P. 1
Insites New York

Insites New York

|Views: 5|Likes:
Fast Forward | MarketingTribune 10, 2011
Fast Forward | MarketingTribune 10, 2011

More info:

Published by: MarketingTribune redactie on Jun 03, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/03/2011

pdf

text

original

marketingtribune no 10 | 24 mei 2011 tekst Wendy van Esveld

Fast Forward 25

insites new York
rept de aankondiging. Christophe Vergult, managing partner, vertelt.
U heeft kantoren in Gent, Rotterdam, Londen en Timisoara. Hoe past New York in het rijtje? We zijn vanuit Gent naar Londen en Rotterdam gegaan om meer aansluiting te vinden met de hoofdkantoren van merken. Onze claim is immers dat we consumenten de boardroom willen binnenbrengen. Het type bedrijven dat voor ons aantrekkelijk is, opereert internationaal, daarom verplaatsen we ons stap voor stap naar grotere markten. Veel van onze klanten hebben daar hun hoofdkantoren. Timisoara in Roemenië is eigenlijk ons interne servicecenter. Waar zal het overzeese kantoor zich op focussen? Op welke klanten zet u in? We willen meer aanknoping met partners die hun denken omtrent het marketingproces willen veranderen. We opereren nu in zes sectoren: fmcg, health, tech & telcom, finance, travel & leisure en media. We bedienen fmcg het meest. Dat heeft te maken met de grote budgetten die daar zijn, de grote openheid, de drang naar vernieuwing en de manier waarop de sector zich opstelt naar klanten. In de Verenigde Staten willen we de commerciële focus vooral op fmcg en health leggen. Binnen die sectoren zijn we in Europa ook sterk en liggen er al contacten met collega’s uit de VS. Voor een aantal klanten hebben we al opdrachten vanuit Amerika, dat gaan we uitbouwen en we gaan klanten werven. Schetst u de fysieke situatie straks in de metropool eens. We hebben ervoor gekozen om in februari 2012 operationeel te zijn met een team van vijf mensen. We starten binnenkort met de werving en vanaf juli zal regelmatig op en neer gevlogen worden voor de nodige commerciële inspanningen. Welke buurt heeft uw voorkeur? Het is logisch om in of nabij New York te gaan zitten, willen we onze klanten goed bereiken. Fmcg en health zitten in de buurt: health-bedrijven in New Jersey, fmcg-headquarters zitten meer verspreid, maar zijn goed bereikbaar vanuit New York. U gaat zelf niet? Ik leid het UK-team en omdat we hard groeien, zitten we nog in de fase dat hier wat managementtijd nodig is; daarom blijf ik in Londen. Ik ben verantwoordelijk voor het internationale groeiplan, andere mensen nemen de lokale uitvoering op zich. Hebben Nederlandse en andere bestaande klanten baat bij de uitbreiding? Absoluut. Als je naar een nieuwe markt gaat, leer je heel veel.

insites Consulting - genomineerd Marktonderzoeksbureau van het Jaar - wil in 2012 een kantoor in New York
openen. ‘Om de ambitie echt internationale diensten aan te bieden aan wereldwijde bedrijven kracht bij te zetten’,

Wil je in VS of UK overleven, dan moet je scherp zijn. De omgeving is competitief en kent veel vernieuwing. Als bureau moet je dan heel hard professionaliseren en kwaliteit leveren om mee te blijven doen. Daarnaast is het voor een aantal van onze Nederlandse klanten - denk aan PepsiCo, Sara Lee, Heinz, PayPal, Marktplaats (eigendom van eBay) - met hoofdkantoren in Amerika belangrijk dat we op een hoger niveau in hun organisaties ook een rol kunnen spelen. InSites groeit jaarlijks, wint prijzen, is veel in de publiciteit. Hoe zorgt u ervoor dat u het momentum vasthoudt? We hebben het momentum niet in de schoot geworpen gekregen, hebben hard geïnvesteerd in innovatie en inspiratie. We hebben ons forward lab,waar het R&D-team met vijf mensen constant onderzoek doet naar marketing en research op zichzelf. We hebben een netwerk en organisatie opgebouwd die ingericht is op het oppikken van innovaties en het inbedden van belangrijke ontwikkelingen. We prediken co-creatie naar onze klanten en co-creëren ook met onze klanten. Dat gebeurt niet enkel één op één, nee, we delen onze inzichten naar de marktonderzoeks- en marketingindustrie, zo blijven we relevant. Wanneer is de missie geslaagd? Wanneer we onze claim waarmaken: we bring the consumer to the boardroom.

MT10 FastForward.indd 25

17-5-2011 12:00:47

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->