Profilul candidatului ECONOMIST Cerinte pentru exercitare: 1.Cerinte medicale: 1.1.rezistenta la oboseala si solicitari efective si intelectuale; 1.2.

acuitate auditiva normala; 1.3.vorbire normala. 2. Cerinte psihologice: 2.1.inteligenta de nivelul mediu (capacitate de analiza si sinteza, memorie dezvolatata); 2.2.asumarea responsabilitatilor; 2.3.rezistenta la sarcini repetitive; 2.4.capacitate de relationare interumana; 2.5.adaptare la sarcini de lucru schimbatoare; 2.6.echilibru emotional. 3. Activitati fizice: 3.1.lucrul in pozitie sezanda perioade indelungate; 3.2.vorbire; 3.3.ascultare; 3.4.diferentiere a culorilor; 3.5.folosire a mainilor; 3.6.folosire a degetelor; 3.7.comutare si concentrare a privirii. 4. Educatie si pregatire profesionala: 4.1.studii superioare de profil economic; 4.2.cunostinte de operare pe calculator; 4.3.cunostinte de operare cu programe de contabilitate; 4.4.cunoasterea unei limbi straine constituie un avantaj. La acest capitol se precizeaza toate conditiile pe care ar trebui sa le indeplineasca ocupantul acestui post, conditii care evident sunt stabilite de fiecare organizatie in parte. 5. Deprinderi transferabile: 5.1.acordare si transmitere de informatii; 5.2.asigurare de consultanta in domeniul financiar-contabil; 5.3.culegere, clasificare si interpretare a informatiilor; 5.4.planificare si organizare a operatiilor si activitatilor; 5.5.pregatire de materiale si rapoarte.

plata furnizorilor şi evidenţa clienţilor. ► Seriozitate. 394. pregătirea altor rapoarte privind cheltuielile cu personalul. ● Verifică deconturile. inregistrarea notei contabile aferente. declaraţia privind impozitul pe maşini. verifică şi înregistrează în contabilitate decontul de TVA.100. JOB DESCRIPTION: ● Întocmeşte situaţii privind impozitele şi taxele constituite. ● Participă activ la inventarierea periodică a stocurilor. ► Meticulozitate şi acuratete. ● Contabilitatea producţiei: calculaţia costului. contabilitatea financiară şi de gestiune. obligaţiile. 390. ► Abilităţi de organizare şi planificare. ► Flexibilitate şi spirit de echipă. ● Întocmeşte balanţa de verificare lunară a companiei. ● Respectă planul de conturi în vigoare cu particularităţile convenite de companie. ► Cunoştinţe foarte bune de legislatie financiar-contabilă . ► Cunoştinţe software de contabilitate (constituie un avantaj). 300. ● Contabilitatea salariilor: intocmirea statului de plata si a declaratiilor legate de salarii. Word). ● Emite şi verifică declaraţiile . ► Cunoştinţe de limba engleză. . ● Verifică jurnalele de cumpărări şi vânzări şi emite. declaraţia privind fondul de mediu.Economist PROFILUL CANDIDATULUI: ► Studii superioare de specialitate în domeniul economic (contabilitate). 101. ► Experienţă într-o poziţie similară de minim 2 ani. ● Întocmeşte situaţiile financiare solicitate cu acurateţe. ► Bune cunoştinţe de operare PC ( Excel.

Cunoasterea sau certificarea conform standardelor internationale de contabilitate constituie un avantaj major.Coordonarea operatiunilor contabile in cadrul sau in afara sistemului informatic integrat contabil.persoana ordonata si riguroasa .) . . Principalele sale atributii sunt: . . . RESPONSABILITATI / BENEFICII: Subordonat Directorului de Magazin.excelente abilitati de operare pe calculator.experienta in contabilitatea societatilor cu profil de comert si distributie. Experienta in utilizarea unui sistem informatic integrat constituie un avantaj major. CONTABILUL-SEF coordoneaza toate activitatile contabile legate de operatiunile din societate.Urmarirea cheltuielilor magazinului si asistenta acordata conducerii in optimizarea bugetelor de venituri si cheltuieli.Depunerea tuturor documentelor aferente pe langa organele administratiei publice (Directia Muncii. . Casa de Pensii etc.Profilul candidatului SEF CONTABIL: Candidatul ideal va avea urmatorul profil: . Cunoasterea unui sistem informatic de contabilitate constituie un avantaj.experienta in coordonarea de procese contabile de volum (multe piese contabile etc. .stapanirea limbii franceze reprezinta un avantaj. . .buna abilitati de comunicare .Interlocutor direct in relatile cu organismele de control.).excelente cunostine de contabilitate.