Fitoterapia psihocauzala – dr.

Dorin Dragos

dr. Dorin Dragos
Fiecare planta vindecatoare este o raza spre trezirea sufletului si spre regasirea esentei.

Fitoterapia psihocauzala

Mergeti la:
♦ Prima pagina ♦ Cauzele psihoemotionale ale bolilor ♦ Fitoterapia psihocauzala ♦ Matematica subtila ♦ Rachitan ♦ Rocoina ♦ Roinita ♦ Rostopasca ♦ Rotungioara ♦ Rozmarin

Rachitan
Salicariae herba — somitatile florale ale speciei Lythrum salicaria L., fam. Lythraceae.

Contine 7–18% taninuri galice, antocianozide, flavone, mucilagii, acizi grasi, ceruri, fitosteroli, ulei volatil, carotenoide, vitamina C, glucide simple (glucoza, fructoza), fier.
http://www.drdorindragos.ro/plante_r.html[5/30/2011 3:06:20 PM]

Contine saponine si mucilagii. este folosit în tratamentul hemoragiilor (metroragii. În aplicatii externe. fam. este folosit în afectiuni cutanate: ulcer varicos. fiind utila. eruptii alergice. în aplicatii externe. cu piele calda. eruptii eritematoase.. de asemenea. în hemoroizi. hemostatica. hemoragii digestive). Taninurile îi imprima rachitanului o actiune astringenta. Este util în tratamentul diareei. urticarie.html[5/30/2011 3:06:20 PM] .ro/plante_r. Reveniti la pagina de fitoterapie Reveniti la începutul paginii Rocoina Stellariae herba — partea aeriana a speciei Stellaria media L.. ulcer. emolient si calmant. dermatite. în http://www. cu prurit intens sau usturime. duodenite.. ragade. ulceratii.. Rocoina are un efect racitor. antidiareica. Este utila în afectiuni gastroduodenale: gastrite. antihemoragica. furuncule (favorizeaza maturarea).drdorindragos. individul învaţă. crapaturi.Fitoterapia psihocauzala – dr. Caryophyllaceae. contuzii. Dorin Dragos Răchitanul este util pentru individul.. Ajutat de rocoină. în afectiuni cutanate de tip aer (piele uscata si cu crapaturi) si de tip foc: eczema. de asemenea.

carminativa si antispastica musculotropa datorita aldehidelor din uleiul volatil. balonari cu aerogastrie / aerocolie. alte surse o considera usor laxativa.Fitoterapia psihocauzala – dr. taninuri si ODP–uri. fam. ca si în hemoroizi si în inflamatii perianale. clorogenic). adesea algice. este recomandata în colopatia spastica si în tulburarile de tranzit cu diaree sau constipatie (mai ales în cadrul sindromului de colon iritabil). colecistita). mai ales pentru afectiunile inflamatoare. cafeic.. inclusiv intestinal. este utila pentru manifestarile dispeptice diverse: crampe.ro/plante_r. tuse iritativa) sau de tip aer (tuse spastica. este recomandata în afectiunile caracterizate de excesul de aer. flavonozide. mucilagii. Elimina excesul de aer — este sedativa.drdorindragos. rezine. taninuri. fiind utila. faringite. inclusiv digestiv si cardiac. laringite. Reveniti la pagina de fitoterapie Reveniti la începutul paginii Roinita Melissae folium — frunzele speciei Melissa officinalis L. principii amare.html[5/30/2011 3:06:20 PM] . Este sedativa datorita actiunii electronegativante a aldehidelor monoterpenice din uleiul volatil. Este utila în afectiuni hepatobiliare (hepatita. tulburari de motilitate la toate nivelurile tubului digestiv. alaturi de acizi polifenolcarboxilici (ODP–uri: rozmarinic. http://www. Uleiul volatil este principalul constituent activ (predomina aldehidele monoterpenice: geranial. cumarine. Este recomandata în afectiuni colonice de tip foc (colite) sau de tip aer (colon iritabil). Dorin Dragos stomatite. individul. bronsite.. este utilizata în tulburarile neurovegetative psihogene manifestate prin insomnii sau prin somatizari. care sunt emoliente) de la nivelul pielii si mucoaselor (respiratorie. digestiva. este slab antidiareica prin uleiul volatil. Ajutat de roiniţă. citronelal etc. în administrare interna. Lamiaceae. oleanolic). triterpene (acid ursolic..). amigdalite. la diverse niveluri. neral. tuse psihogena). Este benefica în afectiuni respiratorii de tip foc (viroze. urogenitala). Deoarece umezeste. Înlatura fierbinteala (prin efectul antiinflamator al saponinelor) si uscaciunea (prin mucilagii.

stari hiperkinetice. Dorin Dragos Este utila în afectiuni cardiovasculare. În partea aeriana a plantei. Este antitiroidiana prin produsii de oxidare ai ODP.. Reveniti la pagina de fitoterapie Reveniti la începutul paginii Rostopasca Chelidonii herba et radix — tulpinile terminale nelignificate înflorite si radacina recoltate de la specia Chelidonium majus L. în plus. antibacteriana. Roinita usureaza "digerarea" realitatii exterioare (este stomahica). sanguinarina etc.drdorindragos.ro/plante_r.) si derivati de protopina. Papaveraceae. Unele surse o considera galactagoga. fiind utila în anorexie. Este utila în durerile pseudonevralgice si în cefalee. Actiunea antivirala se exercita mai ales fata de virusul herpetic si fata de o ruda a acestuia (ca si a virusului varicelozosterian): virusul vaccinei. carotenoide. substante rezinoase. enzime.Fitoterapia psihocauzala – dr. posibil si citostatica prin acidul cafeic. fiind utila în afectiunile biliare functionale (tulburari de motilitate biliara) si organice (litiaza biliara). lipotimii. protoberberinic (berberina etc. Inhiba HMG–CoA reductaza având actiune hipocolesterolemianta. http://www. ulcer duodenal. oscilatii tensionale. cheleritrina. greata si voma. imunomodulatoare prin ODP–uri si prin uleiul volatil. Atenueaza manifestarile dispeptice din bolile gastroduodenale: ulcer gastric. inclusiv la gravide. un derivat aporfinic (magnoflorina) si unul chinolizidinic (sparteina). saponozide. urme de ulei volatil. Principiul activ îl constituie totalul alcaloidic: cel putin 25 de alcaloizi: de tip benzofenantridinic (chelidonina si derivati. ascorbic. antifungica si antivirala prin uleiul volatil. Mai contine acidul chelidonic. reflux duodenogastric. coleretica prin ODP–uri). tahicardie. Este antigonadotropa.). flavone. dureri pseudoanginoase. este recomandata în toate afectiunile digestive caracterizate prin peristaltism inversat: reflux gastroesofagian. Este cicatrizanta. imprimându–i culoarea portocalie. alcaloizii se gasesc mai ales în latex. acid nicotinic.html[5/30/2011 3:06:20 PM] . fam. Elimina excesul de foc (colagoga. mai ales functionale: palpitatii.

http://www. dar si antispastica (recomandat în colici biliare — exces de aer). cheleritrina. dar si analgetica. planta este folosita în tulburarile de motilitate biliara. în doze mai mari. uterin. stimuleaza peristaltismul intestinal si secretiile digestive (gastrica. sanguinarina. Este utila în afectiuni hepatice (hepatita cronica. si cheleritrina creste peristaltismul intestinal. pentru efectul antiviral si citostatic latexul este util. scade colesterolul. chelidonina. stimuleaza respiratia. este utilizata în afectiunile cardiovasculare: hipertensiune arteriala. ciroza hepatica. cheleritrina este în plus antivirala si antifungica. saponozide. dar si antiinflamatoare. Chelidonina este coleretica / colagoga. Este folosita în afectiunile respiratorii. în special când se asociaza icter). iar în doze mari poate produce chiar convulsii. Primulaceae. si purgatii violente. Cheleritrina are chiar efect local. planta determina. ulei volatil. cardiopatie ischemica. iar sanguinarina este antivirala. coptizina si protopina sunt antibacteriene. Reveniti la pagina de fitoterapie Reveniti la începutul paginii Rotungioara Glechomae herba — partea aeriana înflorita a speciei Glechoma hederaceaL. mai ales cu tuse spastica. gastric. Totalul alcaloidic are actiune coleretica si colagoga (fiind util în hipotonii biliare — exces de apa). Capacitatea de a contracara agresiunile se reflecta în actiunile antiinfectioase si antitumorale.ro/plante_r. inclusiv coronarodilatatoare. glecomina). fam. bronsic. în plus. pancreatica.. chelidonina si sanguinarina sunt citostatice de tip colchicinic.. în aplicatii externe.. Sanguinarina este excitanta asupra centrilor medulari. intestinal. sedativa si antispastica la nivel biliar. toxice. Dorin Dragos Rostopasca. intestinala. ateroscleroza. biliara). Stimuleaza circulatia sângelui — chelidonina este vasodilatatoare. planta fiind hepatoprotectoare si stimulând functia ficatului.Fitoterapia psihocauzala – dr. Contine principii amare (marubina. veruci). colici si scaune cu sânge.drdorindragos. asociate sau nu cu litiaza biliara.html[5/30/2011 3:06:20 PM] . pentru înlaturarea papiloamelor cutanate (negi.

este recomandata în litiaza renala si în retentia hidrosalina. acid ursolic. colina..Fitoterapia psihocauzala – dr.. iar un recent identificat acid octadecadienoic hidroxilat pare sa activeze adenilat ciclaza plachetara si sa inhibe migrarea celulara. alaturi de oxizi etc. gentisic. recomandata în parazitoze intestinale. principii amare diterpenice. cafeic. flavonozide.html[5/30/2011 3:06:20 PM] . este utila în afectiuni respiratorii si pentru tratamentul simptomatic al tusei. acid oleanolic etc. rezine. Lamiaceae. Fiind antidiareica. a– si b–amirenol.. taninuri. Este antiinflamatoare prin saponozide. colecistopatii functionale si organice (colecistita). individul dobândeşte.. aminoacizi. Reveniti la pagina de fitoterapie Reveniti la începutul paginii Rozmarin Rosmarini folium — frunzele speciei Rosmarinus officinalis L. vanilic. hipotonie biliara. http://www. Ajutat de rozmarin. individul descoperă.). Ca vermifuga. saturate si nesaturate. Contine ulei volatil (predomina cetonele monoterpenice. galic).).drdorindragos. substante grase. Prin actiunile stomahica si amara. Diuretica prin flavonoide si saponozide. Ca expectoranta. Ajutat de rotungioară. siringic. triterpene pentaciclice (betulinol. anorexie. este recomandata în tratamentul enterocolitelor. hidrocarburi aciclice si ciclice.. ceruri. Dorin Dragos flavonoide.ro/plante_r. este indicata celor cu: hipotonie gastrica. vitamina C. dar si al diareei functionale. fam. acizi fenolici (acid rosmarinic. depside.

medicina psihocauzala. Stimuleaza circulatia cerebrala si microcirculatia prin acidul rosmarinic. tratament naturist. Are actiune colagoga–coleretica si hipocolesterolemianta prin ODP–uri si flavone.ro/plante_r. reumatism). este folosit în afectiunile respiratorii. Dorin Dragos. Cetonele din uleiul volatil pot avea efect neurotoxic. Fiind anticatarala. Este recomandat în vertij si în migrene.drdorindragos. Antispastic prin flavone.html[5/30/2011 3:06:20 PM] . Este cicatrizanta si epitelizanta prin diosmetina. Diuretic prin flavone si triterpene. medicina naturista. combatând procesele de senescenta — este utilizat în afectiuni neurologice. este utilizat pentru afectiunile articulare (guta. fitoterapie. tratament natural. plante medicinale. care (alaturi de alte ODP–uri) are activitate antioxidanta fata de radicalii liberi si peroxizi. vindecare naturala http://www. Dorin Dragos Rozmarinul este adaptogen prin acidul rosmarinic. este recomandat în tratamentul simptomatic al tulburarilor digestive. medicina naturala. Reveniti la pagina de fitoterapie Reveniti la începutul paginii dr Dorin Dragos. Are actiune hepatoprotectoare. tratamente naturiste. tratamente naturale. mucolitica si expectoranta prin cetonele monoterpenice.Fitoterapia psihocauzala – dr.

completarea acestuia este optionala în aceasta etapa a studiului. Participantii la studiu care au completat chestionarul facultativ vor primi un astfel de profil de risc.drdorindragos. De asemenea. Pentru a ajunge la începutul unui chestionar. Dupa încheierea studiului însa. probabil. predispun la) diferitele categorii de boli.html[5/30/2011 3:08:03 PM] . ne straduim sa identificam trasaturile psihice care se coreleaza cu (si. psihologic. psihologic. va invitam sa completati urmatoarele trei chestionare (în josul paginii veti gasi instructiunile de completare): ♦ Chestionar 1 ♦ Chestionar 2 ♦ Chestionar facultativ Doar primele doua chestionare (Chestionar 1 si Chestionar 2) sunt necesare pentru determinarea profilului dvs. ♦ Chestionar on-line 1 ♦ Chestionar on-line 2 ♦ Chestionar on-line 3 În ce priveste chestionarul facultativ. La începutul fiecarui chestionar veti gasi instructiunile pentru completarea chestionarului respectiv.Cauzele psihoemotionale ale bolilor Mergeti la: ♦ Prima pagina ♦ Fitoterapia psihocauzala ♦ Matematica subtila ♦ Pagina studentului Va invitam sa participati la un studiu prin care ne propunem sa demonstram corelatia dintre boli si fondul psihoemotional.dr. chestionarul facultativ va fi folosit pentru determinarea profilului de risc (o estimare cantitativa a predispozitiei psihoemotionale de a dezvolta diverse boli). Pentru fiecare dintre chestionare. parcurgeti urmatoarele etape: http://www. ♦ Mostra de profil psihologic Fiecare chestionar începe de la afirmatia cu numarul 1 (#1).ro/cauzeboli. Dorin Dragos . În acest sens. apasati repetat tasta PgUp sau folositi combinatia de taste Ctrl-Home (tineti apasata tasta Ctrl si apasati tasta Home). În interval de câteva zile veti primi evaluarea noastra referitoare la profilul dvs. Aveti posibilitatea de a completa si on-line aceste prime doua chestionare. Cei care nu l-au completat vor primi o invitatie de a-l completa în vederea determinarii profilului de risc. afirmatiile pe care le contin fiind împartite în trei chestionare (din cauza numarului limitat de întrebari pe care le poate contine un chestionar on-line).

puteti sa ne scrieti la adresa dordrag@drdorindragos. cauzele psihoemotionale ale bolilor. Daca nu doriti sa folositi numele dvs.ro. puteti redenumi cele trei chestionare dupa modelul "NumePrenumeQ1". Daca va decideti sa completati si chestionarul facultativ. medicina psihocauzala. si nu la doua sau la trei mesaje separate. expediati-l ca atasament la un mesaj de e-mail la adresa: dordrag@drdorindragos. plante de leac. Dorin Dragos . cauzele psihice ale bolilor. Asigurati-va ca mesajele noastre nu sunt considerate spam de catre calculatorul dvs. Pentru a usura identificarea. Dorin Dragos. "NumePrenumeQ2".ro si va putem trimite chestionarele ca atasamente la mesajul nostru de raspuns.ro/cauzeboli.drdorindragos. Este preferabil sa expediati toate chestionarele ca atasamente la un singur mesaj de e-mail. tratament naturist. plasati-va cu soricelul (mouse-ul) pe titlul chestionarului.Cauzele psihoemotionale ale bolilor 1. Pentru descarcarea unui chestionar. Dupa ce ati completat chestionarul. remedii homeopatice. "PopescuGeorgeQ2".ro la "Contacts". 3. homeopatie. "PopescuGeorgeQ1". "Q2" si respectiv "Q3". fitoterapie. cauzele psihologice ale bolilor. dr Dorin Dragos. sanatate naturala. cristaloterapie.html[5/30/2011 3:08:03 PM] . plante medicinale. tratamente naturiste. "NumePrenumeQ3" (de exemplu. cromoterapie. cel pe care-l folositi si la adresa de e-mail). apasati butonul din dreapta al soricelului. psihologia bolilor. plante vindecatoare. alegeti optiunea "Save target as".. 2. vindecare http://www. tratamente naturale. vindecare naturala. cristale. cauzele bolilor. tamaduire. plasati adresa dordrag@drdorindragos. medicina naturista. psihologia bolii. tratament natural.dr. cristale vindecatoare. puneti cuvântul "Chestionar" ca subiect (Subject) al mesajului. În cazul ca nu reusiti. puteti utiliza un identificator oarecare (de exemplu. sanatate. medicina naturala. Completati chestionarul conform instructiunilor incluse în fiecare chestionar. Descarcati chestionarul. Pentru a usura selectia mesajelor. "PopescuGeorgeQ3"). va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati instructiunile de completare. Pentru aceasta. urmat de "Q1".

Imaginarul este simbolizat de i = v–1. 0 http://www. p. p. 1.html[5/30/2011 3:09:06 PM] . absentul – el este pretutindeni si exista atunci când nimic nu exista. A încerca sa descrii manifestarea prin numarul 3 este doar aproximativ – realitatea este ceva mai mult. absolutul. dintre întreg si parte – probabil este un simbol al manifestarii ca ansamblu. nu poate fi cuprins – este misterul. cu atât va fi mai mic: (1 + 1/n)n tinde la e. în particula si antiparticula. 1. ceea ce nu poate fi schimbat. din care toate pleaca si în care toate se întorc. e este simbolul sinelui. 1 – constiinta – se divide (1/n) generând multiplul (n) care este variabilitatea. vidul. dintre general si particular. ceea ce a existat dintotdeauna si exista pentru totdeauna. sufletul. De fapt. Pentru descrierea multor procese din natura numarul e joaca un rol esential: viteza cu care se produce un anumit proces este proportionala cu numarul elementelor care participa la acel proces – orice proces începe în forta (cu viteza mare). Fiecare element care constituie natura este o farâma a lui 1 (1/n). constiinta.Matematica subtila Mergeti la: ♦ Prima pagina ♦ Cauzele psihoemotionale ale bolilor ♦ Fitoterapia psihocauzala ♦ Pagina studentului Ce subiect va intereseaza? ♦ Universul poate fi redus la 5 numere fundamentale: e. constiinta. verticalitatea. neschimbata – precum sinele. ceea ce duce la o secatuire a resurselor si deci la scaderea vitezei cu care se desfasoara acel proces – în felul acesta sunt evitate excesele atât în sensul de prea mult.ro/matematica. caci este nulul. adica energia sinelui ridicata la puterea imaginarului si a misteriosului. sinele. 0 se scindeaza în 1 si –1. Deci p este un simbol al raportului dintre multiplu si unic. linia de baza de o parte si de alta a careia se produce oscilatia. reflectându–l în totalitate. deoarece excesele sunt distructive. Diametrul vertical este axul masculin. schimbarea. axul. constiinta eu–lui. oscilatia. este nonexistenta.dr. universul. când n tinde la infint. schimbatorul. i. Cu cât acest element se afla pe o treapta mai joasa a creatiei (a manifestarii). care expansioneaza pe diferitele nivele ale manifestarii generând cercul. i. eu–l. unicitatea. De aceea e este un simbol al unitatii dintre unic si multiplu. deci 1/n tinde la 0. cât si de prea putin – se mentine un echilibru. realitatea manifestata. Raportul dintre perimetrul cercului si diametru este p. ramâne permanent aceeasi. unicul este cuprins în multiplu (constiinta este cuprinsa în natura) de 3 ori si ceva/putin. de 3 ori si înca ceva. ego–ul. scapa cifrelor. Functia ex este singura care prin derivare sau integrare ramâne ea însasi. acel ceva în plus fiind ceva inexprimabil. constiinta de sine. 0 0 este neutrul. individualitatea. natura.drdorindragos. transcendentul. indicibil. care împreuna îl reconstituie: 1+(–1) = 0. Manifestarea poate fi reprezentata si printr–un cerc cu un diametru vertical. 0 Universul poate fi redus la 5 numere fundamentale: e. De aceea. oricâte cifre zecimale am adauga nu vom reusi niciodata sa descriem complet acest ceva – el scapa cuvintelor. Femininul (–1) poate fi descris de eip = –1. 1 este masculinul. dintre natura si constiinta. nedefinibil. Dorin Dragos . imuabilul.

Femininul unit cu masculinul reconstituie neutrul. adica de energia sinelui ridicata la puterea imuabilului/absolutului. matematica.drdorindragos. Dorin Dragos. Dorin Dragos .ro/matematica.dr.Matematica subtila Masculinul poate fi descris de e = 1. Reveniti la începutul paginii dr Dorin Dragos. totalitatea. transcendentul: eip + 1 = 0 sau eip + e0 = 0. matematica subtila http://www.html[5/30/2011 3:09:06 PM] .

Nous vous invitons à participer à un étude visant la relation entre les maladies et le fond psychologique . de la stânga la dreapta) Reveniti la începutul paginii http://www.ro/index. Eu si mama (în aceasta ordine.drdorindragos.dr. ♦ Pagina studentului Ce subiect va intereseaza? ♦ Eu si mama ♦ Eu (fara mama) ♦ Contact ♦ Consultatii ♦ Carti publicate ♦ Boala este prietenul nostru ♦ O singura calitate.html[5/30/2011 3:10:21 PM] . Dorin Dragos . un singur defect ♦ La maladie est un avertissement Va invitam sa participati la un studiu vizând corelatia dintre boli si fondul psihoemotional. How lovely are the seconds raining! Médecine psycho-causale Je repose mon âme dans la paume du temps. Comme est belle la pluie des seconds! Mergeti la pagina despre: ♦ Cauzele psihoemotionale ale bolilor ♦ Causes psycho-émotionnelles des maladies ♦ Psychoemotional causes of diseases ♦ Fitoterapia psihocauzala ♦ Phytothérapie psychocausale ♦ Matematica subtila ♦ Mathématique subtile.Medicina psihocauzala Psychocausal Medicine I rest my soul in the palm of time. You are invited to take part to a survey aiming the correlation between diseases and the psychoemotional features .

Cristaloterapia psihocauzala. Take the appropriate steps in order to make your anti-spam system consider my address safe. Fitoterapia psihocauzala. Ed. Tritonic. Reveniti la începutul paginii Pentru a ma contacta E-mail: dordrag@drdorindragos. este foarte probabil ca raspunsul meu a nimerit în directorul de spam (sau a fost sters direct. Bucuresti. et.M. fiind considerat spam). Academiei nr. If you sent me an e-mail but received no answer in the next few days. Deceneu. Clinica Medicina interna I Asistent universitar U. Dorin DRAGOS n. Bucuresti. ci numai pentru ziua respectiva pe data de 26 aprilie nu se vor acorda consultatii Pentru detalii despre cum să ajungeţi la cabinet. Partea a III-a. 2. Catedra de Semiologie medicala Doctor în Stiinte medicale Competenta în homeopatie Lector în cadrul cursului de homeopatie organizat de Societatea Româna de Homeopatie în colaborare cu Centrul de Perfectionare si Pregatire Continua a Medicilor si Farmacistilor din Bucuresti.Medicina psihocauzala Dr. Medicina psihocauzala.F. CMI (cabinet medical individual) "dr.ro Daca mi-ati scris. Reveniti la începutul paginii Consultatii la Policlinica Academiei. 1968. 2002 Fundamentele medicinei naturale .Partea a II-a. Ed. Enciclopedia pietrelor http://www. Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. 2007 [Comandati aici] Fundamentele medicinei naturale .30. 1.Partea I. „Carol Davila” Bucuresti.: 0723 225 237 programarile se fac marti 900 -12 00 si joi 900 -12 00 programarile nu se fac în avans. Deceneu. Dorin Dragos . Bucuresti. dar nu ati primit raspuns în câteva zile. Faceti în asa fel încât adresa mea sa fie considerata safe de catre sistemul dvs. then e-mail me again. Ed. Bucuresti consultatii: marti 15 00 -19 00 si joi 1500 -19 00 programari la tel. 2007 [Comandati aici] Fundamentele medicinei naturale. it is very likely that my answer got into your spam folder (or was deleted as spam). apăsaţi pe acest buton. Cluj-Napoca Medic primar Medicina interna.drdorindragos. de protectie anti-spam.ro/index. dupa care mai scrieti-mi o data. Catalin Vasile" str. 21 sept.dr. Reveniti la începutul paginiiii Carti publicate: Plante de leac pentru tamaduirea sufletului. ora 11.html[5/30/2011 3:10:21 PM] .

Reveniti la începutul paginii Fundamentele medicinei naturale. Editura Universitara „Carol Davila”. rezultatul fiind un om care-si cunoaste resursele si învata sa le foloseasca la capacitate maxima. Medicina psihocauzala: Cauzele psihoemotionale ale bolilor. Lipsite astfel de substrat. pe sinergia dintre influentele lor subtile. Bucuresti. Bucuresti. Bucuresti. suferintele functionale si fizice (ceea ce în mod obisnuit numim boala) se amelioreaza si dispar. energetice si fizice. Dorin Dragos . Partea a II-a. Fitoterapia psihocauzala. 2008 Întrebari cu raspunsuri multiple de semiologie medicala (cu elemente de morfo. autoimune). 2010 [Comandati aici] Guérir l´âme et le corps par les plantes . Bucuresti. endocrine.Phytothérapie psychocausale. care pâna atunci îi alimentau starea de suferinta. Deceneu. Partea I. 2009 Reveniti la începutul paginii Plante de leac pentru tamaduirea sufletului O carte despre cauzele psihoemotionale ale bolilor si despre vindecarea lor cu ajutorul plantelor. accentul punându-se. tumorale. Utilizarea terapeutica a plantelor se bazeaza pe întelegerea cauzelor psihoemotionale ale bolilor. Sunt descrise 172 de plante.drdorindragos. Prezinta principiile generale care ghideaza pacientul în demersul de a se folosi de propria suferinta pentru a se întelege si a se descoperi pe sine. Emotiile negative.ro/index. Efectele psihoemotionale ale plantelor se coreleaza cu actiunile lor farmacodinamice si cu substantele active farmacologic pe care le contin. Sunt prezentate cu claritate substraturile psihoemotionale ale diferitelor boli (respiratorii superioare si inferioare. Fiecare planta este o raza catre trezirea sufletului si catre revelarea esentei.si fiziopatologie) – Aparatul cardiovascular. Deceneu. 2007 [Commandez ici] Întrebari cu raspunsuri multiple de semiologie medicala (cu elemente de morfo. Vindecarea sufletului si a trupului prin plante.Medicina psihocauzala vindecatoare. fiind valorificate constructiv (sunt sublimate). Reveniti la începutul paginii http://www. cardiovasculare. renourinare. la fiecare dintre acestea. Editura Universitara „Carol Davila”.dr. Ed.html[5/30/2011 3:10:21 PM] . genitale masculine si feminine. digestive.si fiziopatologie) – Aparatul respirator. sunt acum deturnate catre un tel nobil. Reveniti la începutul paginii Fundamentele medicinei naturale. Ed.

qui s´appuie sur les effets subtils.ro/index. cardio-vasculaire. dermatologiques et tumorales. Întelegerea acestei corelatii permite o participare responsabila si inteligenta a individului la propriul proces de vindecare. On souligne que l´efficacité d´une certaine plante dans le traitement d´une certaine maladie est déterminée par la correspondance entre les effets subtils de la plante et la cause subtile de la maladie. Partea a III-a. Reveniti la începutul paginii Guerir l'Ame et le Corps par les Plantes. on présente les affections rhumatismales. urinaire.dr. ou sont présentées les idées générales. on procede a particulariser celles-ci par l´approche successive des appareils de l´organisme : respiratoire supérieur et inférieur. Phytothérapie psychocausale O sinteza pentru cititorul de limba franceza a informatiilor din primele doua volume ale seriei „Fundamentele medicinei naturale”. digestif. consciente du patient au processus de guérison. a la fin.si fiziopatologie) – Aparatul cardiovascular Reveniti la începutul paginii Întrebari cu raspunsuri multiple de semiologie medicala (cu http://www. Revenez au commencement de la page Commandez ici Întrebari cu raspunsuri multiple de semiologie medicala (cu elemente de morfo. Enciclopedia pietrelor vindecatoare Efectele subtile ale cristalelor sunt intrinsec corelate cu structura lor fizico-chimica.html[5/30/2011 3:10:21 PM] . Cristaloterapia psihocauzala. Apres une introduction. génital féminin et masculin .drdorindragos. Le livre souligne que les aspects psychoémotionnels sont essentiels tant dans la genese que dans le traitement des maladies et propose une nouvelle maniere d ´aborder la phytothérapie. Dorin Dragos . hépatobiliaire.Medicina psihocauzala Fundamentele medicinei naturale. psychoémotionnels des plantes médicinales et sur la participation active.

ci. La maladie nous pousse à nous rendre compte de nos imperfections.dr. Reveniti la începutul paginii Fiecare om are o singura calitate si un singur defect În miezul lui. cel mai bun prieten. C´est le miroir de nos défauts. nous signalant que nous violons l´harmonie universelle. La maladie n´est pas notre ennemi. ci ne reprezinta.html[5/30/2011 3:10:21 PM] . fiecare om are o singura tendinta psihica definitorie. întreaga energie va fi absorbita catre aceasta. elle nous représente. Vindecarea este posibila doar în momentul în care ne constientizam hibele si ne mobilizam pentru a le transforma în calitatile corespondente. Din aceasta decurg atât defectele. el nu are de ce sa si-l nege sau sa încerce sa-l compenseze prin calitatea opusa. Nu este o pedeapsa nemeritata. cât si calitatile sale. ci consecinta faptelor si atitudinilor noastre. Atât defectul. Ce n´est pas un accident. caci are curajul sa ne spuna verde în fata ce.ro/index. unde si cum gresim. mais. iar acolo îsi va descoperi si calitatea definitorie. Reveniti la începutul paginii http://www. C´est une confrontation avec nous-mêmes. Cel care sufera trebuie sa caute în sine (nu în altii si nici în circumstantele ambientale) cauza nefericirii sale. mais la conséquence de nos faits et attitudes. Odata ce si-a identificat defectul. Reveniti la începutul paginii La maladie est un avertissement La maladie est un avertissement. Ne pune fata în fata cu noi însine. paradoxal. nu este ceva strain.si fiziopatologie) – Aparatul respirator Reveniti la începutul paginii Boala este prietenul nostru Boala este o atentionare – ne semnaleaza ca încalcam armonia universala si ne arata în ce mod si în ce privinta o facem. Nu are rost sa-si nege defectul – este necesar si suficient sa-si cultive calitatea. Ainsi la guérison n´est-elle pas possible qu´au moment où nous devenons conscients de nos manques et nous nous mobilisons pour les éliminer. ce n´est pas quelque chose d´étranger – au contraire. Ne oglindeste defectele.Medicina psihocauzala elemente de morfo. Cultivându-si calitatea. Boala nu ne este un dusman. nemaifiind disponibila pentru a-i alimenta defectul. Necazurile sunt consecinta defectelor sale. C´est notre erreur reflétée vers nous-mêmes. fruit du hasard.drdorindragos. paradoxalement. Ne îndeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne ascultam imboldurile profunde ale sufletului. Nu este un accident. Ce n´est pas une punition non méritée. cât si calitatea se alimenteaza din aceeasi sursa. notre meilleur ami – c´est l´ami qui a le courage de nous dire franchement où et comment nous faisons fausse route. Dorin Dragos . Se poate folosi de chiar defectul sau pentru a ajunge la radacina lui.

psihologia bolii. médecine psychocausale. causes psychoémotionnelles des maladies. plante medicinale. vindecare. tratament naturist. fitoterapie. traitements naturels. Dorin Dragos . tratamente naturiste. traitement naturel. remedii homeopatice.Medicina psihocauzala dr Dorin Dragos. cristale vindecatoare. psihologia bolilor. vindecare naturala. phytothérapie. medicina naturala. psychologie de la maladie. traitements naturistes. causes psychiques des maladies. Dorin Dragos.ro/index. cauzele bolilor. plante vindecatoare. médecine naturiste. plantes médicinales. traitement naturiste. medicina naturista. cristale. guérir. cauzele psihice ale bolilor. cristaloterapie. guérison naturelle http://www.dr. homeopatie. psychologie des maladies.html[5/30/2011 3:10:21 PM] . medicina psihocauzala. médecine naturelle.drdorindragos. tamaduire. plantes guérissantes. cromoterapie. guérison. causes psychologiques des maladies. cauzele psihologice ale bolilor. cauzele psihoemotionale ale bolilor. tratament natural. plante de leac. causes des maladies. tratamente naturale.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful