P. 1
fabule duss

fabule duss

|Views: 386|Likes:
Published by Cristina Nenciu

More info:

Published by: Cristina Nenciu on May 25, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/30/2014

pdf

text

original

Fabule Duss

Baiat, 13 ani 1. Va incerca sa zboare spre mama din instinct. Incercarea e ratata. Mama va veni si-l va ridica. Tatal va veni catre cei doi. 2. Copiii sunt obisnuiti sa primeasca atentie. Aici parintii aveau parte de principala atentie. Nu era bagat in seama si a stat putin suparat. S-a intors repede la parinti. Parintii s-au ingrijorat, dar a venit el de buna voie, cat il cautau. 3. Mieluselul a inteles. A fost de acord cu mama sa. 4. Un barbat mai batran, care facuse multe fapte bune pentr u cei din sat si acum era foarte regretat. 5. Copiii mici sunt sensibili si atunci cand mama nu este langa ei se sperie. Din orice. 6. Copilul a inceput scoala. Inainte, stand zilnic cu el, ii parea ca nu creste, dar acum, cand a venit de la scoala a obser vat ca a crescut. 7. O inima. Mama s-a gandit ca i-o va face cadou. Copilul i-o da fiindca tine foarte mult la mama lui. 8. Cei doi distrandu-se foarte mult au uitat cat era ceasul. Tatal era ingrijorat pentru ca se facuse tarziu si e periculos in padure . 9. Sa se schimbe, sa manance si apoi la teme. 10. A visat ca era la scoala si lua o nota proasta. Era sarguincios, lua note mari si era foarte respectat.

1

Interpretare: 1. Nu prezinta complex Oedipian. 4. Anxietate de separare. Nu e semnalata gelozia fata de cuplul parental. 3. Nevoia de a-i fi recunoscute meritele. de a fi apreciat. Dependenta de aceasta. 10. 7. Nu are angoasa de moarte sau de pierdere. Nu prezinta complex de intarcare si nici fratern. Nu e subliniata nicio pulsiune agresiva sau dorinta de moarte. 9. Mama salvatoare. Atasament fata de mama. Atasament fata de imaginea materna si dependenta de aceast a. 8. Mediul este resimtit drept amenintator. Nu sunt identificate anxietati sau dorinte. 2. 2 . Nu prezinta complex posesiv sau incapatanat. 6. 5. Atasament de mama. Nu se identifica complexul de catrare.

2. A cazut creanga pe el si si-a rupt aripa. 9 ani 1. 3. A fost tras de mama si in doua luni si-a revenit.Baiat. A inceput sa planga. A putut sa zboare din nou. Ca il urmareau niste caini turbati . pentru ca cineva l-a lovit cu o piatra. Pentru ca era prima data cand s -a dat cu caruselul. 4. A murit un cantaret. 6. 10. A ascultat-o pe mama si l-a lasat pe mielusel. Nu ii placea de parinti. I l -a dat cadou mamei. Fiindca nu a fost cu ei in padure si ar fi vrut si el. 3 . 5. Erau rai fiindca nu ii faceau mofturile. Ii spune ca daca o sa fie cuminte si o sa-si termine lectiile repede il lasa sa mearga in parc. L-a aruncat la gunoi. dar dupa doua minute i-a trecut. 8. 7. 9. S-a schimbat nasul. Era suparat. Puisorul speriat n-a reusit sa zboare. Nu-i mai placea de el. A facut un lant auriu si parea de aur.

Nu prezinta complex Oedipian. 4. Nu prezinta complex fratern sau de intarcare. Nici pulsiuni agresive sau culpabilitate. de moarte. Dezvolta complex de castrare. Nu sunt semnalate anxietati. 10. Nu prezinta angoasa de pierdere. 4 . Atasamentul fata de mama. Atasament de mam a. 3. Gelozia fata de apropierea parintilor. Resimte mediul ca amenintator.Interpretare: 1. 8. Mama salvatoare. 9. 2. Amenintarea mediuliu. Nu prezinta anxietati. 6. 7. doar dorinta de joaca si libertate. Nu prezinta complex posesiv sau incapatanat. 5.

pana ajunge la mama lui. Daca e casa mare. e oricum cineva cu bani fiindca a venit multa lume.Probabil a venit tarziu si l-a certat. Sau e in casa groazei. 8. I-o da mamei. Probabil din cauza jocurilor video sau de la filme horror. invitatii erau ai parintilor . Logic ca a pascut. Daca e casa mai mica..Ba nu! Zboara mai intai pe un tufis. vreo ruda. 12 ani 1. 4. 5 .Baiat. 3. Sau o fi vreo problema. A facut o bicicleta sau o casa. Parintii erau intre ei.. 10. Sau poate da un test. Cineva o fi bolnav. Ca mine. e vreun general sau judecator. Probabil e suparat ca nu a fost si el la plimbare 9. 5. Ca e singur sau ca e noapte. Trompa. Ca nu era bagat in seama. Alearga sa vada ce s -a intamplat. 7. sa se ia la bataie. Se duce la tata. Si eu visez urat. apoi din ce in ce mai sus. Doar nu era rau. I-a rupt-o cineva din greseala. huligan. 2. 6. Tatal vine la ei. Nimeni nu stie. Era suparat.

Nu are probleme legate de complexul fratern. 5. Complexul castrarii dezvoltat. 2. Nu exista complex Oedipian. Anxietate de pierdere ( a controlului). 9. Atasament de mama. nici de intarcare. Apare tema banilor. 10. 4. 6 . Anxietate de pierdere.Interpretare: 1. Nevoie de apartenenta. 6. de moarte. Conflict interior. de excludere. Nu prezinta complex posesiv sau incapatanat. 8. 3. Angoasa de pierdere. 7. Teama de mustrare. Anxietate de pierdere. Gelozie cuplu parental. Re spectul si aprecierea sunt vazute din perspectiva realizarii financiare. Atasament de mama. Accepta banii ca substitut afectiv.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->