm Reperele stricte ale Dietoterapiei noastre, ca zise “Legi'“. – Proporţia de 10% şi 90% a unui Sortiment faţă de altul, fiecare putând fi în ambele cazuri, schimbându-se raportul (atât pentru fierturi cât şi pentru ne-fierturi). – Orice “amestec” să fie doar din “Două” Sortimente cu legea proporţiei reciproce de 10-90% (atât pentru fierturi cât şi pentru ne-fierturi), altfel apar incompatibilităţi. Aşa se “tolerează” Cerealele cu Fructele şi cu Legumele Verdeţurile şi dulciurile concentrate (smochine, curmale, miere şi toate dulciurile tari). Nu se “tolerează” Cerealele cu Proteicele (soia, fasolea, năutul, bobul, lintea, mazărea etc.) şi cu amidonoasele tari (cartoful. napi, castane, banane). – Zisele “Salate”, să nu fie decât din “Două Sortimente'“ şi acestea în proporţie de 10-90%, unul faţă de altul; mai bine se alternează de la o masă la alta cu celelalte. Proteicele sunt cele mai pretenţioase. În Dietoterapia Medicini noastre folosim ca Proteice Boabele Leguminoase uzuale, care fiind ne-fierte, dar Dospite (în locul fierberii), au o “super, - concentrare” ce necesită câteva indicaţii speciale. În primul rând, Proteicele noastre Dospite se consumă în cantitate foarte mică, având “puterea hrănitoare'“ suficientă în această evaluare. O “lingură” de Soia Dospită (sau de celelalte) face mai mult ca o Jumătate de Kg. de carne.

68

Unii se plâng că le face rău şi au o respingere.De asemenea se folosesc mai ales la început în proporţie de 10% faţă de un “liant-auxiliar”. altfel se fac incompatibile. Aceste “Legi” ar fi bine să fie respectate de fiecare în parte. Mai mult. 69 . Chiar dacă se mai folosesc şi Preparate fierte. Noi indicăm în bolile grave o micşorare până la excluderea Lactatelor şi Dulciurilor. că mai mult strică. Mai bine renunţaţi total la Lapte şi înlocuiţi-l cu Laptele Vegetal (vezi cap. Nu vă speriaţi că se pierd câteva grăsimi (care sunt amestecate cu cheag toxic). că produce hiperfuncţie hormonale ce va face o scurgere şi mai marc de proteine din organism (mai ales prin cele sexuale. Caşul şi telemeaua sunt bune. Brânzeturile să fie la fel ne trecute prin foc şi sterilizare. şi de Bucătăriile familiilor mari şi cantine. dar cu o condilie să nu fie prea proaspete. că Apa mai extrage din cheag (cu ce a fost făcută. chiar este bine să fie în acest tei. sfărâmaţi Brânza în Apă multă şi lăsaţi-o până se desărează (şi chiar de este nesărată). că sunt indigeste la majoritatea. condiţia fiind însă “cantitatea şi proporţia mică”. mai ales cei cu boli speciale. pentru Sănătatea tuturor. respectiv). Atenţie Tinerii şi necăsătoriţi. Se consumă astfel doar goale şi pe stomacul gol. Mulţi nu ştiu cum să mănânce Lactatele şi Brânzeturile. Nu trebuie sa vă lacomiţi în cantităţi mari. ca sa se oprească “focarele distructive”. Proteicele Dospite au toate valorile naturale (fiind fără fierbere) şi sunt tolerabile în totalitate. Cura cu Lapte şi Brânză este pentru cei deficitari proteic. cu patologi ca masturbaţie sau alte perversiuni). sau un al doilea Sortiment. Respectaţi aceste indicaţi de vreţi o adevărată Dietoterapie. care produce tocmai repulsia la brânzeturi). Hrana va fi în aceste cazuri din metabolizarea Pâinii Pustniceşti (cu diferitele sale combinaţi) şi a celorlalte Alimente naturale şi vegetale. Nu mâncaţi decât Lactate netrecute prin foc şi nepasteurizate (sterilizate). tot pe baza acestor repere ar trebui făcute.

În Ziua când mâncaţi Lactate . ce intoxică intestinele. scurgându-se uşor partea zămoasă. produc un amestec foarte lipicios şi indigest. până se face ca untul şi câte puţin şi des mai ţineţi-o încă în gură. cu Ficatul în deficit. consideraţi-o Ziua acestora. pentru Hidratare (complectarea de Hidratare. şi după o jumătate de oră să se mărească doza. adică Laptele nefiert lăsat să se acrească. ca să lase Intestinelor un timp de “curăţire a lactatelor” care sunt sursa de toxicitate şi infestare parazitară.Nu este nevoie să mâncaţi mult. fără alte alimente. şi acrit şi închegat cu puţină “maia de grâu şi porumb”(grâu măcinat cu mălai lăsat la dospit până se acreşte) că cel din comerţ este cu chimicale si din Lapte pasteurizat şi adesea amestecat cu Lapte praf-artificial. dar atenţie. ca să se absoarbă încet. să facă adesea câte o “cură de Brânză crudă”. în această cură. din Lapte ne-fiert sigur. că Iaurtul este şi foarte diuretic). Iaurtul să fie făcut casnic. Seara după ce a trecut cel puţin 3 ore de la ultima ingerare de Brânză să se mănânce 1-2 Merei (ne dulci) şi să se bea câte puţin Suc de Mere cu Morcov diluat cu Apă. şi puţin la început (2-3 linguriţe). 70 . cea mai indicată Pâinea Pustnicească. Iaurtul. să nu fie în cantitate mare şi să se facă pauze. altfel trece repede în intestine şi produce diaree. în doze mici şi cu pauze. ci puţin şi cu adevărat hrănitor. de Dimineaţa până Seara. este foarte valoros. noi indicăm câte o Zi doar astfel de Brânză.fiert sau copt. să se impregneze mult cu sucurile salivare. dar atenţie. Să nu înghiţiţi Lactatele până nu se fac pastă în gură. să se mănânce cu linguriţa. Pentru cei ce muncesc mai greu se poate adăuga puţină Pâine. Din Iaurt să facă şi “Brânza crudă”. Brânza sfărâmaţi-o bine cu dosul linguri. Cei foarte slăbiţi. de o valoare deosebită.Brânzeturi. întrucât Lactatele cu orice alt aliment ne-natural . adică 1-2 Zile Brânză crudă şi 1-2 Zile pauză. Atenţie. Mâncaţi încet ca să se facă trei sferturi digestia prin sucurile salivare din gură. cu pauze de un sfert de oră.

– Fructele nu se consumă decât strict pe “stomacul gol”. cu selectările de mai sus. – Merele sunt cele mai valoroase. în cantităţi foarte mici sunt bune însă. La mulţi Merele produc greutate în stomac şi baionări şi alte intoleranţe. – Nu mâncaţi mult deodată. nu cu alte alimente sau după masă. ce astfel nu mai fac rău. Este un obicei rău şi nociv. 71 . iar la bătrâni din cauza sedentarismului produc fermentaţii intestinale nocive.. au nevoie de cele proteice şi uleioase. Cei bolnavi de asemenea prin Fructe îşi remediază Sănătatea. Noi nu admitem decât pe cele crude. Cei grav bolnavi să le mănânce rase şi câte o linguriţă din cinci-cinci minute (sau un sfert de oră). – Evitaţi amestecul de fructe. dar în cantităţi foarte mici. mâncaţi doar câte un sortiment. folosiţi-le în cantităţi mici şi des (câte o felie) şi aşa vor fi tolerate. dar nu renunţaţi. de aceia Copii şi Bairam au nevoie în mod special de Fructe. – Mulţi par să nu tolereze Fructele crude. câte o linguriţă. tineri şi cei necăsătoriţi. câte o felioară. că sunt “explozive hormonal (ce produc patimi). Fructele ca desert. – Strugurii sunt de asemenea foarte buni. des şi mestecat bine. – Copii. de aceia să se mănânce doar câte 6-7 boabe cu pauze de cinci-cinci minute şi să nu se depăşească un ciorchine. să evite pe cele dulci. Câte o boabă.Fructele sunt “Mâncarea celor din Rai”.. Şi cei mai sănătoşi să nu depăşească atât cât se “umple gura odată” (repetând cu pauze). ci fracţionat şi cu pauze. pot declanşa crize diabetice. fiind foarte glucidici. Tinerii şi cei ce muncesc greu. dar atenţie. de aceia medicina obişnuită le indică fierte în compoturi. – La fel procedaţi cu toate celelalte Fructe.

Sucul de Mere cu Morcov. cu pauze de 10-15 minute. cât şi ca Medicament. Noi indicăm în mod specia! această “diluţie”. Mazărea este valoroasă atât ca hrănire. 46. până aproape de jumătate. la l kg. De aceia testaţi mai întâi toleranţa. produce o reacţie intestinală şi umorală explozivă. care după un timp iar se face un suc (chiar dacă este mai diluat). Seara ne fiind indicate Boabele Proteice. că dă o accesibilitate mai mare. Se bea mai ales Dimineaţa. sau le zdrobiţi şi diluaţi aceasta cu Apă.– Curele doar cu Fructe sunt bune. ci “diluate” cu Apă. cu 10% Mazăre dospită Este “Salvarea” celor gravi bolnavi şi celor foarte slăbiţi. Aşa radeti cât mai fin Fructele. Se rad 2-3 Mere cu un Morcov potrivit. 72 . Fructele nu se admit cu Lactatele şi Brânzeturile. Noi indicăm mai bine tot o folosire a unor cantităţi foarte mici. Se bea cu linguriţa.. La fel curele cu sucuri. peste ce rămâne mai punând încă odată Apă. Cu Lingura beţi încet şi cu pauze partea lichidă. se diluează cu Apă jumătate. dar la mulţi trecerea bruscă doar la fructe. Cei slabi digestiv nu pot folosi nici Fructele nici Sucurile direcl. – Sucurile de Fructe de asemenea au nevoie de o selectare strictă. Doza va fi după necesar. – Evitaţi pe cele conservate şi preparate. şi se scurge Lichidul ca Suc. ce apoi se amestecă bine cu 10% Mazăre dospită (dospită şi uscată. că are o substanţă ce reface Măduva osoasă şi ajută la regenerarea Sângelui în anemii. dar atenţie pe Stomacul gol şi doar după o Oră să se mănânce o Mâncare obişnuită. sau dospită proaspăt). amestecându-se la fiecare ingerare. de la un sfert de Kg.

Lapte foarte hrănitor. 48. ca să li se atenueze gustul toxic. Cu Fructele mai dulci se pot face delicateselebomboanele Dietoterapeutice.47. Repetăm mereu. Pentru Sucuri nu este nevoie neapărat de un Storcător. Mulţi au o Circulaţie proastă a Sângelui şi a Umorilor din Organism. cu 10% alte Boabe Leguminoase dospite. şi datorită faptului că Dulciurile sunt “drogul nr. mai ales la Fasole şi Soia. Este un Suc . Cea mai mare deficienţă la lumea de astăzi pe linie Alimentară este “lipsa de Hidratare şi mobiloterapie”. de oboseală. La fei ca mai sus. Da-ţi importanţă acestei Hidratări Hrană. Fasolea este foarte valoroasă. că fac rău Pancreasului slăbit la majoritatea lumii de astăzi. Bob. Linte. 73 . Nu vă lacomiţi cu o cantitate mare. Raderea şi mărunţirea manuală sau mecanică cu diluţia cu Apă este de ajuns. că noi evităm folosirea Dulciurilor concentrate. Sucul de Mere (cu putină Ridiche). de incapacitate de concentrare). Se poate adăuga şi foarte puţine seminţe uleioase râşnite. dar cu respectivele sortimente. sau respectivele Preparate se “sug” fără să se înghită partea grosieră. respectaţi 10%. mai ales cu Hrişcă_şi Mei Prepararea şi folosirea ca la Reţeta precedentă. Acest Suc se poate lua într-o Sticlă la Serviciu şi printre pauze se poate folosi. mai ales la Intelectuali şi sedentari (care se plâng de ameţeli. tocmai datorită acestei deficienţe. fasole: sau cu Cereale. Atenţie Boabele Proteice să fie bine dospite. este cea mai energetică din toate Boabele. că se presează cu dosul Lingurii să se decanteze Sucul. ca Soia. Sucul de alte Fructe de Sezon cu 10% Verdeţuri şi Leguminoase.

Mai mult. (separat) se amestecă bine cu Pesmet uscat de Cereale Dospite (vezi cap. să fie folosite doar una singură. etc. Zmeură. 49. de aceea să fie folosite câte una-două şi cu pauze de câteva ore.unul” al civilizaţiei. Doar cei foarte slăbiţi să le folosească în doze foarte mici şi cu selectare strictă. Nucă de Cocos. mai ales a Tineretului. Struguri. Caise. mai adăugându-se Pesmet de Pâine Pustnicească ca să nu fie lipicioase. Curmale. cu Fructe de sezon. Smochine. scorţişoară. Miere. Tinerii şi Bătrânii să evite Dulciurile concentrate. Prune. apoi în bobiţe-bomboane. Aceste Bomboane sunt foarte energetice. Şi cele concentrate au încă şi alte ingrediente ce le atenuează nocivitatea. respectiv) şi cu Seminţe Uleioase. mai ales cu Căpşuni. De vrei să fie mai dulci. În mijloc se mai poate pune câte un Sâmbure de Nucă. cu puţin Chimen sau alt condiment aromatic (cimbru. “Digestia de Rai” era prin 74 . se adaugă în plus Miere zaharisită (mai ales de Floarea Soarelui). În Natură rar sunt Dulciuri concentrate. etc. Când ţi-e sete. etc. Aceste Bomboane se pot face mai multe şi folosite la alte Preparate delicatese. de Alună. coajă de lămâie. mai zămoase. A “găsi” COMUNICABILITATEA din Alimente este secretul Dietoterapiei noastre. Copii. de unde “explozivitatea” exagerată. Ca Desert. Cei ce muncesc mult fizic pot folosi mat multe.) până se face o Pastă groasă. Bomboane cu Fructe Dulci Fructele Dulci. dar e bine să nu fie un Dulce prea concentrat. poţi lua o Bomboană şi apoi să bei Apa. Aşa doar cele Naturale să fie folosite. Dulciurile să nu fie consumate Dimineaţa. ci doar spre Seară şi Seara şi cu precauţia să fie pe Stomacul gol şi fără alte amestecuri.

care constituia “HRANA DIVINĂ” iar Fructele şi Verdeţurile de Rai aveau un “Foc Natural”. A “întâlni negativurile şi ale împrietenii”. ca “focul-fierberea”. Secretul Dietoterapiei noastre este deci. a “Desfacerii MEMORIILOR de COMUNICABILITATE necontrare”. ardere şi distrugere-prefacere”. mai ales că multe Alimente după păcat devin “inaccesibile altfel”. După izgonirea din Rai. a “Focului Natural”. Multe sunt “indigeste” fără “fierbere-rupere prin focul artificial. nu de a “rupe” alimentele. Iată Taina Dietoterapiei Medicinii noastre Isihaste. ca Hrana din Natură. ORIGINEA VIEŢII (Chipul Pâinii).această “Comunicabilitate directă”. Tot ce este “omorât. după păcat. Aproape trei sferturi din ce mâncăm noi aruncăm afară. pe care “digestia” trebuie să le asimileze şi să le prefacă în “ceva bun” şi nereuşind decât foarte puţin. o “Regăsire” a “FOCULUI DIVIN. le lasă ca reziduuri. Nenorocirea este însă că “focul artificial” produce o “desfacere tot negativă”. Se zice că “Umbra” Memoriei FOCULUI DIVIN este Chipul PÂINII (prelungirea în afara Raiului a POMULUI VIEŢII) şi al “Focului Natural” este ne-fierberea. HRĂNIREA din TOCUL DIVIN este „întrerupt” şi a rămas Hrana din “Focul Natural”. Se zice că POMUL VIEŢII avea un “FOC DIVIN”. cu reducerea treptată a “focului artificial”. ci de a le “Desface Memorialul de Comunicabilitate”. apoi erau Fructele şi Verdeţurile. apare o “digestie prin rupere. În Rai era “POMUL VIEŢII”. De aici “împărţirea-selectarea” Medicinii noastre ca Alimente cu MEMORIAL de DIVIN. fiert” sunt alimente “rupte în_negativuri”. iată condiţia de bază a Dietoterapiei noastre. De aici insistenţa Dietoterapiei noastre pe Hrana cu CHIPUL PÂINII şi apoi pe al unei Alimentaţii Naturale. Şi iată o “încercare de compensare” a “Focului Vieţii”. focul artificial. cu Memorial Natural (ne-fierberea) şi 75 . care şi acesta se degradează şi dispare prin procesul morţii. care încet-încet distruge. S-a observat că prin “fierbere se fac desfaceri”.

post doar cu Salate de Legume-verdeţuri.Hrană. Cei foarte slabi şi vârstnici să nu uite “cărămida fierbinte” atât pentru Mâini cât şi pentru Picioare. Repetăm mereu. de mănânci fiert şi ne-natural. De unde şi Terapia Medicinii Isihaste ca Sacroterapie (HRANA DIVINĂ). Preparaţi Zilnic Porţia de Pâine Pustnicească. Mulţi “postesc” greşit. ca să se re-facă zisul energetic. să pricepeţi. După un Post de o Zi sau mai multe. cu fierturi diferite şi preparate prăjite. cu fasole bătută şi prăjită. care este “Sănătoasă”. eventual pentru trei zile. că folosesc alimente nocive după “pauza alimentară”. cu Preparate ne-amestecate. Dar aceste moduri de postire să se facă alternativ pe perioade Zilnice. Medicamentul . cu dulciuri rafinate. nu distructivă.Dieto . că cheia Medicinii noastre Isihaste este Pâinea Pustnicească. să fie proaspete. cu amestecuri alimentare contrare. pe care trebuie să-1 respectaţi. Mulţi după Post mănâncă dulceţuri cu Pâine coaptă. 76 . La fel Meniuri în aceste Selectări. Fiţi tot mai conştienţi de seriozitatea Tratamentului.memorial artificial (fierberea). ca Mobilo . Post cu “Lapte de Fructe cu Cereale si Boabe Proteice dospite”: post cu Lactate-brânzeturi doar: post_doar cu Fructe. altfel fac “tulburări de Sănătate” incurabile. Doar un astfel de “Tratament” va ajuta pe cei bolnavi în special. ca şi Dospirile Boabelor Leguminoase în zilele destinate lor. A “Posti” înseamnă în primul rând. a nu mânca nimic fiert şi preparat-denaturat. mai ales la culcare. ai stricat tot Postul. cu exces apoi de Lactate-brânzeturi. Mai ales “Asceţii mistici” să fie foarte atenţi cu “Modul de Alimentaţie”.terapie (hrana Naturală) şi Psihoterapie (ca UNIREA lor). cu cămării. Faceţi cantităţi mici. cu uleiuri rafinate. post doar cu dulciuri şi Apă. S-a pierdut “Tradiţia Alimentaţiei de Post”. Săptămânale şi aşa devin şi un adevărat “Tratament”.

frunzele de Pătrunjel. prin care ne Naştem. Boiile noastre sunt între DESTIN SACRU şi păcatele proprii.Atenţie la Prepararea Pâinii Pustniceşti. de Păpădie. Chiar dacă nu aveţi dinţi. care vi se va părea apoi tot aşa de natural. mărar. La fel cantităţi mici de Boabe leguminoase dospite. Legumele. care însă ţine “cont” de “Memorialul Psihocorporal” al Părinţilor. mestecaţi în gură ore în şir Pâine Pustnicească uscată. ca să învingeţi boala. Boabe de Porumb zdrobite doar mestecaţi-le în gură până se topesc.corporal”. ca să se poată mesteca. Măcinaţi cu râşniţa Grâul (sau alte cereale) şi faceţi cu puţină Apă o cocă foarte tare (nu zămoasă) şi lăsaţi-o la dospit 10 ore (de seara până dimineaţa). este însă “scris” în “CARTEA de Creaţie” a 77 . Măriţi cantitatea de Pâine Pustnicească. Verdeţurile. Făina măcinată să fie şi mai mare şi mai măruntă. Încet-încet. Rădăcinoasele radeţi-le pe o Râzătoare fină. dacă vreţi un rezultat real. au un efect miraculos. mestecatul are mare valoare. Noi zdrobim Salata. Repere şi Meniuri Terapeutice Deşi Tratamentul nostru este acelaşi pentru toate bolile. insistaţi astfel. vă obişnuiţi şi cu noul mod de Alimentaţie. Foile de Varză. PreaBunul DUMNEZEU să vă Ajute. Vi se va deschide un “altfel” de “gust”. Noi suntem Creaţi de DUMNEZEU ca Suflet şi ne Naştem din Părinţi ca “Memorial Psiho-energetic . Cine are dinţi buni să o facă mai mare. anumite boli totuşi au nevoie de unele evidenţe. cu “zdrobitorul de usturoi” (uşor ca să nu se rupă). în sens Creştin Sufletul nostru este Creat doar de DUMNEZEU. mărunţiţi-le cât mai mult. Atenţie. Sufletul nostru nu “preexistă”.

CUVÂNTUL-MEMORIALUL DIVIN. ci suntem Creaţi pe baza “MEMORIALULUI CHIPULUI DIVIN”. ci este Taina “PREZENTEI reale” a DIVINULUI în Suflet.Din Memoriile Originilor Aici se încurcă cei care vorbesc de zisa "reâncarnare şi metempsihoză". Acest CHIP-MEMORIAL DIVIN. “Un ANUME CUVÂNT al Tău A Creat un Anume Suflet al meu”6. Această “întâlnire .DESTIN .Zestre” de MEMORIAL DIVIN în întrepătrundere cu un Memorial de Creaţie. ne configurează pe noi ca Fiinţe Proprii şi Individuale. prin care ne “Înrudim . ce ne dă “Asemănarea” cu DIVINUL. care a “CREAT Lumea din veşnicie” şi o ÎNFĂPTUIEŞTE în “Timpul si vremea Creşterii Creaţiei”. Noi nu ne naştem din însăşi Sufletul si Corpul Părinţilor. Noi ne Naştem astfel ca “SACRU . Zisa “Scânteie de DIVIN” din noi este acest “MEMORIAL DIVIN”. DUMNEZEU Creează Lumea din CHIPUL Său într-o “întrupare prin Chipul Lumii”. În sensul Revelaţiei Creştine. încât noi “Creştem şi Deschidem în noi “Revărsarea” DIVINULUI şi totodată “ÎNTÂLNIREA” DIVINULUI cu Fiinţialitatea de Creaţie.îmbinare întrepătrundere” de “MEMORIAL DIVIN şi Memorial de Creaţie. Dar DUMNEZEU ne dă “MEMORIALUL DIVIN ţinând cont de “Memorialul de Creaţie al Părinţilor” prin care se va “întrupa” Sufletul nostru. care este Arhistructura -Modelul prin care ne Naştem noi ca Suflet. ce ne “Înrudeşte” cu DIVINUL. 78 . Noi ca Suflet nu suntem din însăşi FIINŢA DIVINĂ.Lui DUMNEZEU. 6 7 Ghelasie Gheorghe . încât noi Fiecare avem deodată şi “Asemănarea” DIVINULUI şi “asemănarea” Lumii. concretizat printr-un “ANUME CUVÂNT-MODEL se Pecetluieşte şi se întrepătrunde Fiinţial în Sufletul nostru şi ne face “Plini de DIVIN”.Întrepătrundem” cu ei7. ci din “Memorialul total” al lor. nu este doar o simplă “informaţie”.

Trebuie să înţelegem ca Substanţa Fiinţială a noastră este “Substanţă de Memorial” şi însăşi “Memorialul este Substanţa Fiinţială”. Şi acest DESTIN se traduce în specific propriu. 79 . prin Psiho-fiziologic (Psihologicul energetic). ci este însăşi “Substanţa – baza .esenţa” oricărei Informaţii. cu propriile lor “concretizări-planuri”.Firea . Forma -Substanţa .somatic (Organicul Corporal). îşi pierde propria Informaţie. după “planurile” Fiinţialităţii noastre. În sensul nostru. Orice Memorial este “complet” în toate planurile sale şi se au în “Reproducere” 8 Pe larg în ''în căutarea unei Antropologi şi Psihologi Creştine". în traduceri de manifestare proprie. Informaţia în “gol” de Substanţa Memorială. Prin SACRU direct cu DIVINUL {Religiosul RITUALIC): prin Suflet-psihic (Moralul Spiritualităţii proprii). noi le vedem ca “Memorial UNIC” în deschidere de sine”.întrepătrunderea 8.Memorialul (Duhul . Individualitatea -Reproducerea (atât a Supraformei cât şi a Memorialului).Conţinutul). De aici configuraţia noastră de “Supraformă . Sufletul este “Substanţializarea creată” a CUVÂNTULUI DIVIN CREATOR: Psiho-flziologicul este substanţializarea energiilor Sufletului şi Organicul este substanţializarea substanţializărilor energetice. prin Fizio .DESTINUL nostru SACRU este să “ÎNTÂLNIM” prin Individualitatea noastră DIVINUL cu Fiinţa de Creaţie. Acestea nu sunt “produse” succesive”. ci Memorial UNIC Fiinţial. Acesta este “fondul şi menirea” Fiecăruia.Suprasubstanţă (Chipul Informaţia în sine). DESTINUL nostru SACRU este să REPRODUCEM în Individualitate Proprie MEMORIALUL DIVIN în ÎNTÂLNIRE cu Memorialul de Creaţie şi să facem acea TAINĂ de “ÎMPĂRTĂŞIRE COMUNUL COMUNICAREA . fiecare cu “substanţializarea” sa. Memorialul nu este un “principiu informativ”.

Noi toţi ne Naştem cu DESTIN SACRU Messianic (Asemenea Lui HRISTOS). “Ruperea şi oprirea” Reproducerii reciproce. Bolile de DESTIN sunt cele mai suportabile şi mai îndelungate. sunt “ajutătoare”. Aşa. şi de aici afectarea Memorialului inegal pe diferitele planuri. nu va Trăi Viaţa adevărată. Cine nu-şi duce Crucea sa. care n-au putut face propria Mântuire. Este o datorie să creăm toate condiţiile de a “trece cu bine” prin “bolile Mântuitoare de DESTlN”. Noi ne Naştem din ACTUL CREATIV direct al Lui DUMNEZEU. sau cu o “pierdere-sterilitate” şi de autoreproducere sau cu o “hiper autoreproducere” prin vampirarea .consumarea distrugerea Memorialului unui plan sau a mai multor.furarea . Accentuarea pe Sacroterapie şi chiar pe Dietoterapie. Zisele boli de DESTIN. Cine trece prin '“bolile de moştenire” face totodată o “Însănătoşire”. ca Suflet. ca şi HRISTOS. Păcatul face tocmai afectarea “Reproducerii reciproce”. sunt concretizate în “CRUCEA” noastră proprie. face distructivîtatea în primul rând a Memorialului UNIC. pe care trebuie să ne Jertfim şi să înviem.reciprocă. nu te speria de “bolile din naştere”. că acestea sunt “implacabile. într-o împletire cu un Memorial Fiinţial al Părinţilor. 80 . prin care au “învins păcatul şi moartea”. Viaţa noastră are o “Împletire” de “dublă Lucrare”. Şi Sfinţii au avut astfel de boli. de a Regenera în noi MEMORIALUL DIVIN şi de a “Regenera Memorialul Părinţilor cu îndreptarea respectivă. cu o “auto-reproducere închisă”. dar şi vindecătoare”. DUMNEZEU ne Investeşte cu “DARURI Sufleteşti” ce să “corecteze . cu efecte diferite.îndrepte” negativurile păcătoase ale Memorialului de Moştenire de la Părinţi. de Mântuirea păcatelor Părinţilor noştri.

Ca specific. Dietoterapia este refacerea Memorialului Organic: Mobiloterapia este refacerea Memorialului energetic. Toate sunt în “Legătură” şi în egalitate. prin refacerea “Legăturilor” dintre Memoriile planurilor şi restabilirea capacităţii de “Reproducere reciprocă”. Pentru orice boală.Cele mai grave boli sunt însă bolile ce_ni le_adăugăm noi. Ficatul. Ficatul are nevoie de o_”Hrană fină_şi foarte curată-naturală . Digestivul are nevoie de o “Purgaţie sănătoasă”. indiferent de localizare şi simpatologie. “Golul” de DIVIN ne afectează Memorialul Psihic şi “amnezia” de Psihic ne dă pierderea de Memorial în Fiziologicul şi Organicul nostru. De aceea noi indicăm Terapia_noastră. totul este în “Memorialul general” al Propriei noastre Fiinţialităţi.. Psihoterapia reface Memorialul de Suflet şi Sacroterapia pe cel DIVIN. isihastă în acest sens. încât energiile la rândul lor pierd Reproducerea de Memorial Fiziologic. ca Traiectul Digestiv. ** Organismul nostru are patru “Porţi” de Sănătate şi totodată de boală. încât niciunul nu poate fi neglijat. Terapia Medicinii noastre este astfel în “REMEMORAREA” Memorialului Integral. Rinichiul are nevoie de o “Hidratare susţinută” şi Plămânii au nevoie de o “Hrană puternică şi foarte consistentă”. pierde şi Reproducerea de Memorial energetic. Dacă Sufletul nostru nu mai are capacitatea de a Reproduce MEMORIALUL DIVIN. prin “păcatele” ce le facem peste “moştenirea păcatelor Părinţilor”. cu repercusiuni pe pierderea Memorialului direct al masei organice. 81 . Rinichiul şi Plămânii.netoxică. aleasă şi selectivă”.

ci puţin şi natural. dar “ard şi distrug”. dar ceilalţi să le aibă “conservate natural” (chimical este total interzis). Dulciurile şi Lactatele să fie în cantitate minimă. fie el de măsline. Evaluaţi după trebuinţa proprie şi a celor ce sunt în familie sau comunitatea în care sunteţi (spitale. Majoritatea nu au unde păstra Varza. margarina) aparent “ung”. Salata. de la acestea totodată în “Organele anexe”. Seminţele de Dovleac la fel. dar şi în “contrarietate” şi distructivitate. Recitiţi cele anterioare. toate sunt în “corelaţie”. Faceţi Mobiloterapia cu insistenţă. Să se insiste pe Cereale. pe stomacul gol şi ne amestecate cu altceva Să nu fie Fructe iritante. De la Ficatul şi Digestivul bolnavi. Varza şi Morcovul. Uleiul rafinat ca şi orice grăsime dircctă (unt. mai ales Pâinea Pustnicească. laptele nu mult. Nu toţi au aceleaşi posibilităţi. dovlecelul. Morcovul etc. Atenţie la acrituri şi condimente. de aceia să fie “uscate” din timp. *** Să aveţi la îndemână cele necesare. cu depuneri şi leziuni toxice”. mănăstiri). untură. Meniurile să fie ca cele ce “spală Intestinele”. Să nu lipsească Praful de Urzică uscată sau crudă (bine zdrobită). azile. se trece la afectarea Rinichiului şi apoi la Plămâni. cantine. Să se evite uleiul. Mâncarea_Selectivă este însă tot secretul. sunt baza vegetală. măcinaţi Seminţe Uleioase şi aşa folosiţi-le. “Cămara Magazie” să fie cu acestea nelipsită. apoi măcinate la întrebuinţare.. sau crud. Un digestiv prea excesiv intoxică Ficatul şi un Ficat bolnav tulbură Digestivul. Să aveţi: 82 . (vezi Mobiloterapia în cele anterioare). De aveţi sortimente proaspete e bine. Vedeţi care sortimente pot fi mai bine tolerate..Atenţie. în deosebi Morcovul ras şi Varza (fie ea şi murată)..

Toate bine uscare. Napi. – Sacul cu Măceşe. Frunze de Podbal. Bureţi se usucă după ce au fost ţinuţi o oră în Oţet tare. Dovlecel. de Ţelină. Trifoi roşu. Cartofi. Cicoare. Pe câteva rafturi. ci ca să se umecteze orice felie cu oţet. la fel uscate. 83 . de Mărar.– Sacul cu Urzici. Cartofi. Lobodă.. cimbru. Ridichea. tarhon. care se macină la întrebuinţare şî înlocuiesc pe cele proaspete. Păpădie. Spanac. Napi. – Sacul cu Frunze de Pătrunjel de Leuştean. – Sacul cu Varză crudă. măciulii de Mărar. lucerna. Felii subţiri. Frunze de Orz. veţi avea tot necesarul. Castraveţi. atenţie la uscat. Ceapă. Ridiche. dar să nu treacă de 40 (tot răsfirate. Castane. Se taie în felii subţiri şi se pun în “oţet tare” câteva minute (dar nu grămadă. de Dragavei. de Salată îmbătrânită etc. Brânza-caşul nesărat şi proaspăt. – Sacul cu Plante Medicinale – Sacul cu Boabe Leguminoase – Sacul cu Seminţe Uleioase – Sacul cu Bureţi – Sacul cu Cereale – Sacul cu Fructe uscate – Sacul cu Praz. se taie felii subţiri şi se pun la uscat. – Sacul cu Teci de Fasole după ce s-a scos Boabele. Gulie. Conopidă. Usturoi. se pun câteva Felii în Apă mai multe ore şi se desface ca aproape proaspătă. uscate. Sfeclă roşie. La folosire. chimen. sau se tăvălesc feliile în ulei) şi aşa se pun la uscat mai la cald. uscate – Sacul cu Murături uscate. care oxidează. toate bine uscate. Morcov. Saiată. ca să nu facă viermi şi să nu se strice în timpul uscării. nu grămadă). Sfecla. care se macină şi Pulberea se poate folosi cu mari efecte terapeutice. – Sacul cu Brânză uscată.

Cele uşor umezite să le mai reuşeaţi. Se mai poate adăuga şi a doua oară Apă. şi alte fructe de sezon. Zeama de Varză murată se pune la Sticle bine înfundate şi se poate păstra la rece mult timp. Varza acră şi Castraveţi muraţi se fac Felii şi de asemenea se usucă şi se pot macină apoi. ca să fugă moliile ce se fac repede. şi de aveţi puţină gulie. Este mai bun ca “Sucul”. Este cea mai curătitoare şi dizolvantă a tuturor toxinelor. un căţel de usturoi. ca să se poată râşni mai bine. că pot da un gust ori prea tare. Puţin Morcov ras. Se mai pune şi a doua oară Apă şi se lasă să se acrească uşor. nici prea dulci nici prea acre. uscate. că mulţi nu pot mânca decât cu un astfel de adaus. condimentele şi acriturile nu le amestecaţi direct cu celelalte. Dar să fie pe stomacul gol. ori prea amar. având la îndemână o “acritură”. puneţi la gură Usturoi tăiat şi alte condimente. Mărar. Mere rase. frunze de felină. la fel Ţelină. dar feriţi-le în special de umezeală. ce strică tot preparatul respectivezi. Controlaţi Pungile şi imediat faceţi curăţirea.Atenţie la “depozitare”. este foarte bună pentru ciorbe. că sunt toxice. bine amestecate şi zdrobite-rase. puţină varză. Cele mucegăite să le aruncaţi. 51. apoi se strecoară şi lichidul se pune peste alte 84 . 50. şi să nu se mănânce cel puţin o oră. că este mai diluat şi mai digerabil. în Saci cu Cereale la fel. Cimbru. la fel. Apa de Zarzavat să fie permanent pregătită. toate rase. Leuştean. puţină sfeclă roşie. peste care se pune Apă şi se lasă 10 ore şi se bea sură cu gură lichidul limpede. ci doar la urmă câte puţin şi probând. Să nu le ţineţi la prea mare căldură. Apa de Fructe. Când preparaţi Meniurile. peste care se pune Apa şi se bea lichidul limpede. Se poate folosi şi la ciorbe. Să fie în Pungi de Hârtie şi apoi în cele de Plastic şi-n Pungi să puneţi Usturoi tăiat cu coajă cu tot.

negative. mai ales pentru cei cu boli grave şi anume. de Struguri etc. dar gură cu gură. Unii când mănâncă se gândesc la tot felul de “fantasmagorii”. Hrana cu “picătura” face cât cu “îmbucătura”. Orice contrar este o “distrugere” şi când mâncaţi trebuie să aveţi “contrucţie” nu distrugere. dar des. Să fie până la 2 Kg. de Gutui. cei care nu mai aveţi poftă de mâncare. de Zmeură sau afine. cu totodată “selectarea pe Lunile anului”. îmbunătăţindu-le compoziţia. zice proverbul. Hidratarea este esenţială. cu Rugăciunea proprie. Fiecare Zonă geografică are specificul său. Apa de Mere. de Prune. cu tendinţe contrare. sau alte Seminţe bine râşnite şi strecurate de partea grosieră. dându-le astfel un gust mai bun. sunt o diversitate. cei care nu vă mai primeşte Stomacul aproape nimic. vesele şi fără nimic contrar. La această Apă de Fructe se mai poate adăuga Castane_rase şi strecurate (ca să se folosească doar partea lăptoasă). Siliţi-vă să vă “armonizaţi” Zonei 85 . pe lângă “selectarea_pe “Orele Zilei”. “selectarea pe sezoane. mai ales dimineaţa şi spre seară. Nu admiteţi decât gânduri pozitive. cât şi “selectarea pe Zilele Săptămânii”. zilnic. Insistaţi pe Meniurile expuse. zone geografice”.Fructe proaspăt rase. care se usucă şi se folosesc la Preparatele diverse. de Caise sau Piersici. Dacă este de la DUMNEZEU încă Viaţă. încă nu disperaţi. Cei grav bolnavi. Gândiţi-vă la DARUL Lui DUMNEZEU şi iertaţi totul tuturor. cu Sortimente specifice. de Mure. în cantităţi foarte mici. lucrurile se pot schimba. Trebuie consemnat încă un fapt de mare importanţă.

Iulie. De te-ai născut la Munte. Aliniază-le acestor specificări şi foloseşte cu precădere pe cele respective (chiar dacă sunt din alte Zone). Noiembrie) – Rodirea. Sunt Sortimente de Munte. — – Toamna (Septembrie. Alimentele sunt cele ce “stochează” cel mai fidel Memorialul Mediului şi totodată face “armonizarea între diversităţile” respective. “Viul Natural” este primul care se “poluează” şi totodată primul care formează “sistemul de apărare şî rezistenţă”. de Pădure. – Iarna (Decembrie. o frunză barem. o verdeaţă. Februarie) – Acumulareastabilizarea. de Deal şi de Şes. o plantă. Noi recomandăm. – Vara (Iunie. Ianuarie. 86 . neapărat folosirea acestora şi cu un “strict-minim” de Alimente din Zona în care Vieţuiţi. ca şi de Apă. Nu uitaţi la fiecare Masă un minim de “ceva de lângă Casă” (zice proverbul). neutralizând “incompatibilităţile”.respective. folosind Alimentele din acest “'Mediu”. pentru că el este “suportul Memorial'“ de menţinere. O Armonizare importantă este pe “Anotimpurile şi Lunile Anului”: Primăvara (Martie. Mai) – Regenerarea. Alimentele sunt “iară apărarea şi rezistenţa nocivităţilor Mediului în care trăieşte”.Mediu. au o “oarecare înrudire şi Comunicabilitate”. că în acestea este “Memorialul cel mai puternic”. Viaţa noastră modernă ne-a rupt de Mediu si suntem obligaţi să folosim majoritatea Alimentelor din alte Zone chiar straine (din altă Ţară). foloseşte Sortimente de Munte uneori (dacă trăieşti acum spre exemplu la Şes şi mănânci cele specifice ale Şesului). Adesea foloseşte şi Sortimente de “regiunea în care te-ai născut şi ai crescut primii Ani”. creştere şi stabilizare'“. Nu contrariaţi “Memoriile Mediului”. Octombrie. Cine nu mănâncă cele ale “Locului”. În acest “minim” este “Baza Mediului”. Contează foarte mult “Mediul”. Sortimentele Alimentare din aceiaşi Zonă . Aprilie. August) – Creşterea.

Personalitate. cu accentul pe “specificul Orientării respective”. cu grija să fie şi din Mediul .Individualitate . Mazărea Verde. Vara să fie o Alimentaţie axată cel mai mult pe Cereale. Vara este anotimpul cel mai ACTIV şi Cerealele sunt “rezistenţa” oricărui Activ intensivezi Amidonoasele şi dulciurile totuşi să nu fie prea abundente. ca Alimente de “Acumulare . Aşa Toamna să se mănânce multe Seminţe. prin care să facem “Reîmprospătarea şi Actualizarea Deplinei noastre Vitalităţi”. Toamna are specificul “Rodurilor Pline”. nu de contrarictate. 87 . Vara este “Rememorarea Răspunsului” faţă de LEGĂTURA propriei Fiinţialităţi cu DIVINUL.REMEMORĂRILOR ORIGINILQR”. Varza. Primăvara este un RITUAL cu evidenţă pe ORIGINI. de unde o Alimentaţie de multe Rădăcinoase şi Fructe. Vara este nevoie de multă Apă-lichide. începutul Vieţii noastre. “aerian”. Specificul Verii sunt Cerealele.Depunere”. de a fi într-o Creştere de Asemănare. Psihoterapia şi Mobiloţerapia. Dovleceii. cu insistenţă pe Pâinea Pustnicească. Iarna are specificul de “Odihnă şi relaxare”.Regiunea în care locuiţi. cu o Alimentaţie din tot Rodul ce este la suprafaţă. Boabe Leguminoase şi Proteice. Toamna este “Rodirea de Memorii Proprii” ce-ţi dau Forma de Adult. în special Fasolea Verde. Primăvara este Anotimpul Verdeţii uşoare şi Toamna este Anotimpul “conţinuturilor grele”. De aici şi Armonizarea cu Sacroterapia. deci folosiţi din plin toate Sortimentele de Verdeţuri. Specificul Primăverii sunt Verdeţurile. Păstăile Verzi şi Legumele. Supele şi Ciorbele să fie pe prim plan. Frunzele de Bob. Urzicile etc. Acum este momentul .Aşa se recomandă în aceste perioade să mâncaţi cu precădere Alimentele Sezoanelor respective.

potoleşte şi tuşea. cu legume. mai ales de Soc. ce şi mai mult extenuează. Atenţie. săptămâna rădăcinoaselor). producând “explozii” în plus. care îşi pierde energia. bolile de Plămâni sunt mai ales ale Tineretului. săptămâna şi cura de fructe-dulciuri. că întăreşte în deosebi Plămânii. (săptămâna şi cura de zarzavaturi. de asemenea aie celor ce-şi consumă şi suprasolicită energia. de Coada Şoricelului. se pune o Cană cu Apă şi se lasă la dospit 10 ore: se mesteca şi se bea lichidul lăptos. cu fructe şi dulciuri). Dietoterapia noastră are în vedere: – Meniuri Test semi-fierte (semi-naturale. (săptămâna şi cura de Cereale. pentru cei care trec uşor la o Dietoterapie selectivă).Iarna este “Odihna .) – Meniuri Selective de sezon (săptămâna Urzicilor. Să se folosească Apa de Mălai de Porumb. Bolile de Ficat sunt ale celor ce mănâncă fără alegere.Actualizarea” ÎNTREGULUI Memorial într-o INTEGRALITĂŢI: Deplină. cărnăria şi dulciurile mai mult strică. săptămâna Salatei sau Spanacului. – Meniuri Selective Lunare (săptămâna şi cura de lactate. ca şi alcool. sau altor Verdeţuri. mai ales prin desfrâuri şi distrugeri sentimentale. mai ales prăjeli şi conservările. Ouăle. Se macină câteva Unguri de Boabe de Porumb cu puţin Orez. 88 . Bolile de Rinichi sunt ale celor prea senzuali şi materialişti. – Meniuri Selective pe Zilele Săptămânii (Zile cu lactate-brânzeturi. cu cereale. gura cu gura. cu tot felul de toxicităţi. Ceaiurile să fie simple. săptămâna şi cura de boabe proteice.

în primul rând o mâncare pe bază de Cereale şi Vegetale. --Mobiloterapie. care este prea concentrată. ori doar Cereale. să se insiste pe această Dietoterapie şi cu surprindere se va vedea ameliorarea mult aşteptată. Sucuri multe cu puţin Lapte Vegetal. Seara propriu zis să fie folosite Preparatele de Cereale. amidonoase. cu Legume.(vezi Reţetele. Trecere uşoară de la fierturi la ne-fierturi. La Prânz să se mănânce ca piureu (sarmale. Scoasă cât mai mult Pâinea coaptă şi evitarea cojilor arse. Dimineaţa: – toaleta cu spălarea.– Meniuri de mijloc (cu zile alternative după posibilităţi şi după agreabilitatea proprie). ca sos. semi .) Seara: Spre Seară.fiert sau ne-fiert. după necesar. de preferat în Preparate cât mai naturale. se pot folosi câteva Bomboane Dietetice. -Psihoterapie. Este indicat ca Seara să se mănânce cât mai selectiv. Vezi anterior Reţetele cu Cereale. diaree. ori doar Fructe. Indiferent de simptome. dar nu Brânza închegată. semi . Se poate folosi Iaurtul. vărsături. hidratarea cu înghiţituri repetate de Apă (cei religioşi pot bea înainte puţină Apă Sfinţită). Trebuie trecut urgent la o Alimentaţie “selectivă”.dulci şj Salatele Leguminoase. ca să “măture” traectul digestivezi Scoase un timp toate lactatele şi brânzeturile. ori doar Iaurt. Insistenţa pe Cereale în special. 89 . chiftele). – Sacroterapia proprie. mai rar cele Proteice. Iaurtul câte puţin cu Usturoi (ţinut câteva Zile cu Miez de Nucă la macerat). balonări. La Prânz: Un Preparat mai consistent. ca şi carnea. ca ciorbă. ori doar Salată.

câte o mână. este şi mai bine. – mai picant. hrean uscat măcinat. sunt bune cele murate în sare. 53. La ciorbe. care are multiple acţiuni terapeutice. La fel nu uitaţi Urzica. Acritura universală Este la fel indispensabilă. se pune în orice Preparat Alimentar după suportare şi preferinţă. De sunt proaspete.Nu uitaţi Usturoiul. direct sau uscate (vezi la Cămara-magazie). ţelina. cimbru. Să nu fie decât pentru maxim o lună de zile şi apoi faceţi altă tură. urzică uscată. ori un Borş nu prea acrit 90 . Şi în Iaurt puneţi puţin Usturoi. etc. Nu uitaţi Seminţele de Dovleac. Varza şi castraveţi muraţi sunt pe prim plan. ne-prăjite. usturoi uscat şi măcinat. Cei sensibili la stomac să facă un condiment cu mai puţin usturoi şi piper. Bolnavii să evite oţetul şi acriturile în oţet. mai uşor picant. Noi indicăm. ajută la întărirea imunităţii. şi bine măcinate toate. Strângeţi mărar. la sosuri este indispensabil. ceapă uscată şi măcinată. frunze de morcov uscate. dar atenţie fără exces. leuştean. ca să nu faceţi paraziţi. zdrobiţi o Căpăţână de Usturoi şi amestecaţi-o cu Măsline şi Nucă râşnită şi faceţi o pastă concentrată (care stând fa macerat câteva Zile îşi va pierde usturimea) şi la fiecare mâncare puneţi câte un vârf de cuţit. miracolul Vegetal. Condimentul universal Să-1 aveţi la îndemână. mai blând. Meniuri orientative 52. chimen şi piper măcinat. se ţin într-un borcan bine închis. Din când în când. Zilnic. acrituri uscate. De asemenea Zilnic zdrobiţi mai mare câteva Boabe de Porumb (până la 10) şi mestecaţi-le încet în Gură.

Atenţie să nu fermenteze. lăsaţi orice Aliment în gustul său natural. şi veţi vedea tot mai mult rezultatele bune. câteva verdeţuri. cicoare. boabe de Soia sau boabe de fasole. peste care se pune Sare multă şi după macerare se mai pune Apă. Soia. Coada Şoricelului. peste care se pune multă Sare şi după ce s-au macerat (cam după o lună) se pune putină Apă din care se foloseşte ca acritură. Noi nu admitem acrituri din Roşii. prune necoapte. măcinate. ori câteva Fructe mai acre (struguri necopţi. Nu vă speriaţi. zarzăre. păpădie. boala are momente mai acute sau de acalmie. Mai este o Acritură foarte nutritivă din Fasole boabe. bureţi. Mâncaţi cât mai puţin sărat şi acru. cu ceva verdeţuri. Pentru mărirea vitaminelor se poate stoarce şi câteva lămâi. măcinate (jumătate borcanul). din care se foloseşte câte o linguriţă(după gust). peste care se pune Sare multă să nu fermenteze şi se foloseşte câte puţin. peste care se pune Sare multă şi după o lună de macerare se pune puţină Apă. Măcriş. cu Porumb măcinat. Insistaţi cu răbdare. Hrean ras. cu Plante Medicinale. O altă preparaţie este din Cereale. Mai este o Acritură. peste care se pune Sare multă şi se lasă la macerat-acrit peste o lună şi apoi se pune Apă nu prea multă şi se foloseşte după preferinţă. măceşe cu precădere). în special Porumb şi Ovăz. mai ales Hrean ras.(reţeta 8) şi apoi pus Sare multă ca să nu mai fermenteze. Hrean ras. Faceţi separat o porţie mică mai acrită şi condimentată şi doar câte puţin folosiţi cu partea naturală. că produc dezechilibre osoase. Credinţă şi Nădejde. zmeură. Busuioc. Se va folosi câte puţin. puţină Varză şi Sfeclă roşie. mure. Se mai poate face o acritură bună din amestec de măcriş. şi se foloseşte câte puţin la mâncare. Pelin şi Ţintaură. Seminţe de Mărar şi Cimbru. în special cu Pătlagină. gutuie. 91 . ţelină şi pătrunjel. cotoare de Mere.

au insuficiente componente. ci “Arhememorialul Pâinii”. Fără “Memorialul Arhetipal”. ci degradate şi artificializate. Proteinele animale sunt greu de procurat şi în general nu mai sunt naturale. se ştie că transformă mult compoziţia. Pâinea de Grâu. Pâinea Pustnicească pe care o evidenţiem noi cu insistenţă. toate celelalte Alimente nu se pot “acumula” de organism. ca să păstreze neatinse principiile de bază. Bolnavi au nevoie de ceva natural. pe care îl are “codul genetic” şi fără Pâine şi geneticul îşi pierde memorialul de adevărată Hrănire. dar aceasta mai mult “deschide hrănirea” celorlalte. Celelalte Cereale şi Boabe şi Legume. Nu “codul genetic” este “stanţa alimentaţiei”. are “Memoriile Arhetipale de Hrănire”. Pe lângă metoda de Dospire (vezi reţeta 28-31). indispensabili unei Hrane Sănătoase. că are o “explozivitate distructivă”. Boabele Leguminoase acrite Boabele Leguminoase sunt marea sursă de Proteine Vegetale. dar nu coaptă ci doar dospită. şi dintre Cereale Hrişca şi Ovăzul. Noi nu admitem “încolţirea”. Dospirea-uşoara îndrojdire. că nu au “tiparul-modelul hranei”. de aceia se indică Pâinea cu Apă. care este tocmai în “Arhememorialul Pâinii”.54. de asemenea devin ne-asimilabili şi inactivi. Fasolea şi Soia simt “carnea vegetală”. Zişi “aminoacizi esenţiali” fără “Arhememorialul Pâinii”. Noi am găsit o modalitate de a “acri” Boabele Proteice. se mai poate şi modalitatea de a ţine Boabele respective în Oţet de Casă mai tare. prin dospire îşi fabrică aceşti “aminoacizi”. Se scurg şi se Usucă şi se râşnesc-macină după 92 . apoi se scurg şi se mai ţin în Apă simplă încă o Zi. cum a lăsat DUMNEZEU. cel puţin 24 Ore. acestea având şi toţi zişi “aminoacizi esenţiali”. cu Verdeţuri şi cu celelalte Preparate. ca Pâine Pustnicească(după modul folosit cu precădere de Pustnici). ca şi Nucile. CHIPUL PÂINII este “URMA şi PECETEA DARULUI HRANEI VIEŢII” ce DUMNEZEU le-a pus în Creaţia Sa.

52) şi verdeaţă. Recitiţi de mai multe ori “indicaţiile” anterioare. Măceşele se desfac în două. Orezul şi Porumbul chiar dospit. Unii grăbiţi. dar acrirea în Oţet le ia aceasta. La prima citire cu greu se reţin toate amănuntele. va fi un Preparat de bază. în Apa de Fructe (sau se usucă şi se macină). cu puţin condiment (vezi pag. Pilaful de Orez acrit. cu puţin usturoi. Se macină Orezul acrit şi cu puţină ceapă sau praz. la Meniurile respective. fac greşeli mari. cu Măsline şi câteva Seminţe uleioase. ca să se moaie “puful ţepos” (ce face rău). Acest Orez acrit se mai poate folosi la “Sărmăluţele” dietetice (vezi 7). cu eventuală Acritură (vezi 53). Orez. ce se 93 . Cartofi sunt foarte valoroşi. Chiar şi după zeci de citiri. cu valuare de hrănire şi totodată de topirea pietrelor la Rinichi şi Ficat. neutralizează mai ales ta Soia şi Fasole acea toxicitate şi totodată le “frăgezeşte” şi le deschide accesibilitatea digestivă.trebuinţă. cu falsificări grosolane. Boabe de Porumb. măcinate Sunt de mare valuare nutritivă şi medicamentoasă. sau s-au interpretat contrar. 55. dar bolnavilor le face rău. iar Seminţele se usucă şi se râşnesc. se scot uşor Sâmburi şi împreună cu Pulpa se pun pentru un sfert de oră în Oţet tare de Casă.fiartă (vezi 2). tot mai rămân anumite lucruri ce s-au neglijat. Ţinerea în Oţet. Seminţele de Măceşe. 56. rămân grunjoşi. Apoi se scurg şi Pulpa se foloseşte. fără fierbere. De aceia în loc de Cartofi procuraţi mai mult Orez. acrite Ca mai sus. Se serveşte eventual cu puţină Mămăliguţă pripită semi .

magazia . 66). Măturarea Stomacului cu o Porţie de “'ceva ras şi natural”. Piureul de Cartofi uscaţi Totuşi odată pe Săptămână se poate folosi Piureul de Cartofi uscaţi (vezi cămara . cu puţină Acritură (vezi 53). Varză. Anotimpul Rodurilor. De vă mai este sete. eventual cu foarte puţină Miere). sau Morcov. puţin condiment. Se mănâncă la masa de Seară. Seminţe uleiose şi zeamă de Varză (eventual Apă simplă). citricele bine coapte. sau Fructe (ne iritante. Octombrie.Psiho . Piureul să fie mai nesărat şi mai dulce. 57. ce se fac un Preparat delicios. Sacro . Se mănâncă totodată o Mână de Seminţe de Dovleac (ce nu trebuie să lipsească din nici-o Zi). Luni. care se macină fin cu Râşniţa. beţi Apa de Fructe sau Apa de Zarzavat (ce să nu lipsească Zilnic: vezi reţeta 50-51). Septembrie. pe săturate. După o pauză de cel puţin o Oră.acreşte (vezi Reţeta 55) şi se face Pilaf nefiert. Săptămâni Începem cu Toamna. 94 . şi cu puţin Praz. tară altceva. eventual se mai foloseşte o murătură.Terapia. Să se folosească toate Sortimentele în stare proaspătă (nu uscate). Noiembrie. Săptămâna Întâi – Luni: Dimineaţa: toaleta. hidratarea-spălarea Stomacului. sau Salată Verde.mobilo . Meniuri pe Zile. pag.conservarea. un Preparat de bază. usturoi.

să fie printre mese şi pe stomacul gol şi să se mănânce după o pauză de cel puţin o Ora. Seara. Seara. Piureul de Luni. câteva Ore la Lumină. Prânz: Piureu de Salată Verde sau de Varză crudă cu 10% Soia dospită sau acrita (vezi 28. să se împrospăteze şi să se dezinfecteze. folosiţi tot Pâinea Pustnicească de Grâu. La Prânz de nu este în Post. se foloseşte 10% Orez acrit (vezi 55). dar cu altă Cereală. tot ca Luni. la fel ca Luni. 54). de culoare albastră.Apa de băut ţineţi-o într-o Sticlă fără dop. 54). de nu. Spre Seară la fel. cu Sos şi Ciorba tot din acesta(cu adausurile respective (vezi 33). – Marţi: Dimineaţa la fel. La Prânz. La Cantine vor fi cantităţi mari. dar cu 10% Iaurt sau Brânză nesărată. Mămăliguţă semi-fiartă (vezi 2). De mai vreţi Fructe. Spre Seară. – Joi: 95 . Spre Seară la fel. la fel ca la Prânz. Apa de Fructe sau de Zarzavat (vezi 50. 51) Seara: Piureu tot cu Salată sau Varză. dar în loc de Soia să fie 10% Praf de Pâine Pustnicească (vezi 18). Cantităţile după necesar şi membrii respectivi. dar cu altă Cereală. Hrişcă sau Secară sau Orz (pe care să le aveţi dinainte uscate şi preparate. – Miercuri: Dimineaţa la fel. De este Post. dar schimbat sortimentele şi cu 10% Fasole dospită sau acrită (vezi 30.

că vin răcelile şi gripele. – Vineri şi Sâmbătă. ca şi Brânza (dar în proporţiile de 10%). o Alimentaţie de Odihnă şi Acumulare. Gulii. În Ianuarie şi Februarie se pot folosi Alimente mai grase şi mai concentrate. 96 . Săptămânile Celelalte vor avea Meniuri cu Sortimente schimbate între ele. de este Post. Ţelină. ca Ianuarie şi Februarie să poată fi o Alimentaţie mai abundentă. mai grasă. dar să le folosiţi. Să măriţi Nucile şi Seminţele de Floarea Soarelui. Atenţie la principiile de bază. când se face o “dezintoxicare”. 10% Iaurt sau Brânză cu un Piureu de Zarzavat. În rest la fel. În Luna Decembrie Mâncaţi multe Legume Rădăcinoase. Păstârnac. Să intraţi în Iarnă “dezintoxicaţi”. – Duminica să fie Ziua Delicateselor. un preparat cu Soia sau Linte. după modelul celorlalte. Soia. mai ales Seara. Sunt Lunile Decembrie. Nu faceţi exces la Dulciuri. Zilnic să nu lipsească Boabele Proteice. Cartofi şi Varza acră să nu lipsească. dar cu Sortimente schimbate (vezi şi alege Reţetele preferabile). după posibilităţi şi preferinţe. La Prânz să fie Preparatele Proteice şi Seara cele Amidonoasele. care să nu lipsească Zilnic la câte o Masă. Decembrie este Luna de Post pentru Crăciun. Ianuarie şi Februarie. Folosiţi Pâine Pustnicească.Dimineaţa la fel La Prânz de nu este Post. “Postul” dinaintea Iernii este strict trebuitor. Lintea. ce au grăsimile cele mai bune. ca Morcovi. Iarna. Faceţi Meniuri mai diverse şi mai plăcute. care vă vor da altfel multe complicaţii. În restul ca anterior. fiţi conştienţi de acest fapt. dar cu alte Reţete. După Calendarul Creştin. Napi. Fasolea.

Aprilie şi Mai. Tot Martie şi jumătate Aprilie să se folosească tot Rădăcinoasele şi Boabele de Soia.Selectaţi-vă după posibilităţi şi preferinţe Meniurile. Bob. Nu va lăcomiţi să puneţi Lactatele şi Boabele Proteicemai mult de proporţia de 10%. Linte. cu Pâine Pustnicească. pe Mazăre. Iulie şi August. Vedeţi şi recitiţi Reţetele noastre cu respectivele Preparate. Acum apar alte Sortimente. se începe Luna “Regenerării Vieţii”. Martie. 97 . Creştineşte începe tot cu un “Post” al Paştelui. Lunile. Fasole. Respectaţi însă cele indicate. în a da chiar “gusturi delicate” diferitelor combinaţii. pe Dovlecei. Insistaţi atunci pe Verdeţuri. Mai bine mâncaţi mai des şi ocantitate mai mare de Preparat. Zilnic respectaţi modelul de Alimentaţie. mai ales Urzicile şi Salata. mai ales Seara. Va fi mai greu la început până învăţaţi să Preparaţi respectivele Meniuri. dar respectaţi proporţia 10%. Vara. Odată cu apariţia Verdeţurilor. Primăvara. cu materialele propuse. chiar Zile şi Săptămâni la rând. că vor face Preparateleindigeste şi neasimilabile. Încet-încet vă veţi obişnui şi veţi deveni experţi. după cum s-a expus la Săptămâna întâi din Toamnă (vezi anterior). Atenţie la Reţetele indicate. Insistaţi pe Salate leguminoase. Alegeţi Meniurile după preferinţă. şi pe Tecile de Fasole Verde în special. Lunile Iunie. dar să se insiste pe Pâinea Pustnicească (de diferite Cereale) ce Zilnic să fie la o Masă.

sau cu Brânză. 60) Piureu de Spanac cu Iaurt (nu cu Brânză. (7. Pireu de Lucerna cu Castraveţi muraţi. (Ca la reţeta. 60) Piureu de Urzici tinere cu Pâine Pustnicească de Hrişcă. (Ca la reţeta 55. (Ca la reţeta 57. (Ca la reţeta 7. 60) Pastă de Ţelină cu Brânză sau Iaurt. Piureu de Salată cu pulbere de Ciuperci. (60) Cremă de Ţelină cu Castraveţi muraţi. Fiecare va avea unul Personal. (Ca la reţeta 7. 60) Pilaf de Orez acrit cu Măsline. (Ca la reţeta 7. 60) Varză murată cu Ciuperci pulbere. 60) Salată de Ridichi cu Brânză sau Iaurt. câte puţin. 60) Sărmăluţe cu Seminţe de Dovleac (Floarea Soarelui). (Ca la reţeta 7. (60) Piureu de Dovleac cu Pulbere de Ciuperci. (60) Piureu de Castane uscate. (60) Salată de Varză cu Dovleac şi Măsline. Reţete diverse Sunt bolnavi care nu mai pot mânca aproape nimic. (60) Piureuri diferite cu Pulbere de Seminţe de Măcese.(Ca la reţeta 7. 60) 98 . Săse insiste cu diferite preparate. că se respinge cu Spanacul). (Ca la reţeta 7. 60) Dovleac cu Praz. (Ca la reţeta 7. (60) Piureu de Amidon de Cartofi cu Praz.Stabiliţi-vă Orarul Meniurilor după împrejurări. 60) Pilaf de Orez acrit cu Prime uscate. (60) Mămăliguţă neutră (vezi) cu Iaurt. (Ca la reţeta 7. (Ca la reţeta 45) Pastă de Ţelină cu Dovleac. 7) Sâmburi de Nucă (mai înainte muiaţi 10 Ore) cu usturoi. 60) Salată de Varză acră cu Sâmburi de Nucă (muiaţi 10 Ore).

Apoi se amestecă bine şi se strecoară printr-o sită. 58. Mălaiul ca şi Orezul chiar dacă este 99 . Se aruncă lichidul şi Pasta se ia şi se usucă la cald (dar să nu treacă de 40 grade). ardeii şi vinetele). şi se lasă Lichidul Lăptos să se decanteze cel puţin o jumătate de oră. Se va depune la fund o Pastă albicioasă. Cirul fiert rapid (reţeta 2) are încă deficienţa unei fierberi. după preferinţa şi gust. fără să se renunţe însă la Pâinea Pustnicească de Grâu. Mămăliguţa Neutră Noi am căutat mult o modalitate de Mămăliguta cât mai naturală pentru bolnavi grav în special. Se face mai întâi Pâinea dospită Pustnicească (din diferite Cereale). Este un Amidon ultraconcentrat ce se poate folosi la Bomboane şi la cei ce nu mai suportă nici-o mâncare grosieră. Să nu se folosească decât odată pe Săptămână. Amidonul de Cereale este la fel un ultraconcentrat. Respectaţi însă principiile indicate la toate Reţelele. Mălaiul de Porumb este mai indicat la boli. Se macină din nou foarte fin şi se pune Apă mai multă şi se amestecă bine şi se separă partea Lăptoasă. folosiţi amestecuri de condimente şi alte adaosuri. Se va lăsa o Pastă albicioasă. că pentru bolnavi Cartofii sunt semi .toxici (ca şi roşiile. care este “Miracolul Terapeuticii” noastre. de Cartofi fierţi. Se scurge uşor să nu se tulbure. care se iasă să se limpezească. O Lingură de Piureu de Amidon de Cartofi face cât un Kg. interzisă la boli grave. 59. lichidul limpede şi Pasta se usucă. care se face o Făină ce se poate folosi la cei foarte bolnavi. Amidonul concentrat de Cartofi şi de Cereale (Făina rafinată Pustnicească) Se spală Cartofii şi se rad cu coajă cu tot în Apă mai multă ca să nu se oxideze.La toate aceste Reţete.

că nu mai dă şi altele). Portocale şi Citricele în general. Acriţi (vezi 55) o cantitate cam pentru 2 Săptămâni şi măcinaţi cât vă trebuie. Porumbul este “Cereala de rezistenţă”. se face o Pastă mai moale sau mai tare. chiar o măcinare de mai multe ori) şi cu Putină Apă încălzită (pentru cei cu diaree fiartă şi apoi uşor răcită) şi mestecând ca şi la Cir. Familiile mici şi cei ce nu au posibilităţi spaţiale. cum aşa de uşor aţi putut renunţa la “prăjeli”. Pâinea Pustnicească este prea tare pentru mulţi şi nu se poate mânca prea multă. să se folosească doar Dimineaţa şi până la Ora Doi la Prânz. De asemenea în altă Lădiţă sau Cutii de conserve. mai ales că mulţi sunt şi diabetici (chiar diabet mascat). ţăranii cu Mămăligă munceau din greu. Spre Seară şi Seara sunt “otravă” pentru bolnavi. Să aveţi totuşi Zilnic şi o “Verdeaţă proaspătă”. După un timp de această Alimentaţie. lafierturi şi coaceri excesive. 100 . precum şi la dulciuri şi cocării diferite. de plastic. Această Mămăliguta este o posibilitate de compensare. aprovizionaţi-vă din limp cu Alimentele Uscate (vezi conservarea-magazie). ca şi la carne şi lactateleabundente. dă o posibilitate (Vezi reţeta 55). după preferinţă. tot rămâne grunjos şi greu de suportat. puneţi din când în când câteva Cepe şi udaţi-le şi ele vor înfrunzi şi Zilnic doar câte o “Foiţă Verde” este suficient (să nu luaţi Inima. că schimbă “Ph-ul” Sângelui. fără să o cerneţi (cu râşniţa.muiat şi dospit. într-o Lădiţă cu Pământ la Lumina Ferestre. S-a descoperit că Boabele de Porumb măresc Imunitatea. vă veţi mirasinguri. ci Frunzele de pe lături. E bine să mai stea cel puţin o jumătate de oră să se pătrundă bine Apa cu Mălaiul. Această Mămăliguţa Neutră cum o numim noi (că se poate folosi cu orice mâncare) este “liantul” cel mai bun pentru toate Preparatele. ca o Mămăliguta. Faceţi o Făină din acestea cât mai fină. Acrirea în Oţet. Boabe de Porumb se găsesc şi nu sunt prea scumpe.

Nu se “leagă” Ciorba de Cartofi cu Fasolea boabe. Nu se admit “făinoasele” cu proteicile. Morcovi şi alte Rădăcinoase în nisip şi pe timpul Iernii. După ce nu mai cresc. Ciorbele să fie din aceleaşi Sortimente cu felul doi. “Liantul” (partea de balastru şi de cantitate mare) să fie Neutru (toate verdeţurile frunze. mai ales pentru cei bolnavi. fără să smulgeţi.semănaţi câteva Seminţe de Grâu si mai ales de Orz. Macaroanele cu brânză. nu rădăcinoase şi Mămăliguta şi grăsimile). Aşa vor avea Varză. Cartofi cu brânză. Această “VERDEAŢĂ” de Iarnă este foarte Hrănitoare. reafânaţi Pământul şi semănaţi alte Seminţe. sau cu Brânză. chiar de Soia si Fasole şi după ce Cresc cam de 3-5 centimetri. Pâinea cu orice lactat. Nu se admit “deserturi” dulci după o masă proteică şi nici Fructe. Repere de Meniuri pentru Familii mari şi Cantine (ca şi pentru Individuali) Acestea au posibilităţi de depozitare. sunt condiţii pentru Meniuri diverse şi în Cantităţi mari. Bucătarii trebuie să aibă Conştiinţa bine întemeiată. că se combat şi produc indigestii si intoxicaţii. cum sunt Cantinele de Azile. Puteţi avea mai multe Cutii alternative (unele deja crescute şi altele ce se pun la crescut). ci cu un Piureu tot de amidonoase. că Orezul este amidonos şi celelalte sunt proteice. care întreţine Vitalitatea. Aşa. salată ele). Să le udaţi mai des şi să fie mai spre căldură şi Lumină. Pilaful de Orez nu se leagă bine cu Peşte şi carne si nici cu lactate. altfel se fac “ucigaşi”. Mănăstiri şi chiar Spitale. 101 . care după un timp iar cresc. “tundeţi partea Verde. ci tot un preparat de acelaşi caracter. Cei ce au “beciuri” sunt avantajaţi. În primul rând. Nu se admite o Ciorbă de Amidonoase cu un felul doi proteic. sau de Zarzavatfvarză. De obicei se fac mari greşeli în prepararea Mâncărilor la acestea.

din cele anterioare. ca şi 10% Lactate. Ciorbă de Zarzavat tot cu Ciuperci şi îngroşată cu Făină de Mălai. (Vezi Reţetele ciorbelor).Brânzeturi. Musaca de Orez cu Varză şi Castraveţi muraţi. Marţi: La Prânz de nu este în Post. Vedeţi şi Reţetele Diverse (pag. vedeţi Reţetele noastre. Zarzavat 90% si 10% Pesmet de Cereale: 90% zarzavat si 10% Boabe Proteice. Dacă este Post. dreasă tot cu puţină brânză. Miercuri şi celelate Zile. Brânză cu Mămăliguţă şi Ciorbă de Zarzavat-frunze cu Mălai de Porumb. Ca desert. de Rădăcinoase. dar respectând principiile expuse. Aşa. 60. (Pentru Medicina noastră. 96). de Boabe Proteice. Puteţi multiplica la infinit tot felul de combinaţii. Desert. 92. de Zarzavat. cu Pâine Pustnicească de Cereale. Desert. cu aceleaşi sortimente). reţeta 55). Orice Piureu. Plăcintă cu Ciuperci. (Pentru noi. o Ciulama de Ciuperci cu Castraveţi muraţi şi Mămăliguţă.Câteva Repere de Meniuri compatibile Bolnavi mai ale să se obişnuiască să mănânce întâi “felul doi” şi apoi Ciorba. sau cu Seminţe uleioase. Pilaf de Orez cu Măsline şi Ciorbă tot din Orez cu un zarzavat frunze. pag. ale Săptămânii cu Reţetele de la capitolul Meniuri pe Zile. Săptămâni şi Luni. Plăcintuţă de Brânză în foite de Mălai. Luni: La Prânz. Se admite Pâinea ca şi Mămăliguţa. Faceţi o 102 . Seara. cu Lactate . o mică Plăcintuţă tot din Orez. Orez acrit nefiert. să păstreze proporţia de 90% partea Cantitativă şi 10% partea “valoroasă de Hrană”.

Praf de Urzică uscată. Ciorbele la fel. cu toate ingredientele (praz. Praful Forte: Praf de Teci de Fasole. Pilaful de Orez. Apa de Fructe să nu lipsească. Salată verde. Nu vă jucaţi cu Sănătatea Urmaşilor D-voastră. Cei foarte “fometoşi”. Nu uitaţi Tecile după ce se desface Fasolea Boabe. ameliorează Diabetul. Dovlecei. după gust) dar Amidonoasele si Proteicile doar 10%. Feriţi-i de Sucuri artificiale. Chiftelele.cantitate de Zarzavat zdravănă.. Sărmăluţele. Săptămâni. Varză. oferiţi-le o Viaţa fără complicaţii. Cei ce muncesc mai greu şi mai ales Iarna. Zilnic să mănânce Pilaf sau Piureu pe săturate sau Fructe rase cu 10% amidonoase sau Proteice. uscaţi-le şi mai bine (dar nu la temperatură mare) şi faceţi-le Praf şi puneţi câte un vârf de linguriţa la toate Preparatele. Gulie. usturoi. profitaţi de 103 . Hrişcă. condiment. puteţi mânca în toate Zilele o Masă cu Soia. acritura. Atenţie la Alimentaţia Copiilor. Viaţa agitată a Zilelor noastre impune aceasta. în părţi egale. Grâu. cu Morcovi etc. Faceţi adesea “cure” de Săptămâni cu o anume Cereală. cu Dovlecel. partea uleioasă. Axaţi-vă ori pe o Cereală (Orez. Mai ales Tinerii mănâncă “mult” şi des. Se pune la fiecare mâncare un vârf de linguriţă. sau Zarzavat. ori pe un Zarzavat. Morcov. Cura cu Varză cruda. Praf de Păpădie frunze uscate. Găsiţi fiecare un Sortiment ce poate fi folosit cât de mult şi ne-toxic. sau Boabă proteică. respectând proporţiile de folosire 10% şi 90%. la fel. Cu Fructe. Combinaţi-le şi schimbaţi-le pe Zile. la fel. Bătrânilor la fel. Secară) ori pe Soia şi Fasole. mâncărurile incompatibile le agravează bolile de moştenire şi le adaugă şi altele. Ajută la mineralizare. întăreşte Inima. Nenorocirea cea mare este mâncarea toxică. sau Fasole. sau Mazăre şi altă Masă cu aceleaşi Cereale (Seara). Când aveţi la îndemână un Sortiment din plin. Linte (ca proteice). întăreşte Oasele.

Majoritatea mănâncă toata Ziua biscuiţi şi alte produse de făinoase cu margarina şi dulciuri artificiale. Este permis în câteva Tincturi medicamentoase. cu Seminţe uleioase. Descopere această Tainică Mâncare şi nu-ţi vapărea rău. uscată şi mestecată încet în gură. Cei cu boli grave se indică chiar câte o Zi-două pe Săptămână doar Pâine Pustnicească sub toate formele. de Boabe de Păducel şi de Soc. ca şi Preparatele Delicatese. La fel cu Fructele de sezon. dar ne-prăjite. Chipul PÂINII este Taina Vieţii.. de Hrean. de Cicoare. Medicina Isihastă insistă pe Taina Terapeutică a Pâinii Pustniceşti. sau ca Lapte. Mierea să fie folosită simplă. De le aveţi pe acestea aveţi toată Farmacia Casei. Evitaţi Alcoolul. de Gălbenele. ce are în sine capacităţi speciale de însănătoşire. Nu uitaţi nici Ridichea de toamnă. faceţi o cură zdravănă şi chiar mai uscaţi-le să le nuli aveţi din când în când. Faceţi flecare Biscuiţi de Casă cu Pâine Pustnicească. de Teci de Fasole Verzi foarte tinere. Mestecaţi Seminţe de Dovleac şi de Floarea Soarelui. altfel este vătămătoare.. Nu uita Sfecla Roşie şi Sfecla Furajeră.ocazie şi folosiţi-l până la terminare. cu Fructe proaspete de sezon (vezi Reţetele anterioare). care ca şi Morcovul pot “îndulci” Apa de Fructe şi de Zarzavat. şi beau băuturi sucuri din extracte chimice. de Pelin. Zilnic chiar la câte o Masă. Fă o Zi-două de Post cu Pâine Pustnicească. În câte o Sticlă se pun separat fiecare Planta (bine zdrobite şi cam jumătate. Siliţi-vă să o folosiţi cât de des. peste care se complectează cu Alcool sau Ţuică tare şi se lasă să se plămădească două 104 . sau Dimineaţa pe Stomacul gol. Deobicei la Meniurile de Seara. sau în Apa de Fructe. sau ca o Ciorbă simplă cu puţină Verdeaţă. Coada Şoricelului. ca şi Boabe de Porumb acrite Soia acrită. de aceia o Cerem Lui DUMNEZEU în Rugăciunea Zilnică “TATĂL Nostru”. de Tintaură. Când sunt Castanele comestibile.

“Postul medical” este şi el totuşi un “Post al căutării Sănătăţii”. Fără “Post” Rugăciunea este în “gol”. Frecţiile să le faceţi cu aceste Tincturi diluate cu Oţet şi Apă în părţi egale. apoi se strecoară. dar Religia are o “legătură” cu “Mâncarea SACRĂ”. Sufletul ce vrea să se “Cureţe”. Repetăm: nu faceţi din “mâncare” Religie. Pentru Stomac. VIAŢA este Taina CHIPULUI Lui DUMNEZEU. 105 . Revenirea la o “Mâncare Sănătoasă “este prima condiţie a “despătimirii”. Sănătatea este însă doar CHIPUL Lui DUMNEZEU din Viaţa noastră.săptămâni. Pe locuri dureroase să puneţi mai bine compresii cu acestea în diluţiile menţionate. agitându-se din când în când. Înţelegeţi însă că orice boală are originea în păcat şi păcatul are ca instrument “mâncarea” şi mâncarea generează “patimile” şi patimile dau distrugerile prin toate formele de boli. ce se face deodată Spiritual şi Trupeşte. este Pelinul şi Tintaură: pentru răceli Socul şi Hreanul. Dacă Rugăciunea este “deşteptarea”. Condiţia de Făpturi Create este să fim mereu în “COMUNICARE” cu DUMNEZEU CREATORUL. care se “Actualizează” totodată material şi dincolo de acesta. trebuie tot prin Trup să facă “despătimirea”. pentru inimă este Păducelui şi Fasolea Teci. Sufletul “participă” la păcatul Trupului şi aşa devine şi el “păcătos”. “Mâncarea” este “mersul'“. Sufleteşte ne “HRĂNIM” din Cele DUMNEZEIEŞTI prin CHIPUL CUVÂNTULUI şi DUHULUI. pentru Ficat şi Sânge Cicoarea şi pentru răni Gălbenelele şi Coada Şoricelului. iar Trupeşte prin chipul Mâncării.

Cuprins 106 .

.......... 76 107 .............................. 6 Condiţii preliminare. pag.pag.................... 7 Începerea Tratamentului............... 5 Rugăciunea Vieţii............... ............................... 41 Repere şi Meniuri Terapeutice...... Medicamentul Aliment..pag. ..................................pag.... pag........................ 17 Pâinea Pustnicească...........................................Introducere................................pag........

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful