Pot apărea contuzii la nivelul mâinilor !!! Acest dispozitiv poate deconecta automat bobinele. Reactivarea bobinelor cauzează generarea unei scântei. Pot apărea contuzii la nivelul mâinilor sau şocuri electrice !!! ANSAMBLUL ORIGINAL : INSTALAREA DISPOZITIVULUI : 1.Indepărtaţi platinile şi condensatorii 2. Indepărtaţi axele platinilor 3.INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ A MUNCII : Toate operaţiunile electrice sau mecanice ale aprinderii trebuie executate numai cu contactul pe poziţia închis si cu bateria deconectată. Acest dispozitiv funcţionează cu o tensiune de alimentare de max 25V dar controlează si încărcările pe bobinele de inducţie pe unde se vehiculează câteva sute de volţi. Montati dispozitivul prin intermediul distanţierelor . Pozitionarea motorului pe poziţia de anvans maxim nu trebuie facută cu bateria conectată deoarece poate rămîne amestec carburant in cilindri care să detoneze şi să învârtă motorul.

Poziţionaţi axul (a se vedea anexa 1) 2. Montaţi plăcuţa de tablă şi stabiliţi un avans de 28 grade (26 . Montaţi dispozitivul 3.30 grade în funcţie de tipul motorului) .5 mm pentru a fixa tranzistorii de putere cit mai intim de placa metalică cu scopul de a asigura răcirea acestora şi protecţia lor la vibraţii INSTALAREA DISPOZITIVULUI : 1.VEDERE LATERALĂ A ANSAMBLULUI : Înainte de a fixa placuţa centrală este necesar a se tăia distanţierul la 4.

odată survenit un eveniment. .circuitului şi atingerea directă a 1A sau 1B cu pinul + nu trebuie permisă.5 V până la 25V.Alimentarea placii centrale poate fi cablată de la plusul bobinei (pinul 15) + sunt suportate zensiuni de 6C sau 12V placa centrală funcţionând de la 3.Legarea la masă se poate face direct prin carcasa motorului.Setarea avansului se realizează prin rotirea motorului pînă ce primul piston ajunge in punctul maxim de detentă şi prin poziţionarea alinierea celei de -a treia linii lungi de pe plăcuţa de tablă (3x10 grade) in dreptul axului senzorului. Aceste protecţii nu pot fi permanente din cauză că. 2. Ieşirile nu sunt protejate împotriva scurt . SCEMA ELECTRICĂ: Notă: Nu este necesară conectarea intrării DI1 decât în cazul în care este folosită funcţia extinsă. protecţia se poate distruge şi astfel poate interveni defectarea majoră a intregii placi centrale a dispozitivului.Conductorii de la platini vor fi fixaţi pe 1A (pentru primul cilindru)şi 1B (pentru al doilea cilindru). 1. CONECTAREA ELECTRICĂ : Sursa de tensiune şi toate intrările sunt protejate la supra-tensiune si inversarea polarităţii. 3.

Ca principiu trebuie respectată şi schema generală de montaj: .AXUL Axul poate fi confecţionat din bară de oţel cu diametrul de 17 mm sau direct din axul original respectînd schema de mai sus. Axul nu este inclus în chitul de livrare deoarece pot aparea diferenţe de la motocicletă la motocicletă.ANEXA 1 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful