Vila-seca, 5 de juny de 2011

TRABUCAIRES DEL COMÚ
C. de la Font, 12 43480 Vila-seca

COORDINADORA DE TRABUCAIRES DE CATALUNYA
Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu C. Arquímedes, 30 08030 Barcelona

La XXIX TROBADA NACIONAL DE TRABUCAIRES, Un espai de convivència, enriquidor on s’agermanen totes les Colles de Trabucaires de Catalunya

ORGANITZACIÓ DE LA TROBADA Estacionament 8:00h a 9:00h Recepció de les colles participants. 8:00h a 11:00h Esmorzar per les colles de trabucaires. 10:15h Concentració del caps de colla al castell. 10:30h Recepció dels caps de colla per part de les autoritats a l’ajuntament. 11:30h Desplaçament de les colles als punts de sortida de les diferents cercaviles. 12:00h Començament de Cercaviles de les colles de trabucaires. 13:00h Entrada de les colles a la plaça del Parc de la Riera amb l’himne de la trobada nacional de trabucaires. 13:30h Entrega de records, Parlaments, galejada final i himne del segadors i tret final. 14:20h Retorn de les colles al castell. 14:30h Dinar de germanor amb les colles de trabucaires.

ACTES DEL BICENTENARI GUERRA DEL FRANCÈS A VILA-SECA
28 de maig de 2011

18:00h Inauguració de l’exposició “EL MÓN TRABUCAIRE” 18:30h Actuació de la commemoració del 35è aniversari de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina a la Plaça de l’església. 31 de maig de 2011 20:00h Conferència “Vila-seca a la Guerra del Francès” a càrrec del Sr. David Melero Domènech. Presentació de les monografia de l’agrupació cultural referents als fets ocorreguts a Vila-seca durant la Guerra del francès. 2 de juny de 2011 20:00h Conferència “El Paper de la Dona a la Guerra del Francès” a càrrec Concepció Solans Roda, membre de la Comissió d’Acció Cívica del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 4 de juny de 2011 11:00h Inauguració de la fira d’Època “Vila-seca 1811”, organitzada per l’Associació de Comerciants i empresaris de Vila-seca. 11:30h Visita del campament als jardins del Castell. 11:00h Tallers infantils i jocs tradicionals per la canalla. 13:00h Canonades dolces i aperitiu pel campament i els carrers de la fira. 17:00h Tallers infantils i jocs tradicionals per la canalla. 18:30h Cercavila pels carrers de la fira de les colles participants a la recreació històrica. 19:00h Representació històrica de la batalla de Vila-seca durant la Guerra del Francès . 21:00h Sopar Popular al Campament. 22:30h Ball de l’Època amb la presentació dels balls vuitcentistes a càrrec de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina. 5 de juny de 2011 08:00h matinades al campament per part del grallers de Vila-seca . 10:00h Fira d’Època “Vila-seca 1811”, organitzada per l’Associació de Comerciants de Vila-seca.

DISTRIBUCIO COLLES CERCAVILA TROBADA NACIONAL TRABUCAIRES

CERCAVILA Nº 1

CERCAVILA Nº 2

CERCAVILA Nº 3

CERCAVILA Nº 4

CERCAVILA Nº 5

CERCAVILA Nº 6

SOLSONA CARDONA SURIA CAMPS MANRESA SANT JULIA RAMIS LA JONQUERA

SANT ANDREU GRACIA (Barcelona) PEROT ROCA. SANTA COLOMA CASERES C. TORRELLES Ll.

VALLS REUS L'ARBOÇ BANYERES PENEDES SANT JAUME BERGA TARRASSA

SABADELL RIPOLLET CERDANYOLA LLINARS CERVERA IGUALADA VI D'ALELLA

GRACIA(Sabadell) MARTORELLES MIQUELETS BAD. RAJADELL CALELLA SESROVIRES LA ROCA

RUBI SANT FELIU CORNELLA L'HOSPITALET SANT BOI XALOC ( Castelló) TOCA-SONS

Organització de la Trobada
ESTACIONAMENT Als accessos al municipi trobareu la senyalització per arribar a la zona d’estacionament i el castell de Vilaseca, on s’ha instal·lat el punt de recepció i acreditació de les colles participants. Coordenades de l’aparcament: Latitud 41° 6'50.67"N Longitud 1° 8'36.74"E Al mateix aparcament trobareu voluntaris que us indicaran els accessos al castell i l’espai de recepció. RECEPCIÓ DE LES COLLES I ESMORZAR A l’entrada lateral del Castell, (la més propera a l’aparcament) trobareu l’espai de recepció de colles i punt d’informació de la trobada, on podreu acreditar el nombre de participants i recollir el tiquets per l’esmorzar i dinar. Un cop recolliu l’esmorzar, trobareu voluntaris que us indicaran la ubicació de la taula de cada colla. ESPAI DE VESTUARI Al mateix castell s’ha habilitat un espai on les colles es poden canviar.

Organització de la Trobada
10:30h RECEPCIÓDELS CAPS DE COLLA A L’AJUNTAMENT A les 10:15h els caps de colla s’han de concentrar al punt d’informació i recepció per anar tots plegats a l’ajuntament, on les autoritat oferiran una recepció. En finalitzar la recepció els caps de colla tornaran al castell per reunir-se novament amb tots els participants. 11:30h DESPLAÇAMENT DE LES COLLES ALS PUNTS DE SORTIDA DE LES DIFERENTS CERCAVILES. El grup de músics de la trobada donarà el tret de sortida a les colles per anar als punt de sortida, (aquest recorregut el farem sense disparar). 1.-Cercavila blau; Plaça de l’Església Vella . 2.-Cercavila groc; Av. Verge de Montserrat amb C. del Castell. 3.-Cercavila verd; C. de la Federat 4.-Cercavila vermell; Plaça Alexandre Fleming 5.-Cercavila taronja; Plaça Alexandre Fleming 6.-Cercavila Marró; C. Josep M. Folch i Torres amb Ramon Llull

Organització de la Trobada
12:00h COMENÇAMENT DE LES CERCAVILES DE LES COLLES TRABUCAIRES Al davant de cada cercavila trobareu un membre de la Coordinadora i un altre dels trabucaires del Comú de Vila-seca que us serviran de guies i dirigiran les diferent cercaviles. 13:00h ENTRADA A LA PLAÇA DEL PARC DE LA RIERA AMB L’HIMNE DE LA TROBADA NACIONAL DE TRABUCAIRES. Un cop arribem a la plaça deixem de disparar i ens anirem col·locant en rotllana a l’espai habilitat i senyalitzat a l’efecte. Els caps de colla es col·locaran al costat de l’escenari a l’altra costat dels músics. ENTREGA DE RECORDS, PARLAMENT. Es cridaran als caps de colla per megafonia i les autoritat faran entrega del records de la trobada. A continuació tindran lloc els parlaments. GALEJADA FINAL I HIMNE DEL SEGADORS. Finalitzats els parlament els caps de colla tornaran amb la seva colla i el cap de colla dels Trabucaires del Comú donarà inici a la galejada final. Un cop finalitzada es tocarà l’himne del segadors i és realitzarà el tret final.

Organització de la Trobada
14:00h RETORN DE LES COLLES AL CASTELL Un cop finalitzat l’acte totes les colles tornaran al castell 14:30h DINAR DE GERMANOR Per megafonía es donaran les instruccions del dinar . Durant el dinar es farà entrega a tots els assistents un record de la trobada.

Difusió de la Trobada
CARTELL LOGO

Us esperem!!

!