P. 1
Www.referat.ro-turismul International Al Mexicului

Www.referat.ro-turismul International Al Mexicului

|Views: 530|Likes:
Published by Milu Mihai

More info:

Published by: Milu Mihai on Jun 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/02/2014

pdf

text

original

www.referat.

ro

, UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANTA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE AFACERI INTERNATIONALE MEXIC

CONSTANTA 2011

capitala.CUPRINS Prezentare generala • Pozitie geografica • • • • • • • • • • Ora locala Numele oficial.limba Moneda nationala Populatie Religie Clima Relief Altitudini extreme Mijloace de comunicatie Infrastructura transporturilor Organizare Resursele turistice ale Mexicului • Monumente istorice si culturale • • • • Litoralul Marile orase Traditiile si obiceiurile mexicane Shoppingul Forme de turism ce pot fi dezvoltate in regiune • Turismul de aventura Concluzii .

Pe lângă toate . rezervaţii naturale. Mexicul este o ţară a contrastelor. O destinaţie potrivită pentru toate gusturile şi bugetele. şi nu în ultimul rând plaje faimoase. autostrăzi către cele mai importante destinaţii turistice. cu un sistem de comunicare dezvoltat: aeroporturi internaţionale moderne. ca cele de la Acapulco şi Cancun.Prezentare generală Cu o cultură şi o geografie variate. cu ceva pe gustul fiecăruia: oraşe coloniale şi centre urbane moderne. transport maritim intern şi internaţional. zone arheologice.

civilizaţia Maya.limba Mexic este numele cunoscut de toată lumea. la fel şi staţiunile de pe coasta dintre care cea mai vestită este Acapulco. Mexicul este a 14-cea cea mai mare ţară din lume. Numele oficial. cu peste 5 mln. Guadalajara. Ora locală Mexicul are trei zone de timp diferite: GMT .7 Baja California Sud şi partea de nord a Coastei Pacifice. de neuitat. GMT . Netzahualcoyotl. Industria turismului s-a dezvoltat rapid. Mexicul oferă şi o vastă moştenire culturală: o lume încă nedescoperită .8 Baja California. Mexicul se află în partea de sud a Statelor Unite ale Americii.pre hispanică. GMT . În acelaşi timp cu binefacerile civilizaţiei moderne. Mexicul are multe oraşe mari. Puebla. Mexicul are puternici rădăcini culturale şi forme geografice concentrate în partea de sud. Ruinele Aztece din zona oraşului Mexico sunt deosebit de populare.se întâlnesc. şi a 5-a din America. cu toate acestea numele oficial scris în Constituţie este Statele Unite ale Mexicului (Estados Unidos Mexicanos). unde trei lumi . Mexic este un loc ideal pentru cumpărături. Monterrey. cinci dintre ele fiind milionare : Ciudad de Mexico. un paradis al gastronomiei şi al distracţiilor. o destinaţie fascinantă. Toate aceste centre urbane sunt situate în Podişul Mexican. de vizitatori pe an. şi de aceea uneori este considerată ca făcând parte din America Centrală. rezultând o ţară unică cu propria cultură şi propriul simţ artistic. cu Belize şi Guatemala la sud. Poziţia geografică Deşi este situată în America de Nord. Mexicul are se învecinează cu trei state: la nord cu Statele Unite ale Americii.6 în majoritatea ţării. capitala. Ruinele Maiase precum şi clima şi vegetaţia tropicală atrag vizitatorii în Yucan. colonială şi modernă . .acestea.

4%.Datorită statutului său economic. Grupuri etnice: mestizo (Amerindian . depresiune . Maya. Amerindian sau predominant Amerindian . Locul cel mai jos: Laguna Salada. fapt influienţat de condiţiile climaterice diferite de la o regiune la alta. altele . .1%. la fel ca şi în partea centrală a ţării. La peste 2. Clima Variază de la tropicală la deşertică. În savane clima este uscată cu variaţii mari de temperatură de la vară şi iarnă.30%. Altitudini extreme Locul cel mai înalt: Volcan Pico de Orizaba. Rata de creştere: 1. Naţionalitate: Mexicană. Religie Marea majoritate sunt de religie Catolică . Relieful înalt este reprezentat prin munţi stâncoşi şi podişuri înalte.907. politic şi social.Spaniol) .60%. a Tropicului Racului are o climă cald-umedă. Sudul regiunii de coastă. se vorbesc peste 66 de limbi.43% (estimare din 2003).93%.9%.3%.860m deasupra nivelului mării. Mexico City a fost încă din timpul colonizării capitala Mexicului. Zapotec şi Mixtec. Protestantă . dintre care cele mai importante sunt: Nahuatl. în regiunile de coastă terenul este mai jos.5700 m. albi . iar un relief relativ mediu este întâlnit în regiunile de deşert. clima este temperată.10m. altitudine . Moneda naţională Moneda oficială a Mexicului este Pesso Mexican (MXN). Relieful Sunt prezente mai multe tipuri de relief. Populaţie Mărime: 104. reprezentat de câmpii şi depresiuni. În regiunile în care populaţia indiană este predominantă.991 locuitori. Limba oficială este spaniola. La şes. alţii .134 m clima este rece. la o altitudine între 930m şi 1.

Dintre acestia.Mexicali (Mex-2) Tijuana . Cele mai folosite rute interne: • • • • • General Baja Highway Considerations Tijuana . Transportul de pasageri cu trenul este aproape inexistent.Mijloace de comunicaţie Telefoane: 12. 21322 mai mult decât în iunie 2009 . Aeroporturi: 1823 (2002) Infrastructura transporturilor Cele mai practicate moduri de a călători în Mexic este cu autobuzul.Cabo San Lucas (Mex-1) Mexicali . Compania aeriană a inclus.573 016 au sosit pe cale aeriana din Statele Unite. comparativ cu 605. Codul ţării pentru internet: . Turismul este de asemenea al-treilea sector major care face parte din PIB-ul tarii. In 2005 a fost pe locul 7 in lume ca cea mai vizita tara atractand peste 20 de milioane de turisti.4 la sută. Mobile: 2. In anul 2010 numarul de turisti a inregistrat o crestere de 35.Crucero de Trinidad (Mex-3) Fluxurile turistice In conformitate cu Organizatia Nationala de Turism. Atractiile principale sunt ruinele Meso-Americane si statiunile de pe litoral.02 mln. 818278 turişti de diferite naţionalităţi au vizitat Mexic.o crestere enorma de 107.San Felipe (Mex-5) Ensenada .mx. New York. În aceeaşi perioadă. Utilizatori de internet: 3. (1998). (estimare din 2000).2 % in luna iunie . servicii de vară între rutele de mare cerere. Orlando şi San Antonio. cum ar fi Mexico City la Miami. Chiar mai impresionant este ca 41184 turişti au sosit din Canada. de asemenea.5 mln (2002). Mexic are cea mai mare industrie turistica din lume. Merida la .435 care a vizitat în iunie 2009. Posturi de televiziune: 236. Este singura tara in America Latina sa fie in primii 25 de tari de vacanta.332 mln. cu autoturismul sau cu avionul.

Miami. turismul de croazieră a generat un excelent o cifra de 500 de milioane de dolari. la Cancun. În aceste 70 de destinaţii. De fapt. Anul trecut. Între timp. de asemenea. Los Angeles şi la Aguascalientes Bajio. au primit 5 milioane de pasageri de croazieră. Numărul de camere de hotel disponibile în Mexic au crescut cu 4.916. Secretarul de Turism Gloria Gueva Manzo a anunţat recent că hotelurile în Mexic au inregistrat o creştere substanţială în întreaga ţară. comparativ cu aceeasi perioada din 2009. porturile aştepta să primească aproape 6 milioane de euro. Monterrey la San Antonio. În acest an. Resursele turistice ale Mexicului Monumente istorice şi culturale Mexicul este o ţară cu o moştenire diversă de culturi prehispanice diferite stabilite în Mesoamerica (America Centrală). Alte companii aeriene. În 2009. cum ar fi Charlotte US Airways "la Los Cabos şi Charlotte la Puerto Vallarta. China Hainan Airlines va incepe sa zboare direct in Mexico City. porturile mexicane. British Airways este programat să înceapă să funcţioneze numai în zboruri directe între Londra şi Cancun. această creştere a fost înregistrată în 56 din cele 70 de destinaţii care sunt monitorizate de către acest departament.391 la 323. disponibilitatea camerelor a sărit de la 310.. unele datând de mai mult de trei secole. Conform sistemului Datatur. În noiembrie 2010. şi Los Angeles la Cancun .. Chicago la Durango şi Guadalajara. în ciuda crizei economice şi a gripei. şi San Frontier lui Francisco la Los Cabos. San Francisco. . unii transportatori vor să sporească prezenţa lor în scopul de a satisface cererea mare de croaziere în Mexic.3 % mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2009. noi rute spre Mexic. inregistrand o crestere de 13. pentru care a început deja vânzarea de bilete.6 % în prima jumătate a acestui an. cum ar fi US Airways Airlines şi Frontier au creat.525 camere disponibile pentru vizitatorii straini. Dintre cele 70 de destinaţii analizate de către Datatur. numărul de camere de hotel ocupate în primele şase luni ale anului 2010 a fost cu 11.

La Venta. Maya a prosperat în sudestul Mexicului. Cel mai enigmatic şantier arheologic din ţară: Teotihuacan (Oraşul Zeilor). Capela de la Conchita. încât era cel mai mare şi mai remarcabil oraş al civilizaţiei secolului XVI. Uxmal. Oraşul Mexico City este oraşul pe care civilizaţia Aztecă l-a dezvoltat în aşa măsură. Piramida Zeului Quetzalcoatl. Piaţa Hidalgo. Palatul Inchiziţiei (sec. Yaxchilan. colonizării europene şi erei moderne în final. Uxmal (se pronunţă Oosh-mahl) prezintă piramide. fiind cel mai vechi oraş din Emisfera Vestică.rezidenţa Împăratului Maximiliano în 1866 şi mai târziu cea a preşedintelui Porfirio Diaz. Cel mai atractiv site arheologic. Palenque. Printre şantierele arheologice Mayane ce se află în Mexic se numără: Chichen Itza. Casa del Advinio. Este aşezat pe vechea albie a unui lac larg de 7500 m fiind înconjurat de munţi. XVI).Insurgents. fiind . Una dintre cele mai renumite civilizaţii ale lumii Antice. Capela Iglezia de San Jacinto (sec. Tulum. Teotihuacan nu este doar un oraş monumental. Muzeul Naţional de Antropologie. Mexico City este un oraş remarcabil cu o cultură veche de 3000 ani. dar şi un oraş unde picturile murale permit vizitatorilor să intre într-o lume a figurilor zeilor mitologici. Marturia mareţiei acestui oraş divin se răsfrânge din toate construcţiile rămase până astăzi: Piramida Soarelui. Becan şi Xpuhil. Piramida Lunii. 30 de săli de spectacole. unde se poate vizita Mănăstirea Franciscană San Bernardino ridicată în 1535 şi orăşelul Mixquiccelebru pentru festivităţile sale de la începutul lunii noiembrie. Bonampak. Calakmul. 161 de muzee. Castelul Chapultepec . se găseşte orăşelul Xochimilco. Palatul Bellas Artes (1904). În centrul oraşului se pot vizita: Vechea Şcoală San Ildenfonso. etc.Ca un enorm muzeu. Doar câteva oraşe din lume pot concura cu grandoarea acestui oraş. Marea Piramidă. cu un istoric ce îmbină culturi ale erei precolumbiene. Palatul Guvernatorului. Muzeul Naţional de Istorie. Oraşul are cea mai largă stradă din lume . 106 galerii de artă. În sudul oraşului Mexico City. XVIII). Palatul Contesei Santa Maria de Valparaiso. Palatul Naţional (1529). Catedrala Metropolitană. Templul de Sud. clădiri şi temple: Piramida Magicianului. Uxmal a fost un important oraş. Chicanna.

în primul rând. Templul Regelui. poate fi considerat. Templul Jaguarului. o eroare. Osuarul.foarte neobişnuit ca aşezare deoarece nu sunt surse de apă în apropiere şi nu există vreo dovadă să fi existat cândva. Chichen Itza este una dintre cele mai importante dovezi ale civilizaţiei MayaToltec. iar în interiorul templului sunt două mari încăperi unde se găsesc cele mai mari panouri cu inscripţii Maya despre istoria dinastiei regelui Pacal. Templul Inscripţiilor este ridicat pe o piramida cu 8 terase. nume care a fost dat pentru dealurile ce le înconjoară. Templul Soarelui. a avut loc prima Creaţie. Templul Războiului-Templul Chichen Itza propriu-zis. Situl cuprinde mai multe construcţii dintre care cele mai importante sunt: Templul Inscripţiilor. Platforma Craniilor. În prezent palatul găzduieşte un muzeu ce expune vestigii din istoria . Sayil. construit de Hernan Cortes în 1530. conform credinţei Maya. Labna împreună cu Uxmal şi poartă denumirea Ruta Puuc. Observatorul (El Caracol) este un momument care ilustrează preocuparea mayasilor pentru astronomie şi arhitectură. Plaforma Uliului şi Jaguarului. a Muntelui Şarpelui. locul unde. un monument istoric pentru că este dovada stilului arhitectural de la acea vreme. Platforma Venus. de asemenea. Palatul Cortes din Cuernavaca. numele antic al oraşului era Lakam Ha ce însemna Marea Apa. Observatorul. Xlapak. Piaţa Celor 1000 de Coloane. Templul Crucii. Un important sit arheologic este Palenque (cuvânt spaniol care înseamnă fortificaţii). Templul Craniilor. Multă vreme a fost considerat o excepţie. Alt site arheologic este format din patru mici aşezări: Kabah. Drumul către Locul de Sacrificii. din cauza formei rotunde care nu se înscria în tradiţia arhitectonică a mayasilor. Piramida Kukulcan este o reprezentare. Situl este compus din mai multe clădiri: Piramida Kukulcan. sau Marele Râu (nume ce venea de la râul ce traversa aşezarea). Templul Bărbatului Bărbos. Templul Curţii Ovale.

e. Mazatlan. Este renumit pentru bogata istorie Maya şi a câtorva situri arheologice importante. datorită climatului cald şi plajelor minunate şi este una dintre cele mai aglomerate staţiuni ale Mexicului. aceasta incluzând: Los Cabos. Palatul este în acelaşi timp cel mai vechi din ţară. Acapulco. soarele.n. Formele de turism care pot fi dezvoltate pe baza acestei resurse turistice sunt: turismul cultural şi turismul religios. Plajele pitoreşti. situată la câţiva km de oraşul Cancun şi descoperită în sec. Huatulco. Ixtapa . Splendidele plaje şi impresionantele rezervaţii turistice alcătuiesc cei 7. Atracţiile turistice de pe litoralul din Acapulco sunt: Stânca La Quebrada. Isla Mujeres (Insula Muierii). Aici se poate vizita Palatul Bishop.147 km de coastă a Pacificului ce revin Mexicului.oraşul Merida. Centrul turistic Acapulco este unul dintre cele mai importante centre turistice din lume. nisipul alb şi apa cristalină au transformat Mexicul în una din cele mai dorite destinaţii turistice. 50 î. păstrează foarte viu amintirea civilizaţiei Maya şi ca atracţie este ruinele Templului Zeiţei Ixchel . Alte obiective culturale se găsesc în Acapulco . Puerto Vallarta. Poarta culturii hispanice şi cea a coloniştilor peninsulei Yucatan . faleza. City Hall. Litoralul Litoralul Mexican este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe terra. Catedrala Centrală. Catedrala-San Idelfonso. Iar la 5 km est de Acapulco se află oraşul La Sabana unde se pot vedea Ruinele Arheologice ale culturii Maya.Zihuatanejo. Palatul Municipal.unul dintre cele mai importante centre turistice ale lumii. Teatrul Juan Luis de Alarcon.Zeiţa Fertilităţii. Institutul Cultural al Armatei. Manzanillo. De aici se poate ajunge repede şi uşor la situl arheologic Chichen Itza şi Uxmal. Parcul Naţional El . Parcul Papagayo cu facilităţi sportive. Aici se pot vizita: Centrul Istoric al oraşului.oraşului şi picturi murale aparţinând artistului mexican Diego Rivera. Clădirea Universităţii. dar şi cel mai nou datorită decorului modern din interior. Parcul Cici. Punta Mita. locuri recunoscute pentru frumuseţea arhitecturii.

Atracţiile principale sunt plaja şi sporturile de apă. un loc ideal pentru plimbări şi campinguri.destinaţie turistică cu 100 de hoteluri care primesc anual zeci de mii de turişti atraşi de apele de culoarea turcoazului. Paraiso. Isla Mujeres . înnot. Puerto Marquez. unde se pot face numeroase activităţi precum: călărit.o mică insulă cu plaje superbe. Hornos. frumoasa Laguna Coyuca şi Laguna Tres Palos. Plaja Norte şi Plaja El Garrafon Reef.un sătuc pescăresc din apropierea oraşului Cancun. Xel-Ha şi cel mai mare. scufundările în jurul recifelor şi parcurile din jurul hotelurilor. Tot personalul angajat pentru echipele de “animation” au studiat dansul. înconjurat de grădini tropicale.etc Plaja din Cancun este cel mai popular loc din acest oraş. Plaja San Francisco şi Plaja Palancar. nisipul alb. Revolcadero. Insula Cozumel . Plajele unde se pot practica sporturile nautice. în special corali şi peşti tropicali. Cele mai populare plaje sunt: Parcul Naţional Chankanaab . orice tendinţă de nudism este sancţionată. Larga. plimbări cu vaporul de-a lungul râurilor. La Condesa. Isla de La Roqueta. este locul preferat pentru căsătorii romantice la malul mării cât şi locul preferat pentru petrecerea lunii de miere. Parcul Xcaret cu lagune naturale. laguna din mijlocul insulei şi recife de coral este destinaţia perfectă pentru o zi de vacanţă. Caletilla. gazda unei luxoase rezervaţii turistice. Pe plaja din Cancun nu se poate face plajă nud. în special surfing şi scuba diving sunt: Caleta. Plajele sunt locuri publice.piscina din interiorul parcului este legată de mare printr-un tunel subacvatic. Puerto Morelos . datorită bogăţiei vieţii marine.locul unde se poate vedea cel mai de neuitat apus de soare. teatrul şi sunt excelenţi companioni de . sunt cele mai căutate locuri pentru scuba diving şi pescuit sportiv. Cele mai populare plaje.Veladero. neexistând sistemul de hotel şi plajă privată aferentă. scufundări alături de delfini. unde se poate practica vânătoarea şi pescuitul sportiv. plecând cu ferry boat-ul de la Cancun. nimeni nu poate rezista apei şi nisipului alb. Muelles. În apropiere se regăsesc o mulţime de parcuri naturale: Tres Rios. Hornitos. Pie de La Cuesta . de unde poţi să ajungi foarte uşor la Grădina Botanică şi la Grădina Zoologică Crococun. Posada del Mar. Honda.Toate trei parcurile sunt foarte atractive pentru copii şi adulţi.

ecoturismul. ce trăiesc în afara Americii. San Luis Potosi. oraşul mai poartă numele de “Mexico's Silicon Valley”. de fapt în Guadalajara şi în împrejurimile ei locuiesc cei mai mulţi cetăţeni pensionari ai Statelor Unite. este raiul pentru iubitorii de mers la cumpărături şi oamenii de afaceri. Monterrey. Fondat în 1542. Marile oraşe Mexicul are multe oraşe mari. cinematografe. Aguascalientes.distracţie. Guadalajara este al doilea mare oraş al Mexicului. Oaxaca şi Taxco.capitala ţării. Mexico City (Ciudad de Mexico) . Netzahualcoyotl. restaurante. baruri. Datorită numeroaselor campanii de high-technology ce îşi au sediul în acest oraş. Guadalajara este renumit pentru arhitectura sa modernă. Formele de turism care pot fi dezvoltate pe baza acestei resurse turistice sunt: turismul balnear. al doilea centru industrial şi de afaceri al ţării. Guadalajara. un oraş alăturat de meşteşugari. San Miguel de Allende. oferă numeroase activităţi culturale şi recreaţionale. Puebla. În sudul oraşului Mexico City se găseşte oraşul Xochimilco care a devenit un punct de atracţie datorită lacului pitoresc unde se organizează tururi cu şalupa şi oraşul Mixquic celebru pentru festivităţile sale zgomotoase. de locuitori. Numeroase linii aeriene au zboruri la Guadalajara. turismul de distracţie. altă zi este petrecută prin magazinele din Lake Chapala. . Zacatecas. Bogaţia de argint a munţilor Mexicului au permis Noii Spanii să finanţeze dezvoltarea impunătoarelor oraşe: Guanajuato. un paradis al gastronomiei şi al distracţiilor: discoteci. cinci dintre ele fiind milionare: Mexico City. turismul de loisir. Aceasta zonă vă oferă o combinaţie unică de cultură mexicană şi atmosferă caribbiană. Morelia. aşa că drumul nu va constitui o problemă. Pe lângă faptul că este un important centru cultural şi istoric. Puebla. Inevitabil vizitatorii pertec o zi prin nenumăratele magazine din Tlaquepaque. ce are în jur de 5 mln. Cu clima sa temperată a atras mii de oameni. turismul de aventură. Monterrey. Guadalajara. turismul sportiv.

Spectacolele cu sărituri în faţa stâncilor periculoase şi tot felul de concursuri cu premii sunt un lucru obişnuit pentru toate destinaţiile de litoral din ţară. o bere rece. sunt un motiv în plus de a vizita Isla Mujeres. cunoscut şi ca Oraşul Izvoarelor Eterne. Situat la numai o oră de capitală şi având o climă excelentă. Discotecile. turismul de afaceri. se organizează karaoke. Orchestrele de muzică mariachi completează atmosfera mexicană a locului. Cancun este considerat Mecca distracţiilor şi al petrecerilor nocturne în aer liber. de asemenea. Peste tot se cantă muzică live. grădina a devenit locul de întâlnire favorit al Împăratului Maximilian şi al soţiei sale Carlotais…. nu a dansat mariachis şi nu a chefuit la o fiesta mexicană. Fiecare hotel are bar în piscina care oferă distracţie nocturnă (barul de piscină face parte din cultura staţiunii). Tradiţiile şi obiceiurile mexicane Nu putem să nu ţinem cont de această resursă turistică pentru că nu considerăm că există cineva care a vizitat Mexicul şi nu a gustat câte ceva din bucătăria mexicană. Cuernavaca este oraşul favorit pentru excursii sau concedii. iar pentru unii dintre ei a devenit chiar rezidenţă permanentă.dar şi pentru multe alte perechi de îndrăgostiţi. a construit o frumoasă grădină.Cuernavaca. Istoria insulei include şi poveşti uluitoare cu piraţi şi comorile lor ascunse. mai mici decât în alte staţiuni. Formele de turism care pot fi dezvoltate pe baza acestei resurse turistice sunt: turismul de cumpărături. nu a ascultat muzică mexicană. barurile. pentru că nu putem trece cu vederea monumentele istorice şi culturale din oraşele prezentate mai sus. turismul cultural. Terasele cu cerveza. Borda. se întind chiar pe plajele insulei. băutură şi bucătărie tradiţionale. Pe Insula Muierii restaurantele sunt un paradis al preparatelor din peşte proaspăt. Preţurile. restaurantele şi hotelurile din renumitele staţiuni Acapulco şi Cancun întotdeauna includ în program petreceri cu muzică. se dansează. este de mult timp “oraşul de weekend” pentru locuitorii din Mexico City. În 1860. Cei mai mulţi vizitatori se plimbă prin Grădina Borda şi prin cele două pieţe din centrul oraşului. . turismul de loisir şi. un bogat magnat din vremea mineritului. turismul de distracţie.

cu grădini şi piscine nemaipomenite. fie pe cea Pacifica ori in capitala Mexico City. Si argintul este extrem de popular. Tommy Hilfiger. iar poate cel mai interesant suvenir sunt micile obiecte de arta traditionale in Huichol. care are magazine deschise in cele mai importante statiuni turistice. ce au in general reprezentante in statiunile turistice (deoarece americanii reprezinta 70% din turistii Mexicului). Lacoste. In Mexic se gasesc aproximativ toate brand-urile care se gasesc in State. cu restaurante dintre cele mai bune din Mexic. Cumpara si . Dupa modelul american. devenit acum inpiratie pentru numeroase opere de arta sau suveniruri. Mexicul este o scena plina de arta de manifestari artistice. Nike. fiecare statiune are cel putin 2-3 centre comerciale care asteapta turisti dornici de cumparaturi. În Merida există foarte multe locuri de interes pentru turişti: baruri. nu se poate sa nu fii tentata de cateva cumparaturi. Liverpool este cel mai mare departement din Mexic. Peisajele de vis sunt imortalizate in tablouri ce iti vor invia casa.În Cuernavaca există numeroase hoteluri. si iti poti cumpara obiecte decorative in culori vii. restaurante şi spectacole de muzică tradiţonală. cu petreceri în aer liber. maiestii mexicani realizind superbe bijuterii sau adevarate opere de arta pentru casa ta. Victoria’s Secret sunt printre cele mai populare. comercializind suveniruri branduite si haine sport. Calendarul aztec este unul din cele mai importante simboluri mexicane. ce iti vor aminti mereu de vacanta petrecuta aici. si care comercializeaza mare parte din marcile enumerate mai sus. Senor Frogs este unul din cele mai intalnite magazine. Toate croazierele organizate includ obligatoriu spectacole de muzică mexicană şi mâncăruri şi bauturi tradiţionale. realizate cu migala din sute de mii de margelute mici colorate de artisti locali. Dar ca o adevarata cumparatoare nu te poti multumi doar cu shopping de haine. fie pe coasta Atlanticului. Shoppingul Oriunde te-ai duce in Mexic.

Hotelul dispune de restaurante. durată -10 zile. Nu uita sa ceri si explicatia pentru diferitele simboluri si cadrane. transport: avion. • Un sejur “O vacanţă de vară departe de lumea dezlănţuită” în Mexic. cazare la Hotel Copacabana ***. cat si un cadou perfect pentru prietenii de acasa. restaurant. cluburile şi restaurantele aşteaptă cu spectacole. aerobic. mese incluse: all inclusive. Atracţii: soare. • Produs a la carte cu destinaţia Mexic . facilităţi: recepţie. durată: 10 zile. un sejur a la carte de 8 zile de vacanţă în staţiunea Acapulco. facilităţi de relaxare şi programe de animaţie. bautura traditionala mexicana. palmieri. scufundări. localizare: la 10 min. bar. fie realizat din numeroase bucatele de lemn imbinate. Oferta de programe opţionale este mare şi foarte variată: de la spectacole de sărituri de la înălţime la parasailing. apă limpede precum cristalul şi fermecătoare nopţi caraibiene. CancunPlaya del Pacifico. cazare la Hotelul Catalonia Riviera Maya****. masaj. yachting şi golf. plajă. surfing.Cancun. jacuzzi. muzică şi dans. piscină cu bar. atracţii: plaje superbe. veselie şi petreceri în ritmuri 1588 USD/persoană/sejur. de la scurte croaziere la plimbări cu barca. Forme de turism ce pot fi dezvoltate în regiune Turismul de aventură Produse turistice specifice acestei forme de turism: • Sejur “O iarnă fierbinte” cu destinaţia Mexic .tu unul. Seara. scufundări şi înnot cu delfinii. cazare la hotelul ales. mese incluse: demipensiune. . care poate sa fie atat un suvenir. discotecă. sporturi marine. baruri. miniclub. de port. animaţie. fitness. piscină.Acapulco. contra cost: schi nautic. practicarea sporturilor nautice. Tot la capitolul shopping este inclusa si tequilla. fie din metal sau ceramica. mese incluse: în funcţie de hotelul ales (all inclusive/mic dejun).

San Cristobal de las Casas . cu frumoasele sale cladiri coloniale si Guadalajara. Sezonul turistic de vârf cuprinde decembrie (Semana Santa) şi mijlocul verii. printre altele. În martie şi prima parte a lunii aprilie Statele Unite umple cu studenti statiuni precum Cancun. San Miguel de Allende. Parcurile nationale se gasesc din plin si acopera terenul de la desert pana la padurile de munte. Tarascan si Azteca.Cancun . sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole.Mexico City . Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan. se va aşteaptati ca preţurile sa fie uşor mai ridicate la hoteluri şi restaurante.pentru ospitalitate si frumusete. Olmec. transport: avion.Oaxaca . Preţul: 2445 EUR/ persoană/ circuit. pe traseul: . durată: 10 zile.Mexico City . cazare la Hotel de 3* şi 4*. şi Mazatlán .Puebla . Chiar daca vreti doar sa vizitati unul dintre orasele moderne.Palenque Campeche Acapulco.Tehuantepec .Central Mexico vede cel mai mare trafic turistic în lunile iulie şi august . Programul include vizitarea celor mai importante monumente istorice şi culturale din ţară. Cabo San Lucas. Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya. puteti fi sigur ca va veti simti bine. Dacă călătoresti în Mexic în cursul oricăruia dintre aceste vremuri. .• Circuit cu destinaţia Mexic-Acapulco. Perioada: 17 Aprilie – 02 Mai 2007. Morelia. mese incluse: demipensiune.Merida . Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey. Orasele coloniale sunt Oaxaca. Guanajuato. fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea . Concluzii Mexic este o tara frumoasa si diversa. cu multe lucruri de oferit vizitatorilor.

Ed Fundaţiei ” Gh.visitmexico. infoturism. www. Zane” Iaşi 1996 2.Bibliografie 1.ttc-vacantedevis. www.wikitravel.ro/ cel mai tare site cu referate .referat.com 4. www.com 3.ro 7.ro 6.wikipedia. www.com 5. www.ro Powered by http://www. www.avitravel. Turism internaţional-Studii de caz şi lucrări practice –Gabriela Carmen Pascariu.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->