HŐSZIGETELÉS 1. hol a talaj 53. Mivel az itató energiaellátást nem igényel. 3465 Kapacitás 100 húsmarha 40 tejelő marha Űrtartalom 75 liter Leírás 2 db. zárógolyóval Méretek 61 x 92 x 46 cm Súly 36 kg C. hogy az itatóba belépő víz legalább 5. A MiraFount itatónak kell lennie az elsődleges állatitatónak. ANYAGOK 1. akkor válassza a fűthető változatot. A víznek a talajjal azonos hőmérséklete hideg időben megakadályozza a MiraFount itató befagyását. Beton 2. melegben pedig hűvös ivóvizet biztosít. A kialakítás megelőzi a hideg fémfelületekkel való érintkezés miatt előforduló nyelvsérülések kialakulását is. a felszálló vízvezetéket szigetelt aknában kell vezetni. Amennyiben 20 főnél kisebb állományt itat az itatóból. 3.6 °C legyen. nyílás 25. SZELEP 1. ÜZEMELTETÉSI TANÁCSOK ENERGIAFÜGGETLEN FAGYBIZTOS ITATÓKHOZ 1. Az önzáródó víztér megakadályozza a víz szennyeződését és algásodását.6 cm vastag poliuretán habbal vannak feltöltve C. PVC ragasztó (vagy Gumiám paszta) 3.Műszaki leírás (2005. 4. 3. A földben futó vízvezetéket jóval a fagyhatár alatt kell vezetni. habszivacs) vagy Miraco 834 szigetelő cső 4. . oldalfalai valamint a fedele 7. Az emberek és állatok testi épségének védelme érdekében az itató valamennyi sarka legömbölyített. ISMERTETŐ 1.3 cm-nél mélyebben megfagy. Teflonszalag vagy egyéb vízvezeték-szereléshez használható csőcsatlakozó menet-szigetelő II. és a hőmérséklet hosszabb időre fagypont alatt marad. Miraco szelep sárgaréz pálcával és csatlakozóval. B. így az áramütés vagy égés veszélye kizárt. Szigetelőréteggel ellátott ragasztószalag 5. A MiraFount itatók napjaink legmegbízhatóbb.4 cm átm. legolcsóbban üzemeltethető. ÜZEMBEHELYEZÉSHEZ SZÜKSÉGES ANYAGOK 1. továbbá az állatoknak mindenkor szabad hozzáférést kell biztosítani. Fagypont alatti hőmérsékleten történő biztos üzemeltetéshez legalább 20 fős állatállományt kell itatni! 2. 2. SÚLY ÉS MÉRET ADATOK Modell sz. A berendezés hőgazdálkodásának és speciális testkialakításának köszönhetően az itató mindenféle időjárási körülmények között működik.5 cm átm. Olyan területeken. Az itató feneke. Fejezet – Anyagjellemzők A. november) I. Hőszigetelő anyag az akna béleléséhez (pl. Az aknában a fagyhatár felett nem lehet víz. Az itató teste nagy szilárdságú (RockiteTM) polietilénből készült B. 5. energiát nem igénylő állatitatói. Fejezet – ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS A. 23.

Telepítse a vízvezetéket úgy. hogy a szigetelés el ne mozdulhasson. vagy a vízvezeték mélységére alakítsa ki. Így elkerülhető. A beton megkötésére minden esetben hagyjon 72 órát. Lépés A felszálló vezeték aknáját a fagyhatárnál legalább 30 centiméterrel mélyebbre. Megjegyzés: egyes itatótípusoknál nem lehet precízen középpontosan illeszteni az itatót annak érdekében. 3. Lépés Húzza le a papírcsíkot a szerelőkészletben található gumi tömítőszalag hátuljáról és ragassza az itató aljára. A furatokba helyezett horgonycsavarokat egyenletesen húzza meg. Jelölje be. 4. A rögzítőt húzza szorosra. hogy az teljesen lefedje az aknát. csak ezután folytassa a kiépítést.5 mm-es fúróval a rögzítéshez szükséges furatokat. majd fúrja ki 9. Helyezze a csőszigetelést a felszálló vízvezetékre úgy. Lépés 2. hogy nyúljon kb 10 centiméterrel a beton fölé. . vagy használja a Miraco 834 számú aknaszigetelő csövet. hogy a felszálló ág az akna közepén fusson. a peremhez a lehető legközelebb.MIRAFOUNT 3465 ITATÓ BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS: Hideg éghajlatú területen a vízaknát lássa el hőszigeteléssel. hogy a vízaknába kívülről víz folyhasson. 1. Lépés Az itatót középpontosan illessze a felszálló vízvezeték fölé.

. 8.5.3 cm-t. Lépés 6. . A felszálló vezetéket a 6. Lépés A 4”-os csőcsonk felső szélétől mérjünk rá a felszálló vezetékre 6. 7. és jelölje be. Lépés A 4”-os csőcsonk nincs rögzítve az itató fenekéhez. Lépés Az első négy lépés eredményeként a felszálló vízvezeték cső valamivel a 4”-os csőcsonk felé nyúlik. lépésben megjelölt helyen kézi fűrésszel vágja le. Húzza ki.

9. . majd ragassza fel a T-idomot a felszálló vezetékre úgy. Lépés 11. Tisztítsa meg a ragasztandó felületeket. hogy a menetes nyílása a legtávolabbi fal felé nézzen. Lépés A felszálló vezeték hőszigetelése kb. 5 centiméterrel kell hogy magasabbra nyúljon. Lépés Igazítsa el a csöveket a ragasztó megkötése előtt. majd a PVC ragasztóval ragassza be a 4”-os csőcsonkot is. 12. Lépés 10. A ¾”-os T-idomba illeszkedő dugóra tekerjen teflonszalagot. mint az itató fenéklapja.

A legtöbb esetben elég kézzel meghúzni. az úszónak pedig max. 1 cm-re kell lennie a műanyag rögzítőkonzoltól. A szelepnek függőlegesen. hogy szorosan álljon. Lépés A ragasztó felvitelét követően nyomja be a csövet a fenéklap fittingjébe úgy. 15. Rögzítse az úszót a réz szárnyas anya segítségével. hogy a T-idom a csőcsonkon lévő lyukba illeszkedjen. Lépés A szelepet csavarja be a T-idomba úgy.13. Kulccsal való meghúzásnál vigyázzon. szorosan a csőcsonkhoz rögzítve kell állnia. Lépés 14. nehogy túlhúzza. A megfelelő vízszint elérésekor a vízszintes karnak párhuzamosnak kell lennie a vízszinttel. Lépés A menetes szelepet tekerje be teflonszalaggal (vagy használjon tömítőpasztát). . 16.

A leeresztő dugót mindig belülről helyezze a nyílásba. Ha már ittak belőle és a zárólabdák beestek. ellenőrizze. mert ha hideg levegő jut a tárolóba. villáskulccsal húzza meg a szelepzárat az óra járásával megegyező irányba. a függőleges kar állításával. Lépés Nyomja le erősen a fedelet. 2. és rögzítse csavarokkal az itató testéhez. A leeresztő dugót a tartályba belülről dugja be. ÜZEMELTETÉSI TANÁCSOK A MIRACO 3465 ITATÓ TÍPUSHOZ 1. hogy az állatok kiigyák azt. Ellenkező esetben az egyik labda magasabban lesz a másiknál. 11. töltse fel a tartályt. ha kissé csökkenti a vízszintet. Ha az itatót télen rövidebb ideig nem használja. A szennyeződés meggátolhatja a labdák szabad mozgását. így az semmiképpen nem tud véletlenül kiesni. 19. Lépés 18. és ne engedje. hogy az esetleges meghibásodásokat időben észrevegye. Erősen rozsdás vagy szennyezett víz estén a szelepet rendszeresen tisztítani kell! 9. A fenti eset elkerülhető. és elégtelen zárás esetén az itató befagyhat. A helyes vízszint beállítás nagyon fontos! Túl magas vízszintnél a labdák a peremhez fagyhatnak. a szelep elfagyhat. Vízkimaradás esetén az itatót takarja le. naponta merjen ki belőle 2-3 vödör vizet. Hosszabb időre zárja le a vízvezetéket és ürítse le az itatót.17. Az itatókat mindig vízszintes felületre helyezze. Ha a szelep folyik. 4. 7. A tartály melegítéséhez soha ne használjon nyílt lángot vagy forró levegőt! 5. így a tartály befagyhat. Az itatót időnként tisztítani szükséges. 8. hogy nem került-e bele idegen anyag. Probléma esetén hívják a forgalmazót: HUNZAG KFT: (1) 213-9787 10. Fagypont alatti hőmérséklet esetén töltsön a tartályba meleg vizet. . Az állatok betanításához a labdákat támassz aki az ¼” csavarokkal. 6. Ha a szelep állandóan ereszt. Naponta ellenőrizze az itatókat. Ilyen esetben nyomja le a labdát vagy öntsön rá kevés forró vizet. 3. Lépés A további vízszint állítás elvégezhető a fedélnyíláson keresztül. A vízszintet azonban ne csökkentse a fedél pereménél alacsonyabbra.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful