Realizaţi conturul, trasat cu linie albastră groasă, care, prin rotire în jurul axei orizontale, va genera inelul exterior

al unui rulment oscilant cu role butoi, plasate pe două rânduri. Algoritmul -Deschideţi SolidWorks, optaţi pentru un nou Part. -Selectaţi unul dintre planurile principale şi deschideţi, în el, o schiţă nouă (Sketch). - Trasaţi cele două axe, cu Centerline. -Trasaţi un cerc Ø90 şi un dreptunghi, plasat în partea superioară a cercului. -Folosiţi Smart Dimension, pentru a impune dimensiunile principale. -Actvaţi procedura Fillet, pentru racordări şi Chamfer, pentru teşituri. -Modificaţi modul de reprezentare a cotării, folosind fereastra Properties.

Realizaţi conturul care reprezintă inelul interior al unui rulment oscilant cu role butoi. Ordinea: dreptunghi; cote; axe; cote; arce de cerc; cote; linia plasată la 29 mm de axa orizontală; trim. Se poate folosi Mirror, ca procedură de reprezentare mai rapidă.

Realizaţi, în plan, în format Part, desenul de mai sus, folosind facilităţile SolidWorks Sketcher. Folosiţi cât mai mult comanda Mirror. Teşiturile sunt aceleaşi pe ambele muchii extreme, la fel canalele de pană.

Reprezentaţi extremitatea arborelui canelat, din vederea alăturată. Folosiţi, ca procedeu de multiplicare Circular Pattern, din Tools, Sketch Tools.

Reprezentarea unui şurub, conform ISO. Se impun: d,[mm] 6 8 10 12 14 16 18 l, [mm] 10xd Lungimea filetului, o jumătate din lungimea tijei. Se folosesc dreptunghiuri şi condiţii de legătură între elemente. Cotaţi, fără teşituri.

Reprezentaţi cremaliera din figura de mai sus, ştiind că modulul este m = 2 mm. Se va folosi Linear Pattern, ca procedură de multiplicare a unui dinte deja realizat. Cele două găuri servesc pentru prinderea cremalierei pe batiu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful